2x Blueberry Foto & 1x Vertigo Auto

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
30.06.2019
4
0
1
33
Dada mislio sam na taj beli prah! Hvala na odgovoru, spremam se za jedan mali grow pa upijam informacije :). Da li ti sada u fazi cvetanja napadaju insekti biljku?
P.S posto nemam nikakvog iskustva, sta ce se desiti ako posipas neopitroid i u fazi cvetanja? Da li ce dim biti losiji ili samo ne zelis da trujes sam sebe? Pozdrav!:thumb:
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Dada mislio sam na taj beli prah! Hvala na odgovoru, spremam se za jedan mali grow pa upijam informacije :). Da li ti sada u fazi cvetanja napadaju insekti biljku?
P.S posto nemam nikakvog iskustva, sta ce se desiti ako posipas neopitroid i u fazi cvetanja? Da li ce dim biti losiji ili samo ne zelis da trujes sam sebe? Pozdrav!:thumb:
U vrijeme cvjetanja koliko mi je poznato ne bi trebalo nista koristiti kao zastitu-ali negdje sam procitao da se smije koristiti ulje neema, ili kako se vec zove kao i pripravak od koprive, o cemu ja razmisljam. Pa desice se ako prskas u vrijeme cvjetanja da ce headovi pokupiti dosta te hemije i otprilike kao da jedes povrce prepuno pesticida. naravno izmedju ostalog to utice i na miris, ali i udara u glavu nenormalno, kao da je rijec o nekoj pravoj drogi poput heroina ili sl.... U principu, volim zdravo i nikad nisam cuo da je neko prskao u vrijeme cvjetanja...mozda neko ima drugacijih iskustava, ali ja jos osim ulja neema i pripravka od koprive nisam nasao da je koristena neka hemija u vrijeme cvjetanja biljke -na ovom forumu. Mozda bi najbolje bilo da nadjes nekog mentora, mislim rado cu ti pomoci sa svakim pitanjem sa zadovoljstvom, ali, ni ja nemam toliko iskustva pa ne bih da nesto uradiMO pogresno :) u svakom slucaju, ako budem znao ili mogao pomoci odgovorom bice mi zadovoljstvo :)

Edit: zaboravih napomenuti da napadaju, vidis iz prethodnih odgovora, ali ja im ne dajem nesto na znacaju, to je tek djelic mali onog sto sam ocekivao da ce biti steta, ovo se ni ne moze nazvati stetom :) naravno ako se eksponencijalno i odjednom prosiri na citavu biljku...mislim da ne bi trebalo
 

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358
Fino tebi to ide :thumb:
Nego pitao si me tamo u dnevniku pa da ti odgovorim, nikad nikom ne bi preporučio trostruke ili jače doze plantele, ne kazem da nece biljka pojest to ali može i to pojest biljku. Dosta toga ovisi o veličini samih biljki, strainu kako podnosi gnjojenje itd.. Rekao si da si na *3 dozi plantele i da razmisljas o pojačavanju iste, gledakući ove slike ne bi ti to preporučio jer nisam skužio niti jedan žuti list kod tebe na BB, a i da ima koji odozdo to je normalno.. Kod takvih doziranja pripazi na razmak između hranjenja, nije baš pametno davat takve doze učestalo jer se te soli talože u zemlji i može doć do locka, ako to već radis onda zaljevaj običnom vodom između. Očito im ne smeta trostruke doze, nemoj pojačavat ništa, primjetio sam da si spomenuo 70l rupe i da zaljevas s 5l vode, radije ostani na *2 ili *3dozi ali u 25l,ne 5, jer s tih 5l taman ovlažiš površinu zemlje, a korjen onda ne razvija pun potencijal koji može imat u 70l pot h..puno veći efekt ces imat... Na brzinu sam preletio dnevnik pa ako sam propustio nesto od navedenih brojki napomeni me.. Ne volim nikom djelit savjete ako ima mentora i mjesat kolegama u posao ali pitao si me, pa stoga prije nego uvažis bilo čiji savjet tako i moj, prije toga se posavjetuj s mentorom;)
Nastavi samo u ovom ritmu, pazi na razmak između hranjenja takvim dozama i više tekućine.. Sretno:):thumb:
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Hvala drug :) trudim se da pazim mada da budem iskren i mentora je zanimalo da li bi se smjelo-trebalo-moglo dodati jos, a sve u cilju i svrhu sto ljepsih nam biljki :) mentor je drugar i ljud'na tako da opusteno :) Ne znam da li si uhvatio pogled da sam koristio hidrogel i da vrsim malchovanje-malchiranje kako vec, i mislim da nema problema s vodom, iako apsolutno se slazem da bi bilo pozeljno vise vode....ali znas kako- sad sam ostao na dvije biljke i moze makar da dobiju po 10 l u komadu :) ili makar 8 l vode +2 l prihrane, naravno, prihranu svaki drugi-treci put, a kad ona ne ide onda ce ici po 10 l. Bih ja i vise ali znas kako, nositi 50 l vode na ledjima dva km kroz sumu bas i nije opcija...

Sto se hrane ostacu na ovim dozama , jer ipak u principu, prezadovoljan sam kako sam mislio da ce to biti, heeeeej, jos 15-20 dana do cvjetanja a one su vec preko 2 m, solidno ce biti popunjene.... :) optimizam je na nivou u svakom slucaju, ali kad sam vidio tvoje zvjerke, uhf.. izgleda da je prava kombinacija dooooosta vode, jos vise sunca, i ponesto hrane :) jos jednom hvala na odgovoru i drzim nam fige obojici i pratim te :)
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Radije 8l prihrane a 2l vode da to malo razblažis ;)
A što je s yarom, jesi je koristio ikako, koji je npk?
pardon, nije yara vec van iperen -energy - rast- moja greska , 32-10-10 ,

a sto se tice gore navedenog mislio sam 2 l vode u koju ide 45 ml plantele, a ostatak od 8 l (trenutno 5) je cista voda i prvo napojim, tj prvo ide cista voda, a zatim ide te 2 l vode sa plantelom. Nisam siguran sta si ti mislio ?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358
Na tvom mjestu bi radije dao te doze plantele u 8l a 2l obicne vode, il hranu u svih 10l, npr ides sad duplu dozu plantele u 10l, pa sljedece samo voda pa opet tako u krug.. Ako ideš s *3 dozama onda obavezno pauzu s čistom vodom između 2 hranjenja. 45ml plantele ti je ništa na rupe od 70l vjeruj mi
Edit. Ne čini nista od ovog prije konzultacije s mentorom, pokaži mu ove postove pa čuj njegovo mišljenje.. A što se pojačavanja doze tiče, tek ako vidis da biljka traži, odnosno da rapidno počnu žutit listovi onda razmisljaj o pojačavanju.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: jingjang

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Tem@: Hvala mnogo na savjetima, bas cu da se vidim sa mentorom pa cemo da prodiskutujemo o tome kako je on do sada, a tako i mene naucio, a takodje i tvoje iskustvo :)

Sto se tice listova, desavalo se da bude da pozuti nekad neki list, nikad se nije desilo da ih bude vise od tri zuta, a i ti zuti tacno vidis da su ostali u sjeni novonaraslih listova i da stvarno kao da biljka ima pamet i odbacuje visak. Inace, zadnji put kad sam bio, bio je samo jedan zut list na BB1.

Hvala mnogo na izuzetno korisnoj diskusiji. Ako primijetis nesto u dnevniku da bi trebalo promijeniti ili sta bilo bice mi zadovoljstvo da cujem tvoje misljenje. Postovanje.
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Prvi prvcijati :D Trudim se da upijam i slusam sta treba i da stvarno to odradim bez komplikacija i negodovanja :) ako treba otici svakih pet dana otici cu, ako treba nositi 20 l vode 2 km odnijecu...ako fino kaze da pregledam biljke na nametnike tako i tako i pokaze mi kako na svojoj biljci , i jos mnoge razne sitnice koje cine onaj nas hobi, stvarno nema razloga da to ne uradim precizno i ozbiljno, i mentor kaze da je zadovoljan koliko sam vrijedan i kako sam to ozbiljno shvatio :) tako da mogu samo reci ako Bog da praticete me i do godine ;) s tim da vec planiram ranije poceti s topovanjem, tj. probacu sa supertopovanjem od kako je to opisao Cilli u svojoj temi, pa ce biti tu tri automatika, pa tri fotoperiodne, pa....mozda se uvali i jedna sativica ... :D Ljudi kad planiraju Bog se smije pa vidjecemo sta ce biti, vjerovatno i neki novi sajt gdje ce biti voda mnogo blize pa....ima vremena da se razmislja o tome, za sada je na umu da odradim ovo kako treba :) Hvala na podrsci svima, stvarno mi znaci i daje snage da budem jos bolji i vredniji. Ostajte mi u 'dimu' :)
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Update:
Pozdrav drugari :) evo i danas sam malkice isao da obidjem ljepojke i odnesem vode :) palo je oko 8 l po BB, a oko 5 l za vertiga (iako sam rekao da necu, ali mi je mentor izvukao usi na masnu :p ). Po danasnjoj vrucini bome nositi preko 20 l na ledjima vise od pola sata..uhf :) jos jedna pozitivna stvar ovog naseg sporta-hobija jeste i da na ovaj nacin pozitivno utice na zdravlje, u ovakvoj kondiciji nisam bio i ovako spreman od srednje skole :p

Situacija sa vertigom je takva da je daleko manje stete nego prosli put, u stvari ne znam ni da li bih rekao da je steta obzirom da nema nikakvih stetocina, niti paucine vec jednostavno nekoliko divno prirodno posusenih vrscica, koje sam ponio i da probam.

Djeluje mi kao da se biljka pocinje polako sama spremati za kraj svog zivota, citao sam nesto o tome, a ovo mi bas nesto kao da lici na to, imala je nekoliko zutih listova, od toga dva na samom vrhu, doduse na sjevernoj strani i relativno zaklonjeni, malkice kao da je pocela i da mijenja boju, e sad, znam svi cete reci, daj da vidimo trihome, spremio se ja sve sa slabom baterijom na mikroskopu, i reko, provjericu na dva tri uzorka, tipa na najmanje razvijenom headu, pa srednjem i onda na samom vrhu. uzeo sam prvo ovaj na dnu, posto sam sjedio, a on mi bio najblizi, i baterija je trajala toliko da sam vidio tek da ima oko 5 posto smedjih, mozda 20-25 posto bijelih i ostalo providni, veliki razvijeni, i taman ustadoh na srednji da bacim pogled kad ono, prc , baterije.... malkice sam se tu iznervirao, ali u svakom slucaju sledeci put idem sa baterijama i naravno stici cu pogledati i srednje headove ali i sam vrh.

Vec razmisljam kako cu ga i na koji nacin skidati, posto sam mislio da bi najbolje bilo da prvo poskidam gornje i srednje-one koji su dovoljno zreli, a zatim tek nakon 5-7-10 dana , kada sazriju i headovi sa donjih grana da tek onda njih skinem.
Niposto nemam namjeru niti cu uopste doci u iskusenje da skinem biljku bez da bude 100 % zrela, tako da, misljenja sam da cu radije sacekati pa sledeci put provjeriti kakva je situacija pa...ako se ispostavi da je vrijeme skinuti gornje i srednje grane, tako ce i biti, ali napominjem, ne zurim :)

Sto se tice BB1-topovanog, cini se da je dobro podnio stres u vezi razapinjanja grana, da budem iskren prezadovoljan sam njim , nema niti jedne jedne falinke . Ovaj put nisam jos rasporedio onako kako sam zamislio kolje i ostatak grana na njemu, ali sledeci put sigurno hocu.

E sad dajem sebi jednu packicu :) Rijec je o BB2, donja trecina, tj, listovi koji su na granama koje su na visini prve trecine-cetvrtine biljke su pali dole-poceli da se suse-po mom misljenju ocigledan primjer nedostatka vode. Danas je dobio finu dozu, za vikend najavljuju kisu, mada sam veoma skeptican o kolicini iste, tako da vec nakon vikenda opet slijedi jedno zalijevanje, pa opet , pa opet pa opet.... tjesim se da je situacija takva da trenutno je vode i vlage najmanje i da to bas i fali biljkama, a kad jos uporedim iskustva ostalih i kolicinama vode kojima zalijevaju....definitivno pojacavam sa zalijevanjem pa makar to iziskivalo cesce odlaske :) A ako i sledeci put vidim da su listovi spusteni, onda ce se ici odmah po jos jednu dozu samo za nju, nema sanse da propustim da se ne daj Boze osusi zbog ljenosti, a bas je divna biljkica, bice kao jela :) Inace , ostali listovi-iznad te prve trecine su u odlicnoj kondiciji i u fullu, no da ne pametujem mnogo, idu slike.... ;)

Ovaj jedan head sam skinuo sa vertiga za testiranje :) sa sredine ;)
IMG_20190722_110852.jpg IMG_20190722_110859.jpg

IMG_20190725_174026.jpg IMG_20190725_173959.jpg IMG_20190725_173959.jpg IMG_20190725_173954.jpg

IMG_20190725_174109.jpg IMG_20190725_174130.jpg IMG_20190725_174117.jpg IMG_20190725_174140.jpg

BB2
IMG_20190725_174033.jpg



BB1
IMG_20190725_174044.jpg
 

Prilozi

  • IMG_20190725_174010.jpg
    IMG_20190725_174010.jpg
    528,5 KB · Pregleda: 210

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Mali update u vezi jučerašnjeg testiranja, naime, head sa slika sa prethodnog posta koji sam uzeo da testiram se osušio kako treba - iako još malo miriše na hlorofil mogao se smotati baš kako i treba. I drugari kažu da je fina stvarčica, mada sam mišljenja da treba još malo sačekati sad se ozbiljno spremam da sledeći put kad budem išao njega i skinem.

Zadnja tri dana svaki dan pada kiša tako da što se tiče vode, sledećih par dana imam brigu manje i o zalijevanju ne moram da razmišljam.

Jedino oko čega razmišljam jeste da skidam vertiga na kojem juče, nađoh jednu sjemenku - dade meni mentor - koji je i motao , i namignu, kaže, vidi šta bi unutra ;)

Nema šta...danas, sutra idem sa samo mikroskopom, eventualno sa prihranom za Blueberrije i vertigo ide pod nož, naravno ako mikroskop kaže da je vrijeme, mada sam mišljenja da ću vjerovatno provjeriti headove na svakoj grani i količini trihoma kao i bojama prije nego budem skidao - posebno kod najniže grane.

Ah, te slatke mukice.... :D

Ako neko ima kakav savjet u vezi skidanja rad sam da čujem, ali idem i baciti pogled na odgovarajuću temu - napominjem da nakon stotina slika sa foruma, kao i gledanja uživo mikroskopom ne bih trebao da imam nedoumice u vezi toga kad je zrelo i da li jeste vrijeme za skidanje ili ne, vec me eventualno zanimaju razne sitnice, npr, jedan drugar mi je pričao da je npr stavljao kriške limuna ispod headove koje su visili i tako se sušili i da je upilo miris i slično...

Nikako se navići da ću uskoro imati svoju prvu biljkicu spremnu, zrelu i završenu, sa svojih deset prstiju uz veliku pomoć mentora i foruma. Hvala drugari
 

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358
drugari kažu da je fina stvarčica
Frend moj savjet ti je da kazes drugarima kako si ostao bez biljki, da ih je nevrijeme uništilo, da ih je nesto pojelo, ili da ti je ukradeno.. Bilo sta smisli samo nemoj da ti nitko zna da gajis biljke, iz iskustva ti govorim ovo, prijatelja nema u ovom hobiu, promjene se ko vampiri kad nanjuše krv, koliko god ti njima vjerovao previše je kad je ovo u pitanju

mišljenja da treba još malo sačekati sa
Čisto da imaš na umu, hedovi nastavljaju sazrjevat i tjednima nakon branja, čisto pogledaj mikroskopom kad ubereš, uslikaj to zatim isti hed pogledaj nakon mjesec dana sušenja i usporedi boju trihinoma. Kao vino, što starije to bolje ;)
stavljao kriške limuna ispod headove koje su visili i tako se sušili i da je upilo miris i slično...
Iskreno nikad čuo, ne preporučujem iz raznoraznih razloga, možes stavit koru limuna u tegle ako se presuši pa da se održi vlaga
nedoumice u vezi toga kad je zrelo i da li jeste vrijeme za skidanje ili ne,
Ja bi ti preporučio da skidaš kad si zadovoljan radom, s tim da imas na umu da ce za 20 dana od branja imat bar 20% bolji, jači i ljepši rad, a pripazi na pljesan usljed ovih kiša, napada jako i brzo se širi, vlaga tom pogoduje, moze ti u 24h praktički uništit sav trud pa zato dobrooo pregledaj sve hedove, posebno one najveće i najzbijenije jer tamo njesra počinje.. Ne riskiraj puno s autoflowerom, skini ga da imas za dimit i onda ce ti lakse bit dočekat fotosice.. Kad budes u obilasku dobro otresti vodu s hedova da umanjiš opasnost od buđi.. Sretno u nastavku :thumb:
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Pozdrav drug,
i prije svega hvala na savjetima, a jasno je da drugarima nisam rekao odakle je stvarno ;) tako da....svjestan sam ja toga, mentor mi je detaljno i kroz primjere sta je on sve prosao objasnio, tako da po pitanju price okolo nema da beremo brigu ;) ali svakako hvala za napomenu.

Sto se tice same biljoze, izgleda da nema druge nego se spremiti i polako u obilazak, sad svakako najavljuju par dana kisovito i vlazno i kao sto kazes plijesan moze unistiti sav trud za vrlo kratko vrijeme, bas kako si i napisao a cega se itekako bojim, da napomenem da mi se rad trenutno itekako svidja, a jos mi se vise svidja informacija da nakon berbe sve to bude jos bolje i ljepse :), cini se da je vrijeme makar gornje i eventualno srednje dijelove biljke skinuti, ali, nista ne mogu dok ne odem i ne vidim i ne provjerim pod mikroskopom, iako ja mislim da bi vecina biljke, osim mozda skroz donjih grana trebalo da je spremna za skidanje.

Samo je jedan nacin da saznam, javljam uskoro sta sam napravio :)

Nego, nisam siguran sta bih mogao ocekivati od ove sjemenke sto sam nasao? hermic? ili? moram provjeriti na forumu, ali to nije hitno, hitno je spremiti se i na sajt ;)

hvala jos jednom, javljam se uskoro :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and Jojoman

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Update:
Prva info je da je vertigo skinut, khm, kombinacija svega i, sad je tu sta je ;) ja prezadovoljan u svakom slucaju :)
Znaci, prva biljka koju sam ikad i uopste samostalno uzgojio je istrimana i veceras ide na tavan :D Srce k'o Rusija.

Blueberry-iji obojica izgleda procvjetali, oba u izuzetnoj kondiciji i trenutno visine oko 220 a drugi 230 cm, prave bombice :)


Idu slike pa procijenite sami, a komentari su vise nego dobrodosli, poseebno obzirom da je mozda malkice rano za cvjetanje....pogledajte pa recite sami :)
 

Prilozi

  • IMG_20190728_081641.jpg
    IMG_20190728_081641.jpg
    207,7 KB · Pregleda: 228
  • IMG_20190728_081646.jpg
    IMG_20190728_081646.jpg
    229,5 KB · Pregleda: 234
  • IMG_20190728_081723.jpg
    IMG_20190728_081723.jpg
    137,5 KB · Pregleda: 223
  • IMG_20190728_081726.jpg
    IMG_20190728_081726.jpg
    147,3 KB · Pregleda: 234
  • IMG_20190729_183601.jpg
    IMG_20190729_183601.jpg
    594,6 KB · Pregleda: 242
  • IMG_20190729_183613.jpg
    IMG_20190729_183613.jpg
    350,8 KB · Pregleda: 240
  • IMG_20190729_183621.jpg
    IMG_20190729_183621.jpg
    556,4 KB · Pregleda: 221
  • IMG_20190729_183637.jpg
    IMG_20190729_183637.jpg
    531,1 KB · Pregleda: 199
  • IMG_20190729_183717.jpg
    IMG_20190729_183717.jpg
    247,4 KB · Pregleda: 176
  • IMG_20190729_183723.jpg
    IMG_20190729_183723.jpg
    259,9 KB · Pregleda: 156
  • IMG_20190729_183757.jpg
    IMG_20190729_183757.jpg
    206,3 KB · Pregleda: 141
  • IMG_20190729_183843.jpg
    IMG_20190729_183843.jpg
    229,2 KB · Pregleda: 128
  • IMG_20190729_183904.jpg
    IMG_20190729_183904.jpg
    254,4 KB · Pregleda: 126
  • IMG_20190729_192015.jpg
    IMG_20190729_192015.jpg
    316,1 KB · Pregleda: 129
  • IMG_20190729_192033.jpg
    IMG_20190729_192033.jpg
    539,1 KB · Pregleda: 157

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Pamtit ces je cjeli život, a ne sumnjam da ce bit najbolje sta si dimio do sada, prve se pamte ;) :thumb:

A nije cvjetanje još već pokazuje spol, preflower, samo što nije, sad će, kroz desetak dana..
Do tad uživaj u plodovima svog rada! :clap::
Da cu je pamtiti nego sta nego da hocu, prva je prva pa makar i nevina bila :p Da li ce biti najbolja, nisam siguran, obzirom da se zadnjih dana pusi nekoliko raznih strainova, Mango Saphire, BlueDream, White Widow, Nebula, Superskank, tesko da ce biti najbolja, ali je u svakom slucaju mnoooogo bolja od onoga sto sam uzimao od lerdija do sada.

Hej i ja sam pomislio da je samo autoflower, medjutim neke pistule su vec posmedjile i pomislio sam da je ipak usla u flower-prvi, drugi dan...., u svakom slucaju ocekujem kad sledeci put budem isao da ce to biti stvarno vidljivo i da je usla u pravi flower bez ikakvih nedoumica.

Jutros se malkice brinuo zbog mirisa, obzirom da je na tavanu i da je tavan veoma prozracan, medjutim ne osjeti se ni mrvu. Briga manje.... :) Sad se valja malo odmoriti i od odlaska na sajt obzirom da ne fali ni hrane ni vode niti ista :) sad se lagano trljaju ruke i ceka se da se prebaci u teglu iz tavana, ocekujem da ce biti ona jedna puna tegla od 3 kg. Kolicina o kojoj razmisljam jeste da ce imati izmedju 75-100 gr ali mi to nije bitno koliko tek kao informacija u smislu da eto znam...
 

jingjang

Aktivan Član
06.06.2019
61
393
53
Pozdrav drugari, jedan mali smoke update vezan za vertiga :) prvvo da napomenem da je bio dva dana i dvije noci na tavanu, fino na koncu razapet i osusio se samo tako, jos malkice se osjeti hlorofil i zelenilo ali svakim danom-da ne kazem satom, sve manje, inace, vutra bude stalno u mraku, i trenutno sam prebacio u teglu . Sto se tice same kolicine, ima skoro puna tegla od 3 kg. po mojoj procjeni nekih 75-80 gr, max 100, jos uvijek nisam vagao.

Sto se tice samog smeka vertigo je bas onakav kakav sam i zelio da bude, nema onaj couch lock vec vise sativast rad sa nekim talasima entuzijazma, mada poslije drugog jointa nabaci takav osmijeh na lice da bih ga nekako definisao dobrim za dnevnu varijantu pusenja - u smislu da se ne prebijes kao macka u februaru ( kao sto mi uradi npr. superskank i poslije njega sam samo za spavanje) vec da budes apsolutno pod kontrolom sa diskretnim osmijehom na ustima i veoma opusten.

Mene sto se tice, sve ono sto sam i trazio od vertiga sam i dobio, a sto se tice Blueberry-ja oko njih cu se potruditi da imaju malkice vise taj couch lock rad ali opet ne pretjerano. Sve u svemu ja sam ovim malim autosom veoma zadovoljan, obzirom da mi je i prva biljka mogu samo da vam kazem da sam prezadovoljan i presretan i da sam dobio mnogo vise nego sto sam i ocekivao, iako nisam ni znao sta i koliko i kakvo tacno da ocekujem.

Do daljnjeg nemam na umu ici na sajt, obzirom da nemam ni najmanje potrebe za tim sledecih bar pet dana obzirom da ima nekih prolaznih kisa koje su po mom misljenju sasvim dovoljne za nesmetan razvoj biljkica. Sledece sedmice, krajem cu da odem i nahranim BB-e plantelom, vjerovatno trostrukom ili mozda cak i cetverostrukom dozom. a sto se tice zalijevanja u slucaju potrebe ide im po 10 l vode, ali mislim da je ono najgore proslo sto se tice vrucina....

Jos jednom zelim da se iskreno zahvalim svima na savjetima, komentarima, podrsci sto sam uspio da svoju prvu biljkicu izvedem do kraja i uspjesno. Tek sada necete ostati zivi od mene :p Hvala jos jednom svima i svako dobro, dnevnik se nastavlja sa sledecim updateom :)