Život jedne biljke

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
Utorak 10.07
Godine Gospodnje 2012.

Dragi Dnevniče. Napokon! Napokon sam živa, svjesna svoga postojanja, nakon toliko patnje koja me je držala u svojim kandžama kao što divlja zvijer čuva svoj plijen. Agoniji je kraj i spremna sam za pisanje znaj! Hahaha malo rime dobre sam vibre! Dragi dnevniče da ne duljimo previše, vidim da si nestrpljiv da saznaš nešto o meni! Zato je najbolje da krenem iz početka i ispričam ti priču svog života! A priča ide ovako..
Jednom davno bila jedna.... Hhahhaha opet šala, o Bože što sam dobre volje. Rodila sam se sunčanog dana 24.04. godine gospodnje 2012. u jednoj prekrasnoj čaši od jogurta, na jednom prozoru obasjanim suncem (kroz koji dan sam shvatila da je prozor obasjan veći dio dana). Kukuljica sjemenke u kojoj sam živjela cijelo to vrijeme, sad je visjele s moje male glavice i to me je jako nerviralo. Srećom kroz koji dan sam je uspjela zbaciti sa sebe i razviti svoje male listiće koji će mi pružiti energiju za dalji rast. Dva dana kasnije potjerala sam prvi kat listova. Sunce piči, ja rastem! Idila je trajala do kompletnog razvoja drugog kata listova. Tad se dogodilo nešto što me je jako iznenadilo, ustvari šokiralo. Pojavio se moj gazda (hebiga i njega moramo uvesti u priču, jako važna ličnost), sa nekakvim skalperom upitne sterilnosti i oštrine i pazi molim te šta napravi, ODREZA mi drugi kat listova! UF što je boljelo a budala to još nije dobro odradila tako da rez i nije baš dobro ispao, ostalo malo tkiva stršati! No dobro nakon nekoliko dana bolovanja i zacjelivanja rana počela sam tjerati nove grane! Da dobro si čuo počele su rasti dvije nove grane(šteta što nemam slike bedak nije slikao)! Na svakoj grani su mi se formirala dva kata listova! I opet se pojavljuje on sa skalperom i opet bol!! No barem je ovaj put to odradio kako treba! Smireno i precizno rez ispo do jaja! Šta da ti kažem ponovno na bolovanje nekoliko dana oporavka i opet tjeram nove grane! Ajoj zaboravih napomenuti dragi moj dnevniče da sam u međuvremenu dobila i novo stanište jednu teglu doduše 1 litrenu al valjda moj boss zna šta je najbolje za svoju bebu! A nakon toga nova bol novo rezanje!
Nedjelja 17.06.
Godine Gospodnje 2012.

Dragi Dnevniče, poslije toliko rezanja i presađivnja sad sam napokon mirna. rastem obasjana suncem i uživam, moja obitelj i ja. Od silnog uzbuđenje zaboraivila sam ti reći da imam rodbinu, još četiri brata ili sestre (što god) se sunčaju i maštamo o tome tko će najljepše izgledati i završiti u najboljoj rizli! Ah kako je lepo biti mlad, neizvjesna budućnost, tko zna kako ćemo završiti! A moj pakao tek počinje!
Naime ovaj datum mi se urezao u pamćenje jer se dogodilo nešto strašno! Inače je moj gazda brižno pazio da nas nitko ne vidi al ga je prevarila neradna subota i seronja je zaglavio do kasna i onako pijan i smrdljiv je došao sa svojim nekim idealima i izljevima ljubavi. Sve to i nebi bilo strašno, mi žene uvijek nekako izađemo na kraj sa pijanim muževima, da idiot nije zaboravio zatvoriti vrata!
A tad se pojavila ona, BEŠTIJA, zvijer rođena u paklenom ognju, uskrsla u ljuskom obliku ako se one silne naslage na rukama, nogama, trbuhu, pod bradom uopće mogu nazvati dijelovima ljudskog tijela! Vrag je uvijek bio stručan u stvaranju svojih nemani, pa makar oni bili ljudi! Zvijer nam se približila, vatra je gorjela u njenim očima, užasan dah je izlazio iz njenih svinjskih nosnica, užasan smrad. I zvijer se naceri a zvuk iz njezinih ralja nije bio sličan ničemu iz našega svijeta.
Sutradan se pojavio jedan dugokosi shaman i odnio mene i moju obitelj!

Nepoznat datum

Dragi Dnevniče, agonija se nastavlja! Pakao je oko mene! Onaj čupo me strpao u vrećicu sa zemljom i bacio negdje iza garaže blizu psa koji je strašno smrdio! Mora da je nuškao po septičkim jamama kvragu. Obitelj više nisam vidjela, nedostaju mi naša druženja. Nedostaje mi moj gazda!

Petak 22.06
Godine Gospodnje 2012.

Tračak nade dragi moj Dnevniče. Čupavi shaman se pojavljuje i zajedno sa vrećicom me nosi negdje. Obitelj još uvijek nisam vidjela nakon 10.06. a mislim da ih i neću više vidjeti. Ah kako mi nedostaju! Čupo me unosi u poznato okruženje i tad vidjeh njega, svog gazdu, jedinoga! joj kakvo uzbuđenje tresla sam se od sreće, ali sam i plakala jer sam izgledala izmučeno kao kurva poslije radne noći! Gazda je bio nježan prema meni, poput pravog ljubavnika, tepao mi je i mazio me ipak se nismo vidjeli skoro dva tjedna! Pripremio mi je jednu kanticu od 3 litre i poput spasitelja me nježno spustio, zasuo zemljom i zalio dragocjenom tekućinom, vodom! Ajoj odmah sam živnula
Dok sam ja uživala u društvu svoga dragog i cijenila blagodati vode on mi je ispričao o Beštiji! Beštija je ustvari bliža rodbina od njegove žene i koliko god ja vjerovala u to nisam se mogla pomiriti sa činjenicom da je ono stvorenje ljudsko biće. Stvor je upitao njegovu ženu o biljkama koje njen muž uzgaja, jadnica pretrnula je od straha! Uglavnom gazda je morao riješiti familiju što prije jer sa vražijim stvorenjima nevalja igrati kolo. Tako sam završila u vrećici kraj psećeg dreka!
Nakon što sam povratila snagu i živnula svojim listićima upitala sam gazdu što će biti samnom. Na to se on nasmiješio i pokazao mi dvije j****e kante, jedna naseđena na drugu. Prasnula sam u smijeh! Na to se on također opalio smijati i ni pet ni šest hop u kantu! Na kanti koja je služila kao poklopac nalazio se PC ventilator 12V i dvije philipsove štedne žarulje u crvenom spektru sudeći po boji spektra zajedničke snage 840 lumena! Nije nešto al bar neću crknuti. Kanta u kojoj sam se ja nalazila je u blizini dna imala rupu za odvod zraka. Kante su obložene aluminijskom folijom. Kaže gazda da me hoće sakriti od najgorih zvijeri i da je ovo samo privremeno, da ću uskoro u Hilton, što mu god to značilo.
Do skorog pisanja Dnevniče, odoh spat!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sulundar

Quix

Aktivan Član
11.09.2011
71
11
8
59
vidim u tebi potencijal jednog pisca, razmisli o tome kako da napišeš knjigu u kojoj je biljka u prvom licu.
sretno sa uzgojem :maryjane:
 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
Ma htio sam to još sinoć napraviti al izgleda da ja na svakom forumu imam problem sa uploadanjem fotki. Onaj link sa Image Shack-a nije htio prihvatiti a pošto je bilo kasno odlučio sam to ostaviti za danas. Zbog toga mi je post ostao nedorađen al nema veze ovako imamo triler u nastavcima! Hvala svima koji su me lajkali i pročitali, uskoro se čujemo (nadam se i nekom dimu, tad sam bolje inspiriran)!
 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
Srijeda 11.07
Godine Gospodnje 2012.

Dragi Dnevniče čini se da su veze napokon proradile, svi sustavi su u zelenom pa se nadam uspješnom podizanju fotografija. Na sljedećim fotografijama sam ja nakon presađivanja i stavljanja u svoje Jupol ekonomik kante od 15 litara. Za one koji ne znaju radi se o kantama boje za unutarnje zidove (boja preporučena od gazde)!
fotografija0269.th.jpg
[/URL][/IMG]
fotografija0268.th.jpg
[/URL][/IMG]
A ovo sam ja nakon nekoliko dana provedenih u kantama. Moraš priznati dnevniče da sad već puno bolje izgledam, čak sam počela tjerati cvijetove!
fotografija0279.th.jpg
[/URL][/IMG]
fotografija0273.th.jpg
[/URL][/IMG]
fotografija0272.th.jpg
[/URL][/IMG]
 

THC_power

Aktivan Član
10.07.2012
211
554
93
35
zašto si ih toliko puta topirao kad su tako male i tim uzastopnim topiranjem neces dobiti nista jer je cilj sto menje soka proizvesti biljku iako ga topiranjem mnogo dajes
koja je zemlja ? biljka je jako tanka, tegle su premale, stavi lijepo u one od 10L i miran si, ovako joj je zbog previse korjenje onemogucen daljni rast
stvarno mi je zao biljke, u buduce malo vise citaj forum jer ovo je katastrofa
oprosti na bolnoj iskrenosti
 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
Moram napomenuti da su fotografije stare 20 dana i da se biljka unazad 5 dana nalazi u novom boxu sa boljom rasvjetom i većim prostorom za rast. One kante su mi služile samo za spas da ne uvene jer je nakon skoro dva tjedna provedenog u vrećici stvarno jadno izgledala. Zašto sam ih toliko topirao? Kad sam ih zasadio htjeo sam malo eksperimentirati sa tim rezanjem da vidim kako će priroda reagirati na podražaje i kakve ću oblike dobiti. Nisam se ni nadao nekakvom urodu to sam krenuo iz hobija.
Priznajem da sam početnik što se tiče uzgoja kanabisa i svaki oblik iskrenosti je hvalevrijedan, jer kako ću uzgojiti dobar dim ako neznam kako!
Što se tiče fotki, žao mi je što su slabije kvalitete al će uskoro biti bolje čim se vrati fotić!
Sutra ću nastaviti sa štorijom, dan je bio dug a izgleda da ništa od dima pa mi ni inspiracija nije na razini!
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
ma da bre...nista bez eksperimentisanja.Tako se najbolje i uci,ali obicno prvi put se daje sve od sebe,bar kod mene bilo u in-du...E sad sto ne ispadne kako treba pa se tesim pocetnickom kartom,to je vec nesto dublje...

Ali pricica zanimljiva,nesto drugacije na forumu i to mi je skroz ogey;) Posle ovakvog topiranja pocetak je cini mi se vec kao bio i prosaohoho.. i ovo moze da ispadne dobro. Malo kasni vegetacija ali bice zanimljivo..Kad bi je izbacio napolje,desilo bi se cudo. Navijam da uspe.

p.s. vidi organizuj tu inspiraciju !
 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
Subota 07.07.
Godine Gospodnje 2012.

Osvanuo je prekrasan i sunčan dan. Kapljice rose se sjaje na listovima i travkama koje harmoničnim plesom slave uzdizanje energije bez koje život na planetu nebi bio moguć. Probudilo me jednolično hrkanje moga dragog no srećom ovaj se put nije izražavao punim potencijalom. Koliko sam samo noći to morala slušati!
Danas je subota i on je napokon slobodan.Neka spava, neka se odmori jer mi je obećao selidbu u Hilton. Danima ga gnjavim ali nikako ne uspijevam saznati što je to. On se uvijek zagonetno nasmiješio , namignuo mi i rekao da ću uživati!
Zazvonio je alarm i moj se gazda našao na nogama takvom neviđenom brzinom da sam pomislila kako je kraj mene projurio vlak a ne čovjek! Kad bi barem bio tako hitar na posao!
Na brzinu se obukao, namignuo mi rekavši da se uskoro vidimo i izjurio van. No vidjela sam ga kasno na veče!

Oprostila sam mu kašnjenje kad sam ugledala svoje novo stanište! Hilton je, nasparam one straćare iz neke zloglasne meksičke četvrti bio kao space shutle!Dimenzija 39 cm širine,50 cm dužine i 70 cm visine, stajao je kao monumentalni spomenik. Pogonjen sa dva pc ventilatora od 12v za upuh friškog zraka i jednim 12v pc ventom za ispuh jurio je brzinom svjetlosti! Električna instalacija sadrži 6 štednih žarulja ukupne snage 5600 lumena kompletno u crvenom spektru! Unutrašnjost sobe je obložena kuhinjskom folijom. Gazda je obećao još lumena i još bolju refleksiju al da se još malo strpim! Neka, neka, čekat ću ja koliko god je potrebno!
Najbolje je da vam pokažem fotke!

slika1e.th.jpg
[/URL] [/IMG]

Sadašnjost 20.45 min
Godine Gospodnje 2012
Dragi Dnevniče, stigla sam do svog cilja i vrijeme je rastanka! No ne boj se nisam nastradala! Nakon toliko patnje i bola, zaslužila sam odmor! I tamo idem sad, u Hilton, uživati preostale dane i čekati trenutak kada ću se napokon sjediniti sa svojim dragim, njegovom obitelji i cijelom populacijom planeta! No to nije kraj, ostavljam ti u nasljeđe svog dragog da te redovito izvješćuje i prati moj napredak, naravno sa slikama!
Pošto slika govori tisuću riječi, za kraj nekoliko najnovijih fotki!









 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
A sad i malo ozbiljnih razgovora. Nadam se da vam se priča svidjela i kunem se svim živim da je istinita! Svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna! Moja ljepotica je sve to prošla i u tome je čar opstanka ! Život uvijek pronađe put!
Najviše mi je bilo žao kad sam se morao riješiti stabljika zbog osobe koja je svoju njušku zabadala svuda a najviše tamo gdje joj nije mjesto! Doduše i ja sam kriv! Nakon pol gajbe žuje i tri dima, nisam znao gdje se nalazim! I tako ostadoše vrata špajze otvorena. Plakao sam kad sam se vratio s posla a moje malene su već otišle!
No nije važno jer mi se jedna vratila!
Zasadio sam 4 sjemenke čisto iz znatiželje. Malo sam sam se igrao sa rezuckanjem, svaka je biljkica bila obrađena na drugačiji način! Žao mi je ostalih biljaka al se nadam da će dugokosi šaman odraditi svoj posao kako treba!

Tehničke karakteristike staništa:
- unutarnje dimenzije:
širina 37 cm
dužina 48 cm
visina 67 cm

- ventilacijski pogon:
2 PC 12 v ventilatora za upuh zraka
1 PC 12v ventilator za ispuh

- rasvjetna instalacija:
2 x 1550 lumena
2 x 820 lumena
2 x 480 lumena

- refleksija:
obična kuhinjsak folija okrenuta na mat stranu

Nemam termometar ni mjerača vlage pa je sljedeća investicija za to. Planiram skombinirati 11000 lumena. Znam da sam za to mogao kupiti hps lampu al me brine temp u tom malom prostoru, ovo što sam složio ne izaziva nikakvu pozornost i što je najvažnije tokom dana se ni ne čuje! Jedino što sam u zadnja dva dana, kad se vratim sa posla i uđem u sobu, počeo osjećati lagani miris! Neka, neka miriši!
Zemlja koju sam natrpao u improviziranu teglu od 3 l je florafil kupljen konzumu.
Priznajem, biljka jest tanka i djeluje slabo al vjerujte mi ona je žilava i čini mi se da uživa u okruženju! Cvijet je unazad 7 sadana narastao skoro za dva cm! Super! Biljka ima 10 grana i ako na svakoj dobijem za dim, ja sretan jer 4 dana nemoram bacati pare za siću! Ako se sjećate onog nepravilnog reza tu je izrasla grana sa dva cvijeta! Doduše zaostala al se trudim da i taj dio biljke dobije svijetlo!
Sljedeći fotosešn će biti cirka 10 dana!
Sve sugestije dobrodošle!

P.S.
Quix dao si mi dobro ideju! Možda se jednog dana kad budem imao daleko više vremena nego sad i pojavi neka priča o vrhu u rizli!
 

vlacnomoney

Aktivan Član
04.07.2012
77
117
0
41
04.08.2012

Nakon skoro tri tjedna pakla građevine vratio sam se sa terena svojoj ljubimici! Imao sam šta vidjeti! U ta tri tjedna vragulja je dobila jaja i sve se pretvorilo u hrpu sjemena! Nisam bio iznenađen jer me supruga izvjestila o pretvorbi samo sam bio ljut što se to dogodilo nakon toliko truda! No nema veze krećemo dalje! Neželim prikazivati nikakve slike jer nemam ni šta prikazivati i ovime završavam ovaj neuspješni dnevnik! Barem je priča bila ok!
Trenutno malo preuređujem box i krećem uskoro sa novim uzgojem!
Do skorog pisanja!