70x40x30 -- 50w Purple Light -- Nista ne znam

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow
19.04.2022
3
2
3
23
Cao svim dobrim ljudima sto travu vare.
Nasao sam 5-6 semenki, stavio da klijaju, isklijale 2 posle 10 dana. Zasadio u Florabella zutu zemlju i saksiju od 3L
Stavio na prozor na sunce, krenule da rastu. Ja se setim da sam kupio ovu ljubicastu lampu davno nekada.
Pa mi se po glavi vrtele folije i led sijalice. Pratim Vutra Org jako dugo najvise zbog edukacije, nisam grow radio ranije.
Oblozim cosak dimenzija u visinu 70cm u sirinu 40 cm i u dubinu 30 cm sa obicnom kuhinjskom folijom i stavim lampu gore kao i ventilator za odvod vazduha iz toaleta da hladi lampu koja se i ne gleje bas, ali bas jako svetlo baca, ne znam koliko je lumena a na netu nmg da je nadjem nigde da bih proverio i da bi pomerao biljke, kao simulacija vetra da koren ojaca.

Biljka stara 15ak dana. Samo na prozoru stajala.

1 - 15 dan.jpg

Oprema.
Sta da radim.jpg Ovo imam 50w NE ZNam kolko lumena.jpg Ovaj ventilator.jpg Ovako izgleda nocu.jpg Imam ventilator.jpg

Gori biljka kolko je blizu lampe..
Gore kolko su blizu lampe.jpg 2. 16 dan.jpg

Posle 3 dana pod lampom. Znaci 18-20 dan.

Indika i Sativa.jpg Sta je ovo na listu.jpg

Pojavilo se ovo zuto na desnoj slici jos na prozoru. Pa se prosirilo kad sam joj dao svetlost Nikole Tesle.

Moze ova led traka da se koristi.jpg
Imam ideju da kupim foliju bolju i imam ovu led traku koja je dosta jaka i dugacka, mogao bih da je umotam i da pojacam svetlost tj lumene ovom siromasnom growu. A Jako bih voleo da mi neko objasni kako da sklopim one cfl sijalice, grla, zice i to. Ako neko hoce tutorial da da ja bih se potrudio da napravim celo osvetljenje tako pa mozda od dasaka i spera ili nekog materjala naprvim mini box, jer volim da duvam, a ne volim ulicnu travu, pa bih bas voleo da imam svoju 1-2 biljcice. Ne treba meni vise od par grama mesecno samo da je zelena :D

::listomahanje::
Zanimaju me predlozi ovde iskusnih uzgajivaca. Kako da naprvim dobar grow u losim uslovima, sa losim mestom i malo opreme u saksijama od 3L jer ne bih da porastu previse. ::listomahanje::
 

Сјај

Oбаока оkа око
Poznanik Foruma
27.11.2015
923
5.816
233
Шчбћа
Pratim Vutra Org jako dugo najvise zbog edukacije
Koliko dugo?
Ako u naslovu dnevnika piše "ništa ne znam" onda ni ja ne znam kako to da ništa ne znaš ako pratiš jako dugo.
A Jako bih voleo da mi neko objasni kako da sklopim one cfl sijalice, grla, zice i to

imam ovu led traku koja je dosta jaka i dugacka, mogao bih da je umotam i da pojacam svetlost tj lumene ovom siromasnom growu.
Bolje nemoj jer neće pomoći.

Kako da naprvim dobar grow u losim uslovima, sa losim mestom i malo opreme
Nikako.
 
Poslednja izmena:
19.04.2022
3
2
3
23
Pratim ja forum vec 10ak godina. Ne aktivno i ne sve. Ali sve sto me je zanimalo za vutru sam se edukovao ovde. Postacu sad aktivan kad sam poceo dnevnik valjda. Hvala za linkove. ::ludak::
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.032
7.500
256
Ha, gle.
Prvo - fokusiraš se na lumene, što je pogrešno, to ti ništa ne znači. To što TI vidiš da neko svetlo "jako baca", ne znači da i biljka tako vidi.
Interesuje te temperatura svetla (Kelvin) tj spektar. Inače bi svako od nas put pijace i kupio neku raspalu lampu, ili LED traku koja je "dosta jaka i dugačka"
Interesuje te efikasnost, koliko fotona u sekundi po metru kvadratnom u odnosu na potrošnju. Taj tvoj COB toliko troši, a toliko malo daje da je bolje da si povezao gomilu običnih E27 sijalica, kao što ti je kolega gore predložio.
Što opet ne bi imalo smisla ako imaš samo 70cm visine, a panel bi trebalo da stoji na 50cm.
I saksija ona najmanja 15cm
I biljka visine 5cm :D

Nemoj misliti da te odgovaram ili nešto, samo ukazujem da je priprema najbitnija. Uobičajena je greška novih growera da prvo bace seme pa onda s kraja i konca kaleme opremu i uče o grow-anju dok biljka umire na prozorskoj dasci u februaru, ili pod LED trakom :)

Prvo na čitanje, i samo strpljenja

Peace
 

Hammer 2 +5 bombi

Banned
Banovan
24.01.2019
1.347
8.977
258
:wave: Tko ne može odvojiti bar 100-200 eu za početak i najosnovniju opremu za unutarnji uzgoj za sebe i bar jednu biljku bolje da ni ne pokušava. Možda bolje probat vani, Gerila ako ne drugačije ali uvjek treba dobro promislit o svemu. Nažalost kod nas je još uvjek ilegalno i ne možemo se igrat sa time kako god. Tko god kreće sa takvim uzgojem treba se bar osnovno educirati i prema svojim mogućnostima donijeti odluku šta mu najbolje odgovara.Ovako je samo mučenje sebe i ostalih. Kupiš recimo cfl pa možda nećeš radit sa njima ili sl. Kupiš takav kupaonski vent pa ti je preglasan itd.Kupiš neku opaku sativu pa ti ne stane u sobu a ne neki mini box. :DKako god sretno, važno je krenut i:vutra:ti svakako može puno pomoć,dosta je tu inteligencije i dobrih ljudi ali moraš se i sam potrudit... ::volimj:::spliff::razvaljen::::grupnjak:::respect: