2012 i teoloska rasprava

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
A čuj koliko sam ja skonto nisu ni Maye tu nešto bitno rekle nego jednostavno njima 2012 završava jedan dosta velik onaj vremenski krug a to nije najveći krug koji su oni "brojali" ima ih dosta većih
Ali nisam jako pretjerano upućem
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
cujte, neki dogadaji ima dvi tisuce godina jos ocito utjecu jako na nas...(prepostavimo da se isus tada rodio)...
nitko tu nije rekao da ce se dogodit iznenadna promjena...previse ste uzivljeni u apokalipsu :D
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
malo je djetinjasto očekivati buum u jednom trenutku ali ono koliko sam ja shvatio da bi 2012 trebala biti vrhunac promjena koje su već počele
 

tamoneki

Banned
Banovan
18.03.2008
35
0
0
37
Weedran je napisao(la):
Tomaneki nitko tu ne brije da će se 2012 spuknuti neki planet od nekud (bar ja mislim) nego će se desiti jedna energetska promjena. Ja u Maye ne sumnjam, jer znanje koje su ostavili jako je točno.

Što se tiče Maya, ciklusa, energije i poznavanja fizike:

Ovako, Sunčev sustav na svojem putu kroz galaksiju, osim što se vrti oko centra galaksije, lagano i TITRA, odnosno ide ISPOD, pa IZNAD galaktičke ravnine.

Sad koliko sam shvatio, ti mayanski ciklusi označavaju svaki polutitraj, znači vrijeme od jednog prolaska kroz galaktičku ravninu do drugog prolaska kroz istu.

Sad, zanimljivo je to što prilikom prolaska kroz galaktičku ravninu, Sunčev sustav uđe u gušče područje, što znači da je među ostalim i veća vjerojatnost od udara nekog drugog nebekog tijela u Zemlju.

Sad ne znam točno koliki je period takvih titranja i dali se poklapa s mayanskim ciklusom, samo znam da traje manje od vremena koje je potrebno Sunčecom sustavu da napravi jedan krug oko centra galaksije, a koje iznosi 226 miliona godina.

*pod pojmaom galaktička ravnina podrazumijevam ravninu na kojoj se nalaze putanje zvijezda galaksije oko središta galaksije, a kad se neka svijezda nađe na nekoj udaljenosti od te ravnine, gravitacija ju povuće natrag i nakon nekog vremena ona se nađe otprilike isto udaljena od galaktičke ravnine, ali s druge strane. Upravo zato Sunčev sustav "titra", a prilikom tog titranja, položaj u galaktičkoj ravnini je ravnotežni položaj, što znači da je rezultantna sila galaktičke ravnine nula, a brzina (Sunčevog sustava) je najveća.
------------------------------------------------------------------------------------

Znači, nemoguće je da se nađemo u nekom oblaku plina, uraganima, nekom energijom i sl. Prije bi umrli zbog visokog tlaka. Ali treba proći, mnogo, mnogo mnogo godina.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
ma majanci su ti vrijeme shvaćali kao cikličko a ne linearno tak da su imali najmanji ciklus ja mislim od 20 dana pa do ogromnih od tisuća i tisuća godina
 

tamoneki

Banned
Banovan
18.03.2008
35
0
0
37
Evo ovako prorocanstvo maya govori o promjenama prema Petom Ajawu ( Petom Suncu) 21. 12. 2012. Tim datumom pocinje period od 5 200 godina. Maye taj ciklus zovu - ciklusom mudrosti, harmonije, mira, ljubavi, svijesti i povratku u prirodni red. I kao takav, ne predstavlja kraj svijeta, kao sto neka druga prorocanstva sugeriraju.

Prvi ciklus (Ajaw/Sunce) bila je Feminina energija i njen je element bio Vatra. Drugi ciklus je bila Maskulina energija i njegov je element bio Zemlja.Treci ciklus je bila Feminina energija i njen je element bio Zrak. Cetvrti ciklus je Maskulina energija i njegov je element Voda.
Peti ciklus ce biti sjedinjenje feminine i maskuline energije. Bit ce to razdoblje gdje nece biti sukobljavanja izmedu polarnosti. Taj ce ciklus donijeti balans i nece biti hijerarhije jednog naprema drugom. Obadvije energije ce nadopunjavati jedna drugu....kingdom of love and the return of consciousness.
Element petog ciklusa je Zrak. Peti Ajaw/Sunce imati ce snagu transmutacije, koja ce se odigrati.

Dakle, na taj datum - kako Maye predvidaju, nase Sunce ce biti u konjunkciji sa centrom nase Galaksije, po teoriji da je nasa evolucija rukovodena 'precesijom ekvinocija' -koji govori o 24 000 godina ciklusu rotacije kroz Galaksiju.
12 000 godina - predstavlja galakticku noc i 12 000 - galakticki dan. Po tome, mi smo sada na izlasku iz galakticke noci - nas je sadasnji trenutak - - praskozorje...a to koincidira sa (geoloskim - ice age) pole shift - koji se odvija svakih 12 000 godina.

Dakle, ceka nas pomak iz 'binarne' kozmologije u kojoj su stvari bile istinite ili lazne - u 'holisticku' kozmologiju - u kojoj su stvari i istinite i lazne u istom treutku - ovisno o necijoj perspektivi.

* precesija ekvinocija je nesto kao univerzalni sat...koji obiljezava astronomnske dogadaje, bez obzira , koji se kalendar upotrebljava... to je ciklus na kojem su temeljena zodijakalna vremena
(vrijeme Ribe, Akvarijusa...Spinx u Egiptu indicira prelazak iz Vage u Lava...)"

OBJAŠNJENJE: Gore sam vec naveo neke zakonitosti i gravitaciji i zasto je to tako. Kada je Sunce u galaktičkoj ravnini na njega djeluje samo gravitaciona sila prema središtu galaksije, kojoj kao protusila djeluje centripetalna sila, a kada se odmakne od ravnine, onda na njega djeluje i komponenta gravitacijske sile okomita na ravninu, koja ga vuće natrag.

I da, kad bi amplituda tih titraja bila manja ili bi gravitacija galaksije bila manja, tada bi sunce sporije prolazilo kroz galaktičku ravninu, jer kinetička energija Sunca pri prolasku kroz ravninu je otprilike jednaka razlici gravitacijske potencijalne energije u amplitudnom položaju i gravitacijske potencijalne energije u ravnotežnom položaju, tj. u gravitacijskoj ravnini.

Mi smo u spiralnoj galaksiji, a u bilo kakvoj galaksiji gravitacija na određenu zvijezdu djeluje tako da se zbroje vektori gravitacijske sile od svih pojedinih zvujezda, a ostale se galaksije (ukoliko su daleko) zanemaruju, budući da je njihovo gravitacijsko polje već dosta slabo i relativno homogeno na području galaksije.
Iz takvih se proračuna da izvesti ono što sam rekao za gibanje Sunčevog sustava kroz galaksiju.

Zvijezda nastaje tako da se međudvijezdani ili međugalaktički plin pod vlastitom gravitacijom skupe na jedan kup. Međugalaktički plin je malo pre rijetki za to, pa se zvijezde baš i ne stvaraju van galaksija.

Prilikom inflacije su se javila određena malo gušča područja, koja su se gravitacijom još malo skupila i povukla nešto materije s onih rijeđih područja. Tako da su ta gušča područja postala još gušča i relativno mala, a rijeđa su se, među ostalim, još prorijedila širenjem svemira. U ovim guščim područjima bez problema nastaju zvijezde i ona su poznatija pod nazivom galaksije. Rijeđa su područja intergalaktički prostori i to su područja najboljed vakuuma u našem Svemiru. (osim ako neki elijeni nisu uspijeli u laboratoriju stvoriti još bolji vakuum)
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Ja očekujem kvantni skok u 4. denzitet, tj. u višu frekvenciju, slobodniji svijet. Ili najmanje što očekujem je to što kaže tamoneki na početku, uspostavljanje harmonije na ovom planetu, otvaranje oči i spirtualno buđenje ljudi. Neznam, možda sam zabrijao, ali siguran sam da će se nešto desiti.
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
pa to je pocetak ovog ciklusa koji je poceo ima 2000 godina...i mnogi kalendarima je znacajna...
ovom rimokatolickom je to kao prva godina...itd....sve u svemu to je referenca na nasu 1. godinu..
 

Travanda

Banned
Banovan
02.03.2008
32
1
0
38
nisam te shvatio..
posle 2016 bi trebala doć 0001 godina, ili novo računanje vremena?
ili kraj našeg svijeta?
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
ne... koliko sam ja razumio, to je samo referenca na prvu godinu..zato je odvojena...
cisto da se pokaze da sva ta "prorocanstva"(kalendari) su pogodjena i uklopljena u daleku povijest naseg svijeta....
 

tamoneki

Banned
Banovan
18.03.2008
35
0
0
37
Ako se to dogodi 21.12.2012 onda svi moji sati dodatne fizike i proucavanja padaju u vodu, a to je nemoguce. Mi smo trodimenzionalna bića.

Ovo je jedna tablica koju sam pronasao u svojoj knjizi.

DV-dimenzija vremena
DP-dimenzija prostora


0DV i 0DP - nepredvidljivo
0DV i 1DP/2DP/3DP/4DP - nepredvidljivo
1DV i 1DP/2DP -pre jednostavno
1DP i 2DV -prejednostavno (zbog prostora)
3DP i 1DV- tu smo mi
1DV i 4DP- atomi nestabilni
1DP i 3DV- polja nestabilna
1DP i 4DP - atomi nestabilni
sve ostale kombinacije -atomi nestabilni

dakle, u 4. dimenziju, sudeci po ovim pretpostavkama... mislim da ne ce mo uci...
uopce ne znam WTF je izmislio taj prelazak u 4. dimenziju
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Na koju foru se doslo do zakljucka da su atomu u 4d nestabilni? vrijeme > relativno, prostor > relativno
konstanta je iluzija, vrlo realistična iluzija, zapravo je sve gibanje ulja u vodi.
 

tamoneki

Banned
Banovan
18.03.2008
35
0
0
37
Neki ljudi jednostavno zive u fikcijama, nisu zadovoljni svjetom kakav je pa izmišljaju toplu vodu i gluposti u nadi da ce jednog dana biti bolje. Ali to nije argument.

Glavni argument je : sve je moguce. ...to je bome istina, postoji jedna teorija koja govori ako je svemir beskonačan, onda postoji matematička vjerojatnost da sve što je moguće zamislit zapravo negdje, unutar te beskonačnosti i postoji....pa po tome sve je moguće. Ali jednostavno poznavajuci svijet kakav je sad, kakav je bio i zakone fizike i matematike nemoguce je da covjek prijeđe u 4D tocno 21.12.2012. Logički-matematički-fizikalno-empirijski nemoguce.

To je manipulacija masom. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Da i to je moguće, manipulacija... tko zna...
Postoji teorija po kojoj je svemir beskonačan? hehe, nemogu zamisliti teoriju koja govori suprotno hehehe. isto i za vrijeme.
znaš, ja ti mislim da je trenutna znanost vrlo mlada prema onome što mora otkriti, a to neće moći jer ima predrasude i zacrtane norme djelovanja po kojima se mora kretati.

sve ti je to filozofija. granice ne postoje za one koji ih ne vide. određuju nas predpostavke, percepcija i interpretacija.

Možda sam stvarno samo nezadovoljan ovim svijetom pa imam fikcije neke, ali nisu moje vlastite, pokupio sam ih od drugih i čine mi se stvarne.

Što bi današnja znanost rekla na učenje don huana i kastanede?

"Don Juan tvrdi kako je naš svijet, za kojeg vjerujemo da je
jedinstven i apsolutan, samo jedan u nizu svjetova koji slijede
jedan za drugim, a nižu se nalik ljuskama luka. Tvrdi kako,
čak iako smo energetski uvjetovani za percepciju samo našeg
svijeta, posjedujemo sposobnost pronicanja u druge oblasti
koje su podjednako stvarne, jedinstvene, apsolutne i proždiruće
kao i naš vlastiti svijet."

to i ja vjerujem.

Neznam dali si čitao kastanedu, ali svo to ezoterično učenje koje je izneseno, to smatram nemogućim da je samo izmišljotina i fikcija uma... pogotovo zato jer to znanje nije jedinstveno i ne dolazi iz samo jednog izvora i plus to učenici učitelja počinju uviđati isto.
...ima definitivno nešto više i dublje nego mislimo, samo većina ne želi otvoriti oči za nepoznato i apstraktno... zbog straha i egoizma

također nemogu vjerovati da je jedna veličanstvena civilizacija poput maya brijala na neku neutemeljenu fikciju.
 

Travanda

Banned
Banovan
02.03.2008
32
1
0
38
u svemu je istina, samo što je ona razdijeljena, a mi podijeljeni, pa ju ne razumijemo.

jedinstvo je istina.
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Weedrane.. a kada nadju nase ostatke robota, mirkocipova, genetski modificirana bica itd. oce moc vjerovat da je vecina nas brijala na nekog lika nabijenog na kriz, a ostatak u celavog debeljka sta drijema?

Za napredak drustva mora postojati masa.. a masa zna koliko treba znati i koliko smije znati da bi bili produktivni clanovi.
Ako zelis da netko nesto ne vidi, najbolji nacin da to ucinis nije to sakriti, jer prije il poslje se pronadje.. Bolje je nabacat toliko smeca i drugih distrakcija da osoba nikad nece ni moci shvatiti sto to treba vidjeti i sto se oko njih uistinu mjenja i desava.. Zato postoje vjeroucitelji, skole, fakulteti, psihijatri, poslovi, drzave, religije, sport, filmovi, novine, policija.. nastavite niz..