600w hps, Super lemon haze

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
31.03.2015
56
222
33
iza brda
Nije prvi grow, ali je prvi s dostojnim uvjetima. Srecom, nikad nisam zapeo u duboke probleme zahvaljujuci vama. Mozda je najbolje krenuti od kraja. Zelja je, ovisno o prihodu, napraviti ulje (rak d. crijeva u obitelji) i ostaviti nesto za slavlje. Cilj je potruditi se napraviti sve kako treba, sto svi znamo da nije lako. Iskustvo, ne bih rekao da je skroz traljavo, ali ne softicirano i uz puno srece dosad nije bilo problema koji bi terminirali stvar. Ovaj puta odlucio sam se za korak ispred drvene kutije, lampe, deset sarafa i ventilatora za po ljeti. Ulozeno je nesto novca, nesto ce jos tek biti, znamo svi kako je...Medjutim cilj je ozbiljniji od smirivanja napetosti pa cemo i to pobijediti ;)

eto pravit cu se malo da je opensource, kopirao sam sprancu iz nekog growa tu u blizini ove teme...

Box: 120x120x200 growbox, nista specijalno, 12 cijevi za slaganje i crna plahta sa refleksijom unutra i rupama :)
Rasvjeta: HPS Sunmaster 600W prosirenog spektra + prosjecna prigusnica + cooltube "el klasiko nonejm" 125 mm
Ventilacija: box - Pasivan upuh, ispuh ide kroz karbon filter-Primaklima vent od ~400m3/h sa dvije brzine (buku, vlagu kont.). ;; Cooltube - Vent VKO tip 125mm u cijevi ispred lampe. Ideja je bila odvojit struju pa gasit ako padne temp.
Posude: Posude 16l Rootpouch (tkanina)
Zemlja i gnojenje: Guanokalong potting soil, prihrana BioTabs.eu starter pack
Ostalo: pH metar "zuti kinez", aluflex cijevi, elektro zice i utikaci, timer

Sjeme: Greenhouse seeds -> 9x Super lemon haze + 1xdarovani Super Hash

Tehnicki problemi su nastali pa nisam mogao popratiti pocetak sa fotkama. Al standardno je taj pocetak prosao.

Sjeme stavljeno na proklijavanje. Isprobani, dobar, stari princip. Ako tko ima problema s tim, tu je rjesenje. 24 sata u vodu da se namoce. nakon toga tanjur, na njemu red vate, red gaze, sjemenje, red gaze, red vate, zaliti (ne previse), pokriti drugim tanjurom i to sve u ormar. Iduci dan otkriveno ujutro, dodano vode, popodne sve klice tu i s njima u zemlju. Pol centimetra, izdanak bijeli prema dolje! Sve koristeno je sterilno, preko veze iz bolnice, ma da mislim da nije prevazno to.

Prvi "problem", ne upucen u princip biotabs.eu starterpacka, jerbo nikad nisam nista radio prije drugog tjedna, previdjeh da sam trebao neki soil i bacteria mix ubacit u zemlju. To navodno pospjesuje razvoj korjena i otpornost. Nitko me nije upozorio. Danak neiskustvu sa biotabs proizvodima, kasno je bilo za tugovanje, jer znamo da se korijen ne vadi :(

I krenule one rasti. pH metar nije koristen za prva dva zalijevanja iz razloga nesigurnosti u kalibraciju (Problem #2). Sve je ok proslo ipak, iznikle su i mislim da ok napreduju. Nadalje je koristen, nakon kalibriranja, iako s dozom skepse. I tu dolazimo do danas, eto, tolika sam budala da nisam siguran, ali sve cu prepraviti kad budem u mogucnosti. Mislim da smo u 13tom danu.
edit: nakon kalibracije s tekucinom, pH vode pokazuje 7,1, zalijevano sa 6,5 nakon skidanja limunskom kiselinom

Imali smo i mozebitni problem #3. S vremena na rijeme uocen je pokoji primjerak pretpostavljam pljesnive musice (prvi put takav problem). Sve su potamanjene, panika se digla na razinu, narezan je krumpir, a i insekticid je radio u sobi. U par dana neka naleti. Nadam se da s njima nece biti borbe.

Temperatura ne varira ispod 20, ne ide preko 30. S te strane mislim da je sve ok. Vlaga stvara mali problem, oko 40tak posto je, ali u iducem ulaganju plan je ubaciti neko parilo. Naime, vent strahovito brzo pocupa vlagu.

Plan za iducu opskrbu je
Ventilatorcic "stolni" za unutra, pH 7,0 tekucina u boci, ovlazivac zraka, dodatne stvari za brzo reagiranje u slucaju musica

Zanima me što mislite, kako vam izgleda i naravno, prijedlozi su DOBRODOŠLI. A trenutno mi se mota i jedno konkretno pitanje. Možda sam picajzla u ovoj situaciji u kojoj sam uložio u opremu. Prije nisam toliko zanovijetao, ali sad bih volio to skroz odraditi kako se spada. Ono što me trenutno brine je:

1. Primjecujete li da je najdonji list na vecini na neki nacin promjenio oblik, a nisam bas pametan dovoljno da reagiram adekvatno, prije bih to zanemario, ali sad kad se trudim...ne zelim da biljonze pate. Savjet? Ima li netko tko je prebrodio i ispravio to? na opip ne odaje dojam vlaznosti ni suhoce, nekako se neprirodno presavija za razliku od svih ostalih koji mi izgledaju zdravo, ali mozda nijansu presvjetli
2. Gnojenje sa biotabsom, iskustva? preporuke? savjeti?
3. EC metar, koliko je neophodan? Znam da bi u ovom dijelu voda trebala biti tvrda, treba li me to zabrinuti
4. Da li je vrijeme za topiranje sutra ili prekosutra, da li su dovoljno snazne da to prebrode. Mislio sam chilijev supertoping na nekima, obican toping na nekima i fim na nekima. nakon toga sam mislio raditi trening sa mrezom.

Hvala! Slijedi update slikica i dopisivanje :?

12-ti dan

Eto, kompletirao sam slike, nisam svaku pojedinacno hvatao, brojevi su bezveze radi resizea slike napisani. U slicnim fazama rasta su pa sam slikao ovih par stvari koje su me zabrinule oko lisca. Iz posta ispod prihvacam da treba dodati zemlje, bilo bi vec ucinjeno da se nisam preracunao, jednostavno jesigurno falilo malo zemlje u vrecama jer po racunici bi trebalo bit skoro dupkom puno ;)

I ocekujem pomoc oko drugih pitanja koja pisu u prvom postu :*
IMG_20150330_141502.jpg
 

Prilozi

  • IMG_20150330_141652.jpg
    IMG_20150330_141652.jpg
    408,4 KB · Pregleda: 115
  • 11.jpg
    11.jpg
    479 KB · Pregleda: 107
  • 88.jpg
    88.jpg
    344,5 KB · Pregleda: 99
  • 77.jpg
    77.jpg
    324 KB · Pregleda: 96
  • 66.jpg
    66.jpg
    335,2 KB · Pregleda: 100
  • 55.jpg
    55.jpg
    301,9 KB · Pregleda: 99
  • 44.jpg
    44.jpg
    411,1 KB · Pregleda: 100
  • 33.jpg
    33.jpg
    393,1 KB · Pregleda: 103
  • 22.jpg
    22.jpg
    312,3 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena od urednika:

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Sretan grow i naravno lijecenje....malo si previse biljaka natrpao u taj box al sta je tu je, jos planiras topiranje i svasta nesta a i ovako ce ti biti guzva...ja bi na tvom mjestu razmislio o prebacivanju dijela bilja van a u boxu ostavio samo 4 jer to je taj prostor....nebi htjeo da ispadne da ti se pametujem al mislim da haze nije bas najbolji izbor za lijecenje tumora
 

Mad Rabbit

I am not stoned, I am herbally medicated ;)
Poznanik Foruma
17.11.2014
2.390
13.407
358
Sretan grow,usput sve je pedantno kod tebe cini se.. ;) uvrnuti listovi su ti mozda od relativno nize vlage.. Al ok zdrave su samo teraj!! Pratim haze definitivno.. ;) ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soulfingers
31.03.2015
56
222
33
iza brda
Hvala na podrsci. Zemlja ce biti nadodana, i ja se toplo nadam da su se listovi uvrnuli od manjka vlage ( 40% ), ali ne spavam mirno radi toga sto sam primjetio nekoliko letaca, uglavnom - nocu sanjam izjedeno korjenje ako se razumijemo. I plasi me svijetlije zelena boja, za koju bi nekom drugom samo odmahnuo rukom i rekao da si umislja. Al znamo kako je, najgore je kad se nesto dogodi tvom djetetu :D

@mario339
Eto, sto je najgore, osobno sam upoznao Rick Simpsona i pricao s njime, ali umjesto izbora sorti, ja upamtio da je simpa cika...Moram biti iskren pa rec da je odluka za sjeme na kraju pala na temelju razmisljanja o svim strainovima koje sam u zivotu imao prilike konzumirati. Jednostavno sam od svega ikada, u Amsterdamu ostao zapanjen jacinom i zanimljivim okusom Super lemon hazea u GreenHouse-u, konkretno, htio sam si nazvat hitnu koliko me to odnijelo. Za vrijeme izbora nisam znao da su bitni udjeli svega, mislio sam da je sto jace - to bolje za ubit rak. Mozda dojam popravi Super Hash od pyramid seedsa koji je u sredini, jedini indijanac. Al sto je tu je. Rak je - kazu - uspjesno operiran, ali bojimo se recidiva dok je to jos sve svjeze. Morat cemo vidjeti kako djeluje ovo, jer sad je kasno za preokrete.

Razumijem tvoju skepsu, i mene je strah za mjesto. Također, mislio sam treninge probati jer ih zelim nauciti, a nisam se nikad prije usudio. Seljenje van ne dolazi u obzir iz jednostavnog razloga, nemam siguran plejs nigdje u blizini, radi se o zgradi. Mislis li da je kontraproduktivno raditi fim, toping i chilijev supertoping? Stvarno bih si dao truda, rasirio ih jer trenutno ima mjesta, a i nadam se da nece ic u sirinu bas toliko te sativaste...Onda kad ih rasirim da skroz napravim dzunglu sam ih mislio iznad mrezom voditi. Sve u cilju sto boljeg uroda. Mislis li da cu previse zasjeniti ispod? I koliko je to bitno u odnosu na ono sto cu izvuci iznad?

http://biotabs.eu/
Savjeti, misljenje? Strah me da nije neka bezvezarija. Ni ne znam kako bi se ta kuglica koju bi trebao zabiti 5 cm u zemlju dobro rasporediti niti sam siguran da je to ono sto ce joj trebati, kako da reguliram to kad sam ukopao u zemlju. U najmanju ruku sam skeptican pa trazim neki savijet vezan uz to.

Hvala ekipa. Veselite me!
 
Poslednja izmena:

Jones_Davy

kontra mraku, kontra sili
Poznanik Foruma
23.11.2013
589
2.796
163
Prika, prvo da ti zaželim dobrodošlicu, i sretan grow, ali da bi to bilo uistinu sretan grow, na ovakav način to nećeš postići.
Pripremio se se odlično, ali 9 (devet) biljaka u taj prostor je jednostavno too many. I još k tome planiraš LST.
Prika, trebaju ti pitari od cca. 15 lit, i jednostavno nema mjesta za 9 komada.
Možeš ih staviti 4, maximalno 5 u taj box. Nekima uspije i od jedne popuniti cijeli box.
Što se gnojiva tiče, prva dva tjedna ništa, onda 1/2 doze zelene plantele (7,5 ml na 2 litre vode ph 6,0-6,5) nakon toga voda, pa 2/3 zelene plantele....itd.itd.
Ali prvo ih presadi u veće pitare i napuni zemlju do vrha. Topiraš kad se pojavi četvrti kat, ali samo ako ih ne bude više od 5 u boxu, inače je prevelika gužva.
Želim ti svu sreću, ali promisli još jedanput.....poslušaj što ti iskusni govore, pa donesi odluku.:djede:
 
20.06.2014
1.394
3.958
188
Otok Jabuka
www.zdravakrava.hr
Dobar ti box kume al biljki je previše. Ako ćeš me poslušat daj ako nene, evo ti savjet:
Stavi zemlje od dole da je bude do vrha. Ne znam kako ćeš to izvest al šteta je ovako. Trening nikakav a vegetirao bi tjedan, max 10 dana.
Jbg, nema mjesta u širinu za ništa, bar će ti bit puno ranije gotovo, a i biljke su nekako ljepše prirodne, bit će to gut. ;)
Sretno
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soulfingers
31.03.2015
56
222
33
iza brda
Veselje ovdje u Nizozemskoj :)
Hvala na komentarima i dobrim zeljama, malo me kopkalo u snu sto nisam uzeo najbolju sortu za lijecenje sto je primarius, ali sto je tu je. Također, promasio sam za par dana i krivo izracunao u kojem smo danu pa to ispravljam u ovom postu i pratim nadalje."Greska?" s brojem biljaka je ispala jer strani sajtovi govore najcesce o 1 plant per square ft, sto je ovdje zadovoljeno (sator je 4x4ft/120x120cm). Ljudi takve biljke i treniraju scrog pa eto, ocigledno to nije bas istina ili se radi o drugacijim sortama. Premda prema greenhousovom navodjenju koje ima na youtubeu ove dosta usko i vise rastu... Odlucio sam Vas poslusati :*

13ti dan od nicanja - zavrsava drugi tjedan vege

Zadnje zalijevanje prije 3 dana, dakle pri zadnjem fotoshootingu. Prema preporukama dodana je zemlja i odustao sam od treninga. Bilo je "velikih" problema u toj fazi. Pokusao sam vaditi pa ubaciti ispod pa zakljucio da bi to moglo biti pogubno po korijen jer mi se sve cinilo da bi mi se moglo raspasti u rukama. Odustao sam od ideje dodavanja ispod. S druge strane, jako je brzo je visinski izisao prvi kat pa nisam htio puno dodati na vrh da ne bude prvi kat na zemlji. Pao je kompromis, posto se radi o vrecama, malo sam ih stisnuo i zemlja je ubacena kolko je islo sa strane i na vrh do neke razine koja mi se ne cini previsokom (brinulo me da ne bi stabljika pocela truliti ako previse dodam i da mi lisce ne plazi po zemlji radi plijesni ili necega). Komentari na taj potez su dobrodošli. Dodat cu jos malo nakon sto se slegne nakon zalijevanja. Zemlja istog proizvođača je dodana. I to se uspjelo ubaciti cirka 20 litara sveskupa u njih sto me veseli. Naime potovi od 16 litara ne igraju ulogu, ako nema 16 litara u njima, ali mislim da u ovim okolnostima vise ne stane s obzirom na navedene probleme. Procjena je da ima 14.5 litri u svakoj.

Pljesniva musica oliti fungus gnats je prepoznata i borba je najavljena. Zato je zadnjih dva dana vlaga na 35% i u fazi susenja zemlje smo. Tih 4,5 su poubijane svaki dan kad bile primjecene. Jucer i danas je viđena samo jedna dnevno i terminirana. Nadam se da je problem blizu kraja. Ako tko ima kakvu pametnu neka nadoda ovdje. Nadam se da nema licinki u zemlji. Dosad je poduzeto: ulaz zraka samo kroz mrezicu, stavljanje krumpira, insekticid u spreju (2 strcanja, ne prema biljci), kupljen je h2o2 + pijesak/sljunak koji oboje cekaju razvoj situacije. Akvarijski sljunak (0,5-1 mm) jer pretpostavljam da paze sto je u njemu radi toga sto ipak stoji u vodi di su ribe...Strah me nasipati ga gore radi zalijevanja, disanja zemlje i mogucih primjesa u njemu, barem dok ne vidim jos koju musicu. Nadam se da sam ih potamanio i da nisu stavile proklete licinke. Grijesim li?

Na slikama mozete vidjet novo ulaganje u djecu. S obzirom na to da nitko nema iskustva s biotabs.eu ili suti kao zaliven, nisam htio preuzeti rizik. EC metar je prevelika investicija isto kao i filtriranje i kupovina vode pa sam i od toga odustao. Strah me te "sama otpustam gnojivo i reguliram si ph" tablete. Necu znati gdje grijesim ako sto pođe neželjeno. Uglavnom, danas je mnogo uloženo, a kupljeno je:
1) guankalong grow 500ml
2) guankalong taste booster (micro nutricije) 500ml. Iskustva s njim dobrodošla! Također, s obzirom na količinu boostera i doziranje, tek sam sad uvidio da mi je to realno za dva zalijevanja jer ide 15 ml na litru vode...pa molim malo vise informacija. Treba li, isplati li se itd. Nije jeftino za kupit svaki tjedan...
3) CO2 tablete koje ne znam koristiti. Molim pomoc, ima li smisla ubaciti u ovlazivac zraka jer je to bio plan dok nisam vidio da ide uvodu za zalijevanje?
4) pH 7,0 tekucinu za kalibriranje u bocici zbog skepse oko phmetra
5) ventilator s kvacicom
6) akvarijski sljunak za problem s musicama
7) ovlazivac zraka air-o-swiss vrijednosti ~100€, ali puno ispod cijene, rabljeni

Misljenja sam da možda malo presporo rastu, kritike naravno, dobrodošle, Brine me kad krenuti u gnojenje. Ulazimo u treci tjedan, ali jucer je dodano i zemlje nesto malo. Brinu me micronutritients. Evo, slike govore vise od tisuću riječi, pošto su sve podjednake, jednu sam izmjerio da dobijete dojam visine i izgleda. Imam na svima dva lista s nekom flekicom koja mi ne izgleda zabrinjavajuce ali sam ju slikao. Također, na jednom listu sam vidio jako tesko uocljive tockice koje mi se cini da se povlace pa ako netko nesto zna...I udaljena je lampa od njih. Dobio sam naime misljenje da je moguce savijanje listova iz prvog posta bilo zbog previse svjetla.

HVALA! Nadam se da ćete imat volje pročitat i odgovorit na moja pitanja i olakšati mi dileme.
 

Prilozi

  • 1.jpg
    1.jpg
    259,3 KB · Pregleda: 175
  • 2.jpg
    2.jpg
    246,3 KB · Pregleda: 172
  • 4.jpg
    4.jpg
    615,1 KB · Pregleda: 173
  • 3.jpg
    3.jpg
    417,9 KB · Pregleda: 184
  • 5.jpg
    5.jpg
    261,7 KB · Pregleda: 168
  • 12.jpg
    12.jpg
    273,5 KB · Pregleda: 167
  • 11.jpg
    11.jpg
    329,3 KB · Pregleda: 169
  • 14.jpg
    14.jpg
    350,4 KB · Pregleda: 172
  • 7.jpg
    7.jpg
    316,6 KB · Pregleda: 170
  • 10.jpg
    10.jpg
    507,5 KB · Pregleda: 168

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Bok, dobro to sve izgleda, za f.gnatise je teško reći ali moguće je da ćeš proći bez većih problema pošto nemaš invaziju, koristio sam sve što i ti i ostavljao po teglama sa gornje strane ljepljive pločice, ovo sa pjeskom nisam probao ali sam čitao da funkcionira.
Kad si mislio prebaciti na cvjetanje, možda razmisli o ranijem prebacivanju?
Dal imaš informacija koliko SLH još raste nakon početka cvjetanja, pogledaj dnevnike sa tim strainom pa procjeni.
Sretno dalje!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soulfingers

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Puno texta pa je tesko sve pohvatati.Uglavnom pijesak zaboravi ili ga prokuhaj ako ga vec mislis koristiti.
Co2 tablete...bacanje novaca.Ako budes koristio radi po uputama na deklaraciji.
Ubuduce pokusaj pisati krace postove jer je tesko ovako pohvatati sva pitanja ;)
Neznam koliko si planirao vegetirati ali posto imas toliko biljaka a radis sa haze sortom :) ja bi to stavio na cvjetanje i sljedece zaljevanje im dao nekakvu klopu za cvjetanje..neznam sta imas .
PH obavezno korigiraj !! Haze neoprasta greske :)