Što je to postotak THC-a i što točno ta brojka predstavlja ???

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
24.11.2011
15
4
0
38

Ljudi,ispričavam se ako sam dosadan s postovima,ali hitno mi je jer imam još desetak dana fore za izradit ulje ili hash.Nakon toga poslovno cu biti odsutan 3 mjeseca,necu čak ni Božić ni Novu god. bit doma.
Ustvari čitavo vrijeme ne uspijevam postaviti pravo pitanje i doći do onog što me zanima pa sam mozgao malo i došao do zaključka kako da formuliram najizravnije pitanje.
Idemo pokušati ovako ...(
zaokružio sam na 100 grama da bude lakše računati)

Zamislimo da imamo 100 grama hedovine od npr. nekog hibrida koji ima postotak THC-a 10%. Znači li to da tih 100 grama hedovine sadrži 10 grama čistog THC-a koje se kasnije može određenim postupcima(npr.izrada ulja) odvojiti iz vrhova.
Ja sam izvukao zaključak da tih 10% znači da , 10% ukupne mase hedovine otpada na čisti THC.....Jel to točno ????

Ako sam u pravu, što mislite kakvo će ulje ispasti ako se napravi od takvog materijala.Hoće to bit dobro za namazati malo na pljugu i zapaliti ?
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Da, taj postotak govori koliko ima samog THC-a u omjeru na suhi cannabis koji imas...

Mozda je vazno napomenuti da cannabis nije samo THC, tu ima jos velika kolicina drugih komponenata koji cine onaj osjecaj koji mi volimo...tako da postotak thc-a u biljci ne govori o "jakosti" te vrste...nerijetko se desava da su vrste s manjim postotkom THC-a "jace" od onih sa vise...

Ti ne mozes ekstraktirati sav psiho materijal iz svoje biljke, ali mozes teziti sto vecoj kolicini. Za usporedbu, od cistih hedova dobijes oko 9% ulja u odnosu na pocetnu tezinu materijala, dok kod istog procesa sa liscem dobijes oko 1-2%...

Koliko ces ti dobiti od svoje trudne djevojke je tesko predvidjeti, ali bi se ja usudio reci da moze biti oko 5%...

Hoce li biti dobro? Pa naravno...samo ovisi koliku kolicinu ces morati uzeti da bi osjetio ucinak...
 
24.11.2011
15
4
0
38
Hvala Sekach,drago mi je da se javio netko od iskusnijih...
Ja računam da ova moja ima negdje oko 5% THC,dobro si predvidio,vidi se šta je iskusnjara :D
Evo citirat cu te :"Ti ne mozes ekstraktirati sav psiho materijal iz svoje biljke, ali mozes teziti sto vecoj kolicini".
A da bih uspio što bolje iskoristiti te budove pretpostavljam da je izrada ulja puno poželjnija u tom slučaju od izrade hasha ?
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Isto ti je dal radiš ulje ili haš!
U svakom slučaju težiš ekstrakciji čistog THCa.Haš možeš ledenom metodom isto tako jako čistog napravit.Ovisno o situ kojim se filtrira.Meni možda draže haš jer bi napravio više sorta.Odnosno više tipova haša različitih jačina.Pošto ja imam vreče sa 7 različitih sita.Ulje češ uvjek ako dobro napraviš dobit čisto al dosta manje nego da napraviš haš.Pa na kraju na tebi je da odlučiš šta ti je draže.U svakom slučaju nečeš pogrješit ni jednom metodom.
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.....smok al molim te disi nabavio buble bags, moze na pm ako nesmije tu zbog reklamiranja.....