1st grow: Fem.Critical Kush HID400W

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
17.02.2014
39
32
0
Pozdrav svima, evo konacno i mog prvog grow-a.
Naruceno 5 semena fem.critical kush, stavnjena u casu vode da proklijaju krajem maja, u vodi su bila 48h i 3 su izbacila klicu, ostala 2 nisu ali sam ih sve jedno sve odmah zasadio u saksije od 12l i pokrio isecenim plasticnim flasama. Zasadjene su 1. juna i sve su izbile na povrsinu u rasponu od 3 do 5 juna.
Unutrasnjost box-a je 160x80x200 (iskoriscen deo gde su saksije je 110x80x200)
-Box napravljen od OSB tabli, unutrasnjost je izolovana kamenom vunom i na kraju ceo oblozen mylar folijom. 3 venta sa protokom od 150m3/h (jedan za ubacivanje, jedan za izbacivanje vazduha i treci za cooltube)
i jedan unutrasnji vent za mesanje vazduha.
Kao sto sam napomenuo saksije su od 12l (gde sam odmah sve zasadio) sa odokativnim soil mixom: florabella zemlja, agroperlit, vermikulit, zeolit i glinene kuglice na dnu saksije za drenazu.
Trenutno osvetljenje je MH400W sa rezimom rada 18/6 (kasnije u fazi cvetanja se prebacujem na HPS400W 12/12).

Evo kako to sve izgleda 7-8 dana od kada su izbile na povrsinu:

http://postimg.org/gallery/c631x77i/ddb88629/



Ova u sredini je prva i proklijala i prva izasla na povrsinu pa je zato i najveca.

evo i svih pet uslikane ponaosob:
http://postimg.org/gallery/3xzhkdtm/d7ed7a48/

zalivam ih svaki drugi dan sa po 200ml vode... ph jurim oko 6.5 ali je zaista tesko jer ph proveravam sa lakmus papirom koji nije bas najprecizniji.

Temperatura je mali problem jer po ovim vrucinama unutrasnjost boxa dostize i do 34C... (izabrao sam rezim rada 18/6 gde 6h svetlo ne radi kada su najvece vrucine..od 12 do 18h)
Vlagu se takodje trudim da podignem ali po ovom suvom vremenu je dosta tesko...
Prehranu pocinjem za jedno nedelju dana od prilike i od gnojiva imam HESI starterbox.
Toliko za sad od prilike... nadam se da ce sve biti ok, jedino me ova temperatura malo brine jer i pored cooltube-a je zaista visoka.

Svaki savet i misljenje je dobro doslo, mozda cak i pozeljno, jer ipak mi je ovo prvi grow i dosta toga jos imam da ucim. :)
 
17.02.2014
39
32
0
Hvala (trebace mi) i nadam se da ce sve biti ok.

trudicu se da vrsim update dnevnika na svakih 10ak dana. Ako mi bude zatrebala bilo kakva pomoc ovde cu da se obratim.
 

Gagiba

Aktivan Član
Dok su ove ogromne vrućine zaledi u zamrzivaču par plastičnih flaša od 2 litra ili bidon od pet litara i kada se potpuno zaledi stavi ga u boks ispred venta koji ubacuje vazduh unutra. Neće napraviti neku drastičnu razliku ali će malo pomoći. Najbolje da imaš više flaša pa kada se jedna tura otopi, da je zameniš drugom...

Srećno..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Illuvatar

Ivana_zg

Aktivan Član
18.08.2012
96
138
0
44
Illuvatar je napisao(la):
..., ..., ..., ..., ... Prehranu pocinjem za jedno nedelju dana od prilike i od gnojiva imam HESI starterbox..., ..., ..., ...

Lijepo si ti to složio...

btw, budi samo pažljiv i nježan sa prihranjivanjem, iz osobnog iskustva ti mogu reći da se neiskusan vrtlar u tome vrlo lako zanese i često loše procijeni tajming i količinu dodanog gnojiva.

To će ti bolje objasniti netko od iskusnijih da sad ja ne pametujem ovdje (a ima i na Forumu pregršt informacija vezanih upravo uz prihranjivanje :)

...

Sretno
 
17.02.2014
39
32
0
Thx for the support :)

To sa zaledjenim flasama upravo i radim, ali kad je jaka vrucina ispod 30C je gotovo nemoguce spustiti temp. Planiram uzeti klima uredjaj za prostoriju gde se box nalazi, tako da verujem da cu time resiti problem.

Sto se tice djubrenja biljki sacekacu jos malo, mozda jos desetak dana i poceti sa malo blazom dozom u pocetku... uzeo sam starter box od HESI-a i koliko sam mogao da procitam ovde, je da se HESI mesa u svakom zalivanju biljki, ne pravi se pauza od jednog zalivanja, ako gresim neka me neko ispravi.
Doduse imam jedno pitanje: u ovom hesi box-u sam dobio i superVit koji se mesa u vodi /1 kap na 4,5l/ a ja zalivam biljke sa po 200ml po saksiji, znaci na 5 saksije ide litar vode.... kako da stavim ovaj superVit manje od jedne kapi?? :D ili da stavim jednu kap pa sta bude? :)

btw dok nisam prikupio sve korisne informacije sa foruma nisam ni pocinjao nista da radim... osnovu sam ukapirao i poceo sa gajenjem, e sad svi problemi sa kojima se budem susretao usput ce se resavati i uciti.. :)
 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
stavi kap u flašu od 2l, zatim odli' pola otopine u drugu flašu od 2l, doli' u obje flaše vode, spremi flaše i zaljevaj dok ne potrošiš, povremeno kontroliraj-korigiraj ph.... :)
 

Gagiba

Aktivan Član
Prihrana se po tablicama koje objavljuju proizvođači dodaje jednom nedeljno, dakle svako drugo zalivanje otprilike s tim što većina uzgajivača počinje prihranu poslednje nedelje vege ili tek nešto ranije, dakle kada biljka iskoristi materije iz supstrata u koji je posađena. Ako zemlja nema dodatog đubriva, može se krenuti još i ranije.

Sa vitaminima i aminokiselinama se može krenuti odmah. I napravi količinu sa jednom kapi i zalivaj dok imaš te vode. Mnogo prosto... ;)
 
17.02.2014
39
32
0
Uhh... sad sam malo zbunjen. Ovde sam procitao negde da Hesi ide u svako zalivanje posto je malo blazi, znaci ne preskace se jedno zalivanje.

E sad od djubriva imam: TNT, Bloom, P+, Root formula, superVit, powerZyme, Boost.
Mogu li odmah da pocnem sa SuperVit-om i Root formulom i da 1 nedeljno ubacim PowerZyme? TNT bih ostavio za kraj vege faze. Ovo ostalo od djubriva ide tek u cvetanju, a za to ima jos vremena.
 
17.02.2014
39
32
0
Slike sam okacio u prvom postu. Trenutno su mozda za nijansu vise i imaju vece listove. Na povrsinu su izbile 3-4. juna, znaci negde oko desetak dana su stare.
 
17.02.2014
39
32
0
Jel moze neko da mi odgovori na ova pitanja:

Da li da stavljam hesi djubrivo u svako zalivanje ili da preskacem po jedno, tj. jednom nedeljno?
Da li da ubacim u ovoj fazi superVit, root compex i powerZyme? i koliko cesto da ga dajem biljkama?

hocu ovo da uradim kako treba... mozda malo detaljisem ali bih stvarno hteo da sve odradim u full-u.. :)