2. sezona s problemom !

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?SJEMENKE
2.Koliko su stare vaše biljke ?25 DANA
3.Koliko su visoke vaše biljke ?20-33CM
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ?12L
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, )COMPOSANA ZA CVIJETOVE, GLINENE KUGLICE, SASTAV GNOJIVA OD PROIZVOĐAČA
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ?DO SADA 1 NA DAN SA 3DL VODE
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ?6.8-7.2 OD PRIJE TRI DANA 7.3
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? JOŠ NIŠTA
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ?HPS 400W
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?PRIJE 50CM SADA 70CM
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?SOBA 4x4
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ?U POČETKU 28-29, SADA 24-26
13.Koliki je ph zemlje ?JOŠ NE ZNAM
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ?BILO JE LEPTIRA I KOMARACA
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?SECOND GROW

Prvo upitnik a sada malo opisivanja, prvo želim sve pozdraviti nakon duže vremena, krenuo sam sa drugim grow-om još bolje naoružan i sa još većim apetitom ali još uvjek ne mogu bez vas, dobri ljudi, pa krenmo redom:

1. prva greška za ovaj grow bilo je što sam tek niknute biljke previše približio žarulji 45-50cm i kada sam to skužio uvidio sam posljedice koje sam uspješno sanirao, nadam se .....

2. trenutni problem odkada su narasle (25.dan - 15. dan od presđivanja u tegle od 10-12-L) je da neke dobivaju žute pjege, svim curkama se vrhovi povijaju i malo su požutili, jedna biljkica zadnjih 5-6 dana stalno ima spuštene listove i nikako da joj ih dignem gore (sumnjam da je takva sorta).

3. curke su inače na 24/0 od prvog dan, vodu koju sam u početku koristio bila je iz slavine koja bi odstajala 24 sata, iskreno mislim da je i ona kriva za sve (PH ne mogu pouzdano ustvrditi jer koristim lakmus papire kao i zadnji put kada sam isto imao probleme) voda je puna kamenca jer bi u loncu nakon par dana sve bilo bjelo ( ebem ti vodu) Sada koristim vodu od frenda koja je iz bunara i još pri tome analizirana u institutu - PH 7.32m, klora 0, kloridi 31.9(dozvoljeno 250mg/L), nitrati 12.6(dozvoljeno 50mg/L), mineralna ulja 4.8(dozvoljeno 10 ug/L) itd.. uz ovu vodu dodaje i vodikov peroksid (3%) kako bi ih malo vratio u normalu.

Zaključak svega: Iskreno mislim da je početak s vodom bio loš a uz to još mi se čini da ih previše zaljevam pa sam sada smanjio( špricam listove 2-3 puta dnevno + kada se osuši gornji dio zemlje (4-5 cm - probam prstom) 3dl vode (1 ili 2 dana) pa ako to neko može potvrditi bio bi zahvalan. Sada stavljam slike i čekam vaše komentare. :watchplant:
1. slika neke mrlje na biljci (nije kao kod ostalih)
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452575%7EDSC00605.jpg[/IMG]]




2. savijeni vrhovi
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452572%7EDSC00607.jpg[/IMG]]

3. liššće žuti sa strane, vrh se savija
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452571%7EDSC00608.jpg[/IMG]]

4. svijanje vrhova
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452570%7EDSC00609.jpg[/IMG]]

5. curka kojoj su listovi spušteni
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452569%7EDSC00600.jpg[/IMG]]

6. krupni plan "box-a"
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452567%7EDSC00601.jpg[/IMG]]

7. još krupnije - još jedan vent istih preformansi puše s desne strane slike po njima
[img= ]

8. žute mrlje
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452565%7EDSC00603.jpg[/IMG]]

9. vrhovi listova sa strane žute
[img=[IMG]http://www.imageshock.eu/img_small/3452564%7EDSC00604.jpg[/IMG]]


POZ......... :wave:
 

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
moguce da je od zalivanja bolje da zalivas tako sto jednom a dobro nego svaki dan po 3dl
ja naprimer imam jako male posude a vrh mi je suv skoro stalno zemlja se osusi za jedan dan ali ja ipak sacekam i odole pogledam dal je zemlja mokra , vlazna ili je vec skoro suva . kad je skoro suva onda dobro zalijem tako da pocne voda curiti odole....
inace zemlja kod dna je skoro uvek vlazna tako da se neboj da ce im se nesto desiti al nesme se osusiti ,
vremenom su biljke vece to podrazumeva brze isusivanje zemlje...

imam ja jedno pitanje uvek mi se na donjim listovima pojave neke cudne tacke nekoliko njih zute jel to moguce da je od toga sto preko noci kad se sijalice pogase vlaga drsticno skoci vent je ugasen takodje ?
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
ne znam, moguče je, meni ove moje mrlje kao da su znak truljenja korjena, imao sam ih i u prvom gowu i mogu se širiti ako se nešto ne poduzme ...
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
nebih rekao da je do toga rekao bi da se ovi topovi curlaju jednostavno od toplotnog stresa a izgleda kao da je neki deficit nutrienta no čini mi se da ako si i sam rekao da si malo previše približio svjetlo onda ti je to sigurno to.
dakle kao drugo ovi skureni leaftips ovo bi moglo biti kao pregnojenje no ako kažeš da nisi gnojio koju točno composanu si kupovao
e da i ovo što si mješao glinene kuglice sa zemljom to ti je totalna pogreška jer ti te kuglice zadržavaju jako dobro vlagu i gnojiva u sebi i ako zaljevaš ti svaki dan dam se kladiti da ti je skroz dole na dnu blato radi tih kuglica koje ti u sebi zadržavaju i gnojiva i mislim da gušiš korjenje .
za sljedeći put znaš NE STAVLJAJ FCKNG KUGLICE
i cini mi se da sam vidio def calcija na jednoj slici tamo gdje su ti žute mrlje a još jedno pitanje jel sve to ista sorta jer mi se čini kao da nije ,,, moraš imati na umu da i različiti strainovi imaju različite zahtjeve u svjetlu nutrientima ...

neznam dal si u cvjetanju ali bi mogao već ih prebaciti i pošto ih imaš malo probaj sa individualnim pristupom svakoj biljci.
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
To Stoner

Uf, sada si me malo zbunio, krenut ću od kuglica - stavio sam ih na dno kante radi bolje drenaže i dodavo red zemlje (10cm) pa onda malo njih kako bi korjen ima što više kisika kada prolazi kraj njih, čitao sam dosta na formu i dosta ljudi ih koristi, na hrpi slika se vidi kako su ih čak stavili na vrh tegle, mislim da su one samo za bolju drenažu ??!!
Ovo sa zadržavanjem gnojiva malo mi je mutno pa bi molio pojašnjenje ! Jer ako je to sve istina kako ću ih gnojiti ?

Da li mi netko može objasniti iz kojeg razloga se vrhovi lišća savijaju i žute - nedostatak kisika, ph, praviše vode ili toplina. :watchplant:

Isto me zanima da li je 70cm sada dovoljno visoko da ih ne grije ??
Mislim da možda još u nečem griješim, gledao sam film mr. greena, kaže da obožavaju da ih se prska vodom 2-3 puta dnevno za vrijeme vegetacije dok na forumu neki kažu da se nikada ne smiju zaljevati pod žaruljom ? Što je točnije, i zašto :icon_question:

Prvi grow se činio teškim, mislio sam da ću ovaj biti spremnij ali sada me opet trta za curke, što se tiče cvijetanja - mislio sam ih danas prebaciti na 18/6 i za tjedan dana ako će mi izgledati o.k. staviti na 12/12 ! Jedino što me veseli od svega je to, da me njihovo stanje natjeralo da kupim još neke instrumente - ph tester za vodu,zemlju i vlažnost zemlje - primam se bilježenja i mjerenja.... nadam se uspješnog ! :read:

Poz..
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
što se tiče drenaže za to se koristi siropor a ne hydroton (glinene)kuglice koje zadržavaju vlagu i gnojiva jer su porozne...
aa što se tiče prskanja biljki to se radi po potrebi u vegetaciji osobno to ne radim ali dam se kladiti da bi mogao poraditi malo na toj vlažnosti a što se tiče ovog što se curla i što je skureno moglo bi biti nedostatak jednog od mikroelemenata moja sumnja se baca na nedostatak bakra malo si pročitaj o tome

moj savjet bi ti bio jedna doza supervit-a uff to bi ti ljepo sjelo ili bioheaven ili bio rhizotonic ima nesto i u zg-u za kupit nije ovo navedeno ali mi se cini da nije lose i Era je nesto bio spominjao za ta gnojiva Haifa Chemicals i cini mi se da nije to lose :D
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
ok sada mi je jasno ovo oko kuglica, no kako sada da zaljevam i gnojim (moje mišljenje je da čekam dok im se listovi ne počnu spuštati, ispravite me ako griješim)

što se gnojiva tiče tu stojim loše bacio sam hrpe love a nisam našao prave omjere koje je propisao Slo-era,nigdje u ZG-u nisam uspio do sada nači ništa od renomiranih proizvođača (to ti je kada živiš u gradu a ne na selu).
Iskreno imam više vrsta gnojiva - Composana s guanom 4%5%6%, Plantela sa ekstraktom morskih algi(crvena boca, za cvjetanje) 6:8:8, Asef tekuće gnojivo za zelene biljke 8%4%4% i neko tekuće mineralno za sobne biljke Vita 6-7-8 pa ako može neki savjet koje da koristim sada za početak ili za ovaj nedostatak bakra, s tim da bi volio da mi to još netko potvrdi od iskusnijih jer zemlja je bila stvarno najbolji izbor i čudno mi je da se tako rano istrošila (u dva tjedna), s prihranom sam mislio krenuti za koji tjedan do 10 dan - možda i u tome griješim, u velikim su potovima 10-12L a to sam napravio da što manje moram gnojiti jer mi je to još uvjek nepoznanica kako učiniti i koliko i u kojim razmacima - stupid me :icon_frown:

Ako netko zna gdje kupiti u ZG-u gnojiva od haife ili biohaven ili supervita bio bi mu zahvalan, znam da sa gore navedenim gnojivima mogu izgurati ali to nije to što želim, fakat se želim u ovome usavršiti i upoznati sa svime.....:icon_rolleyes:

ZATO POMOZITE i bit ću Vam zahvalan do neba ... :thankyou:
 

smokin'green

Aktivan Član
05.04.2008
74
4
0
43
ja sam imo slicnih problema na pocetku.Nisam pratio ph vode i oko 30.dana pojavile su se slicne pjege po listovima i listovi su mi se bili objesili.JA SAM PROBLEM RIJESIO TAKO STO SAM LIMUNOM IZREGULISO PH VODE I GNOJIO SA ASEF GNOJIVOM KOJE TI IMAS.Mozes probat prehranit 1 biljku sa gnojivom i vidit kako ce odreagovat.Tako sam ja rijesio svoj problem.A to sve mozes pogledat u mom dnevniku i sam procjeni.SRETNO SA UZGOJEM
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
Evo još slika iz bliže, dvije biljke imaju po dva velika list koja su požutila pa ako može dijagnoza vezana uz nedostatak bakra, listovi se nalaze pri dnu biljke ...











na gornjim listovima su ove točkice, na obadvije biljke





treća biljka ima problema sa listovima na vrhu, savinuti su kao kanđe i žute od vrhova lista prema unutra (slike nisu najbolje ali malo se vidi)



Ako je netko imao nešto slično, slobodno javite da probam ispraviti dok još nije kasno :sad2:...
 

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
e bas me znima sta je to i meni se to desavalo kad am probao da uzgojim prvu biljku koja je zavrsila nesrecno.. (musko)
ja sam misleo da je tood vlage.....
jel ti radi preko noci vent?
al ipak ti imas hps a ja sam sa stednim radio...
meeni se vremenom ti listovi polako sjabavali da su nakraju uginuli al nisu se osusili nego uvenuli .. pa sam zato misleo da je od prevelike vlage jer se nisu osusili...kao sto sam rekao preko noci mi je vlaga skocila i na 80% pa te pitam kavu ventilaciju imas?
treba podhitno resiti problem al kako??? nemam pojma a hteo bi da pomognem...
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
kocka66 je napisao(la):
Evo još slika iz bliže, dvije biljke imaju po dva velika list koja su požutila pa ako može dijagnoza vezana uz nedostatak bakra, listovi se nalaze pri dnu biljke ...


def kalcij

def magnez makar možda i neka poc faza def kalcija

nisam siguran pa neću ni tvrditi


rekao bi isto def calcija

na gornjim listovima su ove točkice, na obadvije biljke

rana faza def kalcija

isto tako rana faza def kalcija

treća biljka ima problema sa listovima na vrhu, savinuti su kao kanđe i žute od vrhova lista prema unutra (slike nisu najbolje ali malo se vidi)

ovo bi trebao biti def zinc-a

Ako je netko imao nešto slično, slobodno javite da probam ispraviti dok još nije kasno :sad2:...

eto toliko od mene ovo za bakar je bila pogreška no sad imam puno kvalitetnije slike pa mogu i bolje vidit :D
nadam se da znaš što dalje ... :icon_mrgreen:
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
Sorry što se ne javih ranije ali od jutros nisam bio doma pa sve do sada, stvarno naporan dan ...

Zoki

što se ventilacije tiče imam dva venta koja od početka rade 24h, protočnost ne znam ali znam da ih svi imamo doma za borbu protiv ljeta, dva samostojeća venta, promjera elise 15cm, jedan puše po 400w drugi po biljkama a prozor se otvara po par sati dnevno pa mislim da nije vlaga nego prezaljevanje - danas je btw 3 dan da ih nisam zalio a one ne pokazuju nedostatak vode... stvarno su izdržljive kada imaju kuglice u zemlji ...:icon_mrgreen:

Stoner

znam šta mi je raditi, ali ako možeš pomoći - s kojim gnojivom početi ?(ja bi guano), koliko puta tjedno i koja količina (ja bi jedanput sa pola propisane doze, gore sam naveo šta imam od gno...) s obzirom na kuglice, kojih sam se tako pametno sjeto ...:icon_idea:

inače, možda su se sada bez vode malo primirile, vidjet ću .....

poz ...
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
neke biljke rješe svoje problemcice kada udju u cvjetanje to ih nekako boost-a to sam ja primjetio pa eto ....
što se tiče gnojiva nije bitno koje je glavno da ima ove elemente u sebi koje sam ti rekao i naravno sa pola doze od propisanog da nebi došlo do lockup-a drugih elemenata a ono što je malo jače pogođeno probaj folijarno jer je to direkt u principu zaobilaziš korjen i eventualni kažem lockup drugih elemenata
uglavnom navikni se na probleme i nedostatke tokom svakog grow-a, u principu to i je umjeće uzgoja da držiš pod kontrolom njezin unos hranjivih elemenata i u tome naravno što manje griješiš i da predvidiš eventualnu potrebu za više ili manje i ćega ...
naravno postoje iskustvo a i mjerni instrumenti koji ti pomažu u tom držanju da se izrazim balansa to dolazi sa vremenom :vb_kez: tako da ne gubiti nadu i samo dalje ...

moj savjet ti je da si kupiš prava gnojiva koja su i napravljena za uzgoj cannabisa znači tu je predviđeno koji elementi su više a koji manje potrebni dok recimo univerzalna gnojiva možda i nemaju baš pogođeni omjer i NPK a i mikronutrienata što je itekako jako bitno ... uglavnom snadji se malo i sam nemoj biti jedan od onih koji samo pitaju a ne čitaju

pozz
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
Napravio sam sve što sam mogao, pognojio folijarno sa guanom, zalio vodom i mislim da su se malo oporavile, u vodu za zaljevanje dodao sam H2O2 i time dobio malo kisika za biljke ako im je dolje malo močvarno ... :icon_lol:

Pitat ću još jednom da li netko ima adresu nekog dućana u ZG-u ili web stranicu gdje mogu naručiti gnojiva koja bi trebao bilo haife ili biohaven ili supervita za uzgoj malenih ... hvala unaprijed

Još jedna stvar ako mogu napomenuti - sticky od Inq-a nikada nije dovršen, on je odlično započeo ali bi trebalo još slika biljki u različitim stanjima kada im nedostjae nečega, naravno uz objašnjenja, to bi uvelike pomoglo početnicima kao što sam i ja .......:icon_lol:
ako trebate bilo kakvu pomoć oko srednjivanja sticky-a stojim na raspolaganju, informatički sam pismen pa ako treba pomoć pošaljite poruku na p.m.

Poz...