400 W Domacica

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Evo,konacno da i ja zapocnem posle silnih problema,svoj dnevnik uzgoja. Skoro sam poceo da pratim ovaj sajt i dosta stvari naucio,ali znanje bez prakse je nista,tako da.... Pocelo je tako sto sam ostao bez stalne seme i onda je pocelo dovijanje za nabavku,zatim ocajan kvalitet,a od skoro i nedostatak kinte jer sad imam i porodicu,mada ipak najvise zato sto se teze nabavlja,pa jos smece!
U pitanju je obicna domacica(neka sa crvenim hedovima,koja je bas drmala i jos nekog semenja koje se vremenom nakupilo...),ali mislim da ce i takva biti bolja od smeca koje uvaljuju na ulici...pod uslovom da bude he he....Koliko sam ih jadne izmaltretirao,jos su i dobre...
Prvo sam uzeo i stavio 5 semenki na klijanje u supstrat(humus ph 6.8+stiropor 10%+pesak 10%) sa vlaznom maramicom preko(23.10.).Posle 2 dana 3 od 5 su proklijale.Tada sam imao samo 2 stedne i to crveni spektar,te su mi se mnogo izduzivale.Kasnije sam ubacio jos 2 neonke koje sam imao,ali nisu bile neke,tako da su nastavile da se izduzuju...U medjuvremenu sam napravio box 30x30x90 i planirao da ga sredjujem. Problem je sto sam ucio sve uz put,sto je mnogo tezi nacin,ali sta da se radi. S' vremena na vreme bih stavljao jos po neku semenku,jer mi se strasno dopala jedna tema gde je lik radio SoG i imao berbu svakih nedelju dana. Stekovala se kinta za hps i guralo se dalje sa uslovima kakvim,takvim... Uzeo sam jednu zivinu sijalicu od 160 w i nastavio pod njom vegetaciju,ali je box-ic ubrzo postao tesan,posto sam prve tri biljke prebacio u kante od 5 L,a imao sam jos par u posudama od 1 L i par malih u plasticnim casama. Tako resim da zbog malih razlika u ceni,uzmem hps od 400 w. Trebalo mi je za Agro ili Green Power varijantu oko 90-100 eur.medjutim naletim na obicnu Son-T Pro+pigusnica+upaljac za 40 eur. za ostatak kinte kupim PH metar i nesto gradje,tako da sam napravio box 130x70x120. Taman kad sam hteo da zapocnem dnevnik uzgoja,desi mi se havarija...rikne mi hps zbog upaljaca. Sreca te sam sacuvao racun,pa su mi je zamenili u radnji i jos dali kondenzator gratis! Na otpadu uzmem vatrostalno staklo od rerne i sklepam privremeni cool tube. Njega hladim sa 2 cevna ventilatora od 12 cm i sklepam i karbon filter od stapa i kanapa(parce kanalizacione cevi,malo stiropora,malo zice,aktivni ugalj iz akva shop-a)
http://yfrog.com/5xpicture015640j http://yfrog.com/6fpicture016640j
http://yfrog.com/5ppicture017640j
http://yfrog.com/6epicture018640j
http://yfrog.com/6fpicture019640j
http://yfrog.com/5ppicture020640j
http://yfrog.com/6fpicture021640j
http://yfrog.com/6fpicture022640j
http://yfrog.com/6fpicture024640j
http://yfrog.com/6epicture025640j
http://yfrog.com/28picture026640j
http://yfrog.com/capicture027640j
http://yfrog.com/jppicture028640j
http://yfrog.com/86picture029640j
Posle silnih peripetija,to sada otprilike ovako izgleda. Trenutno mi je u izgradnji box za vegu 60x60x70 i za nju se spremam da uzmem mh 250 w,jer sam nabavio prigusnicu i upaljac(maznuo sa posla kad su menjali svetiljku) . Cim zavrsim veg box,stavljam najvece biljke na cvetanje(sada mi je sve u jednom box-u). Poceo sam lst a nabavio sam i mrezu,tako da ni scrog nije iskljucen. Toliko za danas,a uskoro ce biti jos slika kako dalje napredujem.

EDIT: Niko komentar da ostavi....sinoc sam "na brzaka" opisao svoj pocetak. Moram reci da sam prezadovoljan sadasnjim stanjem,sto se opreme tice,jer to mi je najveca frka na pocetku bila. Medjutim zahvaljujuci sistemu uradi sam,imam sve najpotrebnije(ostaje mi da kupim samo jos merac vlaznosti,mikroskop i mh 250 w).

http://img46.imageshack.us/img46/1690/img2104640.jpg http://img691.imageshack.us/img691/2254/img2105640.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/7479/img2106640.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/4932/img2107640.jpg


Evo kako mi izgleda novi box,malo je duze trajala izrada jer je radjen od debljih gredica sa vise ojacanja,zato sto ce biti ujedno i postolje za akvarijum,tako da mora da trpi veliku tezinu.


Cool tube sam planirao uzeti u *********** 125x400 mm,ali im je nestao. Taj mi je bio max sto se cene tice za kupovinu,sada imaju samo skuplji od 150 mm,pa mi se ne daju tolike pare tj i da hocu da dam,nemam. Plus sto sam vec uzeo ventove od 120 mm i crevo... Sve u svemu zadovoljan sam kako je moja samogradnja ispala+plus sto je vece uzivanje uraditi sam,ustedu da i ne pominjem. U *********** je cool tube 7200 din-oko 75-80 eur,a moja samogradnja 200 din za vatrostalno staklo tj 2 eur. Ventovi dospelovi 120 mm 150m kubnih/h 2x750 din i 2 metra nekog alu flex ili kako se vec zove,creva 300 din.


Carbon filter sam sklepao od cevi za kanalizaciju oko koje sam uvio mrezu zicanu (mislim da me je metar kostao 500 din i ima je dovoljno za 2 filtera duzine pola metra),navukao carapu,usekao u debljem stiroporu prsten 5cm koji sam navukao na cev i zatim i oko njega stavio mrezu pa carapu. Za ispunu prostora,trebalo mi je oko 2,5kg aktivnog uglja koji sam placao 500 din/kg.


Na pocetku sam koristio humus koji je imao ph 6.8(malo jaci,ali biljkama je izgleda odgovarao). Zadnji put kad sam ga trebao kupiti,nije ga bilo,pa sam kupio Carobnu Zemlju,ph 6.0,pa cu tek videti kakva je(200 din 20 L). Tera Magmu nisam hteo uzeti jer je 3x skuplja. Uzecu je kad budem dosao do kvalitetnijih semenki. Sada mi je naj naj bitnije proci sto jeftinije. Ne mislim da se stekam,ali ne mislim ni davati na opremu 1000 eur,kad to isto sam nabavim ili napravim za 200 eur. Na zalost nismo svi u mogucnosti uzeti sve sto bi smo zeleli odmah. Nije mi bio problem zbog dima,ranije odricati se bilo cega,ali sada ne mogu detetu uskracivati nesto zbog toga,a da budem iskren,ne bih ni da ostavljam vuju!!!!
Takodje,mnogo sam zahvalan ovom sajtu sto postoji,sto ima mnogo korisnih informacija i najbitnije od svega sto ima ljudi iz svih nasih bivsih republika,uvek spremnih da pomognu. E,upravo ovo poslednje mi je od svega najdraze!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
42
Svaka čast na BOX-ovima na trudu a vidim da imaš i nešto znanja općenito o svemu kao i indor grow.
Oću da kažem kako čitam ovaj forum i pratim dosta tema već odavno, super je to što kažeš kako nas ima iz svih bivši rep...
Informacija ima baš dobri pogotovo za ovu temu o marici našoj dragoj i ja sam dosta tog naučio specijalno za rast cvjetanje i ostale stvari .

Ali brale ljuti me jedna možda malo smješna stvar koju sam vidio na dosta postova kad je priča o sjemenu.
Ti si napisao citiram (U pitanju je obicna domacica(neka sa crvenim hedovima,koja je bas drmala i jos nekog semenja koje se vremenom nakupilo...),ali mislim da ce i takva biti bolja od smeca koje uvaljuju na ulici...pod uslovom da bude he he.)

Prvi dio ovog texta (obična domaćica ) je OK
Ali ovo gdje kažeš uličnog smeća mislim da grješiš poprilično u tom djelu.
Ja iz osobnog iskustva što sam do sada imao biljki a to je bilo pretežno vanjske sadnje bila su fenomenalna, sjemenke su bile razne a TRIP za skupljanje sjemneki bi bio uvjek na kraju kad bi bilo u opticaju to smeće kako si i sam rekao.
Isto tako sa indor sadnjom sam imao iskustva sa msećem od sjemena i nisam nijednom požalio, nemogu reć da sam imao baš neke žestoke urode ali kilo,dva bi se namirilo na kraju i to baš od smeća nekog koje je radilo kao i AK i JACK i WITE.W pa i ORANG itd...
I sadašnji box imam nekog smeća koje dobro kuri za razliku od par komada koje su kao deklarirane sjemenke.
Čitajući ovaj FORUM i postove kao i dnevnike uzgoja dokazano je da nije baš toliko ni bitno sjeme nego kako radiš oko nje i koje uvjete joj daš.
Ti si dobro složio sve i nadam se najboljem rezultatu za tebe to ti i želim !!!!!
Nadam se da ostali neće zamerit na mom komentaru , kako sam rekao vidio sam dosta takve spike a na kraju kad rodi i kad se može pušit itd.. onda se zaboravi skoro sva spika koje je sjeme koja je vrsta nego svak pita kolka je koliko je rodila,kako je đubriš,zalivaš itd... slično tom.
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Kad sam rekao smece,mislim na vuju na koju sam nailazio u poslednje vreme-puna lisca,odvratan ukus kada se pusi,boli glava posle nje itd. Imao sam ranije odlicne seme,ali su momci pali,tako da je zadnjih par meseci bilo sve preko nekih klinaca i onda resih da prekinem bacati pare na to. Ne znam kao je kod tebe,ali kod nas je u poslednje vreme(bar mojoj ekipi,ne samo meni) mnogo lose sto se nabavke tice.
Sto se semenki tice,odvajalo se srecom ranije dok nisam imao zamerke...tako da to za smece shvati uslovno. Ipak nisam vise tako mlad i ne krecem se kao ranije,pa mi je teze naci dzidzu,sto pre nije bio slucaj.
Zato lepo odlucih da probam sa uzgojem pre mesec i po dana i nisam ni mislio da cu ovako sa opremom dogurati. S obzirom koliko je kinte ulozeno.... Tada sam i poceo sa citanjem i skupljanjem informacija u cemu mi je ovaj sajt mnogo pomogao. Jedini je problem sto sam prvo posadio semenke,pa uz put saznavao,gradio,prepravljap itd,tako da su biljke bas izmaltretirane,ali opet kazem,sta su prosle,prezadovoljan sam izgledom. Mislim da ce mi sledeci uzgoj biti bolji,mada je to uslovno,zato sto cu imati 2 box-a,pa veg u jednom i onda dodavanje u cvetajuci box.....da max skratim vreme izmedju harvesta,ipak 2 meseca nisam pusio,pa mozda drugacije razmisljam(ovo mi je najveca pauza u zadnjih 10 god).
Hvala na lepim zeljama,jer podrska mi kao pocetniku mnogo znaci!
 

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
42
:sick:Tako je kad imaš posla sa padavičarima.....
Zezam se ja za to.....
To što te glava bolila i bilo je lišća nemora da znači za sjeme koje si našao u svem tom mora bit smeće kao i to.
Ja isto dugo pušim nabavljao sam svugdje i svašta ali kako oni to znaju radit u vrjeme kad jekriza ili šta već onda bude lišća naravno ali i sjemena da bi dobili na gramaži .
A to sjeme može i da bude od neke strašno dobre biljke zato uz sve to meni i je zanimljivo šta ću dobiti iz takve biljke.
A rekao sam već uvjek se iznenadim i nikad neznam koje je vrsta,pa kad zapalim onda je ludilo tek hehehehe:sick::sick:
Ali da kažem i ovo .
Ja što vidim na ovim slikama biljke dosta zdravo izgledaju osim što su malo rjetke kako da kažem malo grana imaju a to može da bude baš razlog tom kako si rekao maltretiranju u prvom djelu vege...
Ali za ubuduće već znaš da nema potreba da se toliko puta presađiva jer je svaki put to stres za biljku i nemože da se razvija normalno kako bi trebala mada joj daš sve ostale uslove bez obzira .
I meni se desilo isto kod prvog puta ali sam tad opet imao sreće sa sjemenom pa je biljka rodila ko luda na kraju za malo više dana nego što je normalno.
Sad kad imaš te mlade koje su nove nikle i radiš drugi box iskoristi i nadoknadi to što su ove rjetke, kad toliko voliš maricu a vidim da voliš kriviš se gore nego ja kad spadnem na 100g.....
Samo naprjed uz teoriju koja je ovde prisutna i ispisana kroz mnoge postove i dnevnike i praksa koju sada imaš kod sebe zarazit ćeš se i mnogo tog naučit o marici i uzgoju što je jako dobor kao i hobi a naravno kao i potreba današnjeg prosječnog čovjeka sa balkana pa i dalje:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Raduju me te JUPOLače kante koje imaš idealna mjera za biljke :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Hvala He-Man!

Dobar je i temp mi je ispod lampe 30c,a malo nize gde su biljke jos neki stepen niza,tako da svoj posao obavlja kao pravi,a ne kosta nista skoro. Jedino sto sam ga oblepio alu folijom iznutra,ali i to cu zameniti cim nabavim dobar lim. Ipak je za nas unutrasnje uzgajivace(u mom slucaju pocetnik),varijanta uradi sam zakon!
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Obradovalo me je ovo sad sto sam procitao i nadao sam se da ce tako i biti. Ipak videcemo. O svemu cu nastaviti izvestavati i cak ako bude neuspeha,necu odustajati,jer upravo sam nasao novi hobi :)
Eto u isto vreme tako reci rekoh hobi!
Retke su jer dok su bile manje,rasle su kao lude u visinu pod zivinom sijalicom,pa se listovi redovno naslanjali na staklo. Koliko god da ih odaljim,sutradan su uz staklo:sick:,tako da su se ti listovi susili,pa sam ih capnuo,a i dok su bile u tom malom box-u,nisu im rasle grane sa strane jer su bile zbijene.Steta sto nisam slikao tu gomilu..... Ali sad je mnogo bolje,rastu na sve strane i popravljaju se. Jedna se takodje prelomila na pola(ta je bila najveca),jer kad sam je povezao,bila je tanana,ali je pocela naglo da se deblja i kanap je poceo da se useca. Kada sam pokusao da ga odvezem,samo se prelomila. Dodje mu kao da je topirana,ali je odmah nastavila sa rastom i jos brze pustila grane,nije u opste bolovala. Vrh drzim u vodi,nadam se da ce pustiti zilice,pa ako ta biljka bude zenka,od klona eto potencijalne majke!
A kante sam nakupio jer sam skoro tasti molerisao stan,pa mi dobro dosle:181:

http://g.imagehost.org/view/0891/Picture_031
http://g.imagehost.org/view/0958/Picture_032
http://g.imagehost.org/view/0797/Picture_035
http://g.imagehost.org/view/0514/Picture_036
http://g.imagehost.org/view/0808/Picture_037
Evo jos nekih slicica...iako nisam jos presao na 12/12,mislim da ce uskoro pokazati pol,tako da ce mi to olaksati,a na cvetanje cu ih staviti tek kada budu napravile pun krug oko kante,pa mreza preko... Kako mi je osnova box-a 130x70,deo 70x70 ce biti pod mrezom i radicu scrog,a u preostalih 50x70 cu ubacivati biljke i kantama od 2 i 5 L i raditi sog. Sve ce zavisiti od odnosa zenki. Foto period im necu menjati da bih saznao pol ranije,jer su i ovako dosta pod stresom bile.
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Bedak! Danas resim da uzmem Terra Magmu i odem do Tempa,medjutim nestala... Kako je krenuo sneg i guzve u saobracaju ogromne,nije mi se dalo traziti na drugom mestu. Tako da ostajem na Carobnoj Zemlji,ali je mesam pola-pola sa humusom koji sam na samom pocetku uzimao i koji mi deluje ok.
Ovo je od Carobne Zemlje
http://g.imagehost.org/view/0670/Picture_040

a ovo od tog supstrata
http://g.imagehost.org/view/0548/Picture_043
http://g.imagehost.org/view/0768/Picture_042

i uzeo sam neko Substralovo mineralno djubrivo da isprobam kakvo je... ne planiram jos djubriti jer se nadam da ce uskoro pokazati pol i onda cu i ostale biljke prebaciti u kante 10 L,znaci tek za par nedelja.


EDIT: Od 3 najstarije biljke 2 mi deluju kao potencijalne zenke,a jedna jos ne namerava pokazati pol,ali jedna nesto mladja biljka izgleda mudonja. Jos nisam siguran,ali sam za svaki slucaj preventivno prebacio ogromnu providnu kesu preko nje i obmotao selotejpom,tako da ne postoji mogucnost ni slucajnog oprasivanja,a za dan,dva ce se vec lepo videti.
Aparat me nesto zeza,nije mi hteo uslikati makro,a ranije je lepo to radio...probacu sutra da uslikam bez hps-a.


Evo slikao sam ih danas,sinoc nikako nisam uspevao da ih uslikam u makro planu
ova mi se cini kao zenka garant da ce biti
http://g.imagehost.org/view/0437/Picture_052
http://g.imagehost.org/view/0693/Picture_056
a moguce i ova
http://g.imagehost.org/view/0899/Picture_054
ovo je najverovatnije mudonja i uvio sam ga ovako da mi se ne bi razbacivao semenom u mom odsustvu
http://g.imagehost.org/view/0005/Picture_057
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Potvrdjeno 2 zenke,danas se vec lepo vidi



a za ovu trecu verujem da ce i ona biti,mada se jos ne vidi lepo


S obzirom na nivo iskustva koje imam,a to je 0,sve sam zadovoljniji kako napreduje(m).
Nemam trenutno kinte da zavrsim osvetljenje u veg box-u,da prebacim ostale biljoze,da ove zenke konacno bacim na cvetanje. Lepo se uvijaju oko kante i uskoro ce napraviti tako reci pun krug sto ce biti idealno za pod mrezu. Ovih dana cu ih zalivati topljenim snegom i ledom,jer verujem da je bolje od cesmovace koju sam do sada koristio,ispravite me ako gresim...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
42
Za taj snjeg i led nisam baš siguran da nema neku prljaštinu u sebi koja je nepotrebna biljki,neznam nisam to nikad probao ali onako logično kad pogledaš šta kroz takve oborine smrada prođe neznam koliko je to pametno.
Kažeš uzeo si klonove već sa njih a tek su ti pokazale kao spol pa zar to nije opet malo prerano za klonove ????
 

mjesecar

Aktivan Član
02.06.2009
319
32
0
34
nebi ja radio to sa snijegom,ako ti cesmusa nije ok prokuhaj je procijedi i problem rijesen...ostavi se snijega.ok
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Dugo su bile vegetirale i imaju oko 50 cm i dosta grana,tako da sam im capnuo po jednu. Treca je suvise retka i grane joj nesto usporile sa rastom,pa cu sto se nje tice jos sacekati neki dan,taman dok pokaze pol. Za sneg sam mislio da ne moze biti gori od cesmovace,znam da je u atmosferi svasta,ipak prirodnija mi je delovala,a i na ovom forumu procitah negde da je neki korist,ali poslusacu savet iskusnijih. Na zalost imam sranje od ph metra,analogni iz hidroponike i sluzi mi samo za ukras,posto sta god uradio sa zemljom i vodom,pokazuje uvek 7. Cim budem imao nesto kinte,uzimam bolji ph tester,jer bez njega je ipak sve nagadjanje. Hvala na savetima...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: eco

eco

Aktivan Član
07.04.2009
261
9
18
33
moram se sloziti sa tobom oko ovog precjenjenog SMECA sa ulice,drago mi je sta se pojavio neko ko je nesto procito prije nego sto se bacio u growing,odlicno si odradio boks je***no improvizirano,dobro dosad odradeno..:clap::hehe::clap:
zasluzujes +rep..i radujem se kraju ovog dnevnika,bit cu u toku
samo reci -koj je rezim svjetla..i N-P-K gnojiva
poz..uz..
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Hvala na pohvalama,trudim se sto vise procitati i nauciti,sto i nije tesko na ovakvom forumu. Da nije njega,ko zna sta bi bilo... Razumljive su mi i kritike sto se pocetnika tice kojima se ne da ni slovo procitati,a sve je lepo objasnjeno. Lako je kasnije pitati za odredjene probleme koji se pojave,ali za same osnove...
Rezim svetla mi je jos uvek 18/6 jer su mi u box-u pored ove 3 najstarije biljke,jos 10-tak mladjih,tako da jos ne prebacujem na 12/12,oko Nove planiram da zavrsim veg box ako mi finansije dozvole. Box 60x60x75 je gotov,samo da uzmem nesto bolje osvetljenje i to je to. Taman ce do tada biljke i mrezu lepo popuniti(nadam se). Samo sam jednom do sada par biljaka djubrio sa Floravit-om za cvetanje NPK 5-5-6,a kupio sam i Substral za jacanje biljaka 5,8N(3,2 u obliku nitrata,2,6 u obliku amonijaka),2,9 P2O5 i 5,7 K2O. Substralom sam juce prihranio najslabiju biljku od 3 najstarije,koja jedina nije jos presadjena u kantu od 15 L,ali cim budem siguran i za njen pol ide i ona u vecu(sutra najverovatnije posto izgleda da ce i ona zenka biti). Ta mi je biljka najbolja bila,ali sam imao nesrecu da se prelomi. I pored toga nije bolovala,vec je nastavila da buja,ali pre nekog vremena je usporila sa rastom,tako da predpostavljam da je iscrpla sve iz zemlje(nalazi se u kanti 5 L). Dajem malo manje od pola preporucene doze sto se rastvora tice,pa cu videti vec kako ce dalje ici. 3 zenke od 3 nisam ni sanjao da ce biti...
 

eco

Aktivan Član
07.04.2009
261
9
18
33
ni ja 7/9 pa je jbg,sta se onih malih tice mozes ih bacit na 12-12 da vidis spol i rjesis se decki,pa vratis na veg.
zasto radis scrog,mislim da bi ti za 1. put bio jednostavnilji samo jedan lagani lst,vidim vec si poceo,ustvari pici ti po scrogu..imas kog pitat :)
aj uz..
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
46
Nisam jos mrezu postavio,cekam trecu biljku da presadim u vecu posudu,pa cu onda...nego mi se kad su vec sve zenke,lakse cini pod mrezu ih baciti zbog kontrole visine,jer nisam mnogo isao u visinu sa box-om,a ova domacica samo cepa u vis... Evo kako za sada izgledaju



Jos im malo fali da naprave pun krug oko kante i tada cu ih staviti na cvetanje. Ostale mogu takodje na 12/12,ali imam i dosta skroz mladih biljkica u casama,tako da ne bih jos da im menjam foto period,da ih ne stresiram bez potrebe.
Svakih 7-10 dana ubacujem nove semenke na klijanje da bih sto vise smanjio razliku u vremenu sto se pristizanja tice. Video sam negde ovde temu perpetual sog i dopala mi se ideja (slicno sam nesto vec imao u glavi,ali nisam zbog nivoa iskustva znao tacno kako). Zbog toga i planiram u jednom delu box-a tri najvece biljoze pod mrezu,a u preostalom delu da ubacujem ove mladje,posto i onako imam neke izduzene biljkice a zao mi da ih bacam.
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Imaš ozbiljan manjak magnezijuma i nešto manje potrebe za kaliji.
Koliko često zaljivaš te koliko im vode daješ? Izgledaju ko da ih prezaljivaš.
 

CaNnDza

Aktivan Član
25.05.2009
493
17
28
S necim imas problem,ne znam dali sam u pravu!!Sto se tako snuzdila?Sto je savijas stalno ili zbog toplote (imas li odogor na to pitanje meni je jako potreban),imam i ja slican problem listovi izgledaju nekako ukuvano,ali samo na delu stabla gde sam radio crop....da im je sve OK bas i nije :S

#34 ti si me prestigao u toku pisanja si vec dao ogovor,znaci manjak mg moze biti.Imam one staklene bocice sa magneziumom,koristi se kod ljudi kada imaju manjak magneziuma popije se jedna dnevno tako nesto....e sada dali bi mi bilo pametno da malo ubacim tog mg u vodu sa kojom zalivam???