Advanced Nutrients đubriva i ishrana biljaka

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.156
9.046
258
Harare
shitexpress.com
Koje produkte preporočujete i zašto, pogotovo kada se prvi put kupuje kod ovog proizvođača đubrivo?
Pošto je @Barbarossa bio napomenuo da koristi različite proizvode u različitim fazama rasta biljke,
tako da bi bilo dobro imati neki Schedule na kojem se može orijentisati, pogotovo za ove koji se, uključujući i mene, prvi put susreću sa ovim proizvodima đubriva..
Inače ovaj proizvođač ima veliki sortiment produkata, čak mislim da i za kokos i hydro imaju par stvari..
Do sada sam bio jednom ih zvao na hotline, pa su me uputili na ovo https://www.advancednutrients.com/nutrient-calculator/ i nabrojali mi produkte koje da uzmem..

Imam:
Voodo juice, sensi cal mag, bud candy, big bud, over drive, piranha, tarantula, b52, connoisseur blom a i b, i connoisseur grow a i b, kushie kush

vidim da kod tebe je u planu Barbarossa, Iguana juice isto, ili mi ne treba pored ovih gore?
Hvala na svakoj pomoći
 

poduzetnik

think outside the box
Banovan
09.04.2012
285
924
93
connoisseur su dvo komponentna gnojiva sa auto ph funkcijom a ovo ostalo su aditivi. Možeš koristiti u svim medijima (zemlja.voda.kokos....)idući grow brijem preći na an. Imam u njihovoj brošuri tablice i upute. Mogu poslikat kad dođem doma i stavit
 
Poslednja izmena:

hazeri

Banned
Banovan
25.01.2016
7.668
34.376
2.598
Tema ok..pogotovo ovo prvo pitanje.Bilo bi bolje uz tu bazu sa tim gnojivima usporedivati tuda,druga iskustva.Za mjesati gnojiva tokom rasta treba iskustva..grow-ova...da,bilo bi super da majstori podijele koju info.Tu su svi odgovori..samo ih treba napisati:respect::thumb:
 

vladomar

Indika
Banovan
20.11.2016
1.471
7.633
258
Odlična tema , znima me AN , evo ovo pitanje sam postal u jednoj temi ali nije bilo odgovora!!Ostal sam na biobizz-u n !!Tak da AN ide s sljedečim grow-om!
Poz ekipa
AN Nirvana
AN Big Bud
AN Bud Candy
AN pH perfect Sensi Grow A+B
AN pH perfect Sensi Bloom A+B
@420Florist s tobom pričal o tome ,super tema
kaj velite na ovaj mix?
Odradil sam 2 growa sa Biobizz-om pa bi probal nekaj drugo .Sad ide i 3 grow s Biobizz-om top max+bio bloom +bio grow+ u ovaj grow dodal i Bio heaven
Ako neko koristi ovo od AN ili slično nek da neki savjet ,dal da nekaj makne od toga ili dodam nešt bolje .
Dvoumim dal da uzmem ph perfect Grow, Micro, Bloom ili ovu A+B kombinaciju ,!!Pucajte!!
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.690
26.475
1.058
Jugoistočno odavde
Podeliću u nekim najkraćim crtama svoje skromno iskustvo sa AN djubrivima.
Iako sam prošao razne faze, korstio i kombinovao razne prozvodjače (Hesi, Plagron, Biobizz, Bio Nova, Atami itd) nekako sam se zadržao na AN prozvodima jer, pre svega, svojom širokom paletom suplemenata dopuštaju dozu kreativnosti i fleksibilnost u doziranju što je naročito važno kada se radi sa osetljivijim strainovima i light mix supstratima, jer se pojedini suplementi jednostavno nekad ne moraju po difoltu dodavati.
Moram priznati da sam u početku dosta hemijao, pa sam na teži način naučio da An ima i svoju tamnu stranu, pa čak i sad me iznenadi kad se zaigram, pa se u tom smislu mora jako promišljno svaki suplement dodavati osnovnoj ishrani.
Od osnovnih djubriva An koristio sam Sensi, Iguana Juice, Jungle Juice i Connoisseur- ni sa jednim od njih se ne može biti nezadovoljan, ali opet sve zavisi od senzibiliteta growera. Čak i Organic uzgajivači sa Iguana juice u kombinaciji sa Mother Earth Super tea i Nirvanom imaju vrhunske retultate, mada se sa velikim uspehom Super tea(organski čaj, kompost) meša sa dvokomponentnim djubrivima iz ponude kao stimulator ( u vegetaciji i cvetanju) u dozi od 2ml po litru. Dok se takodje u nekom organskom programu koristi i kao samostalno djubrivo čak i do 6ml po litru.
Mišljenja sam da se kod ovih djubriva teško može pratiti neka tablica jer neki strainovi jednostavno "izgore" već kod pola doze, dok se kod nekih (Special Queen npr) čak i puna doza ne oseti. Tako da ovaj piramidalni princip pomaže ako se ima u vidu i snaga stimulatora koji se koriste uz osnovnu prihranu. Na primer, Hamerhead sam koristio i uvek mi je bio kao "leba preko pogače", a pritom uvek pecne biljku malo, iako ne mogu da trvrdim da ne radi posao, čak možda i bolje nego klasični P/K boosteri.
Ancient Earth takodje jedan od vrhunskih proizvoda koji dajem svako zalivanje od prve nedelje vege pa sve do kraja cvetanja. Sensizym koristim sada prvi put, ali verujem da je sjajna stvar i mislim da je dovoljno dodavati ga na dve nedelje.
Ono što u punoj dozi u svakom programu možete dodavati je Carboload. Jedna od najboljih stavki od ove firme u odnosu na cenu. Cveće ga prosto guta i to se na kraju vidi. Za one koji u tranzicionoj fazi žele da smanje istezanje i ubrzaju proces ulaska u cvetanje, dobro je dodavati ga u poslednjoj nedelji vegetacije, pola doze po litru i to zajedno sa Nirvanom (ako je koristite) jer sam negde video a kasnije primenio i mislim da imam kraće razmake izmedju noda.
Iako skupi i veoma popularni, stimulatori za koren koje nudi ova firma me nisu oduševili. Tu prilično zaostaju, čini mi se. Uvek ću se pre odlučiti za Hesijev root i domaće Bakterije nego za Tarantulu i Voodoo juice.
Takodje bih izdvojio njihov Cal-Mag koji ima sasvim razumnu cenu, a redovnim dodavanjem, u pola doze, naročito u cvetanju, daje sjajnu podršku biljkama.
Preparat sa kojim treba biti najviše obazriv je Rhino skin. Iako piše da se koristi samo u fazi cvetanja, dosta se koristi i u vegetaciji ali obazrivo. I sama AN firma savetuje samo iskusnijim uzgajivačima jer treba barem površno znati nešto o uticaju Silicijuma, te postoji i čitav ritual kad dajem ovaj suplement jer osim toga što podiže ph, njegovo mešanje u vodi je prilično sporije pa može doći do problema u dodiru sa npk. Ja lično ga pomešam u litar vode pola doze, recimo. To ostavim par sati i kasnije dodam u ostatak napravljenog mixa za zalivanje. Još uvek mislim da može još s više s njim i bolje. Sjajan proizvod.
Dva proizvoda zbog kojih sam veoma uzbudjen jer ih u ovom growu prvi put koristim su Bud Ignitor i Bud Faktor x.
Priča prilično ide u širinu iako se trudim da budem kratak, a voleo bih o svakom suplementu da smaram koliko sam zadovoljan, ali mnogo je priče.... :) takodje B52 u vege na 80% snage pravi razliku. Uz ovaj preparat bilo koje an osnovno djubrivo je dovoljno za super vege.
I moram da spomenem neverovatni Overdrive koji poslednje dve nedelje napravi magiju sa cvećem. Čak i u punoj dozi može, ali da se u tom periodu koristi kao jedini stimulator.
Mislim da će mi trebati godine da prostudiram kako izvući najbolje jer mislim da ova djubriva mogu i više.
Takodje je veoma bitno da svi oni koji se prvi put susreću sa ovim proizvodima treba da ih dodaju postupno, iz growa u grow, jer verujte mi, uz bilo koje An djubrivo i b52, ništa vam više ne treba za vege. Osim možda nekog root stimulatora.
U cvetanju osnovno, od druge nedelje big bud u pola doze do 4. nedelje. Nirvana može skroz od početka. Carboload u punoj dozi od starta do kraja cvetanja. I zadnje dve nedelje puna doza Overdrive. Rhino Skin nemojte posle treće nedelje cvetanja jer cveće bude odvratnog ukusa.
@420Florist ok ti je kombinacija, s tim da ti ne treba Nirvana tokom vege. (Iako može u trćina pune doze tokom celog growa).
@vladomar to što si nabrojao je sasvim ok, ne moraš da dodaješ ništa. :)
Mogao bih o još preparatima, ali biće dana. Ako nekom priča pomogne, tim bolje. :)
Za sada ovako uopšteno moje iskustvo, a priči nikad kraja. :):razvaljen:::respect:
 
Poslednja izmena:

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.156
9.046
258
Harare
shitexpress.com
Hvala ti mnogo Barbarossa, ja u idućem growu (3xak47, crinkle grape, gorilla glue autosi) ću samo ostati na AN, a biobizz izbacit skroz.. Osim što ću jedino od Atamija onaj njihov root juice koristit za korijen..
IMG_20180131_2032176_rewind.jpg IMG_20180131_2045020_rewind.jpg
(proklijale, stavljene u kokos jiffije, isti zatrpani odmah, i bačene u tamnicu na klijanje, pa gonimo 1.5 weeksa 18-6 i bacamo 20-4 do kraja)

Zemlja je Nirvana Scotts, znači nešto tipa AllMix, ali više u njoj stvari..
Ostat ću na
Connoisseur a i b grow, uz to b52 i nirvanu, msm da im je to dovoljno u 0.5ml micro dozama, voodo, tarantulu i to neću koristit jer zemlja je već vakcinisana sa mhykorrizom..
a za cvijetanje preći kompletno na sensi bloom a i b, cal mag extra, bud candy i big bud, kushie kush i na kraju overdrive.. i imam onaj enzym od atamija? i jednom sedmično im dati malo b52..
Jel to okaj schema Barbarossa?
 
Poslednja izmena:

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.156
9.046
258
Harare
shitexpress.com
Šta preporučuješ umjesto piranhe i tarantule, jel imaš neki bacterial preperat koji ti je favorit?

Kontao sam od Plant Success uzeti Great White:
The cutting edge formula contains 16 different species of mycorrhizal fungi, 14 different species of beneficial bacteria and 2 species of trichoderma, all in one product. Research shows that this powerful formula will encourage plant and root development, giving plants the tools they need to maximize yields.
Great White’s premium and concentrated formula aids optimum colonization of root systems by the fungi. The water-soluble powder makes application a snap and delivers the spores directly to the roots for immediate germination. Users should look for explosive root development, enhanced yields, fruiting and flowering, nutrient and water absorption and transplant success.
 

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.156
9.046
258
Harare
shitexpress.com
Izvinjavam se na duplom postu, nakon nekog vremena nisam nažalost više u mogućnosti editirat svoj post..
Kako god, nakon što sam se potrošio (nema veze), i nakon nekoliko dana guglanja, i čitanja po stranim forumima, došao sam do zaključka, tj post od Barbarosse me naveo da malo "researcham" iguanu produkt jer je spominjao organic growing, a pošto nađubrenu zemlju već koristim koja u sebi ima:
Koru od košpica (pšenica i tkd..), koru od drveća, konjski izmet, torf, od algi kalk, kokos i zeoliti, uz to worm humus, malo šumskog humusa (čist od baji i krokodila), guana od šišmiša i od galeba, i još par vrsta zemlje, kao dodatni mix tipa terra preta u manjoj količini ..

Odlučio sam koristit Great White umjesto tarantule, piranhe od advanced nutrientsa, koji u sebi ima:
16 različitih mycorrhizal gljiva, 14 različitih dobroćudnih vrsta bakterija i 2 vrste trichodema (1x vegi, 1x bloom po 1gram praha)
uz to dolaze onda đubriva Iguana Juice Organic Grow i Bloom, (fale mi još Super Tea grow i bloom kao čaj komposti) sada je pitanje @Barbarossa dal su mi oni potrebni (Super Tea), jer ih trebam naknadno naručiti dok ostalo sve imam, pa da umjesto super tea onda se sa ovima preparatima poslužim:
b52, bud candy, sensizym, big bud, bud ignator, cal mag extra, biobizz heaven, atami root & multienzyme,
uz to još Connoisseur Grow und Bloom A + B (njih neću koristit kod sljedećeg growa, photos, jer iguanu kontam koristiti)
tako da se držim samo iguane, i da ne kemijam puno, i u nekim fazama dodajem ove sokove dodatne pomalo, a ostalo bakterije i zemlja odrade?
(još flawless i overdrive imam)
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.690
26.475
1.058
Jugoistočno odavde
Iguana je odlično djubivo i nema potrebe uz nju da dodaješ i ovaj Super Tea. I ne treba ti bio heaven u an dodatke. Celu vegetaciju možeš samo sa Iguanom i b52, a u cvetanju još bud candy i big bud ili nirvanu. Takodje Super Tea možeš kao osnovno 5ml-6ml. Kao dodatak bolje se pokazalo u varijanti sa veštačkim djubrivima.
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.690
26.475
1.058
Jugoistočno odavde
Njihov cal-mag je dobar blend mikro elemenata, pa ga ne dodajem samo zbog nedostatka, već od neke treće nedelje veg krenem pola doze svako drugo, pa udarim punu kad krene tranzicija. Dva do tri puta za tri nedelje tako punu, a onda opet prepolovim i vozim do neke treće nedelje pred kraj. Na vrhuncu cvetanja takodje paše puna, ali sam primetio ako se magnezijum na vreme ne izbaci ostavlja neku specifičnu gorčinu. Meni najbolje tri nedelje pred kraj da se izbaci.