Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
475
1.741
143
Pojavili su mi se mali beli kao crvici velicine par mm a biljka je tek posadjena velicine je sada 7 cm
Sta da radim ?
Slika crva bi pomogla, ali tako rano moguće je da su oni mali crvići koji su ustvari larve fungus gnatova.

Ako to jeste tako, moja preporuka je da napraviš rastvor hidrogen peroksida kojim ćeš zaliti samo gornji sloj zemlje (ja ovo radim prskalicom da bih najviše gornji sloj potopila). Generalno rastvor neće smetati ni korenu, ali kako ubija i mikrobiološki svet a larve su u samo prvih par cm zemlje onda mi je ovo tehnika.
Takođe uključi ventilaciju unutra, kako bi se otežalo eventualno letenje štetočina.

Ali, tačna identifikacija je potrebna.
Ako jesu fungus gnatovi imaj na umu da su larve bezopasne za veće biljke, ali za manje mogu da budu opasne i otežaju rast.
 

h0nda

"easy skanking"
Prijatelj Foruma
02.03.2016
2.011
9.407
258
mozes i lagano zaprasiti povrsinu zemlje neopitroidom!
 
16.10.2018
137
83
28
Da li neko moze prokomentarisati biljku
Ovako gledajuci moguca su dva razloga:

1. zalivanje svaka tri dana 3l vode, pot 20l, od gnojiva samo super vit i powery zime.

2. vrlo vjerovatnije, light burn, jer je bio digao biljku a vrh mu bio najblizi pa je stradao. Mislim da je vrh bio na 20-25cm od vrha 250mh rasvjete. Napomena samo vrh biljke zahvacen ovim problemom.

 
Poslednja izmena od urednika:
12.12.2018
39
24
8
23
Odradio sam “lolipop” pa me zanima da li je dobro odradjeno
 

Prilozi

24.03.2018
7
20
3
22
Ne znam jel ovo tema za ovu vrstu pitanja ali hajde ... Ne znam kako da definisem pitanje,ne znam hoce li biti jasno ali pokusati cu. Zanima me ph mjerac . Znaci jel 1 poseban mjerac treba kupiti za zemlju i poseban za vodu ili je to 2 u 1? Tek sam poceo izucavati forum i imam opasne ideje za outdoor pa mi je potrebna edukacija. Za 1 noc sam procitao sve teme o outdooru pa sam i malo smoren i sve mi se pomijesalo... i ako moze neko link postaviti za kupnju ph mjeraca(kvalitetnog). (znam da ph mjerac nije bitan za out ali sam jebeni perfekcionista i volim da mi je sve pod konac i volio bih da mi grow bude sto bolji)
 

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.110
143
Nisam radio out, ali smatram da samu kisu i podzemne vode nemos PH regulirat, pa ne vidim razlog da siljis na regulaciji vode kojom zalijevaš. Izguglaj
Adwa pH Tester Waterproof AD11
jel mislim da oni nisu sponzor vise. dobis 2 tekucine za kalibriranje. Sretno
 
13.09.2016
15
3
3
30
temp u boxu :21n 25 d
vlaga :60n 40d
5 autosa starih 5 tjedana od germ. zalivana sa sada 2 l vode(krenuo sa 30 ml i polako dizao ,pot lagan ko pero izmedju zalivanja,sve po zanatu) s dodacima hessia(TNT sam pred kraj vege sipnuo ,u startu par puta rc,jednom tjedno power zime ,a kapi svako drugo zaljevanje sa vodom)runoff trenutno: 1oooppm 6,5 ph...zalivane cca svakih 3,4 dana pod hps 400 u dr 90 boxu potovi 10l od trceg dana ,2 dana u rapid root spuzvicama (all mix + perlit)....na rezimu su 18/6 ,i primjecujem u zadnje vrijeme da mi dropaju samo sugar listovi pri vrhovima,dok veliki stoje ko metak...primjetio sam da najvise padaju pred kraj dana...nisam ovakav problem jos imao.hps je na 60cm ...
znam da ce netko znat ,tako da. HVALA U NAPRIJED
P.S. strainovi su auto anubis i auto anesthesia od ps. i mobi xxl od din.(i proklet bio dan kad sam sam sebe uspiuo nagovorit da probam autose u indoru)uzas ona kontrolira mene a ne ja nju.al kad su vec unutra da ih odradim...PEACE
 

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.392
7.035
258
bunar
www.vutra.org
@Nokee ph zemlje se teško može izmjeriti, to je malo složenija procedura i trebaš labaratorijsku opremu, kako ti je već kolega odgovorio u outdoor nema potrebe za mjerenjem/štelanjem ph vrijednosti, u unutarnjem uzgoju mjeriš ph vode prije zalivanja a nakon dodavanja hrane i ph runoffa odnosno vode koja isteče na podlošku, to ti pokaže kakav je situejšn u zemlji (otprilike ali za naše potrebe dovoljno)
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
475
1.741
143
Da li iko zna šta bi moglo da bude sa ovom biljkom?
1.jpg

Stara je oko 2 nedelje od kad je iznikla. MH 400W, temp i vlažnost uglavnom OK.
Ako sam ja nešto zeznula mislim da je sledeće: stres korena prilikom sađenja, svetlo je bilo isuviše blizu dok je bila seedling, povećan pH.
Ono što sam joj sada uradila jeste dala laganu prehranu, udaljila je od svetla, pH je regulisan na oko 6.1-6.2 i dat joj je B52.

Stvar je što sa vremena na vreme dobijem ovakvu biljku. Koja od starta bude šunjava, listovi se uvijaju, ima ponekad nedefinisane tačke, manje listove nego ostale, itd.itd. I tako ceo grow, šta god ja radila. I na kraju završi, ali kvalitet bude dosta lošiji u odnosu na druge biljke.

Pa me zanima da li je neko imao iskustva sa ovako nečim? Jer mislim da ili ga ja zeznem odmah u startu (i posle šta god radila ne može da mu pomogne) ili jednostavno po neka biljka mora da ispadne ovakva.
Evo kako izgleda druga biljka (drugi je i strain) koja je u isto vreme zasađena.
2.jpg
 

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.392
7.035
258
bunar
www.vutra.org
ednostavno po neka biljka mora da ispadne ovakva.
Mislim da je to odgovor, po ovima zdravima znaš da nije do tebe, nije ti ni prvi grow očito, po zakonu velikih brojeva svakoga dopadne poneki bad seed. Osobno se ne uznemiravam previše radi takvih ispada, ako imam vremena i mjesta ostavim ih da žive u "nehumanim" uvjetima ako ne pravac sokovnik ili smeće. Ove koje ostanu na životu ponekad ugodno iznenade.
zeznem odmah u startu
može biti splet nekih nesretnih okolnosti ali teško.... ili bi količina failanih bila puno veča od "s vremena na vrijema"
 
03.05.2015
8
4
3
28
Pozdrav drugari... Dugo vec pratim ovaj forum te sam se odlucio i sam pokusati uzgojiti nesto za svoju dusu i tijelo. Naime, vec nakon nekog vremena pojavili su se i prvi problemi i citajuci forume, gledajuci slike po netu, nikako ne mogu zakljuciti medju koje probleme da svrstam ovaj svoj, pa samo odlucio ubaciti ovdje poneku slikicu i upitati iskusnije clanove za misljenje/savjet. U pitanju su dvije biljke, hibridi, Liberty Haze...Biljke su kupljene 10.1. i tad su imale otprilike 4-5 "nodes". Presadjene u 11,4l potove. Koristena zemlja Plagron, Growmix, a rasvjeta LED u boxu dim. 60x60x180... Dnevna temperatura u boxu je oko 24°C, nocna se spusta do 19,2°C... Relativna vlaznost izmedju 45% i 55%... Nadam se da nisam zaboravio neki podatak koji bi mogao biti relevatnan. Sad ubacujem slikice, poneke slikane blicom, neke bez... U zavisnosti kako kome odgovara.
 

Prilozi

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
475
1.741
143
Ukratko: rekla bih da je ovo nedostatak kalcijuma ili magnezijuma. (uz uvekmoguć problem neadekvatnog pH-a). Pretpostavljam da je lišće na dodir onako malo suvlje i grublje?

Ove slike pod svetlom su praktično neupotrebljive, da znaš za ubuduće. Najidealnije je da imaš slike koje su slikane po dnevnoj svetlosti i eventuano neku sa blicom.