Život u Dijaspori

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
05.09.2019
29
14
8
44
Sve covjek rek'o. U BiH predvidjaju da ce za 10 ak godina ostati samo penzioneri, natalitet opada na dnevnoj bazi. Mortalitet prekuco sve statistike. I onda ce se ukinut i ta penzija, jer nece biti vise niko da uplacuje u fond, i bit ce neka socijala minimalna. Ovi sto nas ocerase, prodase zemlju arapima. Eee jeba. Le nas zlatne kasike
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Kalpsiz

Kalpsiz

Ma hajte molim vas
15.04.2019
202
639
93
26
Prijatelju sta da ti kazem ja sam skoro vadio pasos za djete u ambasadi u CH i ne mozes da vjerujes kolike su procedure.
daj apostile pecat za ovo za ono mislim stvarno pretjeruju pa salji Dokumente za BiH pa salji nazad pa idi u ambasadu pa salji za BiH opet Dokument pa ponovo nazad u CH da bi stigao pasos. Birokaratiom ubise. Isto je tako ako firmu hoces da otvoris. brze i lakes cu je otvorit u CH kao strani drzavljanin nego u BiH kao njihov drzavljanin. i samo zbog sve te ne potrebne birokratije bi se odreko drzavljanstva da mogu.
evo ti jedan slucaj znaci vadim rodni list za cerku CH sluzbe izdaju samo IN rodne listove na 5 jezika. sad ja moram ovjerit to apostile pecatom eh sad gledaj paradoksa.
drzavna sluzba izdaje rodni list. drzavna sluzba izdaje i apostile pecat. u principu
drzavna sluzba mora dokazati da je ta sluzba isto drzavna sto je dala rodni list.
i onda jos sto kod nas rade neskolovani uhljebi kazu mi to nije internationalni rodni list ma hebem te glupa ko te zaposli.
eto sta da ti kazem nego poserem se na tu drzavu.
da me ne shvati niko pogresno ja volim svoju zemlju. ali ne volim svoju drzavu