2x RQS White Widow - klonovi (250W MH/HPS) by 21 gram

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
28. dan cvetanja (4 nedelja)

Juče ih nešto gledam i nisam zadovoljan... Mnogo žutog lišća sa različitim simptomima pH locka... Vidim ja nešto se tu pojebalo. Reko' daj da proverim ono kinesko đubre od merača (iako sam ga već dva puta od početka growa kalibrisao) kad ono razlika u pH vrednosti merene i stvarne oko 0,7! Ajoj! I još se sve čudim onomad kako toliko pH minus kapi trošim za vodu, nešto se ne sećam da je tako bilo u prošlom growu, kad ono žutać mali svoju politiku vodi...

Iskalibrišem ga lepo, a onda ne budem lenj, pa udarim jedan domaćinski flush. 10 minuta pod tušem i jedan i druga, posle po 6 litara vode sa regulisanom pH i na kraju još po 4 litra vode sa full prihranom.

Uklonio sam još par grančica koje su zaostale i to je to, nazad u boks. Sad samo treba opet razmaći grane i to sve fino rasporediti, al' to će pričekati sutrašnji dan... :)

DSC01368.JPG DSC01370.JPG DSC01371.JPG DSC01378.JPG DSC01379.JPG
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
34. dan cvetanja

Ne znam da li sam se istripovao, ali kod prošlog growa kao da sam primetio da mi se hedovi koji su bliže zidu više debljaju nego oni koji su ispod lampe, te stoga reših da ove godine probam da ih razmaknem tako da stoje uglavnom uz zid, a one najmanje koji se inače ne bi probili do svetla ovako sam postavio direktno ispod lampe, pa ćemo videti rezultat.

Temperatura u boksu je oko 27-28, ali je zato vlaga oko 70. Zemlja se još od flusha nije osušila i čini se da ni neće u narednih par dana. A vlaga je verovatno i takva zato što sad samo jedan vent izvlači vazduh iz boksa, a druga dva hlade CT pomoću spoljnog vazduha. Opet sam nešto prčkao i razmeštao, videćemo kako će ići ovako...

Hedovi su počeli osetno da se debljaju, a pojavile su se i smeđe pistile, možda malo prerano, ali pročitah negde da može biti zbog malo veće temperature kojoj su bile izložene. Lišće žućkasto, jbg, izdržaće valjda do kraja...

Evo i par fotki:
DSC01390.JPG DSC01391.JPG DSC01392.JPG
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Liči na ph problem a i listovi su nakostrešeni. Da ih ne prži slučajno lampa ?
image.jpg
1134_Magnesium_1.jpg
https://www.vutra.org/threads/kompletan-vodič-za-bolesne-biljke-probleme-sa-nametnicima-i-ph.9910/
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
Da, da... Prži ih lampa, listovi su kruti kao od papira i nakostrešeni. Sve je istina. :( Ali ne znam šta tačno da radim. Lampa je na 25-30cm od biljaka, a u boksu nije prevruće. Jedan vent konstantno duva preko vrhova. Bojim se da ne izgubim dragocene lumene, ako dignem lampu na 35+ cm. Šta ceniš, da ipak malo podignem?

Što se pH tiče, primile su skoro flush, pa je posle meren pH runoff-a i sve deluje ok. No teško da će se već sjebani listovi oporaviti. Sledeće zalivanje ide sa čistom vodom, svakako. Iako nisam preterivao sa hranjenjem čini mi se da je malo osetljiva na klopu.
 

oz

Vutra Veteran
Poznanik Foruma
06.03.2008
1.401
7.652
258
Ushuaia, Patagonia
tesko da ce ti ventovi trosit vise od 250w ne brini..max 100w neznam koje i koliko ih imas..
a lampu slobodnbo digni debljat ce se to:)
bude to za 5 na kraju...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 21 gram

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
Ma znam... sprdam se malo. Tri venta za kupatilo su već unutra, plus kalorifer, a sad će i peti vent (verovatno neko kinesko đubre sa štipaljkicom)! Bolje da sam uzeo jednu turbinu i jedan normalan ventilator na početku, nego sve ubacujem jedno po jedno sranje u boks, a slabo se šta popravlja... Al' jbg, sad na 3-4 nedelje do kraja preživeće nekako, al' za sledeći grow moram to regulisati.
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
45. dan cvetanja

Vent nisam rešio.:( Za praznike bio do mojih, namerio da pokupim tamo jedan vent i setio se toga pri povratku, u busu.:crazyd:
Moglo je to da se reši naknadnim slanjem, ali sredio sam bio problem sa vlagom na drugi način - opet su dva venta izvlačila vazduh iz boksa. No kako nisam imao filter na drugom ventu, cela gajba se uskoro osećala na biljke (i to mi se nekako ovaj njihov miris baš ne sviđa, ne znam kako bih ga opisao, al' nije onako prijatan, voćkast ili sladak, nego onako opor...).
Onda sam ugradio filter i to je podiglo temperaturu opet. Ovih dana to nije problem, jer manje radim, pa sam i kući često, a napolju je hladno, pa je dovoljno otvoriti prozor i temp spadne ispod 30.
Sad su mi temperatura i vlaga manji problem.

Veći problem je ono žuto kinesko đubre koje očigledno već mora da se kalibriše pre svake upotrebe. Ispade da sam džabe radio onaj flush pre 2-3 nedelje, maltene već sledeće zalivanje sam zajebo sa snižavanjem pH vode (opet mi je nešto bilo nelogično da se toliko pH minus kapi dodaje, ali opet nisam proverio pH metar). Onda pre tri dana ih zalijem sa po 3l sa sve klopom (i dodam po prvi put i Overdrive), iskalibrišem govno i vidim da je za 0,6 ili 0,7 pokazivao veću vrednost.
Onda pokušaj podizanja pH uz pomoć sode bikarbone, što je radilo donekle, ali je u momentu verovatno došlo do zasićenja ili tako nečeg (pošto se pH više nije podizao) tako da sam na kraju zalio sa pH 6,5, a hteo sam sa malo više. Onda kad sam već zalio, setim se da je soda bikarbona u stvari neka natrijumova so, a pre neki dan sam čitao kako biljke brzo apsorbuju natrijum i to posle blokira sve ostale elemente, a ja dodao u balon sa vodom pa sigurno jednu kafenu kašičicu toga, ako ne i više... i tako se smorim oko svega toga, da sad bukvalno jedva čekam da se sve ovo završi. :(

Razmišljao sam da ih opet bacim pod tuš, mada na 20 dana do kraja... jbg. Izguraće još 10ak dana, valjda se neće skroz posušiti, a onda svakako ide završni flush. Inače, zemlja se dosta sporo suši. Imam utisak da sporije i slabije apsorbuju vodu, mada to može biti i posledica lollipopa, jer je evidentno manje lisne mase ostalo na biljkama. Zalivam ih jednom nedeljno, a čini mi se da bih mogao i ređe.

Na slici ispod možete videti uznapredovani pH lock :)

DSC01396.JPG

A evo i dva closeup-a, jedan sa blicom i jedan bez:

DSC01397.JPG
DSC01400.JPG
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
68. dan cvetanja - HARVEST !!! :makaze::makaze::makaze:

Dugo me nije bilo u dnevniku. Komp je vrisnuo, otišle su i baterije za foto-aparat, biljke su izgledale kao da se muče, a i ja sam se mučio sa njima, tako da niti sam mogao niti sam bio preterano motivisan da pošto-poto nastavim sa dnevnikom, ali evo sad kad je berba obavljena red je da napišem koji redak.

Šta se dešavalo u međuvremenu? Pa 23.04. je obavljen drugi flush jer su biljke nastavile sa simptomima pH locka. Tu je napravljena greška, kao i prošli put, odmah su nađubrene sa pola doze, a već sledeće zalivanje (01.05.) takođe sa pola doze (osim bloom komponente koja je išla u full dozi). Nisam dao biljkama vremena da se oporave jer sam računao da neću stići više da ih nahranim do berbe (a hedovi nisu baš podebeli), pa sam pokušao na brzinu pred kraj još malo klope da im uvalim. 08.05. je odrađen poslednji flush i od tada nisu zalivane. Zadnja dva dana provele su u mraku. Trihoma ima i prozirnih i belih, a i onih tamnih. Nisam probao ni cvetić, nadam se najboljem. :)

Evo fotki iz boksa, od jutros, neposredno pre početka berbe:

DSC01407.JPG
DSC01409.JPG

A ovo su Hera i Gaja, obrane, i ono što je ostalo od njih:

DSC01410.JPG DSC01412.JPG DSC01411.JPG DSC01416.JPG

Prebačene su na sušenje: DSC01413.JPG DSC01414.JPG DSC01415.JPG

To bi bilo to. Ostaje da se ovo prosuši i za koji dan izmeri, pa javljam i to. Ono u maloj kutijici je fini trim (verovatno dovoljno dobar za pušenje), a ono u velikoj su ostaci koji će završiti u nekom hash ulju ili tako nečem.

Nije ovo bio sjajan grow, ali s obzirom koliko sam se minimalno u pojedinim trenucima angažovao, pravo bi čudo i bilo da je drugačije. Dešavalo se da po 4-5 dana ne zavirim u boks, dva i po meseca sam radio 12-časovne noćne smene, gotovo bez slobodnog dana. Imao sam probleme sa temperaturom sve do samog kraja. Sam strejn se pokazao dosta osetljivijim nego Special Queen sa kojom sam odradio prvi grow. Ipak, koliko sam malera imao u prošloj godini, dobro je da sam u ovoj izvukao išta. Cenim da će mi ovo biti sasvim dovoljno do zime, a posle se možda okušam sa automatima. Valja ovaj hobi sagledati iz svakog ugla. :)

Hvala svima koji su pratili!
Dobar dim! :rasta:
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
Nakon 6 dana sušenja, izgleda da sam ih malo presušio... :D
Danas su bačene na vagicu. Gaja, biljka koja je bila veća i dominantnija od početka do kraja growa, dala je nešto preko 45g suvih cvetova. Hera, koja je bila manja od nje, dala je nešto manje od 50g suvih cvetova. Dakle, obe biljke su zajedno dale skoro 100g hedovine. Prinos je manji nego što sam se nadao, ali opet zadovoljavajući. Sudeći po seedfinder-u, RQS White Widow u indooru daje od 55-65g po biljci, tako da ovo moje nije baš totalna katastrofa. Uz hedovinu, izvukao sam preko 20g, finog trima (na slici tegla skroz desno), koji će nadam se biti dovoljno dobar za pušenje, a ako ne, završiće u kolačima. Listove i grančice koje čuvam u velikoj papirnoj kesi, namenio sam za hash oil, biće nešto i ove godine da se izvuče odatle. Ništa se ne baca. :D

DSC01421.JPG

Moje iskustvo nije veliko, tako da ovaj grow mogu uporediti jedino sa prethodnim u kome sam gajio Special Queen #1. Kraljice su definitivno bile tolerantnije na pH oscilacije, temperaturu, đubriva i ostalo. Vegetacija im je duže trajala, biljke su bile veće i već po prelasku na cvetanje ove godine, video sam da WW neće ni izbliza dati onoliko koliko su dale kraljice. I ja sam doduše ove godine imao jako malo vremena da im se posvetim kako treba, tako da sam na kraju jedva dočekao da se grow završi, da se ne mučimo ni one ni ja. Možda sam mogao ostaviti još 7 dana, mada bojim se da bi i ovako stonderski rad bio još pojačan.

Nisam još odneo vutru na testiranje kod ekipe, ali ono što se meni lično čini je da nije prejaka (što za mene nije loše), ali i da je malo više stond nego high (što i nije baš ok), ali šta da se radi. S obzirom da sam klonove dobio na poklon u poslednjem trenutku, presrećan sam što sam išta izvukao. Biće da se puši, bar do zime. :)

Ovaj dnevnik može u završene (kao i prethodni koji niste prebacili :p).
Toliko od mene! Do sledećeg dnevnika! Stay high!:let: