LEGACY
secer?
40 odgovora6,597 pregleda
49 REP98%
→ Istraživač
mar 2007.
mar 2007.#1
Interesuje me da li je ko chuo za foru sa secerom i je li preporuchljivo tako neshto uraditi? Kad biljka ojacha da se pospe secer po njoj i oko nje da je napdnu mravi, kako bi ona bila shto masnija, jer kao mast joj dodje kao odbrambeni mehanizam od mrava. To mi je rekao lik shto je sadio i kaze da je fora 100% uspjeshna. Shta mislite?
Pampers
POZNAVALAC793 REP21%
→ Ambasador
PampersPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#2
hmm, ne brani se ona od mravi bez veze... sigurno i mravi uzmu svoj dio kolaca:)
treba istrazit...
Eddie
ENTUZIJASTA381 REP45%
→ Poznavalac
49 REP98%
→ Istraživač
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#5
Bolje sacekaj da se javi neki iskusni outdoor grower... Mislim da bi Torpedo znao ovo...
GreenMan
AMBASADOR4.602 REP89%
→ Legenda
GreenManAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#7
Manite se Hokus-Pokus fazona...rece Slo-Era jednom davno.I u pravu je garant.Kakav secer,kakvi mravi?Meni to zvuci vise nego smesno.Onda mu dodje da je dobro pustiti kozu da pase biljku,jer bi bilo jos vise smole nego kad su mravi u pitanjuu,jel?
Zajebi te "trikove" i daj biljci sto bolje uslove,znaci kvalitetnu prehranu,redovno zalivanje pa jos ako ti je i genetika dobra....nema potrebe da razmisljas o seceru.
49 REP98%
→ Istraživač
mar 2007.
mar 2007.#8
samo pitam...a i ti napravi poredjenje s kozama ka da neznash shta ti se s glavom radi...:knockknock:
Tripco
POZNAVALAC1.027 REP47%
→ Ambasador
TripcoPOZNAVALAC
apr 2007.
apr 2007.#9
Postoji jedna fora sa aeerom i to onim ~utim aeerom, ali nije u pitanju posipanje istoga po biljci, ve zalivanje otopinom takvoga aeera. To sam jednom pro
itao na Overgrowu ili Icmagu, gde ve i delotvornost su potvrdili neki ljudi za koje znam da su iskusni groweri. Navodno, takav aeer poboljaava iskoriaavanje kalijuma u toku cvetanja. Sad, to su potvrdili neki ljudi koji su straith edge bio groweri, pa onda muljaju sa svim i sva
im samo da bude prirodno. Ako bi neko pokuaao s tim, obavezno neka ohladi te
nost na standardnu temperaturu da ne spr~i koren (znam da je napomena malo... ali ljudi se zaborave).
A prskanje aeerom nema svrhe, sem ako ne ~elite kandirane hedove (mada, to ne izgleda loae kao ideja). Cannabis ne stvara smolu kao odbrambeni mehanizam od napasnika (da je tako, niata je ne bi grizlo), ve kao odbrambeni mehanizam od jakog sunca, ako je smola uopate nastaje kao odbrambeni produkt. Hm, ljudi reaiae svakojake zagonetke, a eto, na to pitanje joa uvek nema kona
nog odgovora.
Vanzemaljac
AMBASADOR1.847 REP10%
→ Legenda
VanzemaljacAMBASADOR
apr 2007.
apr 2007.#10
@Tripco
Dali znaa kako se pravi ta otopina,u kom omjeru aeer-voda?
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
apr 2007.
apr 2007.#11
_edit____-----______------__dodo joa neato u ovaj post kad ode mi 2 put .ili je zbog vremenske razlike ili zbog koli
ine :(
cannebosanac
POZNAVALAC999 REP44%
→ Ambasador
cannebosanacPOZNAVALAC
apr 2007.
apr 2007.#12
Nikad
uo neato od aeera da se koristi u uzgoju vutre i bilo
ega drugog. Osim za melasu da se koristi a i to mi se
ini kao napridivanje i preseravanje iako sam
itao od priznatih growera da je pravo korisna stvar u uzgoju,u stvari oni to zovu Blackstrap molasess . Blackstrap molasess ili melasa se dobija u proizvodnji aeera preradom aeerne trske u aeer a mo~e i od repe samo je neato malo druga
ija i nije baa za proizvoditi rum .
Dalje ato se ti
e uzgoja ima NPK omjer 1-0-3 a i ato se ti
e ljudske prehrane isto je mnogi di~u u nebesa daje zdrava stvar do jaja ,evo jedan od linkova u vezi toga :
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=118
Imaju i tablice neke nutricionisti
ke i tamo spominju Kalij (Potassium) dakle ima ga kao ato ka~e i ovome 1-0-3 ali nigdje ne vidim Nitrogen u ovim o prehrani tj. ovo 1 u NPK omjeru, ne kontam zaato .Znao sam nekad i kad se koristi i kojim omjerima ali zaboravio sam koji e mi da to pamtim kad niti ne uzgajam niata ,a mo~e se nai na ovim stranim growerskim forumima uvijek, overgrowa viae nema ali ima drugih gdje se spominje melasa.
Mo~da,ka~em mo~da je ovo ato je Tripco vidio o ~utom aeeru ustvari bilo o melasi , i mada mnogi to dvoje mjenjaju u stvari se ne radi istome .
Melasa je nusprodukt u proizvodnji aeera iz trske i otprilike narodnim jezikom re
eno ono ato se dobije nakon treeg kuhanja trske iz koje se izvu
e skoro sva ona saharoza kristalizirana , da ne duaim s cjelim tehnoloakim postupkom , koga zanima mo~e sve nai na netu , uglavno melasa bude neato sli
no medu,vrlo tamna, crnosmea, viskozno i
vrsta . Dakle melasa nije aeer nego ono ato ostane iza proizvodnje aeera,
ini mi se da smo o ovome u
ili u osnovnoj akoli samo jebga ispare stvari koje me ne zaniamju ali sad kad piaem o ovome sve mi neato govori da jesmo .
A ato se ti
e privla
enja mrava to je totalka glupost siguran sam 100 % to ka~em iako sam
uo za neke teorije da npr. odreeni zvukovi poput pti
ijih cvrkuta tjeraju obrambeni mehanizam vutre da proizvodi joa viae smole jer se kao bori da joj ptice ne sljeu na nju i ne jedu sjeme , smola ih u tome ometa.E sad uklju
uje teoriju da ptice
uju , kako sad da ptice
uju nigdje veze , protivnici teorije da biljke imaju svijest i reagiraju na neke frekvencije govore nemaju biljke uai pa da
uju , ali zato imaju listove koji imaju svoju povrainu i osjete frekvencije i dokazano je da se stome na stanicama listova sire baa na nekim odreenim frekvencijama kakve ptice proizvode kad cvrkuu ,na taj na
in biljka uzima viae zraka i hrane preko listova , ali zato i ispuata viae vode . A to se mo~e vidjeti i u prirodi ujutro ptice cvrkuu biljke puataju vodu na listove ,nije to samo slu
ajnost stvarno je dokazano da biljke reagiraju na zvuk.I neu rei da je nemogue da se biljka brani od mrava proizvodei viae smole ,ali kako se ovi misle rjeaiti aeera s cvjetova i mrava koji bi se zaljepili na sve to , dobro re
e gore neko kandirani cvjetovi i joa da dodam s mravljom kiselinom konzervirani , mo~da bi bili dobri za pravit kekse od ganje , ne treba ti onda ni aeer ni konzervans :) sve je u ve u cvjetu .O ovome s pticama ima neato ali ne opairno ,natuknuto samo u Marijuana Grower guideu Mel Frank & Ed Rosenthal .
Moje mialjenje je da se u dobroj smjesi substrata , ubriva umjereno stavit i prihranjivati po fazama kako treba , vermiculita , perlita zemlje malo da ne bude previae rastresito i uz dobro svjetlo i dobro uatimane dnevne i none temperature prostoriji i pH za tlo od 6.2 do max 7 mo~e uzgojiti savraena roba ,naravno iz dobrih gena va~no koliko i sve ostalo skupa ,bez ikakvih dodatnih pizdarija CO2(koji e k**** CO2 kad se soba ionako mora ventilirati ata bi trebao svako 5 dana 10 l CO2 da ubacivam u sobu,ionako ga ima u atmosferi previae ,mislim da je sasvi dovoljno dovoditi svje~ zrak i izbacivati stari) i nije to samo moje mialjenje sigurno , vidio sam u ljudi da su uzgojili vrhunske stvari s minimalnom opremom i ovim ata sam ve nabrojao ,a u nas je i to dovoljna pizdarija za nabavit , joa bi trebali naprdivati s mravima i puatat biljkama Grantchester Meadows od Pink Floyda s Ummagumma albuma(ptice cvrkuu kroz cjelu stvar),jaatau.
Sve ove kojekakve informacije s dodatnim pizdarijama po meni viae imaju efekta da obi
ni ljudi kad vide ata bi sve trebalo odustanu od uzgoja nego ato imaju koristi u samom uzgoju, tako onda ovi papci koji posiju ko u Albaniji a i u nas ovi mnogi rade posiju ono industrijsko smee , samo uzoru i usitne zemlju i onda bace sjeme ko da je paenica ,naseru ga svim i sva
im i eto ti super pucaljke sjemenjarke , re~e plua mozak se raspada,a poaten svjet koji bi htio doi do 200-300 grama godianje da uzgoji za sebe ne mo~e ako nema svoju prostoriju i ako je proklet ko ja da ~ivi s dvije prepadnute selja
ine od staraca koji vjeruju u ***** koje upravo lansiraju ovi iz murije i vlade koji s kupa s ovim Albancima u talu rade i okreu ogromnu lovu na debilima kakav sam i sam bio .Ka~em starom danas aj da pogledaa emisiju da vidia kako lik,burzovni meaetar 21 jednu godinu puai protiv raka kostiju se bori , vlada mu daje medicinsku vutru, a stari mi ka~e dobiea ti rak kostiju sjede pred tim ekranom po cjeli dan , ja mu na to boli me k**** nek dobijem mo~da mi onda Ante Jelavi i ovi tvoji seratori za koje si glasavo i ovaj kako se zove ...Komai za kog si sad glaso daj uda i ja puaim i uzgajam za se pravu robu , jebali te oni svi skupa i zalupim vrata za njim , koji debil jebo me bog ako mi ne doe nekad da se raspiatoljim u potiljak samog sebe , samo da nee ovi kurvini sinovi onda imat razlog i opravdanje za svoje usrano ***** la~ovsko i pri
at "...eno ga puaio je travu nije probo nikad niata drugo ,a znaju mnogi da nisam,i opet se rokno vidia da doe do toga kad tad... " osvano bi u novinama sljedee jutro naslov" Ubio se zbog Marihuane poludio skroz umalo da nije cjelu familju poubio !!!"
Je.b.e.m ih u usta la~ovska 25 puta ja
e nego ato ih je ikad iko jebavo prije 10 godina i prije 20 i bilo kad, sve odreda ih j.e.b.e.m ruke im se dabogda osuaile novinarske. Sorry genjo ato ovdje praznim od svojih jada i frustracija ali moro sam pa ti baniraj briai i radi ata god hoea .
11 REP22%
→ Istraživač
maj 2007.
maj 2007.#13
ja sam cuo isto da ima neka spika s mlijekom. kao da biljku hrani kalcijem bla bla bla...
Silent Bob
POZNAVALAC1.323 REP80%
→ Ambasador
Silent BobPOZNAVALAC
maj 2007.
maj 2007.#14
I ja sam cuo ovo sa mlijekom, samo sto je tip jos dodavao i zivo jaje uz objasnjenje "da bude masnija brate". :) Mada ja sam cuo masu drugih stvari.
lazar
ISTRAŽIVAČ144 REP63%
→ Entuzijasta
lazarISTRAŽIVAČ
maj 2007.
maj 2007.#15
Na stranim forumima se neki ljudi kunu u zuti secer, odnosno ne bas onaj koji se prodaje kod nas, vec u kristalizovanu melasu. To bi vise bio neki braon secer . Koriste ga uglavnom zbog kalijuma, kao sto su neki vec i postovali, a neki zbog navodnog poboljsanja ukusa finalnog proizvoda. Forume ne smem da reklamiram, ali evo ovaj clanak o melasi http://www.bcseeds.com/flowering.htm
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
maj 2007.
maj 2007.#16
ako e mi ko povjerovat..
ja sam
uo da je voda (H2O) ipak najbolja,naravno sa regulisanim PH
sa dodatkom H2O2 sem pred kraj,i ponekada sa gnojivom bez H2O2 sem pred kraj
ako ima ko sli
no iskustvo molim da se javi da osnujemo klub
ok aalu na stranu
nemojte nikada dodavati takve supstance(secer,mlijeko ,kafa,keks,palacinke......)
ako baa hoete experiment,onda uzmite jednu saksiju pa istra~ujte
recimo za hydro mozete da napravite gnojivo od raznih biljaka koje sadr~e potrebne substance,mo~ete koristiti kombuhu koju gajite na caju od vec spomenutih biljaka
vjerovali ili ne ali neko dodaje i menstrualnu krv u aeroponic radi estrogena
a neko pilule za kontracepciju radi istoga
ali se takavom sistemu mijenja komplet voda,pa se ispira sa vodom+H2O2 na par sati
pa se opet sipa
ista voda na 24h pa onda se polako dodaje hrana
H2O2 unisti sve mikro organizme i bakterije da ne ostanu tragovi organskih materija koje sa vodom i kiseonikom prave haos i atetu
ali sipati u zemlju neato od pomenutog u temi po meni nije dobar izbor
a svako ima pravo na svoj
lazar
ISTRAŽIVAČ144 REP63%
→ Entuzijasta
lazarISTRAŽIVAČ
maj 2007.
maj 2007.#17
H2O2 koriste mnogi na ovom forumu u indoor uzgoju. Nije potrebno da bilo ko eksperimentishe, to se zapravo koristi :) It's totaly safe! Ko hoce/zeli moze da procita nesto o tome bas ovde na forumu.
Za menstrualnu krv, kontraceptivne pilule, urin & stuff je potreban eksperiment :) Dobrovoljci???
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
maj 2007.
maj 2007.#18
lazare legendo ozbiljna
pa naravno da se koristi H2O2,bio sam malo ironican,izvini sto nisi provalio,(mada napisah salu na stranu:-)
urin ti u uzgoju pomaze samo napolju da tjeras srne,ostalo se vec koristi nisu potrebni experimenti,samo treba znati kako,naravno aeroponic,nikako zemlja i neke vrste hydroponica
lazar
ISTRAŽIVAČ144 REP63%
→ Entuzijasta
lazarISTRAŽIVAČ
maj 2007.
maj 2007.#19
Sorry... Nervozan sam nesto, nema ga shout :). Mada ne bih nikad koristio tako odvratne stvari, kao recimo urin i menstrualnu krv... Ljudi koriste urin i zbog uree i N, a menstrualnu krv zbog estrogena, itd., ali kao sto rekoh to je stvarno da isturis creva, pa je zamena mnogo manje smrdljiva, a to je adekvatno djubrivo u slucaju mokrace, a ako vam vec treba estrogen ili koji vec hormon, a ne zelite da devojka/zena pomisli da ste sisli s' uma kupite anti-bebi pilule. Safer, healtier,
Teski offtopic, ali sta da se radi. Tema je bila secer... Ali informativnih razgovora nikad dosta.
P.S.
Stvarno pise "Salu na stranu" lol
Treba da prestanem, definitivno, shout je tu! lol
2 REP4%
→ Istraživač
maj 2007.
maj 2007.#20
urin je odlican izvor dushika (N).. al mora bit svjez... ja znam, da sam ja uvijek, kacam iso zalijevat, popio hrpu vode sat-dva prije... i onda se popiso uokolo.. :D
ne vidim nista odvratnog u tome...
lazar
ISTRAŽIVAČ144 REP63%
→ Entuzijasta
lazarISTRAŽIVAČ
maj 2007.
maj 2007.#21
Srecom, pa nisam kupovao vutru od tebe :rofl:
Salu na stranu...
Tema je secer, a ne MOKRACA. Neka neko obrise sve ove postove koji nemaju veze sa secerom, ili da se promeni naziv teme u "Alternativne/Prirodne/Bio... metode djubrenja" ili "Sta raditi ako vam se ne ide u poljoprivrednu apoteku" :)
mar 2007.
1 / 21
mar 2007.
maj 2007.