prvo pozdrav za sve..moja prva tema iako vec pratim i citam forum(extra je).
dobio sam dosta sjemenki,mislim da ih ima preko sto(100).zelim poceti svoj prvi outdoor,ali me brinu te sjemenke..pomozite malo,kako i sta da uradim sa tolikim sjemenkama>>?.koliko mogu biti "ispravne"sto se tice starosti za klijanje i rast..:sun2:/ evo nekog sunca kod mene u sarajevu:sun2: pozz
Ako se dobro čuvaju semenke mogu da se sačuvaju godinama . Slažem se za mesto čuvanja ,mada neki popinju i frižider ili zamrzivač .
Kreni sa 10-15 semenki a ostalo skloni da imas ako nesto zezneš . Odgovori će doći sami
odaberi što tamnije (ili tigraste) i što okruglije sjemenke. i nemoj saditi previše, kao što su ti već rekli. ne zbog količine, već jer bi ti netko lakše uočio biljke tako. sretno
P.S. super avatar :)
ja bi to sve bacio na mesto gde hoces da sadis i mislim da nece biti problema ako imas 100 semenki a i ne verujem da ce sve da nikni to bi bilo prirodno cudo...
a mozes podeliti na pola pa na deve lokacije posaditi ,, ja nebi reskirao sa 15 smenki posto znam iz iskustva da se od 15 smenki koje sam sadio direktno na sajt nekada desavoalo da ne nikne ni jedena ili da niknu pa ih nesto pojede mislim da 100 semenki nije puno ,, al najbolje bi bilo da posadis 15 u casice pa presadis na mesto gde zelis kada biljke budeu vece,,,
sad je na tebi da odlucis pozdrav :)
svidza mi se ova ideja "na malom prostoru"..bas zbog "sajta"..i bas mora nesto izrasti od toliki sj...naravno da nije vrijedno pasti muriji u ruke zbog nekoliko///-uvazicu ove savjete sigurno u growu..zz
dobro ti to radis vodenichar,vec dugo godina..svaka cast..pokusacu tako uraditi..primjenicu sve sto sam naucio ovdje na forumu..tvoj plan rada je sigurno uspijesan!!poslusacu te i nadam se uspijehu..//zz