VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojrano cvetanje
LEGACY

rano cvetanje

88 odgovora10,018 pregleda
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

22. maj 2007.

nekolicina vas je pomenula,da vam je biljka ove godine ve procvetala-a dan je sve du~i-no i pak sve kra e. Malo nasom krivdom,nesto ubrzanom vegetacijom-sve u svemu nisu to bas optimalni uvjeti. Naime treba nam odprilike 12hmraka-12hsvetlosti -sad oni koji dr~ite biljke u saksijama oko ku e,na tersi... mo~ete nesto improvizirati.Zadnjih nekolicnu dana sam nave er stavljao procvetano pod 12h mraka i vec se poznaje razlika!!! ostali?
Narquila
NarquilaENTUZIJASTA

22. maj 2007.

I ja imam biljku koja je imala visinu od 30 cm i procvjetala je 1.4. na mom prozoru.I sta sam mogao nisam imao box za cvjetanje pa sam je izbacio vani 8.4. i do danas ima neki 50 cm i skroz slabo se razvijaju cvjetovi.:ohno:
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

23. maj 2007.

nista drugo nego ji nadji neko mesto gde es je preko no i skalnjati u mrtav mrak apreko dana na sunceeeee
TR
triggerISTRAŽIVAČ

23. maj 2007.

Ja to jednostavno nemogu, poato su mi cure vani u prirodi pod suncem od zore do mraka, bez minute hlada, tako da nema aanse o nikakvim inprovizacijama! Prebolit u tu jednu dvije koje e mo~da propast, al e zato ostale biti bombe! ;)
Narquila
NarquilaENTUZIJASTA

24. maj 2007.

SLO-era pogresno si me razumio biljku sam prebacio van 8.4.(za vaskrs) i jos uvijek je vani a prve znake cvjetanja sam primjetio 1.4..Trenutno sada je u 8 sedmici cvjetanja a i po listovima vidim da je vise indika nego sativa znaci da bi je uskoro trebo skinut.Jako rano je procvjetala pa ce mi urod biti jako mali al nema veze. (Sajt mi je od kuce udaljen 80km pa nemogu je bas tako cesto posjecivat, idem je gledat skoro svake druge sedmice,al ima dosta i vode i sunca pa se nemam sta bojati) evo slike http://anonym.to/?http://img503.imageshack.us/my.php?image=slika012yi4.jpg
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

24. maj 2007.

nije ti to za skidanje joa-ni slu ajno naime ako vama sorta nutra cveta oko 7-9 sedmica-vani e biti gotova 9-11 sedmica...svakako treba pratiti razvoj sretno
Narquila
NarquilaENTUZIJASTA

24. maj 2007.

E bas ti hvala za taj podatak da vani cvjetanje traje duze nego unutra to bas nisam znao ja sam je mislio skinut a sva sreca da si me informisao :sun2:
5AR
5ARPOZNAVALAC

28. maj 2007.

e ovo cvjetanje mi zbilja nije jasno....biljke sam presadio van nema ni mjesec dana.nisam ih obiaao do danas.nemogu vjerovat da su sve procvjetale.velike su oko metar,imaju svjetla cijeli dan.... kako je to mogue i ata se to deaava ove godine?
5AR
5ARPOZNAVALAC

31. maj 2007.

:icon_question:
5AR
5ARPOZNAVALAC

4. jun 2007.

na ovo pitanje nitko nezna odgovor? ili...
PowerSeed

7. jun 2007.

Slicna prica, NL presadjen pre nepunih mesec dana, nema ni meter.
5AR
5ARPOZNAVALAC

8. jun 2007.

ajde da je netko primjetio... nije mi jasno ata se to deaava dan je sve du~i a biljke procvale.dali one reagiraju na joa neata osim 12 sati mraka?biljke su mi u mjesec dana,mo~da i malo manje narasle oko metar i procvale.i to na dva razli ita mjesta... bavim se ovim hobijem dosta godina i ovo mi se joa nikad nije desilo,stvarno mi nije jasno....
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

8. jun 2007.

znamo svi da je cannabis jedngodianja biljka... Koliki je % ~enskih-muakih biljki-dali je to kao obi no ili se nesto drasti no promenilo? ja sam imao samo jednu biljku na prozoru ali u se malo raspitati...pa emo probati dat odgovor-ako zna ko
gens
gensAMBASADOR

8. jun 2007.

pa to je :mudonja:
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

8. jun 2007.

biljkama je obi no najva~nija reprodukcija i zato pored genetskog zapisa,mu~jaci naj es e nastanu zbog stresa,nepovoljnih okolnosti-istina mo~emo mi pomo i biljki da lakse podnese sters i njoj nepovoljne uvjete rasra:sojin lecitin,... moja je ~enka :))
5AR
5ARPOZNAVALAC

8. jun 2007.

Nisam primjetio nikakvu razliku ato se ti e postotka muakih. udno mi je i to ato se to desilo na dva razli ita mjesta s tim da su na jednom mjestu sadnice bile uzgojene indoor a na drugom outdoor.poslje presaivanja apricao sam sa drinom(Liquid biostimulant based on aminoacids and natural bio-promoters. It activates the biochemical and enzymatic processes of any plant, stimulates photosynthesis, germination and rooting. It promotes the vegetative growth, blooming and fruit enlargement. Recommended to overcome any stress of plants..tako da mislim da stres nije u pitanju...
MI

8. jun 2007.

Ja imam problem sto nece da procvjetaju, vegetaciju sam radio indoor, stavio sam ih polovinom proslog mjeseca na balkon. Ipak na jednoj se jedva primecuje da je zenka,dok na drugoj jos nista. Inace moj prvi grow koji sam radio izneo sam na cvjetanje jos u martu i odmah su procvjetale. Sada stvarno neznam sta da radim dali da improvizujem nekako ili sacekam? Mislim da bi mi to bilo stvarno veliko opterecenje, verovatno bi mi oduzelo pola zivota, jer pored tih na balkonu imam zasadjene nove u boxu.
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

9. jun 2007.

malo sa ekaj pa onda mo~ea improvizirati -sa svetloa u i umetnim zatamnjenjem
Bull
BullAMBASADOR

9. jun 2007.

de mi samo nesto recite .... vidim sliku od Narquile .... biljka je dosta mala i procvjetala je .... a da nije to mozda vrsta vuve Top 44 ? mozda grijesim ali bolje je pitati ....
DI

9. jun 2007.

Mozda se zbilja radi o vrstama koje ne ovise o fotoperiodu.Naj teorija do sad.
Bull
BullAMBASADOR

10. jun 2007.

pa narucio sam si ja jednom tu sortu i cvjetanje je pocelo za 4-5 tj ......
5AR
5ARPOZNAVALAC

10. jun 2007.

kod mene je domaica i to viae vrsta,vidim kod PowerSeeda je Northern Light tako da mislim da nije u tome stvar...
TR

11. jun 2007.

Isti problem, citral star 45 dana... i ovo, ovo je muski, zar ne?
PowerSeed

12. jun 2007.

Bogme da, zgoljavo musko, nadam se da ti nije jedina biljka, i da ti je poslednja muska.
TR

12. jun 2007.

Nije jedina, hvala bogu. A i ja se nadam da je zadnja, ali ne verujem da je to moguce...
Bull
BullAMBASADOR

28. jun 2007.

De mi samo recite dali je ovo isto znak ranog cvjetanja (nije top44) ... pozz :sun2:
PowerSeed

28. jun 2007.

Mislim da si sve nadmasio, no bar nije musko. Jel to sve od biljke ili si odsekao vrh pa zabio u zemlju? Ima li bar 20 santima? Skoro da ni listove nije formirala kako treba., neverovatno.
gens
gensAMBASADOR

28. jun 2007.

meni ovo izgleda kao klon odmah stavljen na cvjetanje...
PowerSeed

28. jun 2007.

Da, i meni je skroz cudno, samo ako je klon na cvetanju sto se onda pita jel to znak ranog cvetanja???
Bull
BullAMBASADOR

28. jun 2007.

ma nije klon ... pogledajte tamo dole onaj pocetnicki list se osusio ..... pa nakon njega se sada susi onaj s tri lista ... nije klon .... pozz
gens
gensAMBASADOR

28. jun 2007.

Po izgledu bi mogao biti Lowrider, a poato je to autoflowering vrsta moglo bi biti normalno da cvjeta.
DO

28. jun 2007.

Meni je problem sto moje biljke nece da procvetaju...Stare su 63 dana,a na 12/12 su vec skoro 30 dana!Vrsta je skunk#1 i afgahn.:sick:
PowerSeed

1. jul 2007.

Jedina Durban Poison devojcica Izgleda da krece sa cvetanjem, al to sad vec i nije "rano".
SLO-Era
SLO-EraLEGENDA

1. jul 2007.

@dobrovoljac kako su na 12/12 vani??? @bull top44 nije autoflower vrsta! ina er ako imas kakvog muzjaka ili kolega-probaj opraait jedan donji cvet etkicom-pa da vidimo sta e bit
SC

23. avg 2007.

moje misljenje,da uzrok ovogodisnjem ranom cvjetanju,nema veze sa vrstama,nego sa klimom,stvar je da je ove godine,sve uranililo,od lavande,psenice,duhana,pa tako i trava,sto nas dovodi do zakljucka da se sve mijenaj,pa tako i pravila uzgoja,:)
GR

26. avg 2007.

ja imam identicne probleme... imam par zenki Passiona #1, metar do metar i pol visine, pocele cvjetat prije 3-4 tjedna i stvarno ne izgledaju bas nesto (bitje uzasno slab urod).. nadalje, imam jednu Sour NLX zenku koja je dosta grmasta (tucha joj je odkinula gornjih 15ak cm dok je bila manja), zadnja je pocela cvjetat i tu mislim da cu dobiti najvise.. (u sredini je Sour NLX, okolo Passion #1) pored svega toga imam par zenki od obicnih sjemenki, one su daleko najranije pocele cvjetat, nisu dosegle niti 70ak cm visine... nije mi ovo opce jasno, zadnjih 6 godina sam redovito imao 2-3 metra visoke monstere koji su nisu poceli cvjetat do 9og mjeseca... a sad imam patuljke koji su pocetkom 9og vec pri kraju.. :( uzasno losa sezona, ako se mene pita... btw, sto se tice odnosa musko - zensko, i tu sam popusio gadno.. od 11 biljaka od obicnog sjemena, 8 muskih, 3 zenske... :S
doors_of_perception

26. avg 2007.

Uskoro nam pingvini dolaze u posjetu... Najviae se veselim kraljevskima... s njima barem ovjek mo~e pri at o i u o i!
5AR
5ARPOZNAVALAC

31. avg 2007.

meni se ini da se neata udno desilo krajem petog mjeseca kad je to cvjetanje po elo.te biljke posaene prvog petog procvale su ve krajem petog mjeseca(urod katastrofa,upravo spremne za branje),a biljke posaene u 6 rastu normalno.15.8 kad sam ih zadnji put obiaao joa nisu po ele cvjetat(visina im je bila oko 1.80).
nice&clean
nice&cleanAMBASADOR

29. jun 2018.

Jel rano da se prve pistilice pojave? Na dve od dve biljke ista situacija,OG kush fem. od RqS- 45 dana stare tek. `ta o ekivati da e se deaavati sa biljkama dalje? 219903219902219901
Jojoman

29. jun 2018.

Svaka cast ,o~ivio si nepotrebno temu staru 11godina i postavio pitanje kojem nije mjesto ovdje :D 45 dana... ini se da pokazivaju spol;)
nice&clean
nice&cleanAMBASADOR

29. jun 2018.

Di nije mesto?! Pa ..pa...ovaj ..ja sam mislio da...ata sam mislio?!
dulelfc
dulelfcPOZNAVALAC

29. jun 2018.

Preflower...samo je pokazala pol, nece ona jos u cvetanje:thumb:
nice&clean
nice&cleanAMBASADOR

29. jun 2018.

Znam za preflower al iz mog skromnog iskustva nisam ga primeivao ranijih sezona ovako rano, malo sam se zapitao sad dal e usporiti rastom sada...
Jojoman

29. jun 2018.

Nije rano 45dana,ovisno o straina itd..ne bi trebalo usporiti,nema razloga
HA
hazeriZMAJ

30. jun 2018.

Dobro si mislio:thumb:tu je mjesto za pitanja o mogucem "preranom cvijetanju":)

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.