VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojBiljka na terasi zuto lisce
LEGACY

Biljka na terasi zuto lisce

60 odgovora4,473 pregleda
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Postovani prijatelji unapred hvala! Imam biljku na terasi koja je posadjena krajem 4tog meseca i sad je krenula lagano da cveta,ali lisce je pocelo da zuti i ne znam sta da radim pomagajte :( Ne znam koja je semenka posto sm uzeo neke random.Polivam je jednom dnevno sa oko litar vode(voda sa cesme).Isto kad mogu i imam vremena a nema sunca prskam je vodom iz rasprsivaca.Nisam do sad spustao Ph vode. Inace ovo je moja prva biljka koju sam gajio do sad. Evo slike biljke i djubriva koje sam koristio :
komsijin maliPOZNAVALAC

jul 2015.

Gladna je.
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

To znaci da joj fali sunca jel tako ?
TarzanZMAJ

jul 2015.

to znaci da bi trebao poceti gnojiti
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Ok. Hvala puno prijateji. :* Danas sam prvi put stavio jednu supenu kasicicu djubriva u litar vode i zalio.Nadam se ce pokazati neke promene.
t@maraZMAJ

jul 2015.

Pazi samo na doziranje,neznam niti kakvo je ovo gnojivo. Koliko vidim 20.20.20....da nije malo prejako to? Ina e se za prvo gnojenje preporu ava pola doze,da se vidi kako biljka reagira na isto.
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Javljam za nekoliko dana sta se promenilo.Nadam se da ce biti sve ok :)

jul 2015.

to djubrivo je za outdor, za siromasnu zemlju, ne znam koju zemlju koristis u posudi. ako je krenula sa cvetanjem bolje nabavi neko tecno za cvetanje
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

ok sacekacu nedelju dana da vidim kako reaguje pa cu kupiti tecno :gled: potrudicu se da nadjem neko koje se ovde preporucuje :bocni::

jul 2015.

ma nije panika ako si joj dao to gore, treba joj azota svakako. samo u narednih desetak dana nadji neko tecno za cvetanje i sve 5 ima da bude, sretno
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Dobro je reagovala na sadasnje djubrivo pocela je da raste ko iz vode :watch:

jul 2015.

da, bila je zuta ko da je dobila zuticu, falilo je azota a u tom sto dajes ga ima. moz ti sa tim nastaviti dok se cvet lepo ne formira, taman i da vrati boju, pa onda kroz cvetanje lagano nesto bas za cvetanje
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

joj nadam se da ce procvetati do kraja septembra.bojim se haldnoce.videcu da nadjem plantellu za cvet :wave: Koliko cesto da je djubrim?Zena u poljoprivrednoj apoteci mi je rekla jednom nedeljno.
L0oDZMAJ

jul 2015.

Ja moje hranim na svakih 15 dana.. ili eventualno pre ako vidim da su gladne...
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

kupio sam Plantella Cvet (crvena flasica) tecno djubrivo.Ineresuje me doziranje ? Posto je to samo jedna biljka :bocni:: Pozdrav i hvala :respect:
L0oDZMAJ

jul 2015.

Pozadi imas upustvo kako koristit... na 2l ide 15ml ... ti stavi za pocetak pola,vidi kako reaguje...
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

:watch:MIslis da nema veze zato sto sam joj davao ovo gore sto sam izbacio sliku ? na njega je super reagovala i krenula ka gore i nema vishe zutog lisca.
L0oDZMAJ

jul 2015.

Ako je ok onda je ok... :D power ti je objasnio,da se ne ponavljam :)
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Jako dobro reagovala na djubrivo :) Lepa tamna zelena :) Hvala na savetima :respect: E sad kad odprilike mogu da ocekujem kraj cvetanja?:makaze:Bice mi zajebano jer idem na put od 20.08 do 03.09.
fortunatoAMBASADOR

jul 2015.

za jedno 3 mjeseca

jul 2015.

teraj to sto imas, vidis da joj prija, a p cvet ostavi pa za mesec dana pocni, to jos ne cveta. i sreca da je zemlja bila nikakva i biljka gladna, vidis da ide 1-2g na litru vode a ti stavio supenu kasiku, to je 10+ pazi za ubuduce, i max jednom nedeljno.

jul 2015.

sretan grow :joint:
Rope73ZMAJ

jul 2015.

Sretnooo :)
PrirodaENTUZIJASTA

jul 2015.

Frendovi imam slican problem , biljka mi je naglo po ela zutit i susit se ! Bojim se da je nisam pregnojia i tako spr~ia , bili mi iko zna re ata mogu u init joa da je spasem ?
L0oDZMAJ

jul 2015.

S cim si je gnojio? U koliko litara boravi,koja zemlja? Tako jos neke info :) (Flushaj je sa 3× vise vode nego sto je tegla)
PrirodaENTUZIJASTA

jul 2015.

Gnojia sam Slavolom i Hesi Bloom Complexom , boravi u malom prostoru 7l a hranim je svaki drugi dan jer su zasita velike vruine . Planira sam je prebacit u neato vee jer ih dr~im na krovu , ove ata su u veim posudama od 20L sa njima je za sad sve uredu i lipo rastu ova mi se poela suait :(
TarzanZMAJ

jul 2015.

svaki drugi dan se ne gnoji bez obzira na vrucine. cista voda moze ali ne i gnojivo svaki puta, ako je u tako maloj posudi i tako cesto zalijevas onda gnoji svako trece zalijevanje
PrirodaENTUZIJASTA

jul 2015.

Zaboravia sam re jesam je jue Flusha i mislim je prebacit u veu posudu im se malo oporavi ? Stani , Stani nisam luda da sam gnojivo stavlja svaki put ! istom vodom sam je zaliva svaki drugi dan , gnoivo sam poea ovo Hesi od skro davat jednom sedmi no . No sam jednom da dva puta sa Hesi gnojivom u nedilju dana ? @Priroda Ne pisi post za postom, koristi opciju Edit. St
TarzanZMAJ

jul 2015.

e pa onda tako napisi, sta da covjek zakljuci iz napisanog.. presaduj u vecu cim se malo osusi zemlja
L0oDZMAJ

jul 2015.

Kad se posusi 3/4 prebaci u vecu i nastavi dalje,gnojivo malo smanji pa prema potrebi povecavaj...
PrirodaENTUZIJASTA

jul 2015.

Hvala nadam se da e se oporaviti ! Isto izvini a me nisi razumia ali ovi chatovi umiju vadit iz konteksta ;) Hvala velika joa jednom pa aaljem slike im se bude popravila i ako bude ! ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se