VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojOutdoor Stealth Drying
LEGACY

Outdoor Stealth Drying

58 odgovora4,149 pregleda
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Pozdrav svima.. Ove godine sam prvi put odlucio da uberem svoje, imam dve biljke, ko prati dnevnik zna.. Sve je bilo full stealth, i od komsija sam se krio i od starih, nikad nisam postao sumnjiv.. Ali polako dolazi vreme kada se bere biljka i to treba osusiti.. Naravno to ne mogu ni kuci, ni u blizini (blizina, mislim na komsiluk)... Pa sam hteo da kazem moju neku ideju kako da to obavim.. Planirao sam da nadjem neku visoku kutiju, od bojlera ili sl. i unutra razvucem kanape, da mogu grane da se okace naopacke, na dve naspramne strane isecem dva prozorcica (niska ali siroka) gore i dole i na taj nacin da pravi neku ventilaciju, naravno mogao bih svaki dan da obilazim i otvorim odozgo npr.. Stavio bih mrezicu preko tih prozorcica da ne bi uletelo nesto i tako tu kutiju ostavim negde u okolini sajta, u sumi, zbunje, nbt.. Zanima me vase misljenje, po vama da li je to izvodljivo i na sta bi licilo :) Inace, posle kad ode u tegle, nije neki problem, necu imati ja ne znam koju kolicinu pa da moram da punim vise..:idea: :vutra:

avg 2017.

ako ne rokne kisa sve 5, a na sta ce da lici zavisi od tvoje kreativnosti ;)
AtoxLEGENDA

avg 2017.

E na to sam zaboravio... Na sta ce da lici, mislio sam da li ce to dobro da se osusi, inace kutija ko kutija :lol:
KrmeljENTUZIJASTA

avg 2017.

Nesto nalik satorskom krilu da je kamuflirano a da ne propusta vodu. U zavisnosti od velicine-visine biljke cviknes je tako da moze da stane a da ne strci kada napravis nesto nalik buketu cveca. Odaberes stealth visoko gusto drvo, vezes donji kraj "buketa" kanapom a za drugi kraj kamen koji prebacis preko odabrane grane, podignes na odgovarajucu visinu i vezes. Nadam se da sam pomogao
ZlochikaLEGENDA

avg 2017.

Ise ea celo stablo pri dnu, otrimujea buket... pogledaa vremensku prognozu - bez kiae 5 dana... zaka ia na neko visoko drvo, gde promaja lepo pirka. Skinea posle 5 dana, iseckaa budove, napunia teglu. Teglu luftiraa tokom narednih mesec dana, svaki drugi - trei dan, da se vlaga iz unutraanjosti bud-a prenese na povrainu i ujedna i vlaga u svim delovima. Kjuraa...
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Pa moze i tako, na visoko drvo se okaci..
-BäR-ZMAJ

avg 2017.

Ako ti je sajt bio siguran od drugih 3,4 mjeseca,bit e i joa tih par dana dok se ne posuai,tj,ako je sajt bio stealth za biljke u punom naponu bit e i za suait hedove,neznam ato bi se majmunirao po drveu :) A ato se ti e kartonske kutije,baa si mislim kako bi si ja napravio da sam u tvojoj situaciji i padne mi na pamet ona zelena gusta mre~a za hlad... Od nje napraviti aatori u kojem e se suaiti... Viae je stealth nego kutija,prozra no je i radi hlad a na viae slojeva e napraviti i mrak ;)
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Pa ja sam razmisljao o kutiji bas zbog mraka, nije meni problem na sajt
-BäR-ZMAJ

avg 2017.

Iskreno nzm koliko e ti to sve biti izvedivo,biljke e otp. zavraiti na pol 10. mjeseca i preko,kad e biti nestabilno vrijeme... Trebat ea ubosti vrijeme berbe (jer vjerovatno nee obje u isto vrijeme biti gotove) i 4,5 suanih dana poslije... Kako god,~elim ti lijepo vrijeme i interesira me kako ea to izvesti,naravno,to ea sve dokumentirati u svom dnevniku ;) edit: Nema potrebe za mrkli mrak a ionako ea morati izbuaiti rupe po kutiji zbog zraka pa samim time nee ni biti totalni mrak unutra,osim ako neea raditi neke light trapove...pa na ato e li it ta suaiona usred aume:eek: Druga stvar su vla~ne i hladnije noi...Da te i potrefi lijepo vrijeme,karton e se svakako napuniti vlagom preko noi pa neznam koliko je pametno suaiti hedove u tome :crazyd:... Recept za plijesan :(
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Pa ne bi trebalo da odu u 10. mesec.. Ne znam videcemo, ako je bas tolko lose, snacicu se nekako :D Naravno sve cu to u dnevnik da skovem ja haha
Kanabis_kidAMBASADOR

avg 2017.

a water curing?
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Ne znam za to, sacu da se edukujem malo :razvaljen:: Edit: Ne svidja mi se, gubi se miris (cini mi se da sam procitao da se i tezina gubi), inace hvala na predlogu

avg 2017.

Gubi se miris :) Dali je tezina vazna poslije,ili ne ...hm !!
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Sta si hteo time da kazes? o_O

avg 2017.

sorry....zabrijo sam ;)
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Nekako mi lici kao da si hteo da kazes da mi je kolicina bitna jer mozda kojim slucajem prodajem? :razvaljen::

avg 2017.

Atox samo opusteno :)

avg 2017.

pa da...palo mi na pamet,ali sve 5...pogrijesio sam. Ljudski je pogrijesiti ;) edit; i ispricao sam se gore u postu . Mogao sam to i obrisati,ali sam htjeo da se vidi .Moderi pogrijese..ispricaju se i sve 5 I to radimo :)
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Ma nije problem.. Bitna mi je kolicina jer nikad nisam imao priliku da vidim vece kolicine, nego npr. mlatim da cu od moje biljke na kraju imati 80gr suhog pa odem na google i kucam 80gr of weed da bih video koliko je to otprilike.. Prvi put mi je da gajim svoje, u zivotu nisam vido vise od 0.5 g i onda ono, zeljan sam i radoznao.. Valjda me shvati neko... :razvaljen::

avg 2017.

Da ti se ubacim sa strane u raspravu dva puta sam dobijo zavidnu kolicinu i od foto i od autosa pogledaj dnevnike indoor pa ces vidjet ali kvaliteta i sam kraj nesrecom zahvacen pljesni i nije to ok em nije jako i ne ispunjeno dovoljno tj.flafasto tako da manje kvaliteno je i bolje nego kolicina
FroggyLEGENDA

avg 2017.

A da razapnes aator i iz aatora stavis jedan ispuani vent na bateriju?
Ig0rLEGENDA

avg 2017.

Ma samo pogledaj vremensku prognozu i ako nece padat kisa par dana , tamo gdje vec jesu samo ih okaci nekako naglavacke da vise ko kobasice hahahahahahahah . Svaka ta neka kutija ili sator ce vise pridonjeti paznju znatizeljnom oku nego bilo sta drugo , znas ono da vidim sta se krije u kutiji od bojlera a bojler nije hahahaha :) Opa svaka cast na isprici i na tome sta si pustio i nisi brisao post , to je cojek :)
AtoxLEGENDA

avg 2017.

Hahahah otvara sa ocekivanjem da je unutra bojler :lol: Ma videcemo, ima jos do berbe..

avg 2017.

ako sve prodje kako treba,mislio sam uzet ovakvu neku gajbu plasticnu. samo vecu,ima ih po prehrambenim prodavnicama. nekad ih bacaju,pa se moze pokupit. okacit hedove i zamotati sjenilom za sunce ili mrezicom za komarce..ili sa oboje.. kod mene je sve to tu na terasi,pa ako krene kisa,unosim...ima i natkriveni dio dje ne grije sunce,fino prozracno..
Ig0rLEGENDA

avg 2017.

Ja da to nadem u kutiji od bojlera isti dan bi iso za nagradu kupit sebi novi bojler hahahahhahaha :banana_rasta::makaze:
BA-KA-LU-LAAMBASADOR

dec 2017.

Mislim da to nee ii, jer u zimskom periodu noci su vlazne+vlazna travica=plijesan;)
AtoxLEGENDA

dec 2017.

Sve je zavrseno odavno jos.. ;)
NogudAMBASADOR

jan 2018.

uskratio si nas za informaciju kako si to na kraju izveo..

jan 2018.

Ovo je dobra fora i za indoor i out, samo preko mre~ice preko prekrit ne im ato nee propustit vodu, stari kiaobran sam ja koristio koji sam u izbuaeni bidon od 50l nad~izo vrhove, navukao staru zavjesu preko bidona radi beatija,onaj jeftini kiaobran otvorio,polomio koju ~icu da djeluje kao otpad i prekrio bidon za koji sam naravno vezao kiaobran da ga vjetar ne odnese. Nezz koliko sam uspio prenit u rje i ono ato sam htio rei ali nadam se da e nekom pomoi. Samo treba obilazit i pazit na bu. Samo nesto jos: vidim savjete tipa ' ekaj 5 dana bez kiae',meni to ne igra iz par razloga,prva stvar, mo~da nema vremena ekat,drugo nije prognoza baa pouzdana, tree ne najmanje bitno: pa po meni je gore ako i ulovi sunce odnosno suho vrjeme,i sad to objesi na stablo,gore ce bit ako ga sunce kurja nego bilo ata drugo.ako sam krivo shvatio nek me netko ispravi
AtoxLEGENDA

jan 2018.

Na kraju sam nasao neku staru kucicu gde vlasnik dodje jednom godisnje i na tavan od te kucice sam okacio sve lepo.. Ali tada nije imalo mesta sve da stane i ja vecu polovinu ostavim u kesi i mrzelo me da odem odmah da okacim i tu drugu polovinu (da ponesem neku zicu ili nesto pa da moze vise da se okaci) i dobra kolicina mi je otisla zbog plesni.. Uglavnom, lekcija za sledeci put

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se