A poor man's growbox

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
06.09.2019
2
16
3
25
Pozdrav svima! Kao što naslov kaže, pa da ne duljim. Sklepao sam box koji je u najmanju ruku "podnošljiv". U pitanju je stari frižider, kojeg sam raskupusio te izvadio sve one police van, čak sam morao rastopiti dio vrata zbog svjetla koje sam improvizirao. Svijetla sam napravio od LED božićnih lampica. Omotao sam žarko crvene i tamno plave jednu oko druge kako bih dobio ljubičasto "po spektru", i njih spojio na neku letvicu i poklopac od kante. Da, znam, ne trudim se dovoljno, ali početnik sam, za sada je trenutno takva situacija, nisam ni financijski baš u najboljem stanju, ali eto.

Nebitno; Evo vama dvije slikice, u drugoj se malo lošije vidi svjetlost zbog kuta slikanja i kamere, ali u principu je jako dobro ispalo (po mom skromnom mišljenju).
U početku sam krenuo jednu, ali sam dodao još jednu biljčicu odmah pored.
20200222_183903.jpg 20200223_210428.jpg
Malo je traljavo za sada, ali razmišljam ja to još srediti. Amaterski je, jebi ga, šta je tu je; ako ne uspije znam da je do mene.
Kao drugo, uskoro planiram dodati upuh i ispuh. Upuh pasivan, a ispuh da izvlači zrak kroz filter od aktivnog uglja, pa 80mm PWM BeQuiet PureWings II ventilator, i nakon njega nek ide kroz onaj šlauf od usisivača koji ide kroz prozor. Sve je to nekako amaterski, da; Ali za početak se nadam najboljem.
Snapchat-563357153.jpg
Prva biljka pokazuje odlične znakove, čak sam i naišao bio na jedan problem, naime, korijen nije dobivao dovoljno zraka pa sam promijenio i zemlju. Sad, za zemlju, da vam budem iskren ne razumijem se baš u poljoprivredu, ali sam pronašao nekakvu stisnutu zemlju u blok, na neki način. Doda se voda pa se ona proširi. Šumska zemlja, tj. šumski humus ili sl. je pisalo na vrećici. Po njoj vidim da je "prozračna", tj. nije blatnjava, te će korijenu biti odlično. Što se tiče hranjenja i zalijevanja, zemlja je sama po sebi hranjiva, i zalijevam običnom vodom, ali svako drugo zalijevanje dodam 1dl gnojive vode, koja je bila na suncu i u nju je iscijeđen kompost više puta. Jedino što me brine jesu te LED-ice, griju relativno dobro pa me zabrinjuje zalijevanje i vlaga, hoće li to utjecati na sve to? Dovršio box, otišao do kafića, vratih se par sati kasnije i otvorih frižider, i toplina me malo ošine u facu, pa sada ne znam da l' je to nešto ozbiljno, ili će se popraviti kada ubacim ventilaciju.

Nije profesionalno kao kod ostalih, ali eto, za promjenu malo. Cijenim svako mišljenje i savjet. Hvala unaprijed i ugodna večer.
 
Poslednja izmena:

daktilograf

Aktivan Član
03.09.2019
197
712
93
Somalirana de Pufna
Meni deluje kao da se neko sa foruma sprda, pa je napravio novi acc malo da nasmeje narod. U suprotnom, podrzavam poduhvat i pratim grow, siguran sam da ce biti zanimljivo. ::listomahanje:::skot:::lol:
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Sklepao sam box koji je u najmanju ruku "podnošljiv"
nije
Svijetla sam napravio od LED božićnih lampica.
nemas pojma kolko suludo zvuci ta izjava :D na granici sa trolanjem
Omotao sam žarko crvene i tamno plave jednu oko druge kako bih dobio ljubičasto "po spektru"
ko kaze da je ljubicasta bitna boja? a i žarke i tamne boje nisu opisi ledica :)
Da, znam, ne trudim se dovoljno
trudis se al totalno uzalud i sve sto radis je pogresno.
ali početnik sam
zato uzmes mentora i pogledas 20 zavrsenih dnevnika pa vidis kak to ide. ovako se samo blamiras
u drugoj se malo lošije vidi svjetlost zbog kuta slikanja i kamere
kut snimanja i kamera nisu problem :D
ako ne uspije znam da je do mene.
prije ce te deda mraz posjetit nego sto ce vutra izrast u tom frizideru ;) nema teoretske sanse da bilo sto izraste na taj nacin.
ne razumijem se baš u poljoprivredu
:D
zalijevanje dodam 1dl gnojive vode, koja je bila na suncu i u nju je iscijeđen kompost više puta
:D :D sta si iscjedio? zas je bila na suncu? sta je gnojiva voda?
Cijenim svako mišljenje i savjet
sumnjam da to zelis u ovoj poziciji :D

ja fakat nemam pojma jesi ti ozbiljan ili sta radis? jos velis kolega i ti :D bolje nadjite neki drugi hobi.
 

svejedno

Samo da se kotrlja
10.12.2019
520
4.389
163
Na dnu vrha
Frižider imaš to je ok ali svjetlo nemaš, gnojiva vodica!? Wtf prosvjetli nas molim te, šalu nastranu volju imaš ali prvo čitaj jer znanja i iskustva nemaš nimalo, za tvoje dobro, stani razmisli i kreni od 0 ( 0je frižider i čitanje foruma)
 

Jojoman

Banned
Banovan
08.02.2011
2.276
11.277
358
Trudiš se al u pogrešnom smjeru kako je već spomenuto. Evo možda ako proučiš ove teme shvatiš da trebaš sve iz početka
Imaš i u završenim dnevnicima vidjeti box na djelu.
Također možeš zamoliti kolegu za mentorstvom,tako imaš neke šanse nešto naučiti i uzgojiti::volimj::, ovako jako teško. Vidiš po komentarima da je ta tvoja vizija growa u glavi totalno u krivom smjeru,zato izvuci pouku od toga neku;)
A nije ti to kvantna fizika,:)