2nd Grow - Bela Udovica <=600W by Space_Lulu

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
Promakao mi pocetak growa, al evo od sad pratim. Sretno!:thumb:

Imam i ja takve platnene potove...runoff mjeri u plasticnom tanjuricu nakon zaljevanja. Kada zljevas pusti da se napuni, izmjeri runoff i bacis poslije tu vodu da ti ne stoji u tanjuricu.

Ako imas jos zemlje slobodno nadopuni, al sa donje strane jer ce ti se sigurno zemlja slegnuti. Kada ti zemlja bude skroz suha okreni pot naopako i rukom drzi izmedju biljke i zemlje. Izvadi sve van, nadodaj zemlje i lagano vrati nazad. Samo pazi da ne polomis biljku.:D
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Promakao mi pocetak growa, al evo od sad pratim. Sretno!:thumb:

Imam i ja takve platnene potove...runoff mjeri u plasticnom tanjuricu nakon zaljevanja. Kada zljevas pusti da se napuni, izmjeri runoff i bacis poslije tu vodu da ti ne stoji u tanjuricu.

Ako imas jos zemlje slobodno nadopuni, al sa donje strane jer ce ti se sigurno zemlja slegnuti. Kada ti zemlja bude skroz suha okreni pot naopako i rukom drzi izmedju biljke i zemlje. Izvadi sve van, nadodaj zemlje i lagano vrati nazad. Samo pazi da ne polomis biljku.:D

Nisam sigurna da te razumem kako zalivas kada meriš runoff. Jer cim mi voda stigne do ivice pota ona krene da curi sa strane, i ako budem merila PH vrednost te vode verujem da mi neće dati tačnu vrednost.

Što se zemlje tiče, da. Imala sam zemlju koja je malo duže stajala, a ja je nisam pritisnula. I onda kada sam ih zalila ona se kompresovala (totalno neočekivano :p). Ali neću ih sada dirati. Ići će one u još veće potove, pa ću onda jednostavno da ih ranije presadim nego što sam planirala. A trenutni potovi će im biti dovoljni za mesec dana sigurno. Mislim da ih sada vadim iz potova (što mi je jako komplikovano jer su male) će prouzrokovati više štete nego koristi.
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
Kada krenes zalijevati, zalijevaj tako da saras sa vodom, nemoj sve isipati u jednu tocku. I lagano zalij, pricekaj da malo upije, pa onda opet. Tako nekoliko puta. Kada krenes 2 ili 3 puta dodati vodu, stavi ispod pota tanjuric, kada se napuni izmjeri runoff (ukoliko zalijevas u kupaoni u kadi i sl.). To sto malo curi sa strane nema veze.

Ja osobno ne bi presadjivao biljku u veci pot nakon mjesec dana jer joj je to dodatni stres, a tada vec ulazis u fazu da prebacujes na cvjetanje.

Koliko litara su ovi potovi?
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
@Sensi Star
Sumnjam da ću posle mesec dana da prebacujem na cvetanje, zavisi kako bude išlo. Najverovatnije ću mesec i po dana da ih držim u vegetaciji, možda i malo duže. Ove su (ovako skraćene) oko 4L. A planiram da ih presadim u 12L. Ali sve zavisi kako bude išlo. Ako sve 4 budu super uspešne onda će manje trajati vegetacija, ako im se nešto desi pa mi ostane manje od 4 biljke onda ću duže da ih držim u vegetaciji.
Svakako ću između presađivanja i cvetanja da napravim malu pauzu da se biljke stabilizuju.
 

Sensi Star

Organic grower :)
Prijatelj Foruma
26.07.2016
1.787
5.412
258
Tamo iza ugla
Neces bas imati mjesta u 1x1m boxu za duzi vege sa 4-5 biljaka. Stavi ih bar u 16 litarske potove. 12 l mi je nekako malo, pogotovo sto ces ih vegetirati vise od mjesec dana.
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Moje mišljenje je da su ti gladne pa zato su malo požutele.
Šteta za tu uništenu...:(
Inače lepo izgledaju. :)
Malo su manje žute nego što je prikazano na slikama (malo ih je blic posvetleo dodatno). Ali slažem se, svakako pokazuju prve znake da im hvali prihrana.

Nahraniću ih prilikom sledećeg zalivanja. Osim ako se problem sa štetočinama ne proširi do tada. Jer sam danas našla malu bubicu na biljci, koja izgleda ovako:
20161026_220026 - Copy.jpg
Sumnjam da je fungus gnat, ali je samo jedna, u zemljištu ne vidim ništa, i ni jednu drugu nisam našla.
Tako da ako to bude ostalo tako, onda prilikom sledećeg zalivanja dobijaju hranu. A ako nađem larve u zemljištu, pomnože se ili šta god, onda ću možda morati da ih zalijem hidrogen peroksidom, a to znači da neću moći da ih nahranim. Ili možda odlučim da ih nahranim, pa za sledeće zalivanje da bude hidrogen peroksid....nemam pojma videću kako se bude razvijala situacija sa bubicama. :sadbanana:
 

Zelenko63

Funky
Prijatelj Foruma
13.10.2013
6.052
37.226
2.598
Jupiter
www.vutra.org
Bome muzejski primjerak,jos je faker buljicu okrenuo kada si okinula shot :)
Neka,da se s njima na kraj izac... ja sam konkretno rijesio sa BioPyem na bazi buhača...imaš dosta opcija sada vidi koja je tebi dostupna,prema mjestu gdje zivis i dostupnosti preparata.
Sretno i zapamti da je borba sustavna...znaci borbu dobis na nekoliko razina... upoznaj zivotni ciklus samog nametnika i sve ce ti bit jasno..ako nema novih licinki nema ni odraslih jedinki :):thumb:
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
01.10.2016 - week3 - UPDATE

Što se gnatova tiče nisu se pojavljivali. Ustanovila sam da su originirali iz druge kućne biljke koja je bila u drugoj sobi. Tamo sam rešila problem sa njima, ovamo se nisu pojavljivali, gledala sam po zemlji i nema ništa. Malo se plašim da će u jednom trenutku početi da izlaze iz zemlje, ali nadam se najboljem ishodu.

Zemlja u koju sam ih presadila je bila praktično sterilna. Nije imala nutrijente i to se oslikalo na jednoj biljci. Pokazivala je nedostatak, ali sam morala da pustim zemlju da se prosuši, tako da na donjim listovima ima malo tragova neuhranjenosti ali to je zaustavljeno.

ww2_20161101 - Copy.jpg


Najveće iznenađenje je bila biljka koju sam prvu posadila i kojoj sam polomila stem. Ona je preživela, i to ne samo što je preživela nego je sada i najjača biljka. Nju sam presadila u drugačiju zemlju, i mislim da je to bio glavni razlog da uspe. Posle nekoliko dana provedenih veaza uz stap uspeva sama da stoji. Stem se ne vidi na slici ali je dosta tanji od ostalih.
ww5_20161101 - Copy.jpg

Jedna je vrlo mala, najmanja od svih ali mislim da je to isto uzrok sterilne zemlje i toga što nisam ranije počela da ih hranim.
ww3_20161101 - Copy.jpg

I ove dve su poprilično OK.
bg_20161101 - Copy.jpg ww1_20161101 - Copy.jpg

I evo ih ovde sve
sve_20161101 - Copy.jpg

Ove levo su malo svetlije zelene boje, ali očekujem da će to ići na tamniju kada budu redovno dobijale ishranu.

Pored toga prešla sam na 400W. Začuđujuće temperatura se spustila, znam da mi je 400W "poznatija/kvalitetnija" marka sijalice, da li je moguće da je ona od 250W toliko loša da greje više nego 400W...
 

Mad Rabbit

I am not stoned, I am herbally medicated ;)
Poznanik Foruma
17.11.2014
2.390
13.407
358
Moje misljenje je da njima treba vise volumena tj prostora za korjen.. :confused: :cool:. Nekako mi se male cine ove posude.. Koliko su litara?? Tesko da lampa od 250w moze vise grijat od 400.. Hm.. Sretno dalje,pratim udovice.. :puuuh::
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Nisam bas pratio ako pise zbog cega toliki broj posuda i presadjivanja. Nepotrebno je to :)
...takodjer 12L bi bio neki minimum. 18L bi bilo puno bolje.
ubuduce se nemoj toliko patit sa tim presadjivanjima jer sebi zadajes posao, a biljci moguci stres.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Space_Lulu

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
06.11.2016 - week3

Evo mene sa malim update-om. =)
Prešla sam danas na 600W MH, temperature i vlažnost su OK.

Biljke sam danas topirala. Pa ajde ovako mali update za svaku:


Bubbas Gift, koja je indica je vrlo niska biljka, a i lišće je nekako više opušteno kao da joj je teško i preklapa se nekako (u poređenju sa ostalim koje sam do sada gajila i koje gajim a koje su bile uglavnom hibridi). Malo je i zalivanje komplikovano koliko je niska. Van toga mislim da je OK.
bg_20161106 - Copy.jpg


WhiteWidow1, je mislim i najbolja od svih. Kada je zalijem lišće se vine u visinu, nije imala nikakve pokazatelje neuhranjenosti i generalno OK napreduje. Mislim da je prva po veličini.
ww1_20161106 - Copy.jpg

WhiteWidow2, na prvim listovima se vide zaostali znaci nedostatka nutrijenata, ali je to zaustavljeno i sada je OK. Ona je druga po veličini, jedina zamerka je to što je razmak između nodova malo veći nego što je kod drugih biljaka, kao da je jurila za svetlom.
ww2_20161106 - Copy.jpg


WhiteWidow3, je najmanja biljka. Deluje zdravo, ali je jednostavno najmanja. Moguće je da je nedostatak nutrijenata u početku tako delovao na nju.
ww3_20161106 - Copy.jpg

WhiteWidow4, to je ona što je dobila drugačiju zemlju od ostalih i što sam je malo (više) zeznula prilikom presađivanja. Može se videti na stem-u kako je donji deo dosta tanji, a gornji je normalan. Ona ima baš čudno velike ove prve listove, u odnosu na ostale baš veće. Ostalo lišće kao da je naglo poraslo i malo je čudnije takođe. Teorija je da kako je ona bila najudaljenija od svetla, a stem joj je bio povređen, da bi dobila dovoljno svetla ona je te prve listove pravila da budu što veći. Ne znam da li je to uopšte moguće. Zemlja u koju sam je posadila mi se ne sviđe, mislim da je isuviše zbijena.
ww5_20161106 - Copy.jpg

I evo ih sve na kraju (pod svetlom je slikano)
sve_20161106 - Copy.jpg

Za sada nisam veliki fan ovih smart potova. :zvezda:: Teško mi je da izmerim ph runoff-a. Kada sam ih zalivala poslednji put pokušavala sam. I lagano sam zalivala ali teško ide. Jer se dešava sledeće: odzgo zalivam, onda voda negde počne da curi sa strane, pa onda tako sa strane se spusti niz smart pot, padne u tray, i onda je biljka upije odozdo. Tako da nisam sigurna koliko mi je tačno merenje runoffa. Ali dok su u ovim potovima pokušaću da ih zalivam sa regulisanim PHom i da se nadam da će i ph zemljišta da bude OK.

I dalje nisam odlučila šta ću da radim i koliko ću biljaka da zadržim (jer nisam sigurna da će 5 uspeti da stane u 1x1 šator. 4 mislim da će biti OK, sa tim što ću ih možda oko 6 nedelja sve ukupno držati u veg fazi (videću kako budu napredovale). :confused:

Nisam bas pratio ako pise zbog cega toliki broj posuda i presadjivanja. Nepotrebno je to :)
...takodjer 12L bi bio neki minimum. 18L bi bilo puno bolje.
ubuduce se nemoj toliko patit sa tim presadjivanjima jer sebi zadajes posao, a biljci moguci stres.

Slažem se. Ne znam zašto sam to radila, valjda da bih naučila lekciju jer teško iz tuđih učim najbolje iz svojih izgleda :oops:
Mislim da će 12L biti dovoljno za npr 6-7 nedelja vegetacije?
 
02.07.2015
147
158
43
Curo, super su ti ove cure i nemoj mnogo da ih analiziraš. :watch:
Pusti ih da rastu..., tek su tinejdžerke, biće one ekstra.
Tu koju budeš rešila da baciš, pokloni je meni biću ti veoma zahvalan... :):):)
Puno uspeha želim ti dalje i samo opušteno.. :thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Space_Lulu