VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojMolio bi savete......
LEGACY

Molio bi savete......

146 odgovora6,074 pregleda
<<--*T[h]C*-->>ISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Imam kuci 4 biljke... prva - 1 m 30cm druga - pola metra treca - 10cm cetvrta - 5cm ako moze neko da mi ostavi link za upload slika da stavim slike pa da cujem vase savete sta da radim sa njima....
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

http://imageshack.us/ eto ti link za slike.. :) ako ne znaa ato da radia s njima, prvo pro itaj forum, obrazuj se, sve ti ve piae, samo treba odvojit malo vremena za itanje (a to je svima mrsko), a ne odmah pitat ato da radia s njima, to je ionako relativan pojam.. :)

maj 2011.

http://imageshack.us/photo/my-images/215/fotografija0253.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/856/fotografija0251.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/217/fotografija0252.jpg/ evo slike... to mi je sajt daleko od kuce oko 25 km ne mogu bas cesto da ih obilazim pa da cujem vase misljenje..:D

maj 2011.

http://imageshack.us/photo/my-images/51/fotografija0238k.jpg/ ova mi je kuci nju sam primetio tek pre 5-6 dana sama je izrasla...:D

maj 2011.

ljepe su i zdrave sam ova najveca je mozda vec i spol pokazala to moras pogledat u svakom slucaju nema se kaj rac sam pi i dalje...
indian_summerISTRAŽIVAČ

maj 2011.

ek ek, jesi ti to upravo pitao "ata da radim s njima" ??? :ohno: pjevaj im malo, :icon_lol: p.s. nemoraa niata, sve izgleda ok, niata im ne fali a ovdje ea na sve informacije za uzgoj ove biljke ije si slike pokazao... www.vutra.org
dite_splitaAMBASADOR

maj 2011.

kako nisi vidija toliku biljku o.O P.S. biljke su ti skroz okej

maj 2011.

e hvala.... :D na pocetku sam rekao da imam 4 kuci to su ove: http://imageshack.us/photo/my-images/51/fotografija0238k.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/690/fotografija0254u.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/860/fotografija0256.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/863/fotografija0257.jpg/ Izrasle su same....:D a one prve tri su na drugom sajtu...xD

maj 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=EgzGb9ggEN0&feature=related Evo malo relax..... :D prvi ko ni jedan! drugi kao prvi! samo nek se rola! samo nek se mrvi!
miss.mrkvicaAMBASADOR

maj 2011.

dobraaaaaaaa:)

maj 2011.

poz ljudi u subotu sam stavio neke sjemenke na klijanje i par je proklijalo i te sjemenke koje su sproklijale stavi sam ih u teglice sa nekom kupljenom zemljom kaj sam nasel doma i zalio i stavio na krov neke kuce u sumi gdje ima puno sunca i tak sam isto napravil sljedeci dan kad su mi ostale proklijale e sad me zanima neki su rekli da nakon nekih 2 dana vec bi se trebali prvi listici razvit a meni se jos nije nis dogodilo pa se bojim da sam neke krivo napravil moze neki komentar? jel ih mozda sam trebo pokrit folijom da ih sunce ne sprzi ili sta?
indian_summerISTRAŽIVAČ

maj 2011.

samo ekaj! sve ti je ok... izai e one!

maj 2011.

jos samo neke nakon kaj proklijas sjeeme jel bas MORa biti korjen prema dole postavljen ili nije tolko vazno... jer me zbunilo kad sam vidio da neki pisu da MORA biti prema gore a neki kazu da korjen MORa biti prema dolje......
tinitusENTUZIJASTA

maj 2011.

strpljenja, kako ti covjek kaze, i ako mozes si priustit kupi si uvijek novu zemlju, - kad jednom doneses nametnike u kucu u zemlji koja je stajala negdje znat ces o cemu pricam :icon_biggrin: a zemlja ne mora cak ni bit otvorena, npr. fungus gnats mogu uci u nju kroz one rupice za prozracivanje..

maj 2011.

nadam se da necu :D al ovo je privremeno na krovu kasnije ako bog da ide na polje :DDDD

maj 2011.

Samo opuateno,nema panike :)....sjema kad proklija....klicu stavi u 'rupicu' (ne duboko),1-2 cm max...zalijea vodom i za dva-tri dana e se pokazati ovo i onda redom Biljke kad ti budu stare oko 3 tjedna prebaci u veu posudu u kojoj e biti do kraja ili joa bolje u zemlju na sajtu.I zalijevaj :) Edit; klicu stavi u 'rupicu'.....klica prema dole,mada to meni i ne uspijeva uvijek,hehe

maj 2011.

ok fala :D sam da kazem da mi kod pol njih nije uspjelo da klica ide dole...:/
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

vi kao da izvodite atomsku fiziku? :O pa jel takav problem stavit sjemenku u zemlju s klicom prema dolje? meni svaki put uspije, i svaki put izraste biljka u roku od 1 dan... :) baa sam jutros stavio sjemenke u saksije, i ve mi veceras izbile na povrainu.. :D

maj 2011.

izbusi rupice dole na casi ili u sta si vec stavio... moze koren da istruli.... kad pukne semenka stavi u zemlju posle 1 - max 2 dana klica ( to belo ) ide dole 1-2 cm.... :D i gledaj da ti casa bude puna zemlje ne mora do vrcha... srecno.. :D

jun 2011.

ljudi dobra vijest za sad mi je 12 biljcica izaslo iz zemlje ufff kaj sam si heppy :DDDD

jun 2011.

jos bi mi negdje 9 trebalo izac........:/

jun 2011.

puno ti to za out

jun 2011.

jos jedno pitanjce sad su biljcice u crnici jel bi mogo ja kad budem presaivo presadit u obicnu zemlju koju nadjem na ''sajtu'' ili bi bilo bolje da kupim zemlju da je stavim na ''sajt'' i onda tek presadim biljcicu

jun 2011.

ma nie naravno necu sve na jedno mjesto imam ja dosta mjesta :D
herb-o-logistENTUZIJASTA

jun 2011.

Mo~ea u onu koja ti je na sajtu ak nema druge ali bolje da ju pomijeaaa sa crnicom ak ve ne ista crnica. I 30ak litara crnice sa obi nom i ve je druga pri a. `to viae to bolje. Po mogunosti u zemlju dodaj i smrvljenog stiropora da ostane rahla. Ja dodam i lopatu-dve pepela obi no.

jun 2011.

jedini problem koji je kod toga da ih imam previse je to da mi je tesko dovest zemlju pa sam zato pito dal je moguce posadit u zemlju kaja je tam ..... inace bi ja sve sa kupovnom uff
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Evo neki moj review kroz proteklih mjesec dana, posadeno je (nemam pojma kaj tocno, jer je od sjemena vutre koju sam pusio, i ovo mi je prvo sadjene, a osim toga ne kuzim se u sorte uopce) direktno u zemlju 27.04.2011. http://imageshack.us/g/600/slikica2044.jpg/ Komentar je uvijek dobro doso :icon_lol: Hvala
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Pozdrav ekipa Evo nastavka i mog dnevnika, s puno pitanja, slika te zamolbi za savjete. Dakle, protekla 2 dana je palo nesto kise, pa nisam imo problema sa zaljevanjem,a iskreno nit je bilo nesto pre vruce. Sad vise nista ne pada, i odlucio sam ja tako otic provjerit svoje bebice, u nadi da cu morat samo puzeve pobacat, za koje sam se nadao da ih nece ni biti, jer sam okolo pobacao piljevine kako sam porocitao na forumu. Medutim, zateklo me sljedece: nekolicina popapanih listova (vjerojatno od strane kojekakve gamadi), neki listovi naravno imaju zuckaste tockice, na jednom je cak sluz nekakva, sto mogu pretpostavit da je od puza... Evo i par slikica radi lakse predodbe : http://imageshack.us/g/18/img20110603112653.jpg/ Moje pitanje, vjerojatno je debilno, i svi cete popizdit jer to sve ima na forumu, al upravo zato sam predlozio slike, jer me zanima sto bi vi kao iskusni groweri napravili, da dodete tamo i da vas zatekne prilozeno. Fakat sory ekipa jos jednom, al jebacki sam ukenjan, jer neznam s gnojivima i svim preparatim, i bojim se da nebi slucajno spalio biljku, i napravio jos vece sranje neg kaj je. Svaki komentar je dobro doso. Hvala u naprijed, i keep growing !!!!!!:maryjane: I JOS JEDNO SORY SVIMA ZA OVAK DEBILNE POSTOVE, SVE SAM TO POSTO NA JEDNU DRUGU TEMU A ZAPRAVO SAM ZASUMO, TREBO SAM ODMAH TU STAVIT, SAMO SAM PEJSTO
Noname_ENTUZIJASTA

jun 2011.

koliko vidim da su ti 4 komada preblizu jedna drugoj.nemo~e to tako.Ja bi na tvom mjestu prvo ih presadio ako je joa mogue i dao im prostora.mogo bi i krenit gnojit,na forumu imaa sve o gnojenju i nemaa se sta plaait.nemoj silit pusti ju da priroda radi svoje.
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Fala ti puno, mislim da ju i budem presadjivo, samo se bojim da korjen ne ostetim, al valjda necu, i jos je sad problem sto ce bit kise cijeli tjedan tak da valjda moram cekat sto se gnojenja tice. I ceko sam ja da priroda radi svoje, naravno da ne zelim pozurivat, samo se bojim da ju ne spalim gojenjem, al o tom cu vise saznat na forumu. Samo me jos zanimalo sto je s onim necim od koprive, kak se to radi, i kolko je to dobro?
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Ok, sad mi je zao sto sam se upucivo u presadivanje, koje sam obavio jucer i ocito ostetio korjen biljke, obzirom da me danas kad sam doso tamo i ":watchplant:" zateklo sljedece: http://imageshack.us/g/812/img20110605105917.jpg/ :icon_cry: !!! Zao mi je ko psu, al jbg kriv sam samo ja jer nisam dovoljno pazio:knockknock: Dobro je sto se ostale zbilja super razvijaju, i sto je jos bolje sve su cure, samo se nadam da ce bit jos bolje za koji dan kad prestanu kise padat, pa da mogu i prihranit malo, jer je krajnje vrijeme.

jun 2011.

Neki dan proklijale su mi tri biljke i visine su mi oko 2 cm,ali puz mi je ostetio jednu biljku,pojeo jedan list...Biljka se i dalje drzi :) ali dali da je ostavim da raste ili da li da je ispucam?Hvala unaprijed :P

jun 2011.

ako joj ne fali nista be tog jednog lista neka je neka porase jos jedno 10-12cm i onda pravac stek !

jun 2011.

Zamolio bi clanove da imenuju svoje teme: umjesto "dajte savjet" da bude opis problema: "vanjski uzgoj zuti listovi" pa sve praceno sa slikama na kojim se vidi problem. A druga stvar je da ne upadate drugima u teme sa problemima koji nisu povezani sa prvom temom.
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Ja se jos jednom ispricavam, nisam dovljno "bacio oko", i jos jedanput obecajem da cu se potrudit da se isto ne ponovi
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Prije cca pola sata posjetio sam sajt i evo sto me docekalo :icon_lol:: http://imageshack.us/g/690/img20110607190404.jpg/ Obzirom da ima puno kise proteklih dana nisam moro zaljevat, al opet kazem najvise mi je zao sto sam unistio ovu cetvrtu, i samo se nadam da ce ostale 3 napredovat dalje "kak spada". Znam da sam ih trebo razmaknut, al nakon kaj sam ovo napravio s jednom od njih bojim se i pomislit da idem ponovo presadivat. Moje pitanje je (glupo) jeli ima iiiikakve sanse da se ova cetvrta oporavi, ovisi jeste li vi iskusniji imali slicna iskustva, i kako je to sve proslo, a drugo pitanje je jel ja sad slobodno mogu kupit prihranu za vegetaciju i drzat se uputa, il je malo kasno, obzirom da bi teoretski od 21. trebalo pocet cvijetanje. Hvala, i sorry ak sam opet fulo temu, my bad.
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

Majmune, potrudi se da utvrdis pol biljke..bitno je da uklonis muske..tek posle mozes a i ne moras da rasadjujes i to asovom potkopas i premestis u drugu rupu. Koristi djubrivo za vegetaciju,vec si trebao,biljke ti lagano zute odozdo,znaci nedostatak azota(N) prisutan. Biljke pocinju da cvetaju pocetkom 8.meseca,znaci jos 2meseca do cvetanja. Ovoj sto si otkinuo vrh ce nastaviti da raste. Koristi makro opciju na aparatu da ti slike izbliza ne bi bile mutne!
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Sve su cure gore sam jos napiso, dakle zenske su biljke. Nijednoj ja nisam "otkinuo vrh", nego sam presadivanjem ostetio korjen ocito, i zato je pocela umirat jadna, samo ta 1, i to ova dolje desno ako se uopce primjeti na slikama. Slike su napravljene mobitelom, tak da jbg, al uzet cu fotic ovih dana da imate zorniji prikaz. Uzeo sam govance od patke prije 3 dana, i stavio pored svake onoliko koliko sam mislio daje potrebno pojedinoj, a sto je naravno ovisilo o njenom razvoju, sto znaci ako je "zena" veca, ocito joj treba vise papice. Cekat cu sad da prestanu kise ove padat, pa da ja moram zalit nakon suncanog dana gnojivom otopljenom u vodi naravno.
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jun 2011.

Danas sam kupio http://img385.imageshack.us/img385/6758/plantellalistwe0.th.jpg, i malo prije zalio naravno. N-P-K je u odnosu 6:3:6, i pito sam zenu koja mi je to prodala, obzirom da ce padat kisa uskoro jel ima ikakve veze ako zalijem prije nje, rekla je ma nema ti to veze, i bolje je jer ovih dana pada ko luda, da je mokrija zemlja da se prihrana zadrzi u zemlji, reko super:b_cyclops:. Evo i zorniji prikaz kako sam obeco http://imageshack.us/g/683/1004875f.jpg/ , medutim baterija mi je crkla usred snimanja tako da je fokus opet malo u kurcu, al stavit cu ih punit da i dalje mogu prikazivat, vama koji uvijek imate korisne savjete! Hvala!
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

@ majmun_jedan : tebra po ovim slikama nesto ti nije u redu sa biljkama! Kao prvo po liscu se vidi da ih jedu neki insekti, a kao drugo kao sto ti je Sulundar rekao ocito je i da im fali N-a, daj si malo truda pa fino forum procitaj i u njemu imas detaljne opise kako se rjesit problema. Mozda sam u krivu u vezi neceg, tak da pricekaj nekog iskusnijeg growera jos za savjet! Sretno :)

jun 2011.

Pozzz ljudi..!!!!.....:DD Evo mog napredka....:D ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting Znaci za 20 dana porasle su kao ne normalne.....:D pogledajte kakve su bile pre 20 dana.... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jul 2011.

@: svaka cast @ svi ostali: hvala vam puno za savjete, i ispricavam se, al jednostavno nisam naso vremena za nastavak s informacijama. Dakle prije nekih 3 tjedna, usred gotovo savrsenog razvoja, frajer iz komunalija ih je malcice pokosio, te je tako produzio razvoj za odredeno vrijeme. No to sad nije ni bitno, jer cu dobit 2 prekrasna grma ( slike stizu uskoro, obecajem). Sto se tice ostale 2, eeeh, ta jedna, koja se posusila tokom presadivanja, oporavila se, samo je ostala majusna, a ono sto me prije cca 20 min. zateklo, je to da ove druge malcice vece, nema. Dakle vrlo vjerojatno ju je netko ukrao, a ako je neka mu je sa srecom u svakom jointu, i usput nek mu se posuse te lopovske ruke, smece jedno mamu mu j*****.

jul 2011.

to je tako kad svima govoris di ti je sajt

jul 2011.

ata uope imaa za govorit da si posadio? ***** ti djecu kad se svima hvale... ovo neka ti bude akola za ubudue i promijeni sajt ako je mogue jer postoji vjerojatnost da e taj isti opet ii gledati ima li ata za ukrast... nemoj nikad nikome govorit da sadia, a pogotovo gdje, pa makar ti to bio najbolji prijatelj... vjeruj samo sebi i nikome drugome!
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Prva stvar, frajer iz komunalija je tamo doso pokosit travu, ne marihuanu, tak da nije moglo doc do njega zato sto sam reko odredenoj osobi, nego zato sto mu je nadlezan naredijo da postupi kako i je. Druga stvar, osobe koje znaju za sajt provode previse vremena sa mnom, da bi bile toliko glupe, a da ne pomisle kud to ja svaki but idem bez njih s nekakvom torbom, i s neidentificiranim stvarima u istoj. No medutim postoji i nekolicina onih koji ne znaju za sajt, radi xy razloga, i nisam se ja nikom hvalio, to nije bila nadobudna djecacka *****rija ala: uuuuuuuuu, sad cu ja posadit travu da se ja mogu hvalit kak sam ja cool pred svojim cool frendovima, tak da s tim "***** ti djecu kad se svima hvale" slobodno fakofiraj, i provjeri dob osobe prije takvog pokusaja provokacije. A sad sto se tice presadivanja, to sigurno necu radit jer nemam zasto, da je neko to napravio s namjerom da si ih uzgoji, onda bi ih sve piknuo a ne samo jednu, i to onu ne bas najbolju. Hvala za savjete!
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Evo slika kako sam i obecao: ImageShack Album - 4 images
SekachAMBASADOR

jul 2011.

Preblizu su jedne drugima...to ce ti utjecati na ukupni urod sigurno... Ali inace izgledaju poprilicno zdravo...pazi da im pruzis dovoljno sunca i biti ce one OK... ;) A preporucam ti da otvoris svoj dnevnik uzgoja gdje nas mozes obavjestavati o napretku nego da svi bacate u jednu temu gdje se ne zna tko i sto je ovdje...jako je nepregledno i tesko je pohvatati sve konce... =)
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Hvala za savjete, al jednostavno nisam mogo odaljit to sve jer sam bio ogranicen prostorom, obzirom da je to komad napustene zemlje, uz jednu ne tako prometnu cestu, gdje je bilo prije kukuruza i svega, al jbg vise toga nema, tak da je bilo idealno ogromno zbunje, koje sam malcice prokopo kako bi mogao posijat heheh. A sto se tice teme, THC-u se ispricavam ak sam mu je zaspamo svojim *****rijama, al nakon sto je Kingsizevutraburger postavio pitanje vezsano za probleme sa svojom biljkom, priznajem malo sam se zanijo. Premjestit cu ja to sve negdje drugdje gdje ce to bit ipak malo preglednije.
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

@majmun, dali zaista mislia da je ljudima u~ivancija pratiti Big Brother s tvojim biljkama, problemima .... -.- Evo molim te, da ovjeku ne spamaa temu, otvoria svoj dnevnik, i tamo se raspiaea koliko te volja. svaki put pogledam nove postove i vidim :molio bih savjete!... naravno odem vidit temu, da nekom pomognem, a ti tu trkeljaa o nekom gnojenju i ne znam ni ja o emu.... Ako to stvarno smatraa problemom, konkretiziraj. (s tim da ti je sve na forumu objaanjeno od A do } i smatram da nema potrebe svaki potez objavljivat i preispitivat.) Tvoj vlastiti dnevnik, u njemu radi ata hoea, ljudi e ga il itat ili zaobilazit u airokom luku. Bez uvrede, ali naporan si brate s tim izvjeatajima kojima nije mjesto u ovoj temi!:ohno: >>ISPRI AVAM SE ZA OT! Edit: Word Sekach, preduhitrio si me :D
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

jul 2011.

@ Mox : Hahahah, znam da sam sjebo, i da sam ispo naporan, jbg sori ekipa, od sad cete MOC, sto NE ZNACI MORAT, citat ili zaobilazit u siorokom luku moj vlastiti dnevnik, gdje necu bit uvrijeden i naporan s izvjestajima kojima nije mjesto u ovoj temi. Hahaha Mox zajebavam se malo, al fakat brate znam da sam sjebo *****u mater, pa i gore sam napiso jebote sori, evo nestajem iz ove teme
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

ma sve 5, da si to sve pisao u svom dnevniku, nitko ti nebi rekao ni "a", dobro, osim da koristia opciju EDIT i da ne postaa post za postom..hahaha (ti si po eo dnevnik vodit u tuoj temi ..hahaha zato sam reagirao :D) stari, samo pamet u glavu i pazi di i ata postaa
Uh.. Ovo mi je malo komplikovano za objasniti..:D E ovako.. Krenimo.. Treba mi pomoc,tj. treba mi vase misljenje i savet.. Zasadio sam ukupno 15 biljaka(semenje izvadjeno iz ketova). 7 sam stavio u vatu a 8 sam zasadio u case pa cu ih kasnije zasaditi na veci prostor.. Sve koje proklijaju..:D E ovako.. nisam znao da li ovo da napisem u indoor ili outdoor odeljku,ali sam se odlucio za outdoor posto ce priroda raditi veliki deo posla.. Moja ideja je bila da zasadim u saksije koje cu kasnije kada biljka postane primetna preseliti na krov svoje kuce.. Mislim da tamo imam odlicne uslove za uzgoj. Dvokrilni prozor koji je okrenut ka jugu tako da biljka ima suncevu svetlost ja mislim bar 80-90% vremena koje sunce provede na nebu,a ipak sakrivenost od ociju ljudi,tako da mi je sigurnost zagarantovana...:D Ovo mi je prvi put da probam uzgoj marihuane,i nisam siguran da li ce uspeti,pa pitam vas za misljenje,posto ne bih da se cimam sa ostalim ukucanima ako to 100% nece uspeti..:/ Molim za pomoc!;) Hvala unapred.:D Pozdrav
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Ja sam imao takav pokusaj i nije uspeo. Ne bih ti savetovao da je tako drzis.

mar 2012.

ne kontam kako na krovu imas dvokrilni prozor, jel to mislis na potkrovlje... ne mozes na juznoj strani imati 80~90% dnevnog sunca, nadam se da jos uvek ne izlazi posle zenita :)
ma to..:D Potkrovlje.. izvinjavam se..:D Uh gledaj..:D Ako je sunce teorijski 10 sati napolju,sunca ima 8 do 9 sati..:D
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Brate procitaj malo po forumu. Za pocetek ovo https://forums.vutra.org/content/592-vanjski-uzgoj-vreme-%9Eetve-fotoperiod-geografs-ka-%9Airina-i-kanabis-kako-funkcioni%9Ae.html

mar 2012.

pa ja bih ti savetovao ili klasican outdoor ili indoor, ovo nije ni jedno zapravo, moze se verovatno nesto izvuci, ali to nije to... uzmi da napolju biljka ima 12 do 16 sati sunca, a u indooru min. 12 sati svetla, i to kod cvetanja... mozda sa automaticima, ali i tada ne racunaj na pun potencijal
uh,da svestan sam da to nece biti bog zna koji kvalitet..:D Ali zelim samo da uspe da dozivi oktobar.. Pa kakav god kvalitet bio..:D Prvenac je to!;DD

mar 2012.

ja iman plan sa automaticama, sad neznam jel pametno cekat jos koji misec ili su ovako uvjeti zadovoljeni...i kolika je mogucnost uspjeha ako bi biljka bila u pitaru ne u zemlji, stim da je hranim hesijem...hvala unaprid

mar 2012.

ja bih sacekao bar sredinu 4 meseca, mada, ne znam odakle si, ako noci nisu hladne moze to vec polako van, a automatici mogu u pitare, ali ti velicina biljke i kolicina prinosa na kraju zavisi onda od velicine pitara, naravno, sto veci to bolje
MomakizsumeISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Ja sam danas bacio jednu proklijalu semenku, cisto da vidim sta ce biti sa njom, ostale kontam da idu tamo oko 1. maja

apr 2012.

ove godine sam opet poceo da sadim, biljke su blejale na prozoru, cale jednom ustao stao pred njih gleda i pta me sadis drogu a ? ja reko ma cale to je konopa nemas freke on meni kao e moj ti nemas pojma sta si imao u dvoristu nazad na djubrivu, ja se pravim lud kao sta . . on kaze bile su 3 konope preko 3 metara ja prolzim do susare mirise meni nesto protrljam ja listove ono lepo mirise lepi se za prste, ja mu kazem pa to sam ja posadio ( bacio sam granu od konope koju sam pocupao na njivi ). on meni kaze keva ti je to posekla rekla mi je da sadis drogu ali mi je rekla da ti nista ne govorim ( hahahah cale kralj ). kako mi je to rekao ja otisao do keve u kuhinju i reko joj to u sobi necu da mi diras ili cu ti pocupati cvece po kuci i po dvoristu, ona meni kao ja nedcu drogerase u kuci, ja joj kazem samo ti to ne diraj i sve ce biti u redu, ona kao ja necu to u mojoj kuci, ja joj rekao samo ti to ne diraj i bice sve uredu, i sad nista ne dira, ali jos malo ce to ici napolje na neki sajt . . . :D

apr 2012.

nesto bas ne kontam, s cim u vezi je ovaj tvoj post u temi Molio bi savete......
majmun_jedanISTRAŽIVAČ

apr 2012.

stisnem like jer mi je fora prica, i sve si nesto kontam zas mi je poznat avatar, jbg kad sam na brzinu jucer piso po forumu pa nisam snimio sve kak treba... THC drzi se svog dnevnika, i tamo pisi sve sve sve, kaj god oces vezano za probleme sa svojim biljkama ---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:23 ---------- stisnem like jer mi je fora prica, i sve si nesto kontam zas mi je poznat avatar, jbg kad sam na brzinu jucer piso po forumu pa nisam snimio sve kak treba... THC drzi se svog dnevnika, i tamo pisi sve sve sve, kaj god oces vezano za probleme sa svojim biljkama

apr 2012.

pozdrav ljudi,proalo je dugo vremena od mojeg zadnjeg uzgajanja... na~alost...viae nisam u atihu...e sad,imam 3 biljke uzgojene u teglici visine cca15 cm starost oko 25-30 dana...divno razgranate,mislim da samo jedna muaka,ako i je.jer su listovi tanki ailjati i strae prema gore,kolko se sjeam to je bilo to ili je neka udna sorta,dobro da ne duljim,prije4 dana ih presadim,tj.2 od 3 van u prirodu i sku~im da mjesto apsolutno ne odgovara,unato silnom promatranju pozicije vegetacija okolnih biljaka je prevelika i svakim danom moja zlata dobivaju sve manje sunca:icon_lol:,ova koja mi ostala u teglici dr~i se jako dobro i puno bolje napreduje od ove dvije vani.trebam savjet dal da ove koje su mi vani opet vadim i selim na neku drugu lokaciju ili im bude to sve skupa prestresno? ili drugim rje ima jel sam sj... stvar? ak jesam,imam joa ovu jednu pa bar nju da na pravi na in uzgojim kak treba..unaprijed hvala,ak mi uope tko odgovori:vb_wave:
mega monkPOZNAVALAC

apr 2012.

Pokuaaj ras istit Raslije u krugu biljoza da odlobodia prolaz suncu tako da ga sije ato viae kroz dan po biljozama.naravno ako mo~ea to izvest da niko ne sku~i ato radia to bi bilo najbolje i ako ne uspije nai ljepi novi sun ani sajt.

apr 2012.

e u tome je kvaka,ve sam previae o istio,a i bude smnjivo da se nonstop aeem u tom krugu jer do sad sam se slabo kretao tom rutom,a poznaju me ljudi po:spliff:,a znaa kakvi su ljudi jedva ekaju da prijave!! moram izgleda drugu lokaciju,a ~ao mi male rastu ko salata!
mega monkPOZNAVALAC

apr 2012.

Da o je bed kad te znaju..al kaj ea.. nai novi sajt najbolje , neko full izolirano mjesto.. a probaj presadit samo da ne oatetia korjen.. Moj savjet ako ea ga htjeti prihvatit ti je da taj novi sajt prvo pripremia i pri ekaa joa malo da vidia kako e se vegetacija razvijat na tom novom sajtu, da nebi opet imao takvih problema..

apr 2012.

nema druge,najbolje mi mjesto u vrtu,al stara mi ko kobac! tak da niat s toga, idem danas u ispitivanje terena jbg.......
marcheloISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Dobra vecer ! Prvi puta sam na ovoj stranici i zelio bih vam postaviti par pitanja 1.Kalemljenje? Kopao sam po forumu i nisam nasao slike ili tekstove koje detaljno opisuju kako se to radi..(zapravo neznam svrhu toga iako kazu da je vazno) 2.Kada budem presadjivao u zemlju bih ubacio samo pijesak , stiropor i humusnu-crnu zemlju. Jel smatrate to dovoljnim ? Usput da kazem da cu ici bez ikakvih aditive jer sam cuo da je prirodno najbolje Hvala Unaprijed (:
PraterAMBASADOR

apr 2012.

1. po meni je za pocetnike nevazno kalemljenje 2. kada ces presadivati outdoor, mozes malo pijeska, ali nisam cuo da itko stavlja stiropor, zemlja to povuce kada su kise. Ako su suse i dalje zelis staviti stiropor (po meni nepotrebno za outdoor), stavi, a aditivi i sve to za outdoor nepotrebno, priroda ce se pobirnuti za sve.
marcheloISTRAŽIVAČ

apr 2012.

pa da... neznam zasto ljudi trose novac na aditive ...ako se vec ima para treba ga uloziti u feminizirano sjeme po meni
SenzaPietaPOZNAVALAC

apr 2012.

Sto se kalemljenja tice,zaboravi dok ne naucis osnovne stvari. No ako se zelis informirat https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/9109-kalemljenje.html Sto se zemlje tice,mozes ubacit malo pijeska,al ne previse,malo stiropora,malo sitnih kamencica i naravno humusnu zemlju. Zemlja mora biti rastresita i mekana Bilo bi to lepo,kad bi moglo tako,samo posadis biljku i priroda se pobrine za nju,a ti samo djodjes posle i uberes

apr 2012.

Ma ne diraj niata,malo razgrni povia njih da dobiju koliko toliko svjetla i pusti ih da rastu.Bit e atrkljavije,ali bolje i to nego sada opet prenaaanja,ovo ono.... `to se ti e spola biljke,ne mo~ea to ocijeniti prema liau,nikako... Pretpostavljam da ih nisi uzgojio pod svjetlima,pa ih prebacio na re~im da poka~u spol pa ovo,ono.....nego da su samonikle na suncu:)Zna i moraa ekati 7 mjesec da poka~u spol,pa ea tek onda znati koje je koja...a do tada opuateno i ato manje posjeta,hodanja,muvanja u blizini. Ako ve planiraa neko drugo mjesto,radije posadi nove biljke pa ih prebaci onda tamo....tek je krenio out.A ove ostavi na miru :) Sretno.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se