VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojroyal moby
LEGACY

royal moby

64 odgovora3,119 pregleda
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ovo mi je prvi grow sa ovom sortom. posadio sam je u veliku posudu u 4 mijesecu do sad je narasla oko 2 m i 30 cm. sutra cu stavit slike pa da vidite. zanima me jel ko ima iskustva sa ovom sortom i koliki prinos biljke mogu da ocekivam. biljka dobiva sve sta treba ima dosta sunca i redovno je zaljevam i ignojim. hvala
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Koliko sati sunca ima? ime je ubria? Na koliko je zalivaa? Da li je fem seme? Koliko litara ima saksija? Da li je treniraa i kako? Od svega toga ti zavisi krajnji rezultat dru~e :)

jul 2013.

a koja je uopste sorta u pitanju, ako ne znas ti, niko ti ovde to nece moci reci... a prinos moze da bude dobar ili los, to i ne zavisi samo od sorte, dobrim delom i od tebe, napisao ti vec rubinstajn
TropicoLEGENDA

jul 2013.

Power piae ti u nazivu teme koja je sorta
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

sjeme je fenimizirano, ima najmanje 10 sati sunca. u pocetku sam je gnojio sa cvetalom za vegetaciju npk 8-6-6, ima 2 tjedna poceo sam sa asef gnojivo za bujno cvijetanje. npk6-4-6. gnojim je 1 put na tijedan kako pise na boci od gnojiva, posuda je od 20 litara. zaljevam vodom 2 puta na dan od kad su pocele vrucine znaci rano ujutro oko 5 -6 sati i navecer oko 1o..
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

*10 sati (direktnog) Sunca mo~e da proe. *8-6-6 za vegetaciju je ok ali za cvetanje zameni i uzmi neko ubrivo sa manjim N i veim P i K. *Mnogo ti je dva puta na dan tako veliku posudu pogotovo ako je natapaa do kraja da procuri kroz dno,uguaiea koren. Zalivaj na 3-4 dana i pusti da se skrooooooz isuai zemlja izmeu zalivanja,bolje e podneti suau nego blato. Nisi rekao koju zemlju koristia i da li treniraa biljku?
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

kupio sam zemlju u poljoprivrednoj apoteci nesjecam se sad koja je bila al uglavnom nije obicna zemlja. kako mislis dali je treniram ? reci mi sad tvoje misljenje koliko bi ona mogla dat ? onako cisto sta mislis bas me zanima. i koje mi gnojivo predlazes za cvijetanje.
TropicoLEGENDA

jul 2013.

Mislim ovakve savjete davati ovjeku jednostavno mo~e usrati ostatak growa...odakle tebi predoba rubi koliko on puta dnevno mora zaljevati biljku?...pa zna on sma kad je zemlja suha a igrati se doktora preko "telefonske" zice nije dobro, za njega ne za tebe....stoga malo stani sa tom jurnjavom glave kroz zid... Bogenzo daj slike bez slika nema nista.
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ok. poslje kad zavrsim sa poslom . al biljka full dobro izgleda razgranala se ajme.
RubinstajnENTUZIJASTA

jul 2013.

Tripko ne igram se doktora,samo sam uzeo u obzir da je saksija od 20l i ako pretpostavimo da je zemlja totalno suva on mora da zalije sa cca 4-5l da bi je napojio a opet teako da e tolika voda ispariti u toku jednog dana...mislim sem ako growa u pustinji.

jul 2013.

sta si zapatio koliko bi mogla dati, evo, za royal moby pise u optimalnim uslovima: Yield: 75 grams... jesi zadovoljan... sad joj daj optimalne uslove i strpljivo da harvesta... to je narvno za indoor, pa da te ne stresiram, evo podataka za outdoor:"Grown outdoors it needs lots of sun, like along the Mediterranean; however, it can also be grown in extremely hot, tropical environments. In these conditions, these 3 m tall plants can grow up to 1000 g per plant." ;)
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

mogla bi moja dat oko pola kila kako je krenilo. kasnijedolaze slike pa da vidite moj trud.
Lara CroftAMBASADOR

jul 2013.

Ajde mu odgovorite kaj znaci trenirati biljku. postavio je to pitanje, a i mene zanima odgovor. bogenzo, sretno :vb_wave:

jul 2013.

evo cuda :read: ....razne metode treniranja :) :joint2: https://www.vutra.org/topic/6664-treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid/
TropicoLEGENDA

jul 2013.

aha...ja svaki dan zalijem sa cca 10 L vode i next day je zemlaj suha, a nije mi cak ni u pitaru...ona koja je do kraja dana spusti posteno listove jer je "dehidrirala" a ne ~ivim u pustinji ;)...zaljevanje je individualno i zavisi od odreenih uvjeta, jeli u zemlji ili pitaru, kolika je temp, dal je saksija izlozena direkt suncu itd...

jul 2013.

daj sliku te ljepotice... :vb_smash: i sretan roendan jagger-u :bale

jul 2013.

najae su mi aprehe koliko bum dobil mene ebe visina temp,i ostale tegobe a ovo su sori ve finese odlikaaa
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

evo pa pogledajte http://youtu.be/wYKJaQuaKAQ

jul 2013.

lepe biljke, steta samo sto je ocajan snimak
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

jbg . ukurcu mobitel probat cu sutra sa curinim mob snimit pa postavim.
sharpLEGENDA

jul 2013.

po vidjenom, rekao bih da tebi uopce ne trebaju savjeti,furaj dalje po starom :respect: .
bogenzoISTRAŽIVAČ

jul 2013.

trudim se koliko mogu . samo da izguram do kraja da neko od susjeda ne vidi biljke :dada
DrOrangeAMBASADOR

jul 2013.

Druze, vidi ti se ime i prezime na jutubu. Sklanjaj to brzo.
bogenzoISTRAŽIVAČ

avg 2013.

hvala na upozorenju ali nije moje ime ni nisra. lazno je nebrini.
bogenzoISTRAŽIVAČ

avg 2013.

pozdrav moze li ovo gnojivo za cvijetanje :FIRST GERANI : NPK 8-6-12

avg 2013.

Nemo~e, srednja vrijednos P treba biti najvea.
bogenzoISTRAŽIVAČ

avg 2013.

cuj nemoze . a kupio ga u poljoprivrednoj apoteci i rekla mi da je to najbolje sad ga idem vratit..

avg 2013.

A gle nije da nemo~e ali mi udno kako je omjer N vei od P a trebao bih biti najmanji za biljke u cvijetanju. Uzmi rae provjereno gnojivo tipa plantela cvijet i miran si.

avg 2013.

to je klasican NPK odnos za vegetaciju
bogenzoISTRAŽIVAČ

sep 2013.

uzeo sam drugo gnojivo idron mineralno gnojivo npk 9-50-9 ja mism da je sad to ok za cvatnju

sep 2013.

obrati paznju jer idron povecava kiselost zemlje, i vodi racuna kako ces da doziras posto se ne sme preci koncentracija od 0,3%, pa sad racunaj koliko ti treba za toliko litara koliko planiras koristiti :ohno: "It also has a clear acidifying action on soil. Distribute 3-5 kg of IDRON 9 50 9 every 1.000 m2, possibly in few applications. The dose should never exceed a concentration of 0,3% (300 gr/hl)."
bogenzoISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ok. hvala na savijetu

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se