Afghan Kush, HPS150W

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
13. DAN

Mačke prebačene u kante. Topirana falična/mutirana.
Mislim da če sve bit OK s ovom faličnom.
PH sam skidao s alkoholnim octom 4ml / 1l vode = PH 6,5.

SLIKE:



P.S. zahvaljujem se svima na podršci ali komentari tipa sretno, bez straha itd. ne služe ničemu. Ova 3 posta iznad se mogu komotno obrisat.
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
Ni približno XD.

Pa vani je zahladilo ovih dana al dok su bile normalne temp. sve je bilo puno bolje čak i vlaga.

Temperature su poprilično niske oko 22° po noći kad radi svijetlo a po danu padnu na 17° pa se upali grijač i ode do 22° i lagano se spusta do 17° i opet isto. Grijač se pali jednom u malo manje od sat vremena.

CT je trenutno na 14cm od biljaka a žarulja je znači još nekih 4 cm iznad. U prošlom grovu sam držao na oko 7-8 cm i malo su se vrhovi spalili pa sada idem opreznije. CT nema flex cijev samo staklo i jedan vent na (12V, 3000 okretaja) a radi na 5V. Izlaz takodjer 5V isti vent i izgleda da je to za ovaj box i previše neće se ugrijat. Temperatura u prostoriji je oko 12°-16°.

Vlaga još veći prblem spušta se ponekad do 25%. Otvorio sam vrata kada je radilo svijetlo i vlaga je bila oko 40% no sada je zahladilo pa nemogu zbog temp. Imam par boca s vodom al hladno je pa ništa od isparavanja. Kad se svijetla ugase vlaga ide do 60% – 70%.

Nemam trenutno vremena za neke zahvate nisam ni kolce za scrog stavio u zemlju. Mslim da će sve bit ok i s ovim uvijetima barem za sada. Šok od presađivanja i topiranja ove zakržljale nije pokazala odnosno lijepo izgledaju.

Jel ima netko lošeg iskustva s alkoholnim octom za spuštanje PH? On je lagan za izmjerit dozu pa njega koristim, ili da bolje uzmem limunsku kiselinu pa s njom to odradim?

P.S. Ovaj plan je samo nekakav potsjetnik da ne zaboravim što i kad, pošto neznam napamet nemam iskustva pa moram pisat. Već sad vidim da ću morat ić na dužu vegetaciju barem tjedan dana. I da ove posude od 1,3 L nakod 13 dana su bile prepune korijena tako da sam presađivanje trebao obavit dosta ranije...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

pocetnicki

Aktivan Član
31.12.2012
298
220
43
35
ssh tunneling
meni se pokazalo uspjesnim 15ak kapi limuna iscijedim na litru vode... i to je to, kila limuna 2€ i imas za cijeli grow. :)

i super pa ides sa vise manje poznatim strainom... hrpa je dnevnika gdje ne kupe ni sjeme... pogotovo pocetnici...

pratim
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
21. DAN

Vozdra,
evo par slika Afghanki.
16. dan


18. dan


21. dan




Širina kante 30cm, visina biljki nekih 12+cm. Razmak između internoda za sad ok nije se izdužila. Danas krenio s laganim LST kasnim al...

Biljke su ipak doživile stres. Da li od presađivanja ili od zaljevanja. Dakle dan prije presađivanja sam natopio Terramagmu u kantama da se malo slegne (nešto kao FLUSH). Listovi su bili polegnuti (možda jer sam je ukopao pa su listovi ionako bili na podu) ali boja je bila prirodna. Četvrti dan od presađivanja je na očigled živnula, listovi su se podigli i rast je rapidniji. Topirana također krenula. Nove grane rastu lijepo. Na topiranoj male flekice po najnižim listovima.

Lampa je bila na 14cm od stakla kad dođe na 8-10cm ponovo ću podič. Pitanje: da li se udaljenost računa od CTa (stakla) ili od lampe? Lampa mi je još 4cm iznad stakla.

Sedmi dan sam ih tek zalio, velika nije pokazivala da joj treba dok je mala pokazala spuštanjem lišća. Glinene kuglice su zakon, stavio sam ih samo gore nisam u zemlju. U prošlom growu sam na dnu kate imao drenažu s njima i znale su povuč vodu koja je iscurila dolje. Zemlja je čista terramagma i na kantu od 14l ide jedna litra vode.

Temp. sam popravio gašenjem izlaznog venta kada se svijetla ugase i podesio min. Temp. na termostatu na 19°. Sada se kreću u rasponu od 19°-24° kroz cijeli dan i noć. Ali mi se puno češće pali grijač za ta 2 stupnja, pošto je sad zahladilo možda vratim na 17.

Vlaga je još niska, imam samo boce s vodom po cijelom boxu. Dok rade svijetla padne na 25%-30% a kad se ugase svijetla bude od 40%-60%. Moram još probat sa flex cijevi (ili improvizacijom iste) na CT ali grijanje je ove godine skupo pa nemam para ni za rizle. E da lišče je kao i u prošlom growu na dodir suho ko papir i šuška ali se ne lomi, jel to od male vlage?


Outdoor:
Pošto planiram outdoor trebam par klonova izvuč iz biljaka a samim time mislim da ću morat vegetaciju produžit. Imam još jedno sijeme Afghanke i planiram izvuč još 3 klona iz ovih biljčica. Uzimat ću krajem šestog mjeseca klonove od outdoora. Box za klonove je gotov slike idu uskoro gore ali u temu BOXA. Pitanje: jel dosta za clonove 2 štedne od 23W i da li da uzmem sve plavi spektar ili da uzmen crvenu i plavu? I da li je kasno 10 dan od stavljanja na 12/12 uzimat klonove. Outdoor zbog snijega je pomaknut za peti mjesec a do onda mi moraju počet cvijetat. U planu je i box za vegetaciju sve imam osim lampe...
 

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
11
Lijepo vodiš dnevnik. Pokušaću ti odgovorit na pitanja, svakako poslušaj i što će drugi reći.

Da li se udaljenost računa od CTa (stakla) ili od lampe?
Udaljenost se pretpostavljam mjeri od izvora svjetla odnosno lampe. Mislim da ako uzmemo da staklo upija recimo 5% lumena, da bi udaljenost trebao smanjit za 5% da se kompenzira eventualni gubitak. Bubam, jer nisam siguran kako opada lumenaža sa udaljenosti (vjerojatno eksponencijalno), ali za te male vrijednosti/udaljenosti mislim da se ne treba s tim opterećivati.

E da lišče je kao i u prošlom growu na dodir suho ko papir i šuška ali se ne lomi, jel to od male vlage?

I meni je lišće u boksu uvijek nekako suho i hrapavo, isto pretpostavljam da je od niske vlage/isušivanja ventilatorom.

Jel dosta za clonove 2 štedne od 23W i da li da uzmem sve plavi spektar ili da uzmen crvenu i plavu? I da li je kasno 10 dan od stavljanja na 12/12 uzimat klonove.

Čitao sam da je ok do 3 tjedna u cjetanju skinit klonove, iako se može i kasnije u cvjetanju, to se ne preporuča iz više razloga (stres majke u cvjetanju, klonovi sa cvjetovima podložniji su budji, plijesni - jer je za klone potrebna visoka vlaga prvih tjedan-dva, klonove zapravo treba re-vegetirat - što duže traje itd). Klonovima ne godi prejako svjetlo, bitnije je da ga ima 24/0. Hoće li dvije lampe biti dovoljno ovisi o broju klonova, al da sad idem uzimat klonove stavio bi jednu 23wCFL u PC box za 4 klona. Kako nam je kod kloniranja primarno dobiti korijen, a zatim i lisnu masu - ne vidim potrebu za ubacivanjem crvenog spektra, iako se sigurno može zaklonirat i samo s crvenim spektrom. ;) Pozdrav.
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
28. DAN

Danas prebačene na 12/12. Jučer uzeti klonovi sa ove veče, četiri najdonje grane.
Temp ne mjerim više ali ne ide iznad 25°. Vlaga 40%-70%. Kad pokaže spol i krene cvijetat lagano ću počet vadit boce s vodom da se spusti vlaga. Na maloj sporedne grane rastu ko lude, negdije i po tri. Vidi se nestašica dušika i vrhovi listova su se malo savili al polako krećem sa hessiem. Korijen je odavno izvirio na dnu kante, neću presađivat samo sam stavio glinene kuglice. Za sada ostaje tako ako bude lošije morat ću nešto poduzet.

Krenio sam sa laganjim LST. Ovu manju još nisam dirao. Mreža ide na ~ 20cm.

25. dan


28. dan


I jedna slika/asocijacija...


Zzz...
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
Vozdra,
velika promjena u mome životu. Dobio sam pre jeben posao odnosno "upala mi sikira u med". Prekidam sa sadnjom nama drage biljke. Režem afghanke u boxu i clonove i ništa od growa narednih X godina.

Još ću listat forum ali prestajem sa svim aktivnostima jer mi je život krenio na bolje (financijska situacija) i neću to zajabat.

Puno sreće svima i nadam se da ću si stvorit uvjete za novi početak...


:sadbanana:
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
lamp3rija je napisao(la):
Puno sreće svima i nadam se da ću si stvorit uvjete za novi početak...
naravno frend, samo opusteno, zivot je jedan, iskoristi ga najbolje sto mozes, bice sad kad sve postavis na svoje jos boljih prilika za grow, al bez zurbe, sam ces sve najbolje prepoznati
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
Steta sto su biljke morale biti ubivene ;( Ne pamtim da je neko imao zdravije devojcice na forumu. Svaka cast!
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
DAN 41

Afghanke su još žive...

Danas je trebala past odluka o rezanju no jednostavno nisam mogao. Ovaj mjesec se ne selim, putovat ću. Držat ću ih dok budem mogao pa ako izdrže izdrže. Piše da cvijeta 45-55 dana pa bi početkom 6tog trebale bit gotove a moguče i prije.

Imao sam slike svakih 4 dana, međutim obrisao sam ih kao i sve bilješke. SCROG stavit mislim 9.4. Netopirana procvjetala 4.4. a topirana 9.4.

Zaljevao svakih 4 dana po 1l vode, svako drugo je išlo gnojenje. Počeo sam sa full dozom 5ml/1L + 4ml alkoholnog octa na svako zaljevanje. PH sam samo izmjerio jednom i sad više ne mjerim nego idem po dozi koju sam izmjerio. Dakle 1L odstoji 24h=PH8.1 dodam 4ml octa i PH=6.5 pošto hesi spušta PH izmjerio sam kod prvog hranjenja međutim na tu malu količinu nije puno skinuo pa idem sa istom dozom octa (PH=6.4).

Temp više ni ne mjerim, termostat je ostao na 18° a max mi je nepoznata. Vlaga divlja ide do 70% jer mi se gasio ispušni ventilator kad se svijetla ugase (dok je bilo hladnije da se manje pali termostat-350W grijač) sad sam ga stavio na 24/0.

NEtop mi je malo napukla jer sam kasno krenio sa LStom pa sam je bandažirao sa izolirkom i oporavila se. Sad sam nježniji s njom pa mi je malo pojegla u visinu. Listovi oštečeni od SCROGa i užeg prostora.

Ova TOPirana je fantastična što se grana tiče ima ih po 3 u redu a ne 2. Listovi također rastu po 3 i totalno je drugčija od ove NEtop. Bit če popcorna hehe. Listovi također s ožiljcima od manjka prostora.

TOPirana:



NEtopirana:




Eto tolko...
 

lamp3rija

Aktivan Član
10.07.2012
98
171
33
44
57. DAN
cvjetanja -netopira. 25[SIZE=13.5pt][/SIZE]
-topirana 20
45 dan lolipopo topiranu ali samo višak grana listove sam ostavio, netopiranoj sam skinuo samo par odumrlih i zgužvanih listova. Više ih neću dirat, neka rastu u miru.

Zaljevam standardno svaka 4 dana po 1L vode, svako drugo zaljevanje gnojivo. Počeo sam gnojit 32 dana tj. 4dan od 12/12. Do sada su dobile po 4x5ml Blooma i juče sam još dodao 2.5ml P+ i 1/4 žlićice gorke soli.
Uočio sam flekice još 45 dana al nije se nešto značajnije pogoršalo.[SIZE=13.5pt][/SIZE]

Na topiranoj se vidi nedostatak N, a možda je to i Mg pa će mo vidit za koji dan.[SIZE=13.5pt][/SIZE]
Planiram flushat sa 30+L vode na sljedečem zaljevanju.[SIZE=13.5pt][/SIZE]

47. dan

57. dan