VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojPrvi grow (slike i pitanja vezana uz njih)
LEGACY

Prvi grow (slike i pitanja vezana uz njih)

22 odgovora1,544 pregleda

apr 2013.

Evo ovako, 5 sjemen ica je posaeno prije 3 i pol tjedna. Biljke su preko dana na terasi (sunce pi i u njih minimalno 8 sati dnevno), ako je obla no onda su pod umjetnim svjetlom, preko noi su u sobi (ne u ormaru nego na otvorenom). Pridr~avam se svih osnovnih pravila. Ne zaljevam ih previae, svakih 7 dana ima dajem tekue gnojivo. Ipak ini mi se (kad gledam tui grow) da su mi biljke male. Premale, atoviae. Radim li neato krivo? U em bi mogla biti stvar? Evo uploadanih slika pa ako bi mogao netko udijelit neki savjet. Hvala unaprijed. http://s1277.photobucket.com/user/Erised13/slideshow/

apr 2013.

Koju je sjeme, koja je zemlja, pod kojom je rasvjetom kad je unutra. Jako slabo za skoro mjesec dana, kao da su tek 10 dana stare. I ako ve imaa te kaljeve onda ih napuni zemljom do vrha, emu punjenje do pola. I dalje to ostaje misterija zaato to ljudi rade. Kupia kabrio ali nikad ne podignea krov, ista stvar.
ljubljana26ENTUZIJASTA

apr 2013.

nemoze ti niko dat odgovor na pitanja ako ovako otvoris dnevnik... potrudi se makar odgovorit na ovo sto ti je naveo No Joke

apr 2013.

zasto tako malo zemlje u posudama, jako je to plitko za razvoj korena, i sto tako rano gnojis, nemaju ni mesec dana

apr 2013.

Ne znam za sjeme, uzeto je od ovjeka od kojeg ina e uzimam. Zemlja je Plantella Balkonia. Prvi put je stavljeno gnojivo prije pet dana. Na pola je napunjeno jer sam ih presadio prije 3 dana iz manjih a ponestalo je zemlje, jebiga. Kupit e se nova vrea zemlje im plaa sjedne. Rasvjeta je 2 atedne ~arulje po 25w (al je unutra bila svega 3 dana od 3 i pol tjedna)

apr 2013.

Kad kupia zemlju, napuni kalj do vrha, pa i preko vrha, i nakon par zalivanja ti se zemlja ulegne taman do ruba. Nemoj gnojiti ih tako male, one ata trebaju povui e iz zemlje jer je ona ve obogaena sa svime. Moj savjet ti je da ih ne premjeataa van unutra, nego ih ostavi vani al nai mjesto sa viae sunca jer je 8 sati sun eve svjetlosti premalo a dvije po 25w im nee nadoknaditi nedostatak sun eve svjetlosti. Vjerovatni razlog zaato se slabo razvijaju je malo sun eve svjetlosti i nedovoljno zemlje u kalju za razvijanje korijena.

apr 2013.

Okej, thanks a lot. Probam popravit situaciju pa napiaem izvjeataj.
BladeZMAJ

apr 2013.

Problem je u svijetlu i stalnom seljakanju....ostavi biljku vani..jer ove atedne ko da ih i nema,preslabe za bilo ata
ljubljana26ENTUZIJASTA

apr 2013.

nikad nisam cuo za tvoju zemlju i neznam nista o njoj i taman sad kad ti fali vec zemlje rae kupii neato tipa terramagma... sry ako grijeaim ajde neka neko iskusniji komentira zemlju
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2013.

Florahum nije losa ako je mos naci, mada ako imas pri ruci Terramagmu, ne razmisljaj mnogo !

apr 2013.

Terramagma it is!
Vu ing.POZNAVALAC

apr 2013.

Malo zemlje i nema mesta da se koren siri i zato su male. Kolko vidim ovo su saksije od oko 1,5l i plus su napunjene do pola - tako ce da napravis bonsai :icon_surprised: I plus ih stresiras djubrenjem, seljenjem, napolju je bilo hladno i na sve to malo svetla...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se