250w HPS & MH vege, 3x purple haze, TOP + LST

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
Nikako bez CT, pa vidiš da grije cijelu kuhinju s tom žaruljom. Ja sam testirao obje varijante, te sam silno želio bez CTa, ali sam ubrzo shvatio da nema ama baš nikakve šanse, pa moj lijepi reflektor od tada skuplja prašinu.
Moj šator je 60x60x160, dakle nešto veći, ali i žarulja je 400W i dosta se mučim s temperaturama iako je i vent prilično jak. Kako su sada naglo nastupile ove visoke temperature, postaje mi kristalno jasno da slijede jako nezgodni dani za nas koji growamo u malim šatorima i boxevima, te sa MH/HPS žaruljama. Bez CT nema baš nikakve šanse, a čak i s njim će biti jako teško zadržati temperature do 30oC (ako vani malo ne zahladi).

Sretno, Starwatcher (i stavi ta krilca na taj CT...znam, treba ti bušilica i nastavak za šarafljenje :icon_wink: )
 

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
necu da vadim ct, ako bude problema sa prostorom (a ocigledno da se svi slazu da hoce) izbacicu makar vent, ako ne i filter, tako da cu ct da podignem onda bar 20cm. za sad je ovako, pa cu vremenom da menjam shodno potrebama.

semenke su white label feminized, narucio sam ih zajedno sa 3 northern lights semenke od sensi-ja, takodje 3 devojcice. odlucio sam se za haze jer bih voleo da probam nesto sto je pretezno sativa, ocigledno ne znajuci u sta se upustam.

da li su onda saksije od 11l prevelike za moj box? mislim, bar kad je ovaj haze u pitanju. verujem da bi za indicu bile ok. da li da uzmem manje?

i kako biljka zna da krene u cvetanje ako je sve vreme na 12/12, posto nije automatic? da li onda posle par nedelja treba da je jos krace svetlo?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
pa krene da cveta bas zato sto je 12/12 a nije automatik ;) treba joj obicno oko 3 sedmice, ne skracujes rezim nego furas od pocetka do kraja 12/12. u 11L moz dobiti biljku od metar i po visine. pa sad il manje posude il brutalan trening (il i jedno i drugo), guzva ce svakako biti
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.996
34.378
2.598
Imao sam ja od WL- Purple haze i cvjeta kao S#1 55-60 dana plafon.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
hmm, što se tiče problema sa temperaturom u ovim vrućim danima, probajte raditi da lampa radi preko noći do rano ujutro dok još nije vruće, a pali se oko 21-22 h navečer...

ali opet kod tebe je problem to što ti je i kompletno cijeli prostor zagrijan... ne znam, najbolje ćeš vidjeti sam... u svakom slučaju odradi trening... nisam pobijao tvrdnju Power Seed-a, svi znamo kakvi su hejzovi kada počnu cvjetati, samo sam htio reći da uvijek možeš malo eksperimentirati i bit će sve ok!
 

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
evo prvog update-a, biljke su prvi put videle svetlo pre tri nedelje (manje-vise)...




kupio sam novi uredjaj za merenje temperature i vlage, to mi je dalo malo bolji uvid u klimatske uslove u boxu. preporuku za ovaj uredjaj sam pronasao na nekom gljivarskom sajtu :) ocigledno ljudi znaju sta im treba, kapiram da je njima vlaga primarna briga. razlika u merenju je upecatljiva. +-20-30% pri merenju vlage i do +-5-10 stepeni pri merenju temperature.

preko dana (kada lampa radi) je u boxu 23-27 stepeni, vlaga je izmedju 40-50%.
preko noci je oko 20 stepeni, a vlaga je izmedju 70-80%. imam onaj plasticni skupljac vlage, pa sam mislio da ga ostavim u boxu preko noci kad pocne cvetanje. ne znam da li sad ta visina vlage (jednom sam video oko 77-78%) steti nesto pri vegetacije?

zalivanje i dalje 1-2 nedeljno, kad je zemlja suva. cini mi se da je poslednjih dana potreba za vodom malo veca. to sam tumacio time da je i korenje vece. mozda se i tripujem...

za jedno nedelju do 10 dana sam mislio da ih prebacim u vece saksije, pa polako i da se spremim da stavljam onu mrezu na koju cu da savijam i vezujem biljke.

ako sam nesto zaboravio ili ako mislite da treba da pocnem sa necim, neko od vas ce mi vec reci :)

hvala jos jednom na svim informacijama i sugestijama...
 

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
presadio sam biljke u vece saksije. odradio sam topping, mislim da sam mogao i malo ranije, ali sad sta je tu je. za sad nisam nista od prihrane koristio, ne znam jos sta cu i (ako) kako cu da dohranjujem, moram malo da se informisem o tome.
spricam ih sa prskalicom, zalivam kad je suva zemlja. jos uvek kiselim vodu na 6,2-6,5ph.
temperatura je sa vremenom napolju porasla pa sam i ventilator stavio na jacu brzinu. turbina je jos uvek u prvoj brzini :) cool tube moze da se pipne rukom, uopste se ne greje.
spremio sam materijal za resetke iznad biljke i to cu da improvizujem sledece nedelje na oko 10-15 cm iznad sadasnje visine biljke. prostor izmedju resetke i ct-a je 40-50cm. nekoliko interesantnih tutorijala sam procitao na ovom sajtu http://www.growweedeasy.com/lst-low-stress-training
za sad toliko, uz par aktuelnih fotki...

 

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
evo i novog update-a...

koliko vidim krenule se resice, sto bi oznacilo da moram da menjam lampu :) na ovim slikama vidite velicinu biljke na pocetku cvetanja i koliko mi je mesta ostalo do lampe. bilo bi lepo da ne moram da izbacujem filter i pomeram lampu, ali videcemo. pocecu da ih vezujem kada dodju do mreze. koliko sam shvatio topping nema svrhe vise kada pocnje cvetanje.




malo sam improvizovao sa kacenjem te mreze. samo sam je zakacio vezicama, nadam se da ce biti ok.



pojavile su se neke musice, mislim da izlaze iz zemlje. zna li neko da li one nesto stete i kako da ih utamanim ako je potrebno?

 

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Ima dosta postova o borbi protiv mušica (Gnatova) . Štetne su ako se nakote jer se larve dok su u zemlji hrane korjenjem.
Ja sam se borio tako da sam špricao box sa otopinom neemovog ulja, koje ih ne ubija ali im stvara neku zbrku pa su nervoznije nego inače.
Po teglicama sa gornje strane stavljao sam ljepljive pločice za lov insekata (imaš u sjemenarama za kupiti), prekrio sam skoro cijelo područje tako da se nisu mogle vratiti u zemlju, bio je to pravi pomor mušica i nakon dva-tri tjedna više ih nije bilo. Dobro je staviti po zemlji i ploške krumpira, pošto larve onda uniđu u krumpir....
 

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
pozdrav svima,
evo i update-a u ovom mom dnevniku, za koji bih stavio tag "zasto ne uzimati haze za prvi grow" ili "kako ne uzgajati vutru".

napravio sam totalni haos.

cim je biljka pocela da cveta (polovinom juna) i kad sam video da je haze tek tad ustvari poludeo sa rastom, pokusao sam da vezem grane za saksije i s tim sam napravio totalni haos. 6 najvecih grana su prekrile skoro sve manje i sve su biljke jedna preko druge. onda sam stavio mrezu i pokusao da te grane stavim ispod mreze jer nisam mogao da ih uvucem u mrezu. time sam dodatno zaklonio, vec zaklonjene manje grane. doslo mi je u jednom trenutku da bacim sve u pm, ali s obzirom da nemam sta da pusim, odlucio sam da ostavim sve kako jeste i da se nadam da ce biti bar 50gr od svega ovoga, odmah posle ovog grow-a cu da stavim jednu ili dve northern lights indice i nadam se da ce biti nesto od ovog haze-a da se pusi bar 3 meseca dok nove biljke ne budu gotove.

evo slika od pocetka cvetanja
http://postimg.org/gallery/b75icjau/

a evo i par slika da vidite aktuelnu situaciju ovoh mog haosa koju sam danas uslikao




po saksijama sam izlepio one zute lepljive papire u dva navrata. po neka musica jos uvek leti, ali vecinom sam ih utamanio. pravu epidemiju musica jos nisam imao i nadam se da je najgore sa njima proslo.

60 dana cvetanja bi trebalo da bude polovinom avgusta.

izvinite sto sam ovoliko negativan, valjda kriziram zbog nedostatka dima. ako neko ima bilo kakav savet ili sugestiju za ovaj moj haos, kao i uvek sve je dobrodoslo... samo nemojte mnogo da me kudite, dovoljna mi je kazna sto sam straight kao lenjir :(
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.996
34.378
2.598
haha zasto ne haze sortu ?? Predomislit ces se kada bude gotovo a i nije to lose jbg te sorte rastu dok traje grow haha jos je Purple ukrotiv :)
nego makni tu zicu i bit ce ti lakse..ionako ju nisi postavio kako treba a ovako te samo sputava i nemozes do biljke.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: disco rebel

disco rebel

Aktivan Član
20.01.2014
173
616
93
PowerSeed je napisao(la):
samo ti njih pusti da cvetaju ;)
powerseed, hvala ti, doza optimizma je vrlo dobrodosla :)

opa cupa je napisao(la):
haha zasto ne haze sortu ?? Predomislit ces se kada bude gotovo a i nije to lose jbg te sorte rastu dok traje grow haha jos je Purple ukrotiv :)
nego makni tu zicu i bit ce ti lakse..ionako ju nisi postavio kako treba a ovako te samo sputava i nemozes do biljke.
opa cupa, nadam se da cu se predomisliti, zato sam i stavio 3 jer kad sam citao review za haze sav sam se ubalavio :) zica mi smeta, to stoji, ali mi je povila ove lude glavne grane sa najvecim hedovima bar za 10cm. s obzirom da imam jos oko 20cm prostora da podignem ct, a jos oko 6 nedelja, svaki cm se racuna. ne bih da vadim filter, jer sad vec preko noci lepo zasmrdi kuhinju kad ne radi vent. necu nista da vezujem, sad sam mislio da ih pustim do kraja da ide kako ide, pa valjda necu da sprzim vrhove.

eh, kad sam video kako je marihuana odradio onog singl jack herrer-a u ovom mom prostoru... nadam se da cu i ja posle par uzgoja znati da odradim lst onako... iz ovog uzgoja sam naucio da moram mnoooogo ranije da krenem sa treningom.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Tako je to sa sativama kad prebacis na 12 12 to poludi,moj prosli grow pod 150w imo sam sativu visoku ko ja strasno je bilo.Ako te brinu one najdonje grane sto ne primaju svijetlo onda ih lolipopaj,sad ti je vrijeme za to poslje ce bit kasno.
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Da,kolega dobro veli lolipopaj donje grane jer jako slabo ili ništa od njih samo oduzimaju hranu i nutrijente, a svjetlo nedopire do njih, ja sam pogriješio što žešće nisam rezo kad se moglo i trebalo pa od tih donjih grana nisam
skoro ništa dobio i uzaludan trud sviraći.Inaće dobro to ide i nadam se da će i do kraja bez problema.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.