VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojUsrani ljudi
LEGACY

Usrani ljudi

122 odgovora10,358 pregleda
Pablo erespabloISTRAŽIVAČ

jun 2016.

dali se nekome dogodilo da je neko naso biljke i da ih je zgazio cupo i unistio? sta postoje takvi ljudi, ta govna treba zapalit! toliko sa se vezo za njih, skoro su me prerasle, zano sam sjedit kod njih i pricat sam saobom(nsam lud) i onda da se trudim 3 mj i da neko dode i unisti ih jebi se ti neko dabog da i otpale noge dali postoji spas za moje biljke kojima je tako rec ostala samao stabiljkai par listova

jun 2016.

dabog da ga crnac naguzio :) a sa druge strane ... imaa sreu bolje i to nego da ti je priskrbio sa ekuau plavu

jun 2016.

majke mi kad sam bio tamo samo sam ceko da me neko zaskoci al toliko sam razocran bio da mi je bilo svjejedno dabe mi sav trud i sve kad jedan debil ili vise njih mogu u manje pet min da uniste sve hvala im i da bog da izgorili u paklu

jun 2016.

Mo~da su goveda? Al ako su ljudi, pridru~ujem se kletvama! Tuga je to, razumem te...glavu gore...bie dana!

jun 2016.

ljudi su jer nebi goveda izsupala s korjenom i pogazila jer biljke su na brdu u zbunju koje je u sredini rascisceno i porezn s razmakom o d1 i pol svaka vidi se kako su zgazene i pocupane da se neko izivljavo na njima
PimplariusLEGENDA

jun 2016.

J43oI6n6hoA Suosje am s tobom. Tolko truda i borbe na kraju ti uniati sve neke maloumne skice.

jun 2016.

jbg buraz, to mesto zaboravi, ako imas menki zabi negde drugde novu turu, pa ako prodje prodje, vremena jos ima, trebalo bi da izvegetiraju malo pa u cvet. nema odustajanja, a da ljudi ima raznih, to stoji i protiv toga ne mozes, sem da se sto bolje zastitis na terenu. nema bas mnogo svrhe da bogardamo, nista time necemo popraviti. kontam da si trenutno blago ocajan, al evo za utehu ja jos nisam nista ni zabio napolje, sve kao nesto planiram... jbg, do kraja meseca jos ima nade :)
DegustatorLEGENDA

jun 2016.

sve je lepo kad se dobro svrsi! Grow ili uspe ili ne uspe,najbitnije je da nisi imao posla sa murijom..A za utesnu nagradu imas vremena! Ajde,nista strasno ni novo! javi se ovde sa novim biljcicama i dobrim raspolopzenjem :thumb:
StipeZMAJ

jun 2016.

Ako je korijen ok, to je sve sto joj treba da nastavi dalje rast.
klada1115POZNAVALAC

jun 2016.

Zato frende sadia u ~bunju gdje mrtav pas nebi doao crknit, a ne 10 metara od puta skrenem piaat vidim biljke :D:razvaljen::
rukPOZNAVALAC

jun 2016.

`teta , ja na tvom mjestu nebi viae niti iaa na taj sajt. Jesi li ikom rekao da imaa grow?
BLONDinaNINAAMBASADOR

jun 2016.

Druze batali taj sajt i ne pojavljij se tamo vise,nemas sta tu spasavati Kad si provaljen :zvezda::ako nastavis ici tamo ocekuj i :murija:...nego kreni snovim semenkicama na nekom sigurnom i novom sajtu...;)a mogao je taj isti i obrati na samom kraju te biljcice,:bocni::a to bi ti bilo i teze nego sto ti je sad..

jun 2016.

Sla~em se ne idi viae na atek , im je provaljen loa je i bio , drigi put nai bolje mesto , ~alosno ali najbitnije da te nije policija do ekala...

jun 2016.

Brate ko sto vidis svi u jedan glas, zalimo za nastalom situacijom ali sta je tuje vazno ti da nemas problem sa plavima nazat nemoze. Ima vremena sto kaze power do kraja meseca moze da se stave nove menke I da se izgura pristojan vege pa da ima za pljugicu u zimskim danima.. Poz I pisi sta si uradio
paswordAMBASADOR

jun 2016.

jednom su mi biljku samo pri samom dnu polomili. kvrc...kako je ona pukla cini mi se da mi je i srce tako proslo :(
L0oDZMAJ

jun 2016.

Dobro si prosao,a sta da ti je stalo srce,ne bi imao ko ovo iznad napisat :razvaljen:: vidis kakvu ti je srecu nasa marija donela:D:vozdra: stej haj
GafPOZNAVALAC

jun 2016.

Prijatelju dobar sajt, dobra zemlja, vege nekih mjesec i pol, prognoza je obecavajuca, i na kraju mozda se iznenadis kak bude to dobro ispalo samo nemoj odustat pa zajeb.ti njih.
BladerZMAJ

jun 2016.

Proale godine sam stavija vani tek 15.7. nakon 14 dana vege u boxu i narasle su priko metar, grmaste... Sigurno da nee posti maksimum, ali se u svakom slu aju isplati potrudit...
fakiPOZNAVALAC

jun 2016.

Iz godine u godinu sve vise napredujem/s samo guraj glavu gore covek se uci dok je ziv !
GafPOZNAVALAC

jun 2016.

Samo kak si napiso i rezultat ce se vidjet, budi siguran.
FujznemDzigiliENTUZIJASTA

jun 2016.

Najvjerovatnije lovci, u e i tu gamad da raspoznaje :) dabogda im puaka nikad vise ne opalila :D
DBROWNPOZNAVALAC

jun 2016.

Meni je neko provalio sajt,skinuo par automatike pa onda pozvao muriju i anonimno im dojavio gde se nalazi.
BLONDinaNINAAMBASADOR

jul 2016.

Svakako da su lovci ti kojih se treba najvise paziti,jer se oni zavlaca svuda i skloni su da obavestavaju :murija:,a i raznih skupljaca puzeva,pecuraka itd..:zvezda::pa i ribolovci znaju napraviti problema sve zavisi gde se nalazi kome sajt...pa ima i onih koji se sami pohvale frendu ,jednostavno neveruj te nikome...;)
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jul 2016.

burazeru bolje sranje njima nego sranje tebi,neidi tamo nikako,iz iskustva ti pricam.ista prica kao i kod tebe,tamo te nema vise,bacaj u zemlju semenke ako imas i ocekuj nesto:thumb:
FarmerLEGENDA

jul 2016.

e vis, meni osobno bi lakse palo to da mi neko uzme na kraju , rekao bih ajde bar se osladio netko tko vise-manje cijenu biljku , al ovako neki primitivac da je samo bezsmisleno unisti ko sto se vjerovatno kolegi desilo, pozelio bi da mu jaja usahnu i kita ucrva i da ne mnozi te pokvarene gene dalje.... Pridruzujem se utjehama Pablo, kao sto rece vecina, vremena jos ima za spasit ovu sezonu, nek ti ovo bude motivacija da se potrudis naci bolji sajt i nadam se da omastis brk do jeseni :) Evo i ja bacam upravo klonove van, pa nek nam je sretno svima nama sto kasno palimo ;)
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

Ja sam posadio kuci par biljaka,prolazi milion ljudi pored biljaka,niko mi nista nije rekao jos uvek,nisu ljudi bas toliko zlobni ,ima i dobrih ali su retki :) Spreman sam svakome ponaosob ici na kuci i u potpunosti objasniti sta je i kakva je to biljka,necu da me neko prijavljuje jer misli da sam narkoman,ja to nisam,potpuno sam svesna osoba i ako neko voli da se opusta uz rakiju ja ga ne osudjujem,tako da ne zelim ni mene neko da osudjuje zbog biljke :D

jul 2016.

Zaato gamad,i ja sam lovac i ribolovac a naletao sam tokom godina na par sajtova pa nikad nikoga nisam prijavio a niti bilo koji drugi :p Doduae 100 ljudi 100 udi,100 ~ena 200 sisa :D Mo~da neki drugi prijavljuju,ovi kod mene apnu 2-3 hedia,posuae u mikrotalasnoj i zamotaju :)

jul 2016.

ja da sam lovac ,na najljepaem proplanku bi mi bio sajt ;) uvale bi ga dresirane divlje svinje
hazeriZMAJ

jul 2016.

Nema veze tko se cime bavi(lovac,ribar,gljivar...)ako nisi covjek onda nisi covjek.Ne razumijem koja mu je svrha unistiti biljke,pa nisu to teroristi brate mili.Ipak ako se mora birati od dva zla onda bolje da mi unisti biljke nego da namjesti :murija:! :thumb:
FujznemDzigiliENTUZIJASTA

jul 2016.

Haha nisam bas mislio na gamad ko gamad :) Vise zato sto svuda prodjete i sve vidite :D
DeadSlothISTRAŽIVAČ

jul 2016.

I ata kad su se pojavili plavi?

jul 2016.

Hoda deda po aumi i naie na sotonsko zlo u obliku konoplje pa naravno da e se nabrijat i sve upat i pogazit, ti ea meni drogu saditi po aumi, ubre balavo neodgojeno ;) ;)
rastafarijanAMBASADOR

jul 2016.

ovo je rizik koji nosi svatko od nas...Imam dosta frendova koji su lovci i vjerujte mi da nijedan sajt nije siguran koji je izvan vlastitog posjeda ili kuce...frend je par pura naletio na necije biljane (naravno nije ih dirao jer je normalan u glavi ) i kada mi je rekao gdje ih je nasao,nikad nebi ni pomislio da bi netko normalan tamo krocio :zvezda:::D ..ali naravno sto veca sikara,manja prohodnost veca sigurnost,uz to jezik za zube jer je to najveci neprijatelj svakog growera. Savaki put kad idete u obilazak ponese se nekakav popratni sadrzaj (stap za pecanje,pas i sl.) koji smanjuje sumnju zlih ljudi..prije 7 ili 8 godina sam ostao bez cijelog growa 8 biljaka,majstor je cekao kraj i pobrao si ih. Na kraju sam saznao tko je bio taj pokemon, tip poklonio frendu koji me pocastio s pljugom,ipak sam probo svoj dim haah. I nakon svega mi nije padalo napamet da se idem istom mjerom osvecivat
marimohunjaENTUZIJASTA

jul 2016.

Rastafarijan imas (Y)

jul 2016.

jbg ljudi nauceni da je to lose i tako ce ti bit sve dok tako misle.nego ti te polomljene grane u malo vode i kloniraj ako je neko rasno sjeme bilo. moja je tjedan dana polomljena(izvan zemlje) u sjeni bila i uspio sam klonirat a rastafarijan i ja sam docekao momka na sajtu taman se sprema da ih otkine sto je najgore falilo im je tjedan pa cak i dva do kraja,nakon sto sam ga prepao morao sam je kidat veliko razocarenje
rastafarijanAMBASADOR

jul 2016.

ma kad su ljudi kreteni,ima nas stvarno svakakvih,opcenito nesto ukrast od nekog mi nije nikad palo napamet a pogotovo nekom pomest grow...Takvi su mi definitivno gori od starih zatucanih kretena kojima je to droga jbg isprani mozgovi,ali ljudi koji i sami growaju i znaju koliko znoja i vremena i ljubavi je posveceno tome i onda tako sta rade debilana teska :zvezda::

jul 2016.

Pozdrav svima, pratim vec neko vrijeme ovaj forum ali sam se tek nedavno registriro, ovo mi je prvi post. Kad sam vidio post od Pabla odma sam se sjetio svoje situacije od predprosle godine i kolko sam bio uplasen. Posljednje 3 godine ja i frend sadimo svako ljeto i dosad nismo imali srece, vidit cemo ove godine... Ugl. tu prvu godinu sto sam sadio fino ja stavim proklijala sjemena u kalice i ostavim u dvoristu sve dok nisam dobio sadnice. I sad ja takav "pametan" poceo trazit site posto sam odlucio outdoor sadnju. Nakon preciznog planiranja odlucim ja to uzgajat na groblju. Vidimo mi nema tamo puno ljudi, sve puno nekog cvijeca i fino osuncano. Nasli mi neki grob na pravoslavnom groblju za kojeg se cinilo kao da nije dugo posjecivan i tamo mi ostavili svoje biljke(to se ustvari cini kao solidna ideja ako imate nekog bliskog ko je zavrsio na groblju i vi ste jedini koji ga posjecujete). Isli smo tamo skoro svaki dan to zaljevat i provjeravat stanje. Za par tjedana su prerasle i morali smo ih micat. Nedugo nakon premjestaja nadem ja stabljiku polomljenu, mislili smo da je od puzeva posto smo bili nasli par njih koji su se pentrali neki dan, odlucim ja to fino poduprijet s kolcem i povezat pa se mozda oporavi... Iduci dan je bila sastavljena s zemljom, neopisivo, nije to mogla zivotinja napravit ili da je bilo slucajno, bila je tolko zdrobljena i utabana s par listova koji su ostali. Taj koji je to napravio je ocito zesce agresivan ili ima nekih drugih problema, to se moglo rijesit na 101 drugi nacin. Mislim da to nije napravio netko ko inace uzgaja biljke(da ima bascu ili bilo sta) jer bi imo vise postovanja bez obzira na vrstu biljke pogotovo ako je neko ulozio trud uto. Inace je taj moj frend jako paranoican(vise i od mene) tako da nismo nikome govorili sta radimo. Na groblju nas zacudo nitko nije skonto tako da to nije bila ni upola losa ideja kao sto sam mislio. Ako itko misli isprdavat moje ideje i/ili postupke nek si ustedi vremena i truda... Zahvalan sam sto nas nije docekala:murija:. Necu davat konkretnije informacije jer sam poprilicno siguran da gospoda u plavom citaju forum(mozda sam i previse napiso). Sada si kontam kreniti raditi uredaj koji se postavi na siteu(ukopa u zemlju ili stavi na drvo) te citavo vrijeme stoji u stand-by modu sve dok ne primi konkretnije zvukove na mikrovon ili se aktivira preko tihe zamke, pa onda krene snimat na sd karticu ili preko radio odasiljaca slat zvuk(walkie talkie) ili samo posalje signal upozorenja... Zelim svima srecu i uspijeh i da slucajno ne zavrsite u zatvoru :). Za dragu muriju: Nisam ja nikad nista uzgajo, sve sam napiso iz maste jer mi je bilo dosadno. :cool23::cool23::cool23:

jul 2016.

Ti si kreten de ko....maloletni kreten.
hazeriZMAJ

jul 2016.

Upravo tako.Nije mi jasno kako netko tko zna koliko je netko truda i ljubavi dao za biljke moze to ukrasti,pusiti i da mu bude dobro.Ovi stariji ljudi sto nadu pa uniste,za njih se ne cudim jer imaju konzervativan stav i neznanje.U biti uopce mi nije jasno cemu cupanje,unistavanje,krada...itd.Kao da ce sa takvim dijelima nesto promjeniti ili neznam sta.
klada1115POZNAVALAC

jul 2016.

Posadio sam na tri mjesta par biljaka... Joa dok je bilo loae vrijeme u 4tom mjesecu bacim van jednu fotoperiodnu, mjesto nije skroz zasticeno i baunjanjem kroz nisko rasljinje se mo~e doi do nje. I sad nekidan ve dost porasla, dolazim do nje i vidim polomljena na sredini stabljike malo ni~e, odmah sam imao prvi osje aj da je ovjek u pitanju...vidio se potez prstom...i nije joj bilo spasa. Nisam ljut, znao sam da se moze desiti. Ostaju mi dva glavna sajta gdje se mo~e uci samo puzanjem kroz gusto trnje i aipra~nje i to skoro 20metara od relativno lakaih pristupa. Pa neka ga tu nae. He he
t@maraZMAJ

jul 2016.

Nisu ti ljudi ata upaju kreteni niti debili....samo su konzervativni i imaju svoja uvjerenja kao i mi svoja. I netreba ih osuivati ( tu ne govorim o krai biljaka) Da ti moji roditelji naiu na biljku,isto bi je osakatili :D Zlo esti nisu....to sigurno,ali su zatucani...to 100% :D A njihovi su roditelji ( moji baka i djed) uzgajali konoplju....ironija :) Na nama je da naemo dobar sajt i da takvi ne dou do njih,a ne da osuujemo :)

avg 2016.

Kako ja nikad nisam naletio na niciji sajt!? Stvarno nemam sree :) Meni je, prije nekoliko godina, naena jedna biljka. Ja sam prolazio kraj nje (nekih 10m) i taman je tamo bila ta ekipa ( istili su to podru je od otpada), pravio sam se da pri am na mobitel i samo proaao blizu biljke. Komentar, koji sam uo, je bio: "ne mo~ea vjerovati, pa mamu im narkomansku je..." Poato je bila samo jedna biljka, u pitaru, sutri dan sam navratio da vidim ata je sa biljkom. Biljka je bila iz upana a umjesto nje su neku granu zabili i ostavili. Na komentar se i danas udim... Nemaju ljudi pojma kolikos e trudimo, koliko ljubavi je ulo~eno i ata ta biljka zaista jest. Da znaju i 10% ne bi se tako ponaaali. Ali, gori smo mi koji se udimo takvim ljudima. ovjek ubije ovjeka a da nam nee biljke iz upati. Sve je ovo naopako doalo... sretno uzgajiva i svetih biljaka!

avg 2016.

Ja se ne cudim takvoj reakciji ljudi jer su desetljecima drilani da je vutra droga i sl. Ja sam se pomirio s takvom reakcijom ljudi i tesko je nekome objasniti da biljka nema veze s drogom.
CorleonevLEGENDA

sep 2016.

Frendu su neki ljudi najvj. klinci sjebali biljku, taman pocela cvjetat vani ,ogromna obicna konoplja visoka oko 2 metra..a nisu ju ni tolko unakazili samo prednjio dio pocupali par grana s listovima i cvijetovima mlijecnim tek poceli..e sad mene zanima jel to preveliki stres za biljku i oce se potpuno sjebat od toga ili ima nade za plodove tj biljka ce se uspjet izvuc

sep 2016.

Pa mislim ako su mu to napravili onda nek batali to, ak je imalo razuman. Danas klinci, sutra murija :murija:.

sep 2016.

jel moguce da je zivotinja neka?
CorleonevLEGENDA

sep 2016.

Ili zivotinja ili a pod klince mislim mlaa osoba, koja ocito misli da se listovi puae hah..a zao mi je biljke samo i covjeka
FarmerLEGENDA

sep 2016.

Ma i da ne dodje uopce do murije, jos netko ocito zna za lokaciju , ak su i uzeli samo nesto listova, danas-sutra ce se vratiti po jos. Drugim rijecima, upropastit ce cijelu biljku prije nego bude za branje. Ak nemozes da je ispokopas i selis na drugu lokaciju, zaboravi na nju i prodji jednom za mjesec dana bez previse nadanja. Ak je i dalje tu, beri , ak ne - vise srece drugi put. Pozz
mingAMBASADOR

sep 2016.

Ili da ostava neato na sajtu ato bi moglo klince prepasti pa da ne dolaze viae. Tipa one murijaake oznake kad slikaju biljke, one brojeve 1, 2, 3 itd.

sep 2016.

Ostavi knjigu kraj biljke. Murjaci su svi polupismeni i bje~e od knjige ko vrag od tamjana :D.
zg.growerPOZNAVALAC

okt 2016.

Decki nazalost i ja ostao bez svoja tri criticala + 2.0, biljke odrezane skarama skroz na pocetku stabiljke 5cm od zemlje, ne vjerujem da ima takvih smradova od ljudi, cak sam ih i trazio pola sata po obliznjim grmljima i sikarama.. Mastao o dobroj zimnici provedenoj uz vrhunski dim i cookiese, a na kraju ubrane od strane nekog drugog desetak dana prije kraja.. Sta reci vise na to.. :zvezda::
hazeriZMAJ

okt 2016.

Mamu im...:mad:..ufff.A sta reci,za poluditi.
GafPOZNAVALAC

okt 2016.

Neznam kaj bi reko, ali sve vise sto se blizi kraj i ja se pribojavam takve stvari(da mi neko ne mazne biljke). A, to je tak pri kraju u autu, prijatelju brzo ce proc cijeli zivot, a kamoli doc druga godina pa jovo nanovo ;)
zg.growerPOZNAVALAC

okt 2016.

Toliko je sajt bio od ljudi i svega da uopce nisam razmisljao o tome, svaki put sam isao nekim drugim putem do njega da ne ostane utabani trag, pazio sam na sitnice, cak i odjecu oblacio u skladu s okolinom, ali nije bilo srece. Sljedece godine sjest na quad i otic 10km od ljudi, valjda cu onda imat srece da napokon zimu provedem sa prvim growom od fem sjemena i svojom brendiranom vutrom. Sretno svima vama i nadam se da vi i vase biljke necete imati istu sudbinu kao ja, uskoro se vidimo u indooru, box je u izradi.. :wave: :watch:

okt 2016.

kamera je majka mara ;)
rukPOZNAVALAC

okt 2016.

Gadno jako kad se neato tako desi, a mo~da je najbolje ne znat koji je gnjoj od ovika to napravio. Jer bi moga do u iskuaenje naravnat mu koje rebro a to se onda mo~e i dodatno zakomplicirat. Drugi put joa 500 m dublje u aumu pa probat opet..

okt 2016.

Tema, posebno naslov teme, ne prilice forumu u koji je smjestena, doduse, uopsteno im nije mjesto na forumu. Mozda da se ubaci neki forum "zgode i nezgode tokom uzgoja" pa da se na saljiv nacin "pozalimo" jedni drugima. Ovo kao da je pisao neko od 13 godina. Prosle sezone, neko me je prisilio da biram, da li da cupam njegove biljozice ili da ih ostavim i zaboravim. Ali, pomisao da se nalaze na mojoj zemlji 5 metara od mjesta gdje rostiljamo, pomalo me zbunila. Sta ako ih pronadje policija? Kako im objasniti da nemam veze sa sadnjom zabranjene biljke? Ma, sama cinjenica da idem na informativni razgovor po tom pitanju mi je izazvala neprijatan osjecaj u zeludcu. NORMALNO da sam ih pocupao i zaboravio da su ikada bile zasadjene tu gdje su bile. Veselom, a blesavom "jaranu", koji ih je posadio iz ko zna kojeg razloga, mozda i iz namjere da meni licno napravi problem, a u tako nesto ne vjerujem, pozelio sam srecu i pameti u zivotu, kao i uspjesan grow u nekom novom vremenu i nekom boljem mjestu. Sledeci dan niceg se nisam sjecao.
PimplariusLEGENDA

okt 2016.

Triba ateto ine potamanit, najgore ato mo~ea imati problema sa zakonom da se recimo ~elia osvetiti toj gamadi. Kako ka~e narodna " pamti pa vrati" Triba saznati tko je ta gamad koja je to napravila i rijeaiti to po kratkom postupku.
L0oDZMAJ

okt 2016.

Ja sam izgubio 2 sajta ove godine... i misli da sam smorio sa tim pisanjem vise po forumu... evo da pitam sve koji growaju outdore... jel vise voli te da nadjete pocupane biljke... ili da vas nalovi murija(ne daj boze) na sajtu i da pocupa biljke pred vase oci??? Besan i ja budem,strasno besan kad zateknem pocupane biljke... al nisam besan na nekoga ko je pocupao,vec na sebe... sigurno sam napravio gresku koje nisam svestan... ili je los stek bio za growanje ili me neko vidio... 3 nema... ustvari ima... izgrowati bez problema... tako da budi te srecni sto smo na slobodi,a ko je posadio te posadice i druge... al sa vise opreza ;) jbg neki ce me prezirat a neki koji godinama rade ce se samo sloziti ;) ne sadimo KUranfile,vec Canabis a za to se ide u corku... hehe stej haj
PimplariusLEGENDA

okt 2016.

Lood ja recimo iman odli nu lokaciju, jako malo ljudi prolazi u blizini. A recimo proali tjedan proala neka dica mi 15 m od sajta. Da su oni slu ajno naali moj sajt mo~da bi po upali biljke, dica ko dica ili rekli svojim roditeljima pa oni zvali murju, nebi nikako bilo dobro. Mene nitko nikad nije vidija da idema sajt, jer iman odli an put di me nitko nemo~e vidit. A dica se ova igrala i mogli su sasvim slu ajno nabasati na sajt. Kolko god se trudia uvijek netko mo~e slu ajno nabasati.
L0oDZMAJ

okt 2016.

Zato postoji sreca,jbg... ako ne sadis u svom vrtu... onda glavni faktor outdore growa ti je sreca... jbg to je realnost...
GafPOZNAVALAC

okt 2016.

Prijatelju malo kasnije, ali indor ce odraditi svoje pa ce biti za zimnicu sa brendiranim cvijetovima i kolacicima, vise srece u indoru :thumb:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se