VUTRA
ForumUzgajanjeVanjski uzgojSuseno kokosje gnojivo
LEGACY

Suseno kokosje gnojivo

42 odgovora12,084 pregleda
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

Ima li ko iskustva sa gorenavedenim u vanjskom uzgoj? Planirao mjesat otprilike 30-70 sa zemljom, mo~da i vise, Ako mo~e? Rupe od 10 tak litara, pelena, N-P-K, i ovaj mix.

maj 2013.

Mislim da ti je to previae jak mix

maj 2013.

to ti je pejako sigurno,jer znam da ubije svaki usjev na basti...cak stari gdje ga je posipao znalo se desiti da trava neraste godinu dana :)...mozes pokusati ali znatno manjom kolicinom...sretno :smoke18:

maj 2013.

ja se ne bih zezao sa tom razmerom, spalices biljke...
sharpLEGENDA

maj 2013.

ako je osuseno i 70% u korist zemlje ,slobodno. pelenu izbaci. i sta bi trebao znacit taj n-p-k ? gore navedeno mix ti je dovoljan.
Smokey McPuffAMBASADOR

maj 2013.

Bas nisam siguran za omjer, radje napravi koktel od kokosjeg gnojiva pa s njim zaljevas...,
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

suseno je, nadan se da nije zestoko ko svjeze, pretpostavljan. one bobe male npk 20-20-20, jednu saku stavin na dno rupe, nek stoi, korjen i tako nece do njega jos koi tjedan do njega, povise toga pelenu, stajaznan iden nekon logikon. onda ovi mix. jeli sve u cilju neodlaska na sajt.

maj 2013.

Ja mislim da ces sve spaliti s tim kemijanjem. Radije nista samo zemlja nego sve ovo... A sadit travu da ne neides na sajt je glupost i nista s toga nece biti. I sam sam probao!
sharpLEGENDA

maj 2013.

ovako stari, ako si kupio u pp apoteci onda zaboravi. to je u biti svjeze pa osuseno u 24-48 h . to nemoj koristiti cak ni razrijedjeno jer neces pogoditi omjer. tako sam ja jagode koje sam drzao na balkonu u zgrebu prije 6 godina, skurio sa otopinom toga i vode. ja mislio da ti je stajalo u kokosarniku jedno 6 mjeseci pa ajde...
SLO-EraLEGENDA

maj 2013.

razmisljati o kokosijem djubretu-gnojivu je ok, pod uvjetom da je odstajalo godinu do dve! najvise organskih briketa za prihranu bilja je radjeno od njega.Nije ni skupo
protuhaENTUZIJASTA

maj 2013.

a ata mislia,direkt iz kokoainjca?poato sam na selu,imam kokoai,a kontam da se kokoainjac ne isti baa i sve je onako ve kao u tablama,pa da to onda smukam s vodom pa da odstoji kojih mj dva dok ne doe vrijeme gnojenja?
iggimPOZNAVALAC

maj 2013.

Mozes ga rastvoriti u vodi i sacekati dan dva, pa koristiti vodu u koju si rastvorio kokosiji izmet i ono sto ispliva na povrsinu, talog odvoji dekantovanjem i baci. poz

maj 2013.

iggim, znas li mozda koji ph bude takvog mixa nakon dan~dva
iggimPOZNAVALAC

maj 2013.

Power,nisam merio,nemam staklenu elektrodu ph-metar za rastvore, sigurno je kisela sredina
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

Mali ispravak, dehidrirno kokosje gnojivao, NPK-4-4-4' Stavila san od 30-70%' i 70-30%' Kad volem da eksprimentisem mnogo. Javin ata je bilo kad odem do mista.

maj 2013.

"Chicken manure N=1.1 P=0.8 K=0.5 Comments: Fast acting, breaks down quickest of all manures. Use carefully, may burn. Also, stinks like hell - composting definitely recommended."

maj 2013.

kupio sam u ljekarni folifertil t 12 4 6 i florin 7 urea n46,a stabljike su mi mozda mjesec dana stare ni toolko,sta mislite koje je bolje ako je netko koristio,za ovu ureu sam cuo da moze sprziti biljke pa sam u dilemi sad
pero123POZNAVALAC

maj 2013.

kokoaje ubre ti zakon , al nemoj stavljati kak miks, izgubil sam prije 3 god sve biljke jer ih neka lisica ili koji k iskopal , covjek nije nego bas lisica (tvor) ugl neka beatija, kaj se tice eksperimentiranja bolje ti je u kanister od 10 litara staviti vode i to ubre al ubre stavis u jutinu vrecu i onda miksaa sa vodom probaj na dve tri meni se odlicno pokazalo.. ovak ih budea raskuril .. + ako dobro miks nezamjesas dodje ti korijen na grudicu od govna moze se ti desiti ko meni da dobia neki deficit il tak .. sretno !
Ma uzmi svje~e kokoaije govno i stavi ga u 3 l vode ,dobro izmuckaj i to je to. Zaljevaj s tim svakih tjedan dana po 2 dcl i isto toliko ili vise ciste vode preko tog ;) moja muaka je ubijala ,kokoai su zakon haha
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

nije bilo problema u nijednom slucaju. mozda zato jer san sadia po kisi, za svetog duju, a kisa je dobra pala jos 2 puta u ovih 10 dana. Po 3 biljke, na 4 mista.
iggimPOZNAVALAC

maj 2013.

lepe su samo su blizu-smetace jedna drugoj,mada to ima i dobrih strana nece porasti mnogo pa nece biti provala. puno srece
kutijeENTUZIJASTA

maj 2013.

Dok ne poka~u sex, onda ostaje jedna.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se