400W HPS->Raznolika Domaja->EpicFail Grow

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
Pozdrav ljudi, evo i mene posle ravno god. dana, sa novim grow-om, koji ovog puta treba da bude ozbiljniji.
Iza sebe imam jedan PC CFL koji se ne srecno zavrsio , evo ako se neko seca ->
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.


Posle dosta pretrazivanja i informisanja sklopio sam sledeci Box->

-Dim. 1x1,2x2
-Za rasvetlu sam odabrao 400W HPS od pocetka do kraja. sa reflektorom Six Fold
-Ventilacija 1 vent za upuh , dva za ispuh, jedan duva po biljkama
-box oblozen sa Black&White reflektivnom folijom

Semenke su iz raznih paketa i prica, tako da ima dosta razlicitih genetika..

Zemlja za male saksije:
40% perlit, 5% vermikult, ostalo zemlja "PLANTELA BALKONIA!"

A ovakav je plan bio:

-Drzati biljke u malim saksijama dok ne pokazu pol, i onda cure sacuvati i staviti u vece od 10l.
Al tek kad sam ih posadio i zavrsio sve lepo, svratim na forum i izvalim da sam uzeo krs od zemlje,{nije bilo terra
magme vise kad sam uzimao, a ucinilo mi se da sam procito da je ovo kao dobra zemlja :balls:},al jbg

-nista resim ja da nastavim tako valjda ce biti dobro posto je puno i perlita i sve, ima i glinene kuglice na dnu i vrhu,
pa posle da prebacujem u bolju zemlju, al kobas, evo vec 20 dana imaju i muce se nesto zestoko,dosta sporo napreduju, prvo su krenule da se opustaju,sad su skoro svima listovi spusteni
skroz dole
-plus krenuli su da zute donji listovi na 3, 4 biljke
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
95
0
31
Gledaj biljke ti pokazuju da nisu sretne,nešto ih prži,opet ista greška...nisi kupio rovjerenu nego neku drugu zemlju i sad češ se drkat,moj savjet je da napraviš flušing cjelookupni,nisi nigdje napisao dali hraniš biljke ili tako nešto,imaš negdje na internetu marijuana deficiency chart pa izvoli to pronać i pročitaj simptome koja ti biljka pokazuje,istraži malo neče ti ovdje nitko odgovorit šta nevalja jer jednostavno nemože dok sam osobno ne izmjeri ph zemlje,vode i ostalih sranja koja si ti mogo pogriješit dok si postavljo grow ili zemlju mješo,zato ja govorim kreni odma od maksimuma da se nemoraš kasnije mučit!
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
Hvala prijatelju na komentu, vidis da si mi pomogao ;D

Ne Hranim biljke, i to mi je padalo na pamet, videcu sta cu, mozda ih zagnojim sa ovim za vegetaciju, posto po ovoj def. Chart ,izgleda ko da fale ovi glavni NPK.

Jbg, za**** sam se , bio sam siguran da je zemlja dobra...nesto mi bilo u glavi Terra magma, composana ili balconia, ne znam odakle..i ja uzmem ovu najgoru
 

Zlo&Naopako

666&999
Moderator
27.12.2009
3.057
4.371
228
Pozz
Evo,da ti kažem samo,nije balkonia loša zemlja,ja je koristim već treći grow i zadovoljan sam.Štoviše,sada nisam čak niti stiropor mrvio (prije sam to dodavao),ni pjesak stavljao,već samo drenažu na dno (hydroton) i iz vreče direkt u saksiju zemlju sipao i lijepo napreduje bilje,jedino što sad nisam imao sreće sa hermićima,al to sad nije bitno.
E sad,pošto imam (neugodnog) iskustva sa previše zaljevanja i neodgovarujičim ph,rekao bih da je to to.Iako ti namjestiš ph da valja,hydroton ti ga podigne i to drastično.Probaj namočiti šaku kuglica u vodu sa 6-6,5 ph i onda kasnije malo izmjeri.Siguran sam da će bit oko 7-7,5.
Drugo,čini mi se da si previše razblažio zemlju,jer su požutile,pa bih rekao da im hrane fali,ali polako sa gnojivom,ako ih sad previše prihraniš,moglo bi sve otić do qrca.Plantela nije jaka zemlja,u to sam se uvjerio sad kad ju nisam mixao sa ničim.Nakon 20-tak dana,bilo bi vrijeme za 1/4 doze gnojiva za vegetaciju,tako da bi mogao sad tako blagu dozu dat,pa onda nakon 3 dana stvit peroksid (hidrogen) pa onda čistu vodu.Poslije vode pusti koji dan više da se malo prosuši zemlja,pa opet može lagana prihrana.
Ja sam jednog moodonju ostavio tjedan dana bez vode u saksiji od 1,5l i nije crko,pa ti sad vidi :)
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.182
131
0
33
Osim što su ti biljke žedne, ništa im ne fali... Zali to issa ti.
I nije terra magma tolka majka da se BAŠ MORA uzgajati u toj zemlji.
Slobodno ubaci hidrogena.
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
Pozz zlo,
Po svemu sudeci, najvise mi vuce na to da im fali hrane, a i na sve to najverovatnije ove glinene jos i ph podizu...
al ovako sam odradio, dvoumio sam se dal prvo hidrogen il prehrana, i na kraju sam ih malopre zalio sa ubacenim hidrogenom pa cemo da vidimo za par dana...
Al ono , ako je slaba zemlja kao sto jeste, a ja je jos ubio sa perlitom i kuglicama, bice da gladuju...
javljam sta je ispalo za par dana
 

Odin_of_Asgard

Aktivan Član
23.03.2010
188
39
0
47
Balconia je dobra zemlja, ja radim sa njom, samo se nebi složio sa Zlom glede prihrane ... nakon 20 dana može cijela doza gnojiva, ali to je po želji...ne znam zašto si mixao zemlju, treba joj,eventualno, dodat malo stiropora...očito je da im treba dušika...
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
@ Odin slazem se brate
sve sto ste rekli stoji.

Update:
26.11. 23:55 - Zalio sa peroksidom
27.11. 23:55 - Zalio sa Djubrivom,pola doze.

28.11 17:55
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

-Podigle su listove, sto je dobar znak

Sad cu jedno 3-4 dana da ih ostavim , bez zalivanja...
pozz
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
95
0
31
Neznam šta da ti kažem osim probo sam zemlju od plantelle čak je i bilo u njoj 15% perlita,to je valjda ta balkonia il nešto ali sam extra razočaran bio,previše sam imo deificijencija,sadio sam lemon skunk i church,lemon skunk nije uopče procvjetao,samo kao da je ošo u neki lock,lgano je lišće žutilo i opadalo,ja kontam da je bio prenizak ph,pošto plantellina zmlja ako e navaram ima ph 5,5 pa je vjerojatno u tom problem,kako god bilo neču ju nikad više samo od substrala terra magma i compo sanna,to je provjereno i nikad problema s njima,raste ko korov u obadvije makar mislim da je terra magma u dodatku perlita bolja za cvijetanje nego compo sanna ali neka i jedna i druga daju odlične rezultate!KOLKO PARA TOLKO MUZIKE AKO MENE PITAŠ,I U OVOM SVIJETU JE TO TAKO,AKO OŠ JEBENE BILJKE MORAŠ IČ NA ADVANCED NUTRIENTS ILI NEKA TAKVA NAPREDNA GNOJIVA I MALO SKUPLJE ZEMLJE OD 30KN 15 LITARA!KAKO GOD AKO IM JE BOLJE PROBAJ TAKO,MAKAR BI TI JA SAVJETOVO DA PROBAŠ NAPRAVIT JEDNU FORU KOJU SAM JA PROBO,UZMI KANTU NAPUNI VODOM,NABAVI PH TESTER DA IZMJERIŠ PH,NAMJESTI PH VODE NA 6,5 I UZMI SAKSIJU I UMOČI JU I OSTAVI TAKO UMOČENU JEDNU VRIJEME I TAKO FLUŠAJ,PUNO BOLJE PODEŠAVA PH AKO MENE PITAŠ,IMO SAM TAKVIH PROBLEMA PA SAM JEDNOM TAKO SPASIO BILJKU I ISPLATILO MI SE,AKO TREBA I ODREZAT POLA BILJKE ILI NEŠTO NIKAD NIJE KASNO,UVIJEK MOŠ VRATIT U VEGU I PONOVO!ALI NADAJMO SE DA NETREBA TAKO NEŠTO,SORRY ZA CAPPS LOCK ODVALIO SAM SE I NEDA MI SE UGASIT HEHEHE!PPOZZ

ozbiljan sam za onaj flušing da probaš,ja mislim da je možda zbog zemlje i da trebaš na jednoj isprobat isflušat dobro da ispraviš ph zemlje ako je kako moguće,probaj na jednoj pa češ vidjet oče se ispravit stanje na njoj,u roku par dana češ vijet dal reagira bolje nego ostale!
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
@ 4herbs hvala sto si se iscimao brate ali nece trebati, jeste do zemlje, al ne do ph-a, vec do toga sto nije bilo nutrijenata vise,al evo biljke su se povratile, listovi su prestali da zute i sad piche...nadam se da ce biti ok.
stavljam sliku cim nabavim baterije za aparat.
zz
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
41
Pozz pajdo, nakon skoro god.dana, evo nas opet , ajde neće valjda i ove godine opet od samog početka zajeb......
Ma kako god bilo znam da ćeš ti to rješiti (frik koji je imao pun kura. problema, al je svaki rješio), osim hermića:icon_lol:
Makni te kuglice i pusti da ti se zemlja prirodno isušuje. temp. ti je pala, imaš kuglice, meni se vjesili listovi od previše zalijevanja. pozz i sretno:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
Hahaha Jooooo ,de si brateee!! , kad napolju zaldi mi ulecemo na forum! :D , vidim da si se ti iskilovao u uzgoju, svaka cast!
sklonio sam kuglice, j**ale me kuglice, ja reko da budem sad pro, pa da natrpam sve xD , al nema veze naviko sam na probleme, dok god se daju resiti :) What doesnt kill us makes us stronger..
sretno i tebi s novim indorom
pozz
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
41
ajde za ne daj bože probleme, mala pripomoć, ako je već nisam proslijedio prošle god. :icon_lol:
sretno:sun2:

ma da sam da sam još stavio link, je... emu kad je tako dobra:ludaci_lol:
evo kompa:
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
, skoro sam opet zaboravio:icon_lol:
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Pozz!
zanima,zanima,kako ne!?:)...lijepo si ti to sve izmajstoriso..(nadam se samo da se nisi naudiso previse prasine od perlita)
Sad biljke lijepo izgledaju...samo teraj dalje...sretno:)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
95
0
31
Smanji malo s gnojenjem jer koliko vidim fan listovi su ti doslovno kanđe postali a na dosta biljaka imaš spržene vrhove na večini lišća,sad si presađivo,nemoj hranit sljedeća 3 tjedna,dok sama ne počne žutit dole,inače je poprilično dobrog izgleda,makar si neki trning trebo radit,biljke nedaju mnogo uroda ako rastu u visinu (bor style) kako ja to volim zvat,da si svau topiro u početku mogo si očekivat 20% ako ne i više uroda ali okej,samo ti sad idi ovako i ništa nemrdaj,što manje oko njih picajzliš to je njima bolje,samo imaj na umu da sad dezinficiraš boks barem jednom tjedno,usisavaj malo,puno smeća zna bit uokolo zbog ventilatora i zna se svakakva gamad zavuč unutra!Svaka čast sve u svemu neče bit loš grow ako ih lijepo odradiš!
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
41
to ti se zove KREATIVNI NERED:icon_lol: ma da sad to izgleda puno bolje, opet ih izvlačiš iz govana:icon_lol:
:clap::clap: REP+
p.s e da gdje se može nabavit crno-bijela folija? (manji gradovi Hrvatska) bilo ko?
 
OP
OP
The

The

Aktivan Član
30.10.2009
82
18
8
30
www.flow.co.rs
@4herbs ma jednom sam ih zgnoio, to ovo kad su mi pozuteli listovi, al sam se zeznuo pa sam im dao prejaku dozu, al nema veze, dobre su... vise ih je izvuklo, nego sto su se malo zakandzile neke biljke
Uradio sam LST sad, to mi dodje nekako najbolje, Hvala na savetima, bice ciscenje, kad skupim snage da sve to ispomeram :D..

@bobach haha , ma nema tu kod mene zezanja :)
Hvala hvala, Pozz ljudi
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.