VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojpovrsina sajta
LEGACY

povrsina sajta

50 odgovora3,644 pregleda
revolutionAMBASADOR

feb 2014.

Napravio sam mjesto nekih 5x6m okrceno u aikari visine oko 1.5-2m. Sad neznam koliko mi stane biljaka na tu povrsinu pod uvjetom da se ne guzvaju medusobno.Planiram saditi cbd skunk haze i neke bagseed unknown pa si razmisljam koliko biljaka staviti na tu povrsinu. Be good!
TarzanZMAJ

feb 2014.

stane tu i 20 biljaka, al nema smisla toliko saditi,, stavi 5-6 biljki to ti je dosta

feb 2014.

prvi put cujem za "visinu" u outdooru, sta je tu visina, sta ima iznad tih 1.5-2m
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

@Sem :-) valjda je mislio na visinu sikare oko sajta. smanji malo :joint: :dada
revolutionAMBASADOR

feb 2014.

@Tarzan da tako sam i planirao 5-6 biljaka ali eto pitam jer nemam iskustva s outdoor-om tj nerazumijem se u out pa pitam @Sem mislio sam na visinu aikare jer ne znam dal je to previsoko okolno granje jer sam imao pretpostavku da sunce nece moc dolazit direkt do one biljka na rubu sajta zbog okolne sikare

feb 2014.

zato sadi u sredinu, dosta ti je sredisnjih 3x3m, i poskidaj malo gornju trecinu tog najblizeg siblja
revolutionAMBASADOR

feb 2014.

to je to onda, plan sadnje zamisljen, povrsinski dio sajta je preatijan motikom, jedino jos za zemlju nisam siguran ali mislim da je okej zemlja na kojoj sam sadio grahoricu prosle godine i samo je prekopana znaci ima dusika u sebi i fina,rahla je sad pa se nadam da ce posluzit svrhi..5-6 biljaka, rupe 40x40x40 napunjene mjeaavinom te zemlje i mljevenim stiroporom te eventualno emitacija hidrogela pomocu bejbi pelena na dnu rupe...i to je to tako sam si zamislio sto jednostavije to bolje,nezelim previse komplicirat,valjda ce dobro proci ovaj cbd skunkhaze bez ikakvih vecih problema poato nisam uspio naci nikakav outdoor dnevnik tog straina
BladeZMAJ

feb 2014.

Samo da razjasnimo....Tarzan se malo nespretno izrazio to je sve...pocetnicima bih svakako savjetovao da stave viae od 5-6 biljaka
turboskankISTRAŽIVAČ

feb 2014.

20 je taman za ne daj boze... pocetnicima bar pola propadne. to se meni desilo jer sam pocetnik bio
Tatanka YotankaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Sta je to sto kod pocetnika najcesce unistava urod sem neiskustva :D ? Koze, insekti, bolesti, losi uslovi ?
TarzanZMAJ

mar 2014.

kompliciranje i idiotizam :D a ovo za 20 i vise biljki.. sta reci, neko ko prvi put sadi a mora se nositi s toliko biljki, a jos se jadan nezna ni paziti pa to moze zavrsiti kao pravi debakl :dada

mar 2014.

dzabe tebi visina..pogledaj malo na google earth kako bi to izgledalo ;) i oko septembra potrudi se da uzmes neki najlon i da prebacis iznad biljaka ako ima nekih helikoptera... ako ti je spot odma pored vikendice kao meni haha ali ne verujem! :D
BladeZMAJ

mar 2014.

A tim helikopterima uopce nebi bio sumjniv najlon usred aikare...a i vjerojatno biljkama treba zatvoriti svijetlost tim najlonom.... :127fs4573872:

mar 2014.

zavisi to od okoline... jos mi je spot veoma neprohodan prepun gustog grmlja da sam se prosto zacudio kada sam dosao posle par na tu napustenu vikendicu.. ne mozes da vidis nista na 2 metra koliko je gusto ali valja se tu malo provuci :) :D i ima samo dvoje komsija pored mene u sumi ja to zovem zlatna lokacija :) letos sam hteo da stavim u kukuruz, evo sad je poceo da raste ali kada sam video kako to izgleda iz vazduha svetlo zeleni kukuruz na tamno zelenu marihuanicu propast sam samcat :) jos i zbun :)
TarzanZMAJ

mar 2014.

dvoje susjeda pored pa ZLATNA LOKACIJA .. :rolleyes:
old schooll!ENTUZIJASTA

apr 2014.

Bit e da i oni duvaju pa ekaju ~etvu :D

apr 2014.

obicno treba na spotu razmak izmedju biljaka da bude pola metra... ali ja mislim da ne treba toliko da se ustrucavate i brinete nesto ako slucajno bude manje! nadje biljka svoj put :) samo pazite da iznad ne bude previse zelenila da bi biljka imala vise svetlosti..*revolution je dobro uradio sa sikarom kao i ja sto sam uradio to je jedan od najbojih nacina za outdoor grow :) neprohodno itd.

apr 2014.

Ma da pol metra :signs053: . Koliki razmak ostavljaa uvjek ovisi o sorti koju sadia. Posadi 3 Jack Herera na pol metra razmaka pa te budem pitao kak e da to izgleda.
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Ma bice im mesta kao i sto ima u prepunom disku,ili nekom busu koji ide u spicu...:-)
pocetnik.1995ENTUZIJASTA

maj 2014.

Ljudi jel moze pomoc? Meni je sajt izmeu sikare i jednog bora, jel ima veze ako biljka bude tu a bor je tako blizu? Mislim na smolu, i one gusjenice sto padaju s bora.. Nadan se da nema veze jer je sat brutala, kad naucin stavit slike stavit cu
SiDAMBASADOR

maj 2014.

nije stvar u tome da po etnicima propadne, nego se u outdooru uvijek sadi "viae" zato ato se ide na nekih 50:50 posto ato se ti e spola biljaka... zna i ako stavia 20 biljaka mogu nost je da ea imat 10 ~enskih, i ako ti od tih 10 propadne 5, imaa 5 ~enskih, a 5 ~enskih biljaka u outdooru je i viae nego dovoljno a outdoor je najbolja varijanta za po etnike jer ne moraju raditi ama baa niata... tu i tamo malo zaliti vodom i to je to...
razmanLEGENDA

maj 2014.

sta nije receno da zemlja u kojoj rastu borovi nije bas najbolja za nase biljcice.. jedino ako si stavio svoju zemlju.. a nebi trebalo naskodit iako smola nije dobra za vrhove. sretno @Sid,kak je 5 zenskih biljaka dovoljno,to mi je do nove godine... :)
SiDAMBASADOR

maj 2014.

ja ne znam ata ti uzgajaa onda outdoor ako ti je 5 ~enskih do nove godine... zna i 5kg trave ti popuaia u par mjeseci? ako uzgajaa landrace, bagseed ili bilo ato sativastoga tipa, ne znam... mnogi su ovdje tvrdili da puae 10gr na dan ( ast iznimkama, a znamo ko su ) ali ovo joa nisam uo moj outdoor izgleda ovako, a ovo je samo 1 biljka...
sharpLEGENDA

maj 2014.

hhhrrrmm hhrrmm hhrrrrmmm pukla ti vrecica ,pol si pogubio po putu hehehehehe :thumb: .
razmanLEGENDA

maj 2014.

da,al nemozes racunat da ce pocetnik kao i ti uspjet napravit kilu po biljci... zato je istome bolje zasadit koju viska jer racunaj da ce ti neka zivotinja pojest koju,napast puzevi i drugi nametnici,bit ce pola muskih..itd. onda berba bude,uvijek podijelis koji cvijetic granu ljepsim polovicama,frend bolestan daj 50-100 gm il vise za ulje..ode ukratko iako mi osobno 2-3 gm dosta dnevno. to sam mislio..i malo se salio,normalno da ti je dosta 5kg i do sljedeceg harvesta i duze.
SiDAMBASADOR

maj 2014.

ma niata... nemoj me krivo shvatit... ako ti ostane 5 biljaka od 20, o tome sam pri ao :) ( u to je ve ura unata ajmore' selekcija boljih sorata ) zna i ako imaa garantiranih 5 ~enskih biljaka to je i viae nego dovoljno... naravno, posadite 20 ako imate gdje, nikad nije na odmet... kome uspije 5 komada, i pritom da su ~enske, taj je ve na konju... a kad se sjetim tih dana, volio bih da se vrate... :) bio sam bez brige, nije mi prifalilo nikada... :) ako ste u mogu nosti, samo gurajte sve van, ato manje posuda i ato manje struje :) isplatit e vam se viae... OUTDOOR je vrhunska stvar ...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se