Abortus... DA ili NE?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

domba

Aktivan Član
06.01.2006
353
10
0
Dakle zanima me što zapravo mislite o abortusu?
Dali je to opravdano?Dali je to stvarno tako bezopasno?
Moje stajalište do ponedjeljka je bilo da je abortus sasvim normalna stvar i da to nije ništa strašno...onda sam malo pogledo,nekim čudom našao video abortusa..[dati cu vam ga dolje]...i od tada mi se zgadio život..nemogu ni jesti,ni spavati...ni ništa...nikome nebi htjeo da se to dogodi!Za mene to jeste ubojstvo,...i to mislim od kada sam vidio taj video...imam curu koju užasno volim i da sada zatrudni..ja nebi mogao živjeti da je pošaljem na abortus...jednosavno da ona pretrpi to sve..da se njom to dogodi...nebi mogao živjeti sa time...
zato me zanima vaše mišljenje?
Šta bi vi..imate curu od 16 godina vi 18..ona ostane trudna...šta sada?Roditi..pobaciti?

I sada glavna stvar..prije nego odgovoite na to pitanje:
http://www.youtube.com/watch?v=cXlcRZl10sw

Upozorenje:
Ja sam pogledao video...nisam spavo 3 dana..
Lega moj jedan pogledo i ispovraćao se
Drugi moj lega skoro pao u nesvjest
Treći moj lega probljedio i počeo mucati
I da neidem dalje

VIDEO JE NE GADAN,..NEGO GADAN I ODVRATAN JE MALA RIJEČ!
Upozorensti se..
e sad moje pitanje..
kako to dati da nekome se to napravi a ako ga volite?
Jedino priznajem ako je dijete umrlo jer niste onda vi krivi...ali ovako sam protiv..jednostavno...nebi imao srca pustiti curu da ide na to..

Eto šta mislite o tome?

p.s....neradi se o meni..na svu sreću [koliko ja znam] moja nije trudna :)
 

Narquila

Aktivan Član
02.02.2007
225
17
0
36
Abortus je rijec koja se danas cesto spominje, a abortus se iz prva poceo koristiti za ubijanje djece koja su zaceta silovanjem.Mame od te djece su to zatrazile i dobile su,al danas se vecinom koristi kod maloljetnica koje zatrudne mlade i zele se rjesit djeteta. Po meni to mi je jako gnusan cin oduzimanje zivota nerodenom djetetu.To je ustvari ubistvo kojim majka ubija svoje vlastito dijete svoju krv. Ja sam strogo protiv toga.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: dzidzimilovic

Splitsko dite

Aktivan Član
25.01.2007
179
7
0
36
To je danas već postala tabu tema,,a što se tiče tog videa,vjeruj mi ne želim ga gledat,mislim da je nekad veća usluga tom djetetu da ne živi,nego da živi u moguće vrlo lošim uvjetima...

isto iman duuugo curu,i bilo je malih problema ali hvala bogu sve u redu prošlo...
 

RedSh

Vutra Veteran
21.08.2006
821
141
63
45
evo i ja kao zena da se ukljucim u razgovor o ovoj temi, koja mi vec iskreno ide na*****.
reci cu Svoje misljenje i ne pokusavam mjenjat tude, tako da ne zelim da mi nakon ovog netko pocne mudrovat ili da pokusava mjenjat moje misljenje koje je tako kako je vec godinama.

1. Pogledala sam film (u zivotu sam vidjela puno godosti, gadost je gadost, nije manje grozna ako se radi o necemu drugom, prema tome...)
2. Nisam hladna kucka, volim i obozavam djecu i zelim imat jednom svoje. Da sam ostala trudna kada sam bila klinka ili nesto slicno NIKADA ne bi napravila abortus, da se razumijemo!!!!!! ali to je zato sto ja, ti...mi....oni...imamo uvjete za to djete i znamo da cemo ga voljeti i odgajati u toplom okruzenju.
3. Abortus mora ostati pitanje IZBORA, i ja sam ZA.

Komentar: Mozda ja imam uvjete da odgojim djete u zdravoj okolini, ti isto...tvoj prijatelj takoder. pomisao na aborus nam se gadi i ne shvacamo ga. medutim...zena koja je svjesna cinjenice da nema dobre uvjete da odgoji sretno djete, zena koja misli da ce mrzit svoje djete radi XY razloga, zena koja zeli to djete "van" jer joj nije stalo.. nek napravi abortus. Jer vec mi je dosta gledati "mame" kako mlate svoju djecu, zapostavljaju, bacaju na cestu, ostavljaju po sirotistima...i 100 drugih situacija. Osvrni se malo...idi po netu pa gledaj slike napustene djece, idi gledaj slike zlostavljane djece, idi gledaj djecu gladnu i tuznu jer ih nitko nece, idi gledaj slike djece koja sjede sama nasred ceste ostavljena ko neka zivotinja...
aborus nije rjesenje za problem, biti svjestan da mozes ostat trudan i paziti malo na to je bolje od svega, prevencija. ali kako stvari stoje, neke zene cisto zaboli, nekima se desi, neke ne razmisljaju o tome. ako misli da nema mjesta za to djete na ovom svjetu...bolje da se odluci na abortus nego da ga poslje zapostavlja. nije to vise pitanje biti ziv ili ne. to djete odrasta u losim uvjetima, zivi tuzan i jadan zivot...pun patnji, tuge i samoce, mozda na kraju postane i grozan covjek, mozda ne...stvar je malo dublja.

zana treba imat izbor, izbor je njen...mi je NE SMIJEMO osudivat i njene razloge. nadamo se samo da su razlozi dovoljno dobri da se odluci na tako nesto...

toliko...
 

domba

Aktivan Član
06.01.2006
353
10
0
Da..ali REDSh a šta ako to dijete žena stvarno voli i zatrudnila je sa osobom koju voli i koji voli nju stvarno...i htjeli bi dijete...ali nemaju okolosti i uvjete da je podržavaju kako spada...?

iako se sa tvojim textom slažem da treba biti to odabir...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Ima jedna poznata izreka: Ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.
...Makar se slažem da usporedba baš ne stoji.
Znate, fetus je dosta relativna stvar, fetusom se može zvati već prvo djeljenje stanica kod spajanja spermija i jajašca, a i fetusom se isto zove nerođeno djete tik prije rođenja.
Jako je relativno od kad ćemo začeće zvati fetusom ili već nerođenim djetetom. Ja lično baš nisam siguran da bih već prvo djeljenje stanica mogao zvati djetetom, životom, živim bićem, za mene su to još uvijek samo nakupine stanica, ali ako pogledamo dublje, svaka stanica je život za sebe u pravom smislu riječi. Ali "likvidacija" fetusa iliti nerođenog djeteta koje je već ohoho u razvoju i već liči na čovjeka i nemiran je u maternici žene, e to bi se već moglo zvati ubojstvom, makar još uvijek nisam siguran.
I moje konačno mišljenje je: Dok god dugo je fetus iliti nerođeno dijete u ženi i dok god dugo je ono dio žene, upravo je na toj ženi da donosi odluke koje se tiću života BUDUĆEG djeteta. Jer upravo ta žena ga je STVORILA, razvila, podarila mu život, njegovu bit, A NE BOG. I ja sam za to da žena odlučuje dok god je ono dio nje, ona sama, dok se ne odvoji.
Postoje i slučajevi gdje se zbog komplikacija odlučuje dali oduzeti "život" nerođenom djetetu ili život ženi. Nekima jako teško pitanje, a nekima i ne baš...
... i u potpunosti se slažem sa RedSh
 

neurotransmiter

Aktivan Član
03.12.2006
66
1
0
Weed-ran : BRAVO.
I ja sam o tome razmisljala potstaknuta jednom pricom sa TV-a ali nisam imala snage da sve to ovde ispisujem,i tako ocekujem maksimalnu osudu.
Ono sto treba postaviti je gde je granica izmedju zivota i smrti i koja je to funkcija koja i razlikuje?
Disanje,srcana radnja...?
Ako se slozimo da je to disanje onda plod nije ziv do rodjenja.Ako je to srcana radnja onda je to vec kraj III meseca trudnoce.Da dodam da je zakonski dozvoljeno vrsiti abortus do tog vremena,nakon toga je NEZAKONITO !
Nerviraju me zakljuchci stvoreni na osnovu jednog filmica na kome se vidi gomila gvozdenih instrumenata i neka krv bez zalazenja u sustinu abortusa kao psiholoskog,socijalnog,verskog ili nekog drugog opravdanog problema.
Da dodam,imala sam prilike da gledam stotine abortusa ali meni,koja sam radila na hirurgiji par godina,to je vizuelno pretstavljalo nista odvratnije od vadjanja zuba.
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
Samo pomislite da li bi bilo u redu da su vas abortirali. I sta koji ***** ustvari filozofirate oko tog pitanja to rade sebicni gadovi, abortus se moze izvesti jedino ako je medicinski opravdan, a ne iz hira. , netko je napisao pravo i izbor majke, koja glupost, kad bi tako razmisljali onda se svaka majka moze jebati koliko hoce ,a briga o djeci je stvar njenog izbora. Glupost!!!!!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nikola Vutraš

neurotransmiter

Aktivan Član
03.12.2006
66
1
0
I to sve iz usta coveka koji stvarnost ne moze da prihvati takvom kakva je nego uziva u njenoj deformisanoj slici.
Pa ti decko koji si pojeo kilo bunika i `ebo ne znam ni ja koliko sati + trajno masiras svoj mozak psihoaktivnim sranjima prosto i nemas pravo glasa.
Ovo je samo sloboda govora i to ti pravo jedino dajem.
 

nobody

Aktivan Član
04.10.2005
168
10
0
Kad god čujem to pitanje uvek se setim grafita koji je dugo bio napisan na bivšoj školi

Ako je abortus ubistvo onda je drkanje genocid

Edit
eh, tek sam sad video da je neko već napisao. :(
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
neurotransmiter je napisao(la):
I to sve iz usta coveka koji stvarnost ne moze da prihvati takvom kakva je nego uziva u njenoj deformisanoj slici.
Pa ti decko koji si pojeo kilo bunika i `ebo ne znam ni ja koliko sati + trajno masiras svoj mozak psihoaktivnim sranjima prosto i nemas pravo glasa.
Ovo je samo sloboda govora i to ti pravo jedino dajem.

Vidim da se upustam u dijalog sa nekim tko ne kuzi ni ***** ali nemogu da ne odgovorim.

kao prvo ja nisam nikada nista pojeo nego se zajebavam na racun tih iskustava jer mrzim sve sve te psihoaktivne supstance zato sto imam brata koji je bio na tome pa je od wunderkinda postao osoba nesposobna za samostalan zivot, a kao drugo tko tebi daje za pravo da analiziras moje razmisljanje kakvo god ono bilo. Nemam vremena da malo detaljnije objasnim zasto zauzimam takav stav po pitanju abortusa ali dodat cu samo jedno pitanje tebi. reci iskreno. jel bi bilo ok da su tebe abortirali???
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
zao mi je cure/zene, sto god da jeste, ali slazem se sa gospodinom tvorom... Majcinstvo je veliki dar, i jos veca odgovornost, to treba shvatiti, i onda su stvari mnogo jasnije... abourtus iz hira je jako sebicno i odvratno djelo... i koliko god mi srali, neke zene jednostavno ne zasluzuju da odlucuju u zivotu djeteta u njima...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Pogledajmo iz druge perspektive...
Ako se abortus zabrani, zašto mislite da žene neće više raditi abortus? Ako nešto nije legalno onda je ilegalno, ali problem ne nestaje, još je uvijek tu. Ako žene neće moći napraviti abortus legalno u sterilnim dobro opremljenim bolnicama, sa iskusnim doktorima, onda će to napraviti u ilegali negdje u podrumu sa samozvanim doktorima u tko zna kakvim uvjetima. Zabranjivanjem problem neće nestati.
 

Splitsko dite

Aktivan Član
25.01.2007
179
7
0
36
Predlažem da se ovu temu zaključa,virujte mi samo može doć do loših stvari,poučen iskustvom tipkanja na drugim forumima
Neka to ostane onako kako je,a kad dodje vrime za o tome pričat,imat ćemo ga fala bogu koliko oćemo..
Život je prelip da bi ga nepotrebno dovodili u pitanje,kome je život namjenjen taj će ga i dobit...
 

Rade

Aktivan Član
10.11.2006
445
549
93
Ja sam za abortus.
Bolje da se spreci nego da dete odrasta u domu ili bude baceno u kontejnjer kao sto ima slucajeva.
I nije svaka zena spremna da bude majka.
 

neurotransmiter

Aktivan Član
03.12.2006
66
1
0
mr.skunk je napisao(la):
jel bi bilo ok da su tebe abortirali???
Ne vidim u cemu je fora....to bi trebalo da pitas eventualno moju majku posto se fetus tu svakako ne pita.
U pravu je neko kako reche,samo ce izbiti fajt...
Uvek ima ZA i PROTIV...aborutsa ce uvek biti na ovaj ili onaj nacin jer je ta ideja isuvise tolarantno promovisana danas da nema te sile koja zenu vise moze da spreci da kontrolise svoje radjanje.
Ja se ne divim abortusu,ne kazem da je to nesto lepo,radosno,humano...ali ga ne bih zabranila,svako odlucuje u svoje ime.