2X Moby Dick (Dinafem) - 250W MH/HPS

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
19.05.2014
21
28
0
Pozdrav, evo konačno nakon par mjeseci razmišljanja i predomišljanja sastavio sam prvi growbox, biljčice su stavljene i sve je u pogonu :)

Evo da malo i opišem situaciju...

Box: 200cm X 50cm X 80cm (V,D,Š)

Vege: MaxLumens 250W MH
Cvjet: MaxLumens 250W HPS

Priguš: Eti (Prigušnica+starter) 250w
Reflek: PrimaKlima Hammered E40 (Pogodan za MH/HPS žarulje)

Box je obložen crno/bijelom folijom za sada (Kasnije mozda padne i Mylar), za upuh zraka sam stavio Vents VKO100 107m³/h, 100mm nekih 20 cm od dna boxa, a ispuh je Vents VKO125 190m³/h, 125mm koji je stavljen dijagonalno od upuha pri samom vrhu boxa, za puhanje po biljkama sam stavio neki radnom ventilator sa 3 brzine, uzeo sam 3 komada Moby-a od kojih su samo 2 sjemenke proklijale, njih sam stavio u tegle 20L te su napunjene zemljom Klasmann Florabella i pomijašane sa stiroporom u omjeru Z- 80% S- 20%, očekujem da če za nekih 24 sata Moby-i ugledat svijetlo dana tako da onda padaju i prve slike boxa i biljčica..


P.S. Gnojiti necu u Vege fazi jer me iskreno malo strah da nešto ne zaser*m u startu, kasnije cu uzeti od BioBizza onaj za fazu cvijetanja...

Do viđenja
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.262
35.798
2.698
Weed California USA
Sretan grow. ;)
Pazi se temperature u boxu zbog nadolazecih temperatura.

Bas sam nesto isprobavao sa ventilacijama u ormaru i mogao bi i tebi biti slucaj da ces vise sniziti temp ako oba venta stavis da vade zrak van a za upuh ostavis dole pasivu.
Isprobaj ako ti se da pa usporedi....naravno ako ces uopce imat problem sa temp. (ovo je samo moj savijet posto sam se igrao stim nedavno i meni donji intake vent samo stetu radi)

Pa u startu ni nemoj gnojit nist....a poslje nemas kaj zasrat ak ih malo osvjezis sa malo plantelle list :p
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
Želim ti sve najbolje u indooru. Moby Dick je predivan dim, predivna sativa, koja podiže visoko u nebesa...aroma drvenasta ostala u sjecanju pa i slatkasta, joj :lol: ...i odlican je jilder tako da pazi koju tehniku buš koristil :rofl: da ter ne poždere :D
 

Ivana_zg

Aktivan Član
18.08.2012
96
138
0
44
Ola!

Svidio mi se izbor sorte odmah na prvu iz naslova - upravo imam jednu fem MD u čekaonici za slijedeći grow.

Dobro si odabrao zemlju, trenutno koristim istu tu Klasmanicu i za sada sam zadovoljna (35-ti dan cvjetanja), pa uz pravilno i umjereno prihranjivanje i kontrolu pH ne bi trebao imati problema :)

Spominješ da planiraš prihranjivati BioBizz Bloomom kad dođeš u fazu cvjetanja. Bilo bi dobro, prema mom skromnom mišljenju, da uz BB Bloom uzmeš i njihov Grow ili možda bolje- BB Fish-Mix (http://www.thctalk.com/cannabis-forum/showthread.php?61302-Biobizz-Fish-Mix-vs-Biobizz-Grow) kojeg (i u cvjetanju) dodaješ do 1ml/lit (barem do polovice cvjetanja). Čitala sam da se neki žale na miris Fish-Mixa, navodno im u indooru nakon zalijevanja ostaje neugodan riblji miris u zraku, no ja ga, eto, koristim od samog početka trenutnog growa i uistinu nemam, kao ni moji gosti ili sustanari, primjedbe na taj problem... Napominjem da je ovo isključivo moje mišljenje temeljeno na vlastitom iskustvu i nekim savjetima i tutorijalima proizvođača i iskusnijih uzgajivača.

PS
Kao što Stipe gore piše, vjerojatno ćeš imati manjih/većih problema oko održavanja biljkama prihvatljive temperature, no i to se uz malo volje i truda može na dobro izvući (CT, strateški postavljena ventilacija, ...)

I na kraju, što reći nego sretno dalje...