VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojzašto? klonovi
LEGACY

zašto? klonovi

24 odgovora1,974 pregleda
CAMENTUZIJASTA

nov 2009.

Zaato ljudi zimi ne uzgoje dovoljno vegetacijskih vraaka, naprave klonove i stave ih jednostavno u 5 mjesecu na cvjetanje, fotoperiod 12/12 je crap bitno je da budu u mraku barem 12 sati, treba ima mo~da 5-6 sati izravnog sunca i to je to. One sa dugim periodom za cvjetanje jednostavno unesu ih u mrak. Isto to u 9 i gotovi su. Zaato potreba za cijelim vegetacijskim ciklusom, obila~enjem biljaka, nepotrebnim zaljevanjem. Frend radi godinama i sa indoor i out- vrstama. `to potroai struje na neonke to ulo~i na LST rast za viae vraaka i ne pravi razliku za outdoor- indooor.... Naravno govorimo o nekakvim ne gradskim zonama....

nov 2009.

A ti si njegov glasnogovornik? Svak radi kao mu paae i kakve su mu mogu nosti,pomalo,sigurno,za osobnu upotrebu.Nikomu pametnom nije potrebno gomila toga viae nego ata mo~e pupuaiti. A kakav je to ulog u LST?`ta indor radi s neonkama? Prosvijetli me...
CAMENTUZIJASTA

nov 2009.

:ohno: kakav glasnogovornik :ohno: pa svi njanja-ju au primjetit e netko, au, trebam kante nosit vidjet e netko, al jel ima lovaca a ovo ono 4-5 mjeseci dr~ia biljku pod neonkama ili CFL neznam ato koristi, svaki mjesec odvoji klona ponovno sve isto samo vremenski skrati za mjese dana , ima tako ~bunje (LST) jedne predeterminirane biljke, odre~e vrakove , dr~i tjedan dana da pusti korjenje, stavi vani zaklonjeno, balkon, staklenik i ima budove za mjesec dana (give or take), nerazumno mi je sadit uokolo guerilla style, kad mo~ea tako indoor i outdoor vrste napravit. Onda ih stavia u teglice i u~ivaa do unadogled , tj. dok ti grabe~ljivi prijatelji ne pootimaju sve ~ivo :sick: I ne, biljka ne gubi nikakve karakteristike ako ima dugi vegetacijski period :sick:

nov 2009.

Daj molim te opiai mi detaljnije to sa 12 sati mrak , 9 sati mrak ... i hedovima za mjesec dana. Ako mi dovoljno detaljno pojasnia poslat u mail ljudima u amsterdamu da im netreba 2-3mjeseca cvjetanja kada sve mogu napravit za mjesec dana. A i ja bi si htjeo skratit "muke". Aj plz ako ti nije teako ...bio bi ti extra zahvalan! Edit : I ja bi volio imat "budove" za mjesec dana!
CAMENTUZIJASTA

nov 2009.

:/ ata sa 12 -9 , rekao sam sve ispod 12 sati svjetla rezultirat e cvjetanjem , bitno je 5-6 sati direktnog , hedove je dobio od jock horrora (ne ek) , 1.5 za ppp , doduae moglo je drugo bilje da ubrza cvjetanje ata napadaju svi odmah, poanta je ata ne cvjetaju iz klonova, direktno, i mali su, ne primjetni (dobro ne toliko) al eto :/ mislim frustracija odlaska u polje insekti bla bla bla i da, druge biljke pospjeauju cvjetanje hormonom starenja i ne pitaj kako.... idi otvori biljnu fiziologiju

nov 2009.

Pa ata pri aa u ime frenda,daj lipo ti svoj rad objavi tu i fotodokumentiraj a ovo ata ti govoria sve se svodi na nekoj savraenoj teoriji. Ne ka~em da nije mogu e ali stvari u praksi su nekad potpuno druk ije. Iritantno mi je da doea tu i govoria u ime frenda i da ispada da svi ostali tu u tu opo praznoj slami. Slike duao,slike...

nov 2009.

Pitam kako ...jer mi nije jasno ata pri aa . Jasno mi je da mame dr~i pod neonkama , da uzima klonove i stavlja ih van ... ali mi nije jasno kako mo~e dovrait cvjetanje za mjesec dana ...sa hormonim ili bez . Mjesec dana je malo da bi to sazrilo do kraja . Isto tako da bi procvjetale treba im cca 72h mraka a ne 12. Nitko te nenapada i nitko neka~e da la~ea , jer svako govori istinu dok se nedoka~e suprotno . Ako odvojia par minuta i slo~ia par smislenih re enica , pojasnia svoju izjavu ....od mene imaa +rep
CAMENTUZIJASTA

nov 2009.

pa jock horror mu je bio smei (klon je bio cijeli bud) zasadio ga je krajem osmog mjeseca krajem devetog bio je takav, nirvana ima udnu genetiku i ne ide sve po specifikacijama :/ na~alost ili nasreu kako kome

nov 2009.

To nije bio zrelo ... a pistili su posmeili od aoka i promjene fotoperioda i snage svjetla. Ja nisam ljubitelj napola zrelih hedova , Ali ko voli nek izvoli ... ja se ipak rae dr~im klasike ps. imao sam i ja jedno takvo iskustvo ...doduae ne namjerno ve silom prilike . Lemon skunk je taman procvjetao i na silu je morao van bio je vani nekih mjesec i po dana... taj krajnji rezultat se jednostavno nemo~e mjerit sa hedovima v koje sam dobio normalnim cvjetanjem od 75 dana. ... .
caoooENTUZIJASTA

nov 2009.

chekaj ti dodjesh ovde i prosipash pamet kako smo svi mi idioti jer radimo ovako i onako ali ti znash bolje i posle mi imamo agresivan pristup?! chekaj, ruchna. a pritom imash suvu teoriju potkrepljenu nichim, pricash mnogo a ne kazesh nishta. shta ovo znachi ustvari? koja su tvoja iskustva sa nirvana genetikom i zashto je chudna? ko ih pospeshuje? biljke medjusobno razmenjuju hormone ili im ti dajesh? odkle ti hormon? ja iskreno prvi put chujem za to, neuk sam i voljan da nauchim od iskusnijeg pa ako bi bio ljubazan samo malo koherentnosti svojim postovima da dash svi bi te zgotivili instant.
caoooENTUZIJASTA

nov 2009.

blah edit post ne shljaka... samo mi da hourglass i tako bleji u nedogled... a da odgovorim na tvoje inicijalno pitanje zashto ne tako... ljudi koji gaje outdoor uglavnom nemaju prilika za indoor (ne svi naravno), problem mozhe biti novac, zhive sa nekim, sigurnost. da, sigurnost. outdoor koliko god se chinio opasnijim opet ima jednu odlichnu karakteristiku... trava nije na tvom posedu niti je ikako pravno vezana za tebe i sem ako ne nosish balone i djubrivo na site vrlo lako se mozesh oprati da si ti sasvim sluchajno tu... indoor/outdoor dilema je uvek bila i biche mach sa dve oshtrice. a situacija koju si ti predlozhio, imati konstantno biljke kuchi i iznositi ih napolje da procvetaju gde se opet izlazhesh svim rizicima a gubish svaku prednost koju outdoor donosi (jer ujedno imash i indoor gajbi) je ultimativno sa pravnog aspekta najvecha mogucha glupost koju mozesh da uradish. should i go on?
CAMENTUZIJASTA

nov 2009.

Nirvanine sjemnke imaju atip nu genetiku, tj.genetski materijal u sjemnci po sjemenci ato rezultira da se o ituje druk ijim fenotipima (pro itaj genetiku) sve biljke ispuataju hormon starenja , etilen , znaa ono C i trostruka crta C, voe ga ima najviae, ako ~elite ubrzati starenje biljke stavi se jabuka kruaka ispod bla blah (pro itaj imaa knjige) biljka je na tuem zemljiatu do, ja sam samo bubno balkon, ako se stavi pretkraj 4 do kraja 5 i 6 moe se svaka kompletirat, sem ove koja valda zavraava u mjesec dana, blah i aaaaaaaaaaaaaammmmmmmmm stoned i post nema smisla .............blah nema veze.... :/
caoooENTUZIJASTA

nov 2009.

thought as much.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se