115x60x205 cm Ormar Grow Box Moze par savjeta??

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Splitska_Travuljaga

Banned
Banovan
08.02.2011
3
0
0
30
115x60x205 ormar imam i jel dobro ovo : znaci imam cool tube + hps 400W , planiram staviti 4 ventilatora 120X120 VENTILATOR 12V 120x120x25 mm 4,8 W , 2 dole i 2 gore , 2 da pušu unutra ,a 2 da izbacuju vanka?

stim da imam prigušnicu neku sa starterom neznam sad tocno sta je zena rekla :p , nije trenutno u mene al ugl platio sam je 440ak kuna u smartshopu.
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
https://forums.vutra.org/projektiranje-prostora-za-uzgoj/

zlo&naopako je napisao(la):
U ovom forumu predstavite svoj projekt i ideju.
Prije nego odlučite otvoriti novu temu proučite osnovne vodiće i naučite što je više moguće. Zatim predstavite svoj projekt, odnosno ideju. Slike su obavezne, kao i planirane dimenzije vašeg prostora za uzgoj. Tek kada imate ideju što želite, možete zatražiti savjet. kako biste izbjegli početnićke greške.
Neće se tolerirati otvaranje tema naslovljenih sa "pomoć", "Početnik", "Helppppp" i slićno.
Ukoliko prvi post u temi nije kvalitetan i ne sadrži osnovne informacije kao što su približne dimenzije planiranog prostora ili npr. ormara koji želite pretvoriti u box, slike ili nacrti i osnovna namjena (npr. uzgoj u svrhe liječenja), tema će biti obrisana bez prethodnog upozorenja i bez obrazloženja. Svaki ponovni spam će biti sankcioniran po Pravilniku Vutra Organizacije

Hvala na pažnji!


Imaš 24...pardon 14h da editiraš prvi post, pa ćemo ti pomoći. Tema se privremeno seli u projektiranje.
 

mali_1.3

Aktivan Član
09.09.2011
230
24
0
31
aka cast na rasvjeti, bar neko ne skrtari na svjetlu jer je to ipak izvor života
sta se tice ovog cooltuba za to trebas imati cijeve (po mogucnosti ISO) i cijevni vent da ti kladi zarulju, imas ka na tom istom mjestu, samo je 600kn, al vjeruj mi, vrijedi svake lipe, tih, jak, cak ima i regulaciju vrtnje te temperature
ako ces stavit ove ventove koje si napisao neznam oce ti hladiti doboljno, al inace ovi za isput ti trebaju biti jaci da ti "smrad" iz boksa ne izlazi nigdje osim kroz ventove za ispuh
inace ako neces uzet bilo kakav cijevni vent i cijevi onda si bez veze uzeo cooltube, a da ides oove PC ventove stavljat oni ti nebi mogli izvlaciti zrak kroz cijevi jer su preslabi i jos na toliku duzinu cijevi kolika ti treba
sretno inace
 

Splitska_Travuljaga

Banned
Banovan
08.02.2011
3
0
0
30
Bog ljudi imam pitanje , dali ja mogu koristit cooltube bez cjevi , potrosio sam pare na pun ***** mylar folije,imam cooltube ,prigusnicu,mikroskop djepni,co2 kapsule,produzni na tajming , hygrometar s termometrom,hps 400W ,ventovi 120X120 za komp imam ih 6.
znaci cooltube ce bit na sredini a 2 sredisnja ventilatora upuhivat ce zrak u smjeru cooltubea bez ikakvih cjevi,2 su ispusna na vrhu ,a 2 koja ce unosit zrak biljkama ce bit sa strana biljaka.
ja imam sve ove sastojke ,al neznam kako spojiti ventilatore s strarim punjacima i neznam kako grlo od cooltubea spojit sa zicom pa na zicu steker.

molimvas dajte mi linkove neke ,moram ovo sta prije osposobit .hvala
savjeti su dobrodosli , zanima me jel ovaj setup sa slike moze funckionirat s obzirom da se mislim bavit white widow.


n2fleq.jpg
 

mar1o

Aktivan Član
08.03.2012
262
133
43
400w ti grije jako i ti ventovi te neće baš pomoć iako je žarulja u cootubi.Jednostavno ta toplina mora van boxa.Možeš kupit fleksibinu cijev od Pvc-a.Ona je jeftinija od aluminijske.mislim da je 55kn metar možda se može nać i jeftinije
 

MarcoPolo

People Can Fly
Poznanik Foruma
09.02.2010
617
1.294
163
pa ne vidim bas nekog smisla staviti cooltube bez cijevi i bez nekog
jaceg ventilatora...mislim da ce ti biti tesko ohladit sa pc ventovima bez obzira koliko su jaki
inace tu fleksibilnu cijev u grow shopu sam platio 2m nekih 60tak kuna
a sto se tice spajanja nema ni tu neke velike mudrosti...na jedan kraj stavis utikac a drugi povezes sa grlom...nula obicno ide na navoj, faza dole ispod zarulje a uzemljenje pricvrstis na reflektor

koliki je to uopce prostor?
 

Splitska_Travuljaga

Banned
Banovan
08.02.2011
3
0
0
30
sfxf20.jpg


znaci 2 gornja ventilatora su iz obliznjeg komp shopa : 120x120 nisu bas nesto jaki al eto :) znaci to su ispušni , a ova 2 dole su isti ventilatori al dovode zrak u box , znam da su slabi al dodat cu u najgorem slucaju kucni ventilator za stol onaj , pa cu ga zalijepit za vrh unutrasnjosti boxa. Nego ono sto mene brine je cooltube sa 400w hpsicom , mislio sam izbusit 2 rupe na sredini ormara i dodat 2 fleksibilne cijevi s obje strane cooltubea i ne koristit nikakvi ventilator , jel logicno da ta toplina ode kroz te 2 cijevi , znaci da toplina svjetla nema doticaja s unutrasnjosti boxa. jel bas moram stavit vent neki na jednu rupu?? jel cijeli box treba bit stalno zatvoren ili moze funkcionirat sa otvorenim vratima ormara + da dodam vent veliki kucni onaj da puse u njih ? hvala na savjetima:) pozz svim growerima , ovo mi je prvi grow da se zna :))))


ee zaboravio sam pitat jos , kupio sam kabel strujni (normalni kabel debljine produznog ) ,covika sam pita da mi da kabel s kojim mogu spojit 400w hpsicu on mi je dao taj neki obicni standardni strujni , jel to dobro ,posto se nerazumin u elektroniku , da se razumijemo danas mi je bilo "dostignuce" spojit ventove sa starim punjacem i proradilooo jee :)))
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
pogledaj malo na netu imas kako spojit hps sa prigusnicom i ja koji bez pocetnog stanja u elektroniku sam uspio spojit onda ces i ti :) sto se tice boxa ljepo si smislio i ja svoj box odradjujem sa otvorenim vratima. ne skroz ali pola je otvoreno da ima vise zraka, i slobodno mozes stavit vent da puse u njih ako budes imao problema s temp ili ako ces da ti se razdeblja malo stabljika :)
sretno!

peace out !
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Ako ce ti box biti otvoren onda nemas potrebe za upuhnim i ispusnim ventom... Jedan/dva da pusu po biljkama i jedan/dva da hlade CT i pici!
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
C.T nema svrhe bez ventilatora,nije to neki trosak a rjesit ces problem.kupi brate vent.za tubu jer ce te ubiti temperatura:dada
 
05.03.2012
19
12
0
32
svidja mi se ideja boxa,dizajn xD
al mozda ne kontam bas najbolje,ti nemas ispusni vent za prostor gde su biljke? jer kontam da je cool tube(CT) preko cele povrsine i da nema rupice?kroz koje bi npr. uvlacile vazuh iz boxa,kroz CT i napolje..
mozda gresim,al mislim da bi bolje funkcionisali ispusni ventovi da si samo suzio gornji radijus CT-a na povrsinu dva venta od 12cm..
a da..ako otvoris box,samo stavi onaj kucni vent da pici po biljci i sve je ok :)
hama-sobni-ventilator-slika-8388302.jpg
...
znaci CT treba da ima "promaju" (bilo to da li ventovi samo izvlace vruc vazduh iz CT-a,a uvlace kroz rupice-koje mogu da budu i sa strane CT-a..na toj "fleksibilnoj cevi" :) ili imas i ventove za upuh i ispuh na CT-u) :D
pozdrav i srecno sa projektom :)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
@Splitska_Travuljaga

Tri teme si otvorio i svaki put na pogrešnom mjestu za istu stvar. Mjesec dana imaš zabranu otvaranja novih tema. Za sve nedoumice i pitanja koristi ovu ili neku drugu adekvatnu temu.
 

Splitska_Travuljaga

Banned
Banovan
08.02.2011
3
0
0
30
zlo&naopako je napisao(la):
@Splitska_Travuljaga

Tri teme si otvorio i svaki put na pogrešnom mjestu za istu stvar. Mjesec dana imaš zabranu otvaranja novih tema. Za sve nedoumice i pitanja koristi ovu ili neku drugu adekvatnu temu.

pa cekaj majmune jedan jesi ti normalan , NAPRAVIN TOPIC I POSTO NEMAN VRIMENA CITAT SVA PRAVILA I SRANJA JA VAM NAPISEM KAKO SAM JA ZAMISLIO IZGRADNJU BOXA I TI MAJMUNE JEDAN UMISTO DA MI IDES POMOC TI MI ZATVORIS 3 TOPICA ,PA JEBO TI BOG MAJKU KURVIN SINE LOCKAJ MI ACC KO TE JEBE IONAKO Si IZGORENI UMISLJENI KRETENI KOJI JEDINO I IMA TRAVU U ZIVOTU , ko ti jebe mater, ovo se odnosi samo na MODERATORA . da si mene nasa ***** ,nemam vrimena sist na komp a kamoli jos grow box napravit i ti me jebes u zdrav mozak kurvo mala govnarska da ti ***** materina.


jos mi stavlja tag pred ban pa ubit cu te ,nisan se odavno ovako izivcira na KRETENCINU LINU TRAVARSKU. uffff da te vidin uzivo slomija bi ti ruke i zaveza ih za trajekt.
 

SmokeyThePot

Aktivan Član
18.01.2008
140
35
0
50
alo brale malo oladi .. imaš onaj tipični splitski bahati mentalitet !.. covik ti je lipo reka , reci fala necu više pa ce ti se pomoci ! .. Isto tako razumi da nema pravila i sranja kako ti kažeš pa i naizgled strogog moderatora ( koji isto nema vrimena pisat zid ljubaznog texta di ce ti objasnit šta si falija i svaku put za rukicu vodit ) ovaj forum bi bija žešči kaos i gubili bi se u moru tema i sranja baš zbog ovakvih padobranskih upada poput tvog! ..peace i no hard feelings bro
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Splitska_Travuljaga je napisao(la):
.. uffff da te vidin uzivo slomija bi ti ruke i zaveza ih za trajekt.

OMG! I have a date when I visit Split next time! :icon_lol:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.