pozdrav svim groverima :vb_wave:
Evo konačno sam uhvatio vremena da počnem sa dnevnikom i da podjelim sa vama moja iskustva tokom ovog nadam se uspješnog uzgoja.
Sve što znam, naučio sam ovdje, na vašim dnevnicima i vašim problemima, zato jedno veliko HVALA.
Prije ovog imao sam jedan neuspješni indoor i jedan outdoor na kojem sam zakasnio sa odstranjivanjem mudonja, pa je bilo ponešto sjemena ali sve u svemu, uspješno.
Nego, nešto o setupu:
- zvučnička kutija dimezija 40/37/70, stranice ofarbane u mat bijelo
- 3 x 25w CFL 2700K žarulje, jedna philips, druge dvije neznam marku
- karbonski filter DIY izrade debljine 1 cm, znam da je tanko, al ...
- jedan pc ventilator 8cm, i jedan 12cm spojen na adapter sa regulacijom voltaže, svaki ima svoj, manji tjera zrak van, a veći radi cirkulacije unutra
- pasivni upuh
- jedna cura je u kockastoj posudi od 2 litre, a druga u okrugloj posudi od 5 litara
- temperatura, dan oko 30 C, noć oko 20 C
- vlaga 40 - 55 %
- ph oko 6.8, nemam mjerač nego listiće
- u zadnje vrijeme sam ubacio co2 sistem, kvasac/voda/šećer
- na cvjetanju 23 dana
Sjeme je nepoznato iz paketa, posađeno ih je 4, a sada su ostale dvije cure. Neznam točno kada sam ih posadio jer nisam vodio dnevnik od početka, nego od 29. 12. 11 kad sam ih presadio u veće posude. Ova u kockastoj posudi je starija otprilike 10 dana.
Trenutno gnojim sa Vita tekuće gnojivo 6/7/8 svako treće ili četvrto zaljevanje, a zaljevam po potrebi, ova starija puno više pije vode, vjerovatno što joj je manja posuda.
Zadnjih par zaljevanja experimentiram sa kupovnom mineralnom(gaziranom) vodom, i mislim da im se dopada. Kakva su vaša iskustva sa mineralnom vodom?
Par slika od neki dan
box, zvučnici su u funkciji i puštam im laganu muziku svaki dan
zajednička
starija
i slike od danas, isto starija
Znam da nije ništa posebno, ali je moje, i sjećam se prošle jeseni kad sam zapalio prvi put svoj ruku rad poslje outdoora, neprocijenjivo!
Svaki komentar i kritika dobrodošli.
Toliko za sada i potrudit ću se biti redovan

Evo konačno sam uhvatio vremena da počnem sa dnevnikom i da podjelim sa vama moja iskustva tokom ovog nadam se uspješnog uzgoja.
Sve što znam, naučio sam ovdje, na vašim dnevnicima i vašim problemima, zato jedno veliko HVALA.
Prije ovog imao sam jedan neuspješni indoor i jedan outdoor na kojem sam zakasnio sa odstranjivanjem mudonja, pa je bilo ponešto sjemena ali sve u svemu, uspješno.
Nego, nešto o setupu:
- zvučnička kutija dimezija 40/37/70, stranice ofarbane u mat bijelo
- 3 x 25w CFL 2700K žarulje, jedna philips, druge dvije neznam marku
- karbonski filter DIY izrade debljine 1 cm, znam da je tanko, al ...
- jedan pc ventilator 8cm, i jedan 12cm spojen na adapter sa regulacijom voltaže, svaki ima svoj, manji tjera zrak van, a veći radi cirkulacije unutra
- pasivni upuh
- jedna cura je u kockastoj posudi od 2 litre, a druga u okrugloj posudi od 5 litara
- temperatura, dan oko 30 C, noć oko 20 C
- vlaga 40 - 55 %
- ph oko 6.8, nemam mjerač nego listiće
- u zadnje vrijeme sam ubacio co2 sistem, kvasac/voda/šećer
- na cvjetanju 23 dana
Sjeme je nepoznato iz paketa, posađeno ih je 4, a sada su ostale dvije cure. Neznam točno kada sam ih posadio jer nisam vodio dnevnik od početka, nego od 29. 12. 11 kad sam ih presadio u veće posude. Ova u kockastoj posudi je starija otprilike 10 dana.
Trenutno gnojim sa Vita tekuće gnojivo 6/7/8 svako treće ili četvrto zaljevanje, a zaljevam po potrebi, ova starija puno više pije vode, vjerovatno što joj je manja posuda.
Zadnjih par zaljevanja experimentiram sa kupovnom mineralnom(gaziranom) vodom, i mislim da im se dopada. Kakva su vaša iskustva sa mineralnom vodom?
Par slika od neki dan
box, zvučnici su u funkciji i puštam im laganu muziku svaki dan

zajednička

starija

i slike od danas, isto starija

Znam da nije ništa posebno, ali je moje, i sjećam se prošle jeseni kad sam zapalio prvi put svoj ruku rad poslje outdoora, neprocijenjivo!
Svaki komentar i kritika dobrodošli.
Toliko za sada i potrudit ću se biti redovan