VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojcemu da se nadam?
LEGACY

cemu da se nadam?

70 odgovora4,177 pregleda
gugyISTRAŽIVAČ

jul 2011.

pozdrav svima! posadio sam sredinom 4. mjeseca biljke koje su mi bile unistene od mraza, bilo je tri biljke :( . posto nisam cesto kod kuce nisam ih mogao bas cesto obilaziti i bilo je kako je bilo, nisam znao sto cu i posadio sam ponovno krajem 5. mjeseca posadio sam 4 biljke i od 4 mi je ostala jedna:icon_lol: ona je posadjena u kanti od 10 litara sa kupovnom zemljom, sad je 4.7 a ona ima mozda 15-ak, 20 cm. zanima me vase misljenje sto ce biti sa tom biljcicom, znam da je jadna i mala ali dali ce stici nesto od nje biti. takvom okolo se cini neuredno ali to je malo suhog granja da ju prikrije jer je na takvom mjestu. inace je u kanti koja je zakopana. bas ju volim, bas zbog toga sto je jedina ostala a od 4. mj pokusavam nesto ali ne mogu kad sam jako slabo kod kuce. pokazala je vec i spol koliko znam preflowering, dvije dlacice uz stabljiku nesto slicno ovome (ili to jos granja raste :S) jucer sam ju zalio sa litrom i pol vode u kojoj je bila otopljena jedna plantela sumeca tableta za cvjetanje. eto recite svoje misljenje da se nadam pola grama ili 5 grama hehe.
ParazydPOZNAVALAC

jul 2011.

Vise 1/2 nego 5... Mozda se nisi dovoljno potrudio...
rockerboyAMBASADOR

jul 2011.

mozda bude nekaj sitno al sljedeci put se bolje pripremi.. ako je tako mala ili joj fali sunca ili premali prostor u teglici u kojoj je posadjena. vise truda drugi put i bit ce i za zmotat.
SekachAMBASADOR

jul 2011.

Zasto drugi puta? Pa ima jos vremena da se to spasi i okrene dobrih 100g do kraja s dosta ljubavi... Prvo presaditi biljku u prethodno iskopanu rupu i napunjenu kvalitetnom kupovnom zemljom(30 lit ce biti dosta)...zatim se uvjeriti da prima dovoljno sunca tijekom dana, a to je bar 10 sati dnevno... Mozes zalijevati po potrebi svaki tjedan...i nakon mjesec dana ce mozda zafaliti hrane pa dodas i malo gnojiva...trebala bi ona dosta narasti i pruziti ti lijep urod...sve zavisi koliko si ti spreman raditi oko nje i koliko si joj ljubavi spreman raditi... Preporucam da odmah pocnes citati po forumu sto god ti dode pod ruku da pohvatas osnove uzgoja...a zatim i sve drugo... =)
gugyISTRAŽIVAČ

jul 2011.

hvala vam na odgovorima, presadit cu je u rupu iskopanu u sumi sa kupovnom zemljom onda ali bojim se da ce joj to bit stresno sto ce promjenit mjesto i okolinu pai da nebi pocela odumirati ili stati sa razvojem posto je vec 7 mj
rockerboyAMBASADOR

jul 2011.

mozda bi mogao i nove posaditi, ali it ce to na knap. imat ces 15 dana vegetacije, a to je duplo premalo :D ali ko zna... kaj ti mislis Sekach?
gugyISTRAŽIVAČ

jul 2011.

pa tih kratkih 15 dana vegetacije se i bojim, znaci toliko joj jos ostaje da raste i razvije se, pa sam razmisljao samo da ju tako u kanti prenesem na sajt gdje je cjeli dan sunce umjesto da ju presadujem pa da se mora 5 dana oporavljat jos, pa neka raste koliko stigne a ima ona jos mjesta u toj kanti, nije to mala kanta. mozda je to bolja opcija nego da vadim zemlju i u prirordu jer ionako mozda nestigne vise nego sto bi joj ionako stalo u toj kanti.
rockerboyAMBASADOR

jul 2011.

Ma rasti ce ti ona jos u cvjetanju ali ne previse. Samo ju ti presadi u finu zemlju i osiguraj max sunca i probaju ju mlao pognojit za vege jos.
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

pozdrav. evo mene ponovno da osvjezim temu, biljku sam nakon sto sam stavio ovdje post, premjestio na bolje i suncanije mjesto ali nisam ju presadjivao jeri mislim da ionako nemoze prerasti velicinu da bi joj kanta bila mala. evo slika od prije 10 dana: i ovo su slike od danas prije pola sata :D : da zaboravio sam napisati da mi je na dan pisanja prvog posta PUZ POJEO nekih 30 posto stabljike, cjeli vrh onaj. zato se tako razgranala u grm. sta mislite? jel napredovala kako spada? hoce bit vise od 5g :D
SulundarAMBASADOR

avg 2011.

jesi li djubrio? ako nisi,sta cekas,ako jesi,ponovo! Bice nesto:)
SenzaPietaPOZNAVALAC

avg 2011.

:vb_kez::vb_kez: Ti si prvi ove godine na forumu od koga sam cuo da mu je puz pomogao...a stvarno jeste :) Imas srece vise nego znanja,al boli te uvo iskoristi to,ako su to one kante od 25L kako mi se cini,ne trebas uopste da presadjujes;to im je sasvim dovoljno. Moj savet bi ti bio da sad ubacis gnojiva i to prvo nesto za vege fazu, 7-7-7 da joj prvo malo pojacas koren i stabljiku...a posle predji na gnojivo za cvetanje... I naravno sto vise sunca sa redovnim zalivanjem... Enjoy
EtajglechaAMBASADOR

avg 2011.

vidis, NIKAD NIJE KASNO bravo za spasavanje :)
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

hvala vam na pohvalama, da zbilja mi je pomogao puz :D zbog njega ce bit bar tri vrha haha, a zaljevam ju sa onim sumecim tabletama od plantele, i prije dva tjedna sam poprskao forifertilom. da trebao bih gnojiti ali se bojim da ju ne spalim. moze li mi netko mozda reci koju mjericu UREJE da stavljam litru vode, to je jako dobro kad odstoji partim dana u vodi, imam neke poljoprivrede pa vidim da je nenormalno pomoglo otkako smo sa tim spricali, ali stari nece rec mjeru :D pa ako netko zna da mi napise jer se bojim da ju ne spalim. kanta je od 15l...nadam se nekoj 10-ki bar.
ParazydPOZNAVALAC

avg 2011.

Nisam se nadao ovome :D Sretan si ti covjek...
marica-maraISTRAŽIVAČ

avg 2011.

otkini suhe listove i lagano zalijevaj..ne previse i bit ce nesto za pusiti..

avg 2011.

Nije loae, rescue 911 :D samo nastavi i daj malo eae slike :D
crookrutniENTUZIJASTA

avg 2011.

A nadaj se svemu dobrom .

avg 2011.

Evo pocetkom 8 mjeseca sam usadio ove dvije biljcice ImageShack® - Online Photo and Video Hosting , drza ih na prozoru ne nadajuci nicemu,ali evo su izrasle nesto.Sad mi je pre tesko odvojit se on njih pa da pitam ima sanse za njih na prozoru ili da napravim neki box.e i btw koja je ovo vrsta ako neko zna.
SulundarAMBASADOR

avg 2011.

neka ih na prozoru..a kad sklopis box,krenes polako da gajis nesto firmirano,ili isto to kad probas sa prozora...Moze da bude nesto,moze i da ne bude.. Presadis tu jednu u vecu saksiju sa kvalitetnom zemljom,u tu drugu dodas i uzivas. Kasnije djubrivo kad zatrazi.
DJFlyHighLEGENDA

avg 2011.

to ti je bubblegum mogu odma da ti kazem :b_cowboy:

avg 2011.

:rofl: :rofl: ne zezaj ovjeka, to je Skunk #1, pravi pravcati, vidi se odma! :icon_lol::icon_lol::banana:

avg 2011.

cekaj jel bubblegum ili skunk,onda znaci ima male sanse da uspije razmislja sam da je malo drzim na prozor pa onda 3-4 sata pod lampu,mozda i uspije ipak zivim na suncanom otoku.

avg 2011.

Fora je dobra, a ti nisi citao forum pa si podlozan ovakvoj vrsti zafrkancije. Ja ti necu objasnjavat u cemu je fazon. Nije ti ni bubblegum niti skunk. Mislim da ti je to g13, njemu ce prijati na suncanom otoku ispod lampe 3-4 sata. Lampe slabo pomognu ako otok nije suncan. Onda ispod lampe moras drzati i do 5 sati, narocito u zatvorenom prostoru ako je vani kisovito. Jooooj :(:bonappetit:

avg 2011.

ajde, ajde, neemo se sada sprdati... uglavnom, gospodine crveno vino, ne mo~e se znati koja je vrsta osim ako znaa koje je sjeme bilo. sve vrste su izgledom jako sli ne a ima ih na tisue tako da nema ovjeka koji ti mo~e re to nu vrstu... (a ovo tvoje je vjerojatno neka domaica, kri~anac tko zna ega) vrsta ti ionako nije bitna, samo da dobro radi! :D
Rijamu DuvaAMBASADOR

avg 2011.

fin zaplet nema sta! i nemoj zaboraviti kvalitetno pocastiti tog puza sto ti je pomogao :) sretno sa biljozom
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

evo ovi dana cu stavit ali 10 dana nisam bio do njih po ovoj vrucini tako da...vidjet cemo tko ziv tko mrav
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

pozdrav ljudi, evo slika od prije 10 dana preslatka curica kojoj su hedici krenuli lagano... i da ovo su slike od danas... :( zbog mog nemara(nemogucnosti obilazenja) iz cure se je pretvorilo u jebenog PEDRCINU :( ...junacki se borila ali nije uspjela na ovoj vrucini bez mene . pozz to je bilo sve od mene

avg 2011.

ne vide se slike...preko imageshack stavi
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

prije 10 dana... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting i danas... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ostavio sam ju neka zivi tako kako je, pola je uvenulo ali sta cu sad, mozda pusti jos koji pistil, vide se mali izmedju sjemena ali odma je presla u hemofrodita
xxrobixxAMBASADOR

avg 2011.

What the fu*c? Pa to je muaka biljka. A ovo nisu sjemena nego praanici. Dakle od ovoga se ne ea napuait. Samo se nadam da nisi nekome opraaio biljke, leti polen daleko :D
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

haha e onda jbg, tako je ljepo izgledala
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

ali nije mi jasno, prije 10 dana se nista nije vidjelo i nista niju upucivalo na muskog, vidjeli su se pistili pa nisam lud hmm, mozda je muski ali onda ja nikad necu znat prepoznat :(
xxrobixxAMBASADOR

avg 2011.

Koristi opciju "ispravi post". Hvala. Na zadnje dvije slike je sigurno muaka biljka. Obi no se one pojave prve i zadnje. Viae sre e drugi put. :)
gugyISTRAŽIVAČ

avg 2011.

sry za spam, nereagira mi tipka spremi kad ispravljam ;)
crookrutniENTUZIJASTA

avg 2011.

Na~alost niata , probajte opet .
crookrutniENTUZIJASTA

avg 2011.

http://cdn2.vutra.org/images/icons/icon9.png

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se