VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojModra galica
LEGACY

Modra galica

26 odgovora5,030 pregleda
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

Pozz.. Imam jednu ideju... Dali mogu prosuti modru galicu okolo biljke tamo gdje je posadim na tajno mjesto tako da nedolaze razne bube i gluposti i zivotinje da mi je ne pojedu :D... Mislim oce li modra galica unistit kvalitetu zemlje ili ako dode do korjena nesto sjeb*t? http://hr.wikipedia.org/wiki/Modra_galica

mar 2013.

to je prvenstveno fungicid, pise ti za sta se koristi http://pinova.hr/hr_HR/katalog-proizvoda/sredstva-za-zastitu-bilja/fungicidi/kontaktni-fungicidi/modra-galica
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

Pise i tu na wikipediji da je jak otrov za male organizme... Ugl hvala.

mar 2013.

a gde pise da se nanosi po zemlji... i ako je fungicid kako ce terati bube i razne gluposti i zivotinje ;)
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

Pametno zboris haha..Al dobro smislit cu nesto da je kvalitetno iskoristim a da ne nepogorsam kvalitetu biljke...

mar 2013.

pu~omor

mar 2013.

suprotno uvrije~enom vjerovanju modra galica uopce nije bezopasna. Samo ato je sad to nedosljednost naaih institucija - puno manje opasne stvari su ogranicene, a modru galicu moze kupit svatko ako hoce i koliko hoce i nitko ga ne pita sto ce s tim. Ja je iz cisto svoje savjesti ne bih bacao po okoliau. Modra galica nema karencu. Ona se nece "razgradit". Samo ce se isprat u zemlju i s vremenom doci i do vode..
BladeZMAJ

mar 2013.

Na kakve ideje ste u stanju doc naprosto covjeka zaboli glava
roguz2ENTUZIJASTA

mar 2013.

probaj za po etak staviti malo pepela oko biljki pu~ ti nee preko pepela jer je balav,a najbolja stvar za to uzmi mlade koprive,natopi ih u vodi 3-5dana i onda poapricaj biljke to ti je pravi insekticid,samo ato kopriva nakon 5 dana smrdi ko kuga
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

e roguz hvala ti puno to cu vjeroatno napraviti... Ma neka smrdi samo nek je zdrava biljka :) E i jos nesto da pitam da ne otvaram novu temu... Prisadia san u casicu klicu i sad cekan da izadje zemlja nije iz ducana al je plodna... i ugl drza san tu casicu sta je vise moguce na suncu i posto je sad vrijeme malo se sjebalo ovih par dana pa san napravia ovako, jel to moze?

mar 2013.

i vrlo bitna stvar da tu otopinu moras iskoristiti taj dan jer vec sutradan gubi svojstva kao insekticid....ali zato postaje dobro gnojivo bogato kalijem bla,bla..........moze tramvaj..tako 24/0 dok neproviri a onda nesta ozbiljnije;)
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

Ma ocekuje se bolje vrijeme uskoro pa je racunam izbacit vanka na sunce nek se sunca tako da mislim da mi ovaj nacin nece vise bit ni potreban... Hvala ti za modru galicu ;)
Zg_manISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Sto prije pa van a i ako neces stavljat modru galicu onda svaki dan ili svaki drugi gledaj oko biljke i cupaj korov i mici bube hahah vidim isto tak da igras CroHerzu hahahahahahah
tramvaj981POZNAVALAC

mar 2013.

ok ok :D... Ma igrao sam prije sad cekam da bude global pa cu opet ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se