2nd Grow - Bela Udovica <=600W by Space_Lulu

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Pozdrav svima!

Evo mene ponovo. Tokom leta nisam gajila nego sam uživala u plodovima prvog grow-a. On je bio povuci-potegni, odlična prilika za učenje i mislim da će ovaj drugi proći laganije uz nadogradnju znanja. :gled:

SETUP
Box
od 1*1*1.8m
Supstrat je zemlja (trenutno neka mešavina Florabele i Potground H što mi je ostalo od prošle godine).
Đubrivo koje planiram je Advanced Nutriens Jungle Juice (Micro, Grow, Bloom) i CalMag, to je ono što mi je ostalo od prošlog puta. Pored toga ću najverovatnije uzeti Hesi Supervit kao novinu.
Saksije krećem od vrlo malih saksija, i planiram prvo presađivanje posle 2 nedelje (ili ako baš pre toga korenje dosta izbile dole). Razmišljala sam se da krenem od većih odmah, ali mislim da je i ovo OK.
Svetlo za rast je MH sa 18/6 režimom, 250W trenutno, koje ću polako povećavati (400W i 600W), za cvetanje će biti HPS 600W sa 12/12 režimom.
Seme je 4 White Widow X Big Bud (fem) i 1 Humboldt Seeds Bubbas Gift (fem). Semenke su stare gotovo godinu dana, čuvane na tamnom i suvom mestu.
Dodatna oprema je u vidu ovlaživača vazduha, PH metra, PPM metra (novo u odnosu na prošli), ventilatora, CT-a, reflektora, PH down, termometra, vlagometra i sl.

Ja sam već počela sa gajenjem, tako da ću sada da ispištem šta se desilo:

11.10.2016
Svih 5 semenki je stavljeno između vlažnih maramica i ostavljeno na tamnom mestu. Iznad frižidera, čisto da bude malo toplije.

12.10.2016
24h kasnije 2 semenke su pustile male "repove" (jedna WW i jedna BG). Njih sam prebacila u zemlju, i stavila pod 250W MH.

13.10.2016
Odprilike 36h od početka germinacije i ostale semenke su pustile repove. Njih sam prebacila u zemlju i stavila pod svetlo.

14.10.2016
Uveče sve su biljke izbile (neke malo više neke malo manje). Svetlo sam spustila na odgovarajuću visinu, oko 25cm od biljaka. Temperatura dostiže kada je svetlo upaljeno i 27C (što je možda stepen-dva previše za seedling), a vlaga se kreće od 60-90RH.

15.10.2016
Dobile su prvo zalivanje, obična voda iz česme, PH korigovana na 6.2. Primetila sam da je jednoj već izbio koren na dnu (jer je posuda u kojoj sam ih bila držala imala vode na dnu i mislim da je koren krenuo ka njoj) mada sam se veoma iznenadila da je toliko porastao (mada su generalno saksije male - biće slika ispod)


16.10.2016
Evo prve slike, neke su malo duže neke malo kraće. Na prvi pogled kao da su malo jurile ka svetlu mada su sve imale gotovo isti tretman.
20161016_215853 - Copy.jpg


Dodatno

Iskreno, nisam se nadala da će se svih 5 semenki prvo germinizovati, a potom i da će svih 5 izbiti. Prošli grow sam završila sa 3 biljke i uz opremu koja je bila u box-u mogla sam možda eventualno još jednu na smestim, mada su se bile toliko raširile da je pitanje.
Pustiću ih još malo, verovatno do prvog presađivanja, pa ću onda odlučiti šta ću da radim. Ili ću onu koja mi deluje najslabije da odbacim :( ili ću da ostavim svih 5 a da idem na neki kraći period gajenja, ili da gajim svih 5 pa u slučaju da se jednoj nešto desi da imam zamenu ako sve budu ok da jednu odbacim (mada ovde onda imam malo više "nepotrebnog" trošenja suplemenata, opreme i sl).
 
Poslednja izmena od urednika:

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.461
2.598
  • Sviđa mi se
Reactions: Space_Lulu

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Sretan uzgoj, nek ti ovaj bude bolji od proslog!
Jel ti to imas prigusnica kolko i zarulja?
Ne. Imam digitalni balast.
Iako je dosta skuplji od magnetnog (dosta sam se bila premišljala oko toga), jako sam zadovoljna na kraju kako je ispalo.
Jer nisam sigurna da bih baš mogla seedling pod 600W, a onda bih eventualno morala da nabavljam neke CFL za taj period.
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
10. dan od germinacije

Evo mene sa update-om.

Ajde da krenem od slika
White Widow(s):
ww1.jpg ww2.jpg ww3.jpg

Bubbas Gift:
bg.jpg

Prvo da krenem od loših vesti, jednu sam uspela da uništim (nije na slikama). Tj mislim da je još uvek živa ali nisam sigurna šta će biti sa njom. Pre nekoliko dana sam htela da ih presadim, od nje krenula, zeznula stvar i odustala. Mislim da sam joj polomila stem slučajno, tako da kada sam je presadila samo je pala. Bilo je prerano za presađivanje, i onda sam tada odustala da presađujem ostale. A nju sam ostavila čisto da vidim šta će da se desi i da li biljka može od toga da se oporavi.

Sa vedrije strane, ne moram sada da razmišljam gde ću da smestim svih 5 biljaka

Ajmo sada na dobre vesti :)
Ove ostale sam danas presadila, koren je već bio dosta razvijen, i definitivno sam trebala od većih posuda da krenem. Ne znam zašto sam opet krenula od ovih najmanjih, ali OK
Dobila sam saksije od tkanine na poklon (yeeeeeey), iako sam već planirala standardne plastične saksije ali kada sam već dobila odlučila sam da probam. Valjda su dobre iz mnogo razloga za biljke, videćemo.
Što se tiče praktičnosti nisam oduševljena. Tkanina je dosta fleksibilna, kako pomerim saksiju ona se tako pomeri, zalivanje ide malo teže jer voda stalno curi i sa strane. Mada me to više brine kako ću posle da merim PH vrednost runoff-a.

Nisam ih slikala sa strane, ali Udovice su dosta visoke u odnosu na gospodina Bubbasa. I pretpostavljam da je to zbog straina jer su udovice hibrid, a bubas čista indica.
Takođe bubas je nešto opustio listove na dole, nisam sigurna zašto. Ima dovoljno vode, ne pokazuje znake ičega, takav je bio i pre presađivanja, kao da su mu preteški. Obično znam da kada ih zalijem listovi se vinu u visine (kao kod Udovica) ali sa njim to nije slučaj.

Možda imaju malo svetliju zelenu boju i prilikom sledećeg zalivanja će dobiti prehranu (1/2 ili 1/3). Van toga mi deluju OK na oko.
Još uvek su pod 250W, pustiću ih malo da se oporave od presađivanja pa ću da prebacim na 400.

P.S
Hvala svima na lepim željama :rolleyes:
 
Poslednja izmena: