LEGACY
da li bi mogao presaditi
12 odgovora1,040 pregleda
Kicho
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
KichoISTRAŽIVAČ
maj 2011.
maj 2011.#1
Zdravo svima, ako ima ko dobre volje da mi odgovori da li ovu biljku mogu presaditi, jer vec duze vrijeme mi je u saksiji.
http://imageshack.us/photo/my-images/339/pic12u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/32/pic13bd.jpg/
Hvala i pozdrav. :sun2:
dite_splita
AMBASADOR3.830 REP67%
→ Legenda
dite_splitaAMBASADOR
maj 2011.
maj 2011.#2
mozes je prebacit slobodno, nebi trebalo bit problema djeluje ko da vec ima malo jacu stabljiku, sibni je ti vani ;)
Data
AMBASADOR2.928 REP41%
→ Legenda
4 REP8%
→ Istraživač
jun 2011.
jun 2011.#4
pozdrav...
tra~im savjet od nekoga tko ima iskustva. pitanje je mo~da banalno i smjeano ali "bolje sprije
iti nego lje
iti"
po
etkom 5 miseca posadio sam 3 deimosa koji su uspjeano proklijali, razvijali se u trsetnom kalupu te kad su "stasali" presaeni su u male pitarie cca pola l volumena. za njih sam pripremio velike pitare oko 20ak l volumena.
itao sam o stresu kod presaivanja ato mi je i prodavaica u cvije
arni potvrdila (naravno za druge biljke). pitam se; da li je bolje postepeno presaivati npr. nakon malog pitara u pitar od cca 6l pa u zavrani od 20ak ili odmah u veliki (od 20ak l). Dilema; da li je bolje/gore biljke izlo~iti stresu od 3 presaivanja ili stresu od velikog prostora?
p.s. nisam paranoian, samo san bri~an!
zuz1
AMBASADOR3.528 REP58%
→ Legenda
zuz1AMBASADOR
jun 2011.
jun 2011.#5
ma presadi to odmah u pitar kakav si pripremio na pocetku,kakvi pitari od 6l pa sve vise dok ne dodes do 20l
i po meni stres od presaivanja ako se sve uredno napravi skoro pa ga ni nema,to je nista prema stresu npr kad je topiras suppercropas etc.
I po mojoj logici nepostoji "stres od velikih pitara" jer biljci je sve isto korijen ce se normalno razvijati i ici do kraja posude
Najgore sto ti se moze dogoditi je da biljka stane s rastom na dan-dva:thumb:
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
jun 2011.
jun 2011.#6
Malo zastane biljka,par dana...to sam se osvjedo
io.A u svakom slu
aju,nee ih biti strah ' velikog prostora',hehe...nego ti njih stavi odmah u velike pitare i pjesma do berbe :).Sli
no je i kod mene samo ato sam ja krenio 9.5....i sad
ekam joa par dana i idu u 25 l do kraja.Sretno :)
4 REP8%
→ Istraživač
jun 2011.
jun 2011.#7
tako e onda i biti...
zanima me i mialjenje o smjesi: na dnu pitara kamen
ii i opeka, iznad sloj zemlje zamiaan sa FLORINOM 6 (aakom), i zadnji sloj zemlja sa zemljom za cvie? nije loae, i ja bi cvita u tome... :banana:
fala na odgovorima, poaaljem slike
maj 2011.
1 / 7
maj 2011.
jun 2011.