´ko su vasi ucitelji

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
38
Manimo skolu, profesore, ministarstva prosvete, procitane lektire i osudene eseje u kojima vam tupe da to sto ste rekli ne moze biti tako. Amo uzeti onu vazniju skolu, zivot. ´ko su vasi ucitelji sto vas dovedose do dima kao filozofije koja nas spaja i zivota kao filozofije koja nas stvara.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Ogroman dio svega što znam sam naučio s neta i to dobrim dijelom iz wikipedije, i nađu se tu pametni ljudi u prolazu koji poduče nešto a i s ovog foruma sam svašta naučio i dobio interese za mn
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Ja smatram da svako od nas ima nekog duhovnog ucitelja samo je pitanje da li zelimo slusati. Neki duhovni ucitelji su tu medju nama u porodici, prijateljstvu, prodavnici. komsiluku, netu a neki su u drugim dimenzijama. Slusati je najvaznije.
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
415
11
0
Mislim da je b0ddah pod ucitelje mislio na one koji su nas upoznali s travom,uveli nas u taj svjet napušavanja.

Mene su oduvjek privlacile takve stvari i normalno da cu prvo travu probat...onako nemogu baš reci da me itko uveo jer sam sam htio i tražio ko ce mi nabavit i tako....prvi put kad sam pljugo slucajno se ubacio(poznavo sam neke iz te ekipe ali nisam znao da pljugaju).....zatim sam jedno dugackoooooooo razdoblje pljugo samo sa jednim frendom.....pa tu i tamo i s nekim drugim osobama....pa kad sam upozno curu(s kojom sam ujedno pljugo i 1. put al ju tad nisam poznavo) pa sam puno samo s njom pljugo dok smo se upoznavali.......pa sad ovisno o situaciji ili samo s curom,ili s manjom ekipom frendova(obicno onaj s pocetka price i možda još netko).....tako da sto se toga tice vise bi se moglo reci da sam nekima ja bio ucitelj nego da je mene netko to ucio.....

E da i sad sam se sjetio jedne zanimljive stvari...kad sam kreno pušit(Duhan) to je bilo malo prije Kanabisa.......punooooooo cesce sam se zakasljao od Duhana nego od Kanabisa.....cak samo ovo govori dovoljno što je štetnije.
 

ROX

Aktivan Član
21.11.2006
342
18
0
36
Zivot
Iskustvo
Psihodelici
Trava
Internet
Smrt
...

Ako bi bas morao neku osobu navesti, Alan Watts
 

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
38
Dobro je covjek rekao, najprije Priroda. Sjedinjuje nas sve, nebitno o postovanju koje joj dajemo ili ne dajemo. Starci, bez obzira na stvari.
Poslje toga mislim da je sve relativno, jedinstveno za svakoga. Mislim da je Tolkien jedan od prvih tipova koji me naucio zivotu. I to onoj boljoj strani. Nakon toga kontam da sam se dosta okrenuo Istoku zbog nekih stvari kojih se Zapad odrekao ili ih jednostavno zaboravio. Npr. Sun Tzu, Lao Tze, Kenjiro Yoshigasaki - ucitelj aikida. Tu sam nasao nekakvu srecu, ne onako impulzivnu koja te pukne i obuzme na neko vrijeme pa te pusti, nego onu u obliku spokoja i postojanosti recimo. Opet, zapadu sam zahvalan na dzici i dimu iako je ona dosla isto tako s istoka. Iako ju ne smatram nekim uciteljem, vidim ju kao sredstvo mira, a to je velika stvar. Jebiga, dim je jedinstven to ce reci svatko ovdje. Isto tako devojka bez koje bi osta slijep na put kojim pokusavam da idem. Na kraju, na osnovu svih gresaka sto sam ih ucinio kroz zivot, mogu da kazem i to da je pojedinac uvijek sam svoj ucenik i ucitelj.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
iskustvo-iz-kojeg-si-nešto-naučio je jedini učitelj sve ostalo je (prihvaćena ili neprihvaćena= nedoživljena u-meni-neutjelovljena) informacija

što se tiče zapadne duhovne tradicije, mislim da ona ima također korisnih, itekako korisnih stvari za ponudit; hermetizam (www.amorc.hr)
zapravo čini mi se da se istočne i zapadne tradicije doimaju drugačijima zbog kulturološke uvjetovanosti, a zapravo one odražavaju isti izvor

istok i zapad se razlikuje u tehnikama pristupa i odnosa prema tom izvoru
 

Ledo

Aktivan Član
12.11.2006
219
3
0
36
Moj je ucitelj rodjak, koji je ostavio zenu, prodo odvjetnicki ured.
Odselio u jedan dio RH, kupio farmu sad ima tristo ovaca i zemlju. Kada svaki dan zavrsi sa poslom uziva marihuanu. Kod njega redovno idem kad uvatim tjedan dana slobodno. Covjek zivi tri svijeta, on me nije naucio tome svemu, ali vremenom smo se skuzili... Isto mi je tako objasno da se obrazujem i ucim, a zivot ce me odvest tam odi treba ko sto je i njega.
Sad samo neznam jel tad bio pod utjecajem marihuane il stvarno to misli:)
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
mogli bi filozofirat sa izrekama, sve je ucitelj i takvo ali eto malo vece...
tool, trava, internet, i najbolji prijatelj...
 

RedSh

Vutra Veteran
21.08.2006
821
141
63
45
heheh kako kaze Bugi : Tool :)))) ima nesto i u tome...

a nadalje se slazem sa slonom: Priroda...

Zivotinje, kreteni i debili, (oni su mi najdrazi ucitelji), knjige i na kraju moj mali mozak koji uspijeva sloziti i neki pametan zakljucak u moru gluposti :)