LEGACY
POMOC: Presadnja velike biljke is jednog mjesta na drugo VANI!!
18 odgovora1,744 pregleda
Hypersor
ENTUZIJASTA233 REP8%
→ Poznavalac
HypersorENTUZIJASTA
avg 2010.
avg 2010.#1
ljudi,imam problem i trebam svoje biljke hitno premjestiti koje su vani vec 5 mjeseca i nisu u tegli nego u zemlji.
Znam da je korjen velik i da je malo teze to izvesti, zato trebam savjete sto vise njih, kako da uspijem premjestiti a da se biljka ne umre.
mora biti nacin,
HITNO odgovorite,hvala !!
Hypersor
ENTUZIJASTA233 REP8%
→ Poznavalac
HypersorENTUZIJASTA
avg 2010.
avg 2010.#3
problem je u tome da jedan budala koji se radio prijatelj i pokazao sam mu ,(znam da je to velika greska) a sad sam od njegovog frenda saznao da ima u planu obaviti berbu....prije mene,imam video na mobu i uploadat cu, naime 4 biljke su okko metar i pol i dosta su blize i mozda se spajaju rootovi,i pocela je cvasti....
Flipsilon
ENTUZIJASTA225 REP6%
→ Poznavalac
FlipsilonENTUZIJASTA
avg 2010.
avg 2010.#6
Pazi, meni je jednom uspelo da ih presadim sa sajta u saksije. Bile su duplo manje nego tvoje, ali sumnjam da je koren nesto veci u ovom slucaju. Uglavnom, poenta je da sam ostetio koren tokom presadjivanja, ali oporavile su se posle par dana i nastavile sa rastom. Stresa je bilo (naravno), ali tada jos uvek nisu pokazale pol, tako da nije bilo hermica. Znaci, kada ih budes okopavao gledaj da napravis krug od bar 25-30 cm u poluprecniku od stabla. Mislim da nece biti problema.
I vodi racuna oko tih susednih biljaka. Zamrsen koren zna da bude zaj*ban. Ako vec moras da ih razdvajas, gledaj da koren ostetis minimalno. I da, ako je razdaljina od tih susednih veca od pola metra onda nemoj mnogo da brines, gotovo sam siguran da nece biti frke.
XxFiAdRoxX
ENTUZIJASTA346 REP37%
→ Poznavalac
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA
avg 2010.
avg 2010.#7
bas zajebano....prvo pravilo je da drzis sve sto se tice uzgoja za sebe,....... :/
34 REP68%
→ Istraživač
avg 2010.
avg 2010.#10
Baa sam ti mislio rei isto ato i Optimus. uzmea neku palicu il neku aipku i reci mu ato mislia o njegovu 'prijedlogu'. Ako koristia aipku pazi da ga ne nalupaa puno. xD
Puno jednostavnije od presaivanja. I reci mu da ni ne pomialja da ti pobere biljke.
avg 2010.
1 / 10
avg 2010.
avg 2010.