5 popularnih, ali stetnih supstanci koje moze zamijeniti marihuana

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Bit kontrole pojedine vlade je da mogu odluciti sto suvremeno ljudsko bice smije ili ne smije unositi u svoje tijelo. Zabrana svake supstance koju koriste odrasle osobe, bez obzira kako stetna bila, jednostavno ne smije biti dopustena u slobodnom drustvu.

Medjutim, neke supstance su oznacene kao vrlo stetne, od strane „eksperta“, tako da tvrde kako reklamne kampanje moraju zahvatiti cijelo covjecanstvo i s time izbaciti te supstance iz sveopce populacije. Naravno da zakoni i policija s puskama i zatvorima nikad nisu uspijeli eliminirati njihovo koristenje kroz povijest. Dakle, zabrana bilo koje supstance drustvu radi vise stete nego korisiti.

Apsoultni nuspijeh je rat protiv droga i izgleda da taj rat ima neke vise motive osim „zastite drustva“, a kao dokaz tome, su brojne stetne kemikalije koje su legalne za upotrebu. Marihuana je najocitiji primjer supstance koja ostaje ilegalna, ne zbog lijecenja, ili zato jer je stetna drustvu, vec zbog dobrobiti koje zahvaca cijelu industriju, a posebice farmaceutsku.

Ako trebate lijek za olaksanje od bolova, depresije, tjeskobe, poremecaja kod spavanja i za niz drugih bolesti i tegoba, tada je „farmaceutski diler“ sretan sto vam moze prodati kemijske izmisljotine s beskrajnim nuspojavama. Nedavne studije pokazuju visoku upotrebu lijekova za psihijatrijsko lijecenje, kao i ovisnost o lijekovima za olaksavanje od boli, dok ti isti lijekovi ostaju legalni, doktori dobivaju poticaje da ih guraju medju pacijente.

U skoro svakom scenariju, marihuana je sigurnija alternativa i isto toliko efektna. Kad se korisiti u prehrani kao dodatak jelu ili udisanjem njezine pare (veporizer), kanabis se pokazao djelotvoran kao prirodna alternativa.


Ovdje su nabrojani popularne, ali opasne supstance koje mogu, u vecini slucajeva, biti zamijenjene kanabisom:

1. LIJEKOVI PROTIV BOLOVA:
Vicodin, Demerol, Oxycontin ili Percodan se koriste za lijecenje laksih ili tezih bolova. Svi nabrojeni lijekovi izazivaju visoku ovisnost i dolaze s nuspojavama koje variraju, od problema sa zelucem, vrtoglavica, depresija, bol i grcevi, pa sve do smrti. Marihuanom se dokazano moze rijesiti boli, pa cak i one najjace. Ne izaziva fizicku ovisnost, ima jako malo nuspojava u usporedbi s gore navedenim lijekovima i nije nikad prouzrocila ni jednu smrt u 5000 godina upotrebe.

2. LIJEKOVI ZA SMIRENJE:
Valium, Xanax i Ambien su primjeri popularnih anti-tjeskobnih lijekova. Svaki Amerikanac zna barem jednu blisku osobu koja je ovisna o ovim lijekovima kako bi se mogla suociti sa svijetom oko sebe. Nuspojave su slicne antidepresivima i lijekovima protiv boli; zelucani i jetreni problemi, depresija ili misli o samoubojstvu, vrtoglavice i zbunjenost, itd. Marihuana je odlicna zamjena za te trenutne tjeskobne probleme, opet s mnogo manje negativnih efekata

3. ALKOHOL:
Alkohol je najprihvacenija i najkoristenija supstanca za regulaciju stresa. Koristi ju bezbroj Amreikanaca kako bi se opustili nakon dugog radnog dana, a isto tako i od strane mnogih vojnika koji traze olaksanje od PTSP-a. Alkohol je vrlo ovisan i uzrokuje mnoge dugorocne probleme kao visoki krvni tlak i zatajenje jetri. Marihuana se dokazala i u ovom podrucju kao sigurnija i efektnija supstanca za oslobadjanje od stresa, posebice kod PTSP-ovaca.

4. ANTIDEPRESIVI:
Prozac, Zoloft, Elavil ili Paxil su popularni antidepresivi o kojima je ovisna ogromna kolicina populacije. Nuspojave kao mucnina i seksualna disfunkcija su normalne, dok se suicidalne tendencije ubrzano povecavaju, sto na kraju ubiti pobija njihovu funkciju kao lijeka. Marihuana, iako trenutni antidepresiv, je mnogo manje opasna i daje rezultate kao sto su trenutna sreca koja nekad granici s ludosti (ludost u pozitivnom smislu).

5. ASPIRIN I TYLENOL:
Ovi cesti, previse koristeni lijekovi za manje bolove uzrokuju probleme sa zelucem kao sto su cirevi, ostecenje jetre pa cak i smrt. Da, Tylenol uzrokuje oko 450 smrti godisnje, dok Aspirin uzrokuje vrlo visokih 13,000 smrti u godini zbog iznenadnih krvarenja. Mnoge prirodne alternativne biljke se mogu koristiti za lijecenje tih manjih simptoma bolesti za razliku od navedenih lijekova, a marihuana je jedna od sigurnijih opcija – bez ikakvih ostecenja tijela.


Kao sto vidite, marihuana, koja se lako uzgaja u skoro svakoj klimi, je velika prijetnja svim tim milijunskim zaradama na lijekovima od kojih korisiti ima samo farmaceutska industrija. A ovaj popis predstavlja samo dio stetnih farmaceutskih „lijekova“ koji se mogu zamijeniti marihuanom. Tvrditi da je kanabis opasniji i stetniji od navedenih popularnih supstanci je ocigledno laz, jer nema drugog razloga sto je zabranjena, osim kao prijetnja faramaceutskoj industriji.

Srecom, niste kriminalac u desetak drzava ako koristite marihuanu umjesto nabrojanih lijekova. I sigurno, samo je pitanje vremena prije nego postane ocito svima da korisnik marihuane ne bi smio biti deklariran kao kriminalac bez obzira za sto ju koristi.
 

EhO

24.05.2012
2
0
0
39
Tačno, ja sam prešao na travu, mnogo više me opusti nego bensedini i ostala sranja.... Hvala za tekst :dada
 

Farmer82

Aktivan Član
30.03.2009
71
38
18
:respect: za text

ma uzas,stari mi je na tabletama pa znam sta je to...nikak da se odvazim pa malo sa njim "popricam"