VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPrvi grow! help.
LEGACY

Prvi grow! help.

140 odgovora7,700 pregleda
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Zdravo ekipo :) Ovako, prvo sam krenuo saditi biljke kao indoor, no kako mi se to pokazalo neisplativim stavio sam ih van. Nakon mjesec i pol indoora, sad su na outdooru ve 2 tjedna. Kako su dani prolazili same biljke postajale su sve bolje i vee. Naime, ~elim ih razgrmiti, a ne znam kako to napraviti. Takoer, interesira me zaato jedna smrdi, a druge se ne osjeaju ni malo? Naime sjeme je bilo skupljano kojih par mjeseci i ne znam koje su sve sorte unutra niti me to i previae ne zanima. Takoer, vidio sam neke bijele dla ice na jednoj biljki, ali sumnjam da je ve sad po ela cvijetat? zna i, uglavnom, moja pitanja su: 1. Kako razgrmit biljke? 2. Zaato jedna smrdi, a ostalih 5 ne? 3. Kada bi otprilike trebale poeti cvijetat? 4. Treba li ih podvezivati? 5. Kak vam se ovak ine? evo i slikica.
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

1. razgrmit ih mo~ea (ako mislia na to da dobijea grm) tako da cvaknea glavni vrh i da ona potjera 2 umjesto jedan i da se po nu viae sporedne grane razvijat... 2. razli it fenotip, radi se o doma ici, a vidia i sam da im ni listovi nisu isti iako su iz istog paketa...sve je to normalno neke smrde odmah, neke pred raj 3. 20.7. je kakti okida za cvjetanje, no ako ti je jedna bacila pistile, provjeravaj ostale da ti ne izbace jaja...dakle, po ni provjeravati :D 4. bilo kakav trening, dakle omogu avanje da hed dobije viae svijetla=vei urod 5. sve 5, zdrave i zelene

jul 2011.

Ma samo deri,ne sekiraj se :)...sunca,vode i polako. Moja jedna upravo danas pokazala da je cura :), a bit e i mudonja.
neoISTRAŽIVAČ

jul 2011.

ako ti je pokazala dlacice to ti je prefloring,znaci velike sanse da bude zenka... sad vodi racuna o bananama,mada kod mene je bilo obrnuto prvo su se pojavili muzjaci,a sedam dana kasnije i zenke...
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Evo bli~ih fotki. Malo promotrite pa mi ka~ite kakvo je stanje :) Interesira me kod ove zadnje jesu li to pastile ili ne? :S
upitnik???LEGENDA

jul 2011.

Brale ljepo je ovo bit e tu mirisa vidit ea... nego ovako ti uradi pod br.1 : Ova zadnja na sliki je 70% za sad }enka... Pri ekaj joa koji dan i vidit ea kad otvori 2 bjele... Ove dvije slike iznad nje su }enske definitivno i ako imaa mjesta dobrog odmakni je odma od ostalih za svaki slu aj da je nebi neka opraaila ako bude muako... Nadam se kako si sku~io ata govorim,ateta je ako bude koja od ovih ostalih 4 Mu~ijak da ovu opraai ... Ako mo~ea lagano podve~i na 3-4 redu na jednu stranu pa onda pred sami vrh na suprotnu tako da ih oboria malo i svako 2 dana obaraj pomalo vrh prema dole.. Polako sa tim jer netreba ih silit na neki stres.. Eto i sretno da te nezbunim..
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Edit: Dobijem li na kolicini ako cu razgrmljivat tj airit biljku? Kakve su prednosti, a koje mane? Ovo su preostale dvije. Nadam se da su ~ene :D Samo joa vi to potvrdite i sve zajedno mogu bit na okupu :)
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

dobio si ata si tra~io :D estitam! izbacila ti je pistile (})
DataAMBASADOR

jul 2011.

Dobro ti ide zasad ,samo polako i strpljivo....a dok ekaa da poka~u spol ili jednostavno narastu mo~ea malo itati po forumu jer dobivenim znanjem ea biti sigurniji u to ato radia i neea morati postavljati pitanja niti tra~iti da ti neko potvrdi a je sve u redu.... npr.ovdje mo~ea pro itati o razgrmljivanju(kako ti ka~ea) https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/8083-treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-data-sid.html live long and prosper
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Bio sam razmialjao i kad doe vrijeme cvijetanja, smijem li ispirati zemlju 15 dana? }elim da mi bebe budu skroz iste i da mi budu savraene, jel postoje joa neke metode kako bolje pro istit zemlju? (TRa~io sam po forumu, ali ne znam neke stru ne "grow" izraze pa sam se malo pogubio, npr. trebalo mi je tjedan da dana da skuzim da je topping razgrmljivanje) :D Hvala. I smell weed! Who is not sharing? :lol:

jul 2011.

smijea ispirati, tako se to i radi a naziva se "flushing"... al mislim da se to radi samo nekoliko puta u 2 tjedna...
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Zdravo ljudi! Vratio sam se s veim bebama. Naime, nije me bilo doma neko vrijeme, kako sam doaao doma su me ugodno iznenadile. Naravno, kako sam doaao kui, mislio sam da treba otkinuti dosta prvih listova kako bi grane dobile i sunca i mjesta za rast kojeg nisu imale baa zbog tih listova. Druga strana, mi pak govori da su ti listovi puaivi i da ti listovi tamo trebaju biti, a ja objaanjavam da su puaivi samo listovi uz vrh i cvijetovi. Molim vas prosudite sami tko je u pravu, Ima par slikica od svake biljke pa malo prokomentirajte :) Nadam se da sam u pravu ato se otkidanja listova tie da bi grane mogle rasti. Hvala i zz edit: slike obrisane na zahtjev korisnika
SiDAMBASADOR

jul 2011.

super ti to ide, nemoj se zamarati sa izgledom ove "zbedirane" niata njoj nije.. bez brige vidim da te mu i miris biljke, to ti takoer ne igra neku ulogu.. imaa na in da protrljaa stabljku malo s prstima pa vidia kakav je miris.. zna i moglo bi se re, ato bolji miris to bolja genetika.. mo~da joa malo dodaj zemlje do kraja posude, i steraj to do kraja, vidit ea, bit e sve super.. za sad je to fino i dobro napreduje, u~ivaj.... REP+ p.s. a kidanje listova, neznam.. ja baa ne volim to raditi, ali mo~ea potrgati one koji baa smetaju, nemoj ih previae potrgati jer liae je "kolektor" i glavna stvar za fotosintezu... lai ki re eno.. mo~da bolje da ih pigaa (LST) nego da lomia listove!
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Mene samo zanima, budui da mi druga osoba tupi koja je pored mene da se listovi NE SMIJU otkidati VI`E PUTA nego samo samo jednom od kada se posadila biljka. Ja tvrdim da se trebaju skinuti listovi koji smetaju rastu GRANE biljke. Bez obzira na dno ili vrh biljke.
SiDAMBASADOR

jul 2011.

nema to veze... viae puta ili jednom... samo ne trgati previae bolje da ih nekako namjestia da su zaglavljeni za grane.. ali radi ato ti viae odgovara
SekachAMBASADOR

jul 2011.

Neces dobiti odgovor koji trazis...mozes samo dobiti raspravu izmedu dvije frakcije... XD Neki vjeruju u redovito skidanje listova, neki u jednokratno, a neki uopce ne diraju listove... Sam ces vidjeti sto tebi najbolje odgovara...ali ono sto je sigurno je da se lako moze pretjerati...zato samo polako... =)
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Miem listove samo s donjeg dijela biljke i bolesne listove naravno, ali mi se tvrdi da se to ne smije tak da sam lud jer me se radi bedakom. Uglavnom, na ovoj zadnjoj sam siguran da moram otkinuti jos listova da se bar razgrana kolko moze, jer listovi i biljek rastu prema suncu, zna i, logi no je da e grana bolje rasti ako na nju pada sunce kak se spada, jel? Isto tako i sa vrhovima... ili sam u krivu? Jer nebih ja potrgao sve listove, nego da ima dovoljno za fotosintezu, i dovoljno da sunce mo~e lupat po biljci u punom elementu

jul 2011.

listovi se smiju kidati ali u tvom slu aju nema apsolutno nikakve potrebe jer su svi listovi lijepi i zdravi. grane e narast same, tu nemaa brige nikakve. samo ih dobro zalij da ne budu tako objeaene i to je to...
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

jos jedna zamolba ak nije bed, kolko mogu dobiti cca od tih pet beba? Imate slikice, znam da niste vidovnjaci, al ste bogami iskusniji? Mogli bi okrenut neko kladenje haha i hvala na REP +
zwerovskiENTUZIJASTA

jul 2011.

ne zamaraj se urodom, buduci da se nema scim usporedit visina tesko se moze rec a sto se tice listova ja sam svojoj vec 4 puta rezo SVE listove eo bas pije nekih pola sata ih odrezo, iz razloga sto mi smetaju kad ju vezem (lst) i nikad nie pokazala da joj smeta sto rezem listove a razlog zbog koieg ih rezem je ko sto sam reko smetaju mi i da donje grane (cvijetovi) dobivaju vise svijetla i vise se razvijaju i lijepe su ti biljke :)
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Uploaded with ImageShack.us
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

evo par slicica,ova je visoka 1.2 metra .I pitanjce jedno.Dali bi bilo ok da ih sad stavim na hps posto nema bas sunca:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
SiDAMBASADOR

jul 2011.

HPS mo~ea i nemoraa... ovisi o tebi
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Ok,mislim da cu ih ipak stavit pod hps da bude brze to sve:) Hvala za sad.
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Nijedna sijalica nije bolja od sunca... Tako da bi ti moj savet bio da je ostavis na suncu i da joj ga probas omoguciti sto vise...
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Ali nema sunca, prognoza je u qurtzu
GreenRyderLEGENDA

jul 2011.

....nije da nema sunca nego si ti je*eno nestrpljiv i nemozes docekat pocetak 11 mj da skines cure..=) .....vrijeme ce se popravit a ti se samo poslje mozes udarat u glavu zasto ih nisi ostavio vani....
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Koliko ja znam 8. mesec je poznat po toplim i suncanim danima a ti hoces da menjas to sunce za hps.Mogu zakljuciti samo jedno il nas zezas ili pojma nemas o moci prirode... Btw zadnji put kad sam bio u Amsterdamu odem u grow shop da uzmem neku opremu i pita me lik sto radi tamo odakle sam.Kazem mu da sam iz jedne drzave sa balkana,a on govori-"...U tamo je super vreme za sadnju biljaka..." Na sta sam mu ja odgovorio-"...Ma daj sta vas briga za to,pa vi mozete saditi u kuci slobodno i imate sve sto vam je potrebno da kupite u kvartu..." Samo se nasmejao i rekao-"...E da ja mogu saditi napolju..." Citaj izmedju redova da bi znao sta je pisac hteo reci :thumb:
BladeZMAJ

jul 2011.

Sunce je sunce,po meni je indoor nu~no zlo,ateta je ne iskoristit ljeto za outdoor,a maknut bilje iz vana i stavit pod sijalicu.....(ma ne zaslu~uje ni komentar takav postupak)..ast growerima koji nemaju aansu za outdoor zbog nemogunosti pronalaska kvalitetnog sajta pa rade indoor i ljeti.
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Bed je u tome ato ne smiju biti previsoke niti uo ljive jer sadim outdoor u dosta naseljenom kvartu na balkonu... TO je jedini razlog zaato bih ih po~uraivao, ali pokuaat u ve neato iskemijat. Zaista, nisam nestrpljiv, ~elim da se protegnu maksimalno, ali rizik je tu u puno veoj mjeri nego da sadim u nekoj aumici... :)
SvetilistPOZNAVALAC

jul 2011.

pa nema veze ata su na terasi, jesi li razmialjao da ih malo prive~ea i uradia neki LST pa ne e u nebesa odu :icon_lol: samo ti to ostavi vanka kako je dosada i bi e to odli no :))
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

I joa pitanje vezano za gnojivo. Imam 2 gnojiva. Ovo zeleno sam koristio u vegetaciji jer kakti je to za zelene biljke, a ovo za biljke u cvijetanju planiram poceti koristiti sada dok kreu cvijetat. Nisam naaao niata vezano za takvo neato na forumu, pa molim vas ako imate nekakvih iskustva sa time podijelite. Ne znam, jel je to mo~da vezano uz gnojivo, ali jedna beba mi je od listova napravila kand~e pa nisam siguran jel se trebam toga bojat ili kaj? Gnojiva Claws....
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Ovo se i meni desilo,to je previse dusika... Moras je dobro flushovati koliko litara ima saksija 3x vise vode moras kroz nju propustiti... Sto pre to uradis bolje za biljku...
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Bas tako,sto se tice klimatskih uslova ovde gde zivim mislim da bih mogao praviti prave monstrume od biljaka,al zbog lakoce pronalaska sajta i neverovatne preglednosti mesta gde sam,to je nemoguce;nazalost :(
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Ma mene muci ovaj period kisa i hladnijeg vremena.Imam i indoor i hps i cfl sijalice. Dali je bolje da za ovog kisnog perioda bez sunca ih stavim na indoor da bar nesto rastu i cvjetaju ili da ih ostavim na kisi vani? I dali ce to biti sok za njih ili ne??
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Ako su vec tolike kise i hladno vreme tamo,onda ih stavi pod hps ali pazi da im ne sjebes fotoperiod,jer su u cvetanju mnogo osetljive na to... Mada mislim da si malo nestrpljiv jer ne mogu te kise vecno trajati... A da li je to sok za njih ili ne,zavisi bas u tome da im potrefis sve isto kao sto su imale do sad vani... Enjoy

avg 2011.

Zdravo i tebi.Biljka ti je smee i baci je kroz prozor mamicu ti etni ku

avg 2011.

Admine molim pobriai ovog lika i sve njegove postove iz foruma!
DEDEPOZNAVALAC

avg 2011.

Pozz Bas ima svakakvih....
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Neke bijele to kice mi napadaju biljku. I to ovu koja je baa u cvijetanju. HELPPPPPPPP!

avg 2011.

odlicno je to samo prati ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

https://forums.vutra.org/obrazovanje/4678-pistili-trich-thc-poznato-o-nepoznatom.html
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

U kojoj fazi mi je cvjetanje sada i dali mogu odrezat vrh da probam :) Uploaded with ImageShack.us
SekachAMBASADOR

avg 2011.

U dobroj fazi...na putu da nesto bude od toga... Isprobavanje ti sada nema smisla jer je to nezrelo...to je kao da pitas jel mozes odrezati cvijet sa jabuke da vidis jesu jabuke slatke... Strpi se da bude gotovo pa onda uzivaj u plodovima svog truda...

avg 2011.

imam biljku sa 9 listova sta bi to moglo biti ImageShack® - Online Photo and Video Hosting a ova je pocela da cvjeta al puna je cvjeca od dna stabla do vrha a viskoka je 1.3 m ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting a evo jos koja slicica od drugih stabljika ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting i jos da vas pitam za ovo sta je to sta je ovo ImageShack® - Online Photo and Video Hosting na toj slici iz sredine lista poceo je 10 mali listic da raste da to nije mozda hed

avg 2011.

Dzojo, linkovi ti ne valjaju, ajd' ti to jos jednom pa da vidimo biljoze, 'vako nece ici. A ako mislimo na isto, to "9 listova" je uobicajeno i srece se i kod sative i indice, turi fotku bro!
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

A kolko bi otprilike moglo joa trajati cvjetanje? Dolaze kiae i to pa me zanima jel bi to kako moglo bit gotovo do pocetka 9. mjeseca?
SekachAMBASADOR

avg 2011.

Imaju jos bar mjesec dana...vidjeti ces kad vecina tih bijelih dlacica posmedi... =)
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Mislim da dobro napreduju. O pa da, fakat dobro napreduje. Imam i pitanje. Vidite na slikama sliku prije i poslije, jel ok da sam "poslije" ima takve listove, malo "zbedirane"? Vjerujem da biljka svu svoju energiju usmjerava u cvijetove, jel?
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

Dobro napreduje i ne brini se za to lisce,bitno je da ona pumpa cvetove sto se i vidi na slici :)
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

e i koja vrsta mi je to? ako netko zna a trebo bi posto ste svi iskusniji.
GreenRyderLEGENDA

avg 2011.

.....ako neznas ti neznamo ni mi, slobodno ju mozes nazvat domaja......djeluje mi sativasto i to je jedino sto mogu rec...........i to da fino napreduje......

avg 2011.

stvarno ne ku~im ove bisere koji ispituju koja je to vrsta... pa ima na tisue strainova i kri~anaca, i svi su meusobno sli ni, razlike su minimalne, i ajde onda reci kako ea znat koja je vrsta osim ako znaa koje je sjeme? nikako... mo~ea jedino re jel indica ili sativa, niata drugo...
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Pa to me zanima i zanima jel moguce da je sk?

avg 2011.

ma mogue je sve osim drvenog aporeta i gumenog ~ara a...
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Evo 5 dana poslje i imam jedno pitanje.Listovi su se objesili malo pa me zanima dali je to normalno u ovoj fazi ili sto? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
homegrownishaISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Jaoooooooooooo Polizao sam ekran gledajui onu sliku gore :)
FukmondoAMBASADOR

avg 2011.

tzv. kandje od listova,sto bi reklo previse gmojiva,edan dobar flush da probas!

avg 2011.

svaka cast super izgleda.. bie puaike :)
crookrutniENTUZIJASTA

avg 2011.

He he he he super bilj ica , svaka ast !
valentin25ISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Evo ispro sam ju i potrgo zute listove ali i sad su poceli zutit oko vrhova. Jel ona spremna da ju poberem ? Uploaded with ImageShack.us

avg 2011.

Nazalost, jos nije po mojem... Samo ju obicnom vodom zalijevaj jos tjedan-dva. Tako bih ja uradio!
KneLLeENTUZIJASTA

avg 2011.

Brate fina boljka, i negde sam citao kao trik da ostavis 48 sati pre nego je uberes, da se skupi sto vise kristala... :D oprobaj to pre nego je uberes pa nam javi.. :P
valentin25ISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Jel vise zavrsilo ili jos treba? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us

sep 2011.

ako sam ja dobro registrovao, procvetala je pocetkom 7 meseca (eventualno krajem 6), iskreno meni deluje jos zelena (mada su i fotke malo "izgorele" od blica, trebao si smanjiti ekspoziciju), ako si nestrpljiv secni jedan mali hed i probaj, ali licno verujem da treba jos sacekati, ako je procvetala krajem 6 meseca, mogla bi biti full gotova najranije sredinom 9 (znaci neki 75 dana cvetanja) a mozda cak optimalno krajem 9, no ne znam koja je vrsta, pa sad...

sep 2011.

Valentine...moje mialjenje je da ti to mo~ea 'skinuti'. Na slikama se ne vidi detalj(trihinomi) ali sudei po pistilama i opem izgledu biljke...to je gotovo. Nestrpljenje je savim normalna pojava u ovoj fazi growa,hehe...pa u ti staviti jednu sliku da vidia otprilike gdje si. Imageshack - vrhr.jpg Na ovoj slici je biljka bila pri kraju isto.Jedno 10-tak dana do harvesta,ne sjeam se to no. Pistile skoro sve smee,trihinomi mlje ne boje,liae se po elo suaiti uveliko...i tako neki drugi joa pokazatelji koji 'govore' da je to kraj:) Mo~ea odraditi zadnje ispiranje korijena sa dosta vode da se sama biljka joa malo o isti od gnojiva i sl... Mo~ea ju staviti i u mrak dan-dva da povu e i 'zadnji atom dobrog' u sebe u mraku... A i nemoraa. Pozdrav:) Edit;totalni mrak bi zna io i hermeti ki zatvoren prostor tako da bi bio potreban neki vent pa puae po njoj, da se ne bi slu ajno pojavila pljesanj na vrhovima usljed vlage. Ali,da nadodam... na tebi je da odlu ia :)
valentin25ISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Da, ve sam bio odsjeko jedan hed i puklo me i to jako :):) Pa jel bi to zna ilo da je gotovo ili joa nije jer nisu baa sve pistile posmeile? :S:S

sep 2011.

i ne treba da budu sve smedje, a kako si probao i vidim skroz zadovoljan, odradi kako je Ven napisao, uz onaj dodatak vezan za bar 24h u mraku, poz, cool & uzivaj
valentin25ISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Recite mi koliko ovoj treba da zavrsi odprilike? Hvala :)
sharpLEGENDA

okt 2011.

ma ostavi jos 15 dana, headovi bi se trebali zdebljati za bar jos 30% minimum. nekako su rijetki ali mozda je takva vrsta.
crookrutniENTUZIJASTA

okt 2011.

Uh lijepo .

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se