Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
Ekipa, treba mi hitna pomoc :) bilja mi ima 5 dana, probila je fino I drzala se fino 1 dan, zatim je stabljika odjednom oslabila tako da mi se bilja objesila na rub vaze ali I dalje napreduje, stvarno neznam zasto je takva, druga I treca su mi auto I fino idu. Sve je 5 jedino ph ne korigiram, to sam mislio nakon prvog tjedna, sta je moguce da to zbog ph? Stavio bi sliku ali nemam kompa, mozda drugom prilikom!! Pomoc ekipaa :)
 
G

GanđaMio

Guest
Izvadio sam tu sjemenku iz zemlje i iz nje je virila nit jedna ali ne ona klica,nego bas nit i sad sam ju samo pokrio sa zemljom jel sam pogrijesio?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
nisi pogresio al verovatno nista nisi ni napravio, ako nije za 7~8 dana proklijala verovatno i nece. probaj par novih semenki drzati u vlaznom papirnom ubrusu dok ne proklijaju, pa one kod kojih se pojavi klica zasadi po santimetra u zemlju
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
Ekipa imam problem, znaci bilja ima tjedan dana I stabljika je vrlo slaba, nagnula se na rub vaze I dalje napreduje ali opet nesto nije uredu.
Sumnjam na ph jer to jedino ne korigiram jos, pocet cu od sutra pa cemo vidit je do toga.
Evo slike pa recite sta mislite jer ovo mi se prvi put desava I stvarno nemam ideju sta bi jos moglo biti a nebi htio da mi lemon bud pukne ili propadne, pomoc ekipaa :) evo slikice
http://imageshack.com/a/img59/1346/xvxq.jpg
 

MarcoPolo

People Can Fly
Poznanik Foruma
09.02.2010
617
1.294
163
dj...pa zatrpaj malo oko stabljike, zabij cackalicu i privezi stabljiku za nju...stavi neki vent da lagano puse po njoj da se učvrsti stabljika, i spusti svjetlo do biljcice da se ne izdužuje
nista joj nije, samo malo zalegla da se odmori od tolikog propinjanja ;-)
 

s0va

Aktivan Član
17.01.2013
332
315
63
32
Ne znam bas da li je pametno da je drzis u toj rebrastoj flasi, kad budes presadjivao namucices se da izvadis, ili jos gore ostetices koren...
 
15.02.2011
30
5
8
38
Iza devet sela
Bok, forumaši :)

Imam problem pa molim i za pomoć....

Kupio sam sjemenke white widow big bud.... imam 2 komada koje imaju 21 dan starosti, visina im je 20cm. Tegle su od 11 litara ph vode 6,5.... Uglavnom da prijeđem na problem zagnojio sam ih prije 5 dana sa Hesii root, zyme i mislim i tnt....svega sam stavio upola manje od propisane doze.....i do danas sve savršeno....kada ono uđem u box i vidim sljedeće:












Mislim da je problem u Kaliju? Šta vi mislite?

Ili možda reakcija na previše gnojiva?

Hvala unaprijed na savjetima :)
 

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Mislim da je problem u Kaliju?
Zasto sam ja uvijek problem negdje, glavni i odgovorni krivac, e pa nisam ;)

Nedostatak Kalija se odrazi tako da ti se list povije prema dole i izgleda dosta slicno ko da si sprzio biljku sa gnojivom, po rubovima je "mrtva" te list umire!

Ovo sto se tebi desava (pretpostavljam da ti se ovo desava na gornjoj polovici biljke) je nedostatak Kalcija (Ca), a kako je biljka relativno mlada imas problem sa preniskim pH (jer nije potrosila vec sve zalihe Kalcija) i vrlo je moguce da ce ti lisce poceti zutiti odnosno blijediti. Kalcij (vecina mikroelemenata) ne dolazi samostalno, nego povlaci jos problema. A ono sto bi moglo slijediti je nedostatak Magnezija (Mg).
 

userNomore

Aktivan Član
16.09.2013
193
606
93
Kao što su oči ogledalo duše kod ljudi, tako su i listovi ogledalo korijena kod biljaka - ponekad. :D

Jesi li dodavao otopinu hranjiva direkt na suhi medij ili si prvo medij dobro natopio običnom vodom, pa tek onda pognojio otopinom?

Dodavanje hranjiva na prednatopljeni medij pospješuje ravnomjernu distribuciju hranjiva i eliminira mogućnost da neki djelovi korijena budu prezasićeni a neki "gladuju", što se može reflektirati na izgledu listova.

Puno bi pomoglo da si slikao pod običnim svjetlom. Meni biljoza generalno ne izgleda loše, ako bi je presadio u još veću posudu bila bi ti sigurno zahvalna, a ti bi dobio veću sigurnost i autonomiju zalijevanja. Poznaš pH vode, odlično je izrasla dosad, a te tri točkice...ako nisu nametnici, ne bi se previše sekirao, do kraja će biljka sigurno odbaciti pokoji fan list, tim prije što je u relativno maloj posudi.

Sretno dalje! :)
 
03.09.2013
2
1
0
Pozdrav svima :D

Prije tjedan dana sam kupio par boležljivih biljaka od prijatelja pošto se njemu više neda uzgajat (-.-) i sad me zanimaju neke stvari pa se nadam da ću moći dobiti odgovor na njih.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? Sjemenke (Sannies Jack)
2.Koliko su stare vaše biljke ? (3mjeseca, sve vegetacija)
3.Koliko su visoke vaše biljke ? (najmanja je 30cm a najviša 85cm)
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? (Uzeo sam biljke prije tjedan dana od prijatelja i odma ih prebacio iz tegle od 2 litre u tegle od 12 litara)
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) (Tera magma s perlitom)
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? (Svaka 3 dana s kišnicom)
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? (ne znam, moram nabavit pod hitno ph tester)
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? 6-3-6 Plantella
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? HPS 400
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 30cm+
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? (4m2)
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? od 30-80
13.Koliki je ph zemlje ? Ne znam
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? Vinske mušise
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? Nemam, ovo mi je prvi uzgoj
16.Fotografija ? U prilogu

Kada sam uzeo biljke primjetio sam vinske mušice pa sam pokrio vrh sa pijeskom a ostalo potamanio rukama (zalijevam odozdola zbog pijeska). Biljke mi se suše (kreće odozdola i ide polako prema gore), vrh listova malo požuti pa posmeđi, uvije se prema dolje i onda odpadne (to su donji listovi), sad kako polako ide prema gore listovi se uvijaju prema gore. žute i suše se. Gnojim jednom tjedno (na ambalaži stoji 15ml a ja stavljam 10ml), ne znam kako su biljke gnojene prije nego sam ih uzeo). Kada zalijevam biljku koliko litara vode ide na jednu biljku u tegli od 12 litara? Muči me ta suša listova pa bih molio bilo kakvu pomoć.
 

Prilozi

  • 1.jpg
    1.jpg
    150,8 KB · Pregleda: 13

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
ocito da su bilke dosle prilicno s*ebane, tri meseca vegetacije u 2L posudi ne ide, to malo sto se vidi deluje jako bedno i zakrzljalo, zgoljavo, ako su tako tanke a imaju 30 do 85cm onda je to bilo zaista mucenje za biljke... uz to tvoj prostor od 4m2 je prevelik za lampu od 400w, ona ide na jedan kvadrat... pametnije bi ti bilo da sredis box za tu rasvetu i krenes iz pocetka... daj fotku biljaka, ovo sto si prikazao deluje kao zabodena grancica, gde je tu biljka stara 3 meseca
 
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore
03.09.2013
2
1
0
Evo 2 slike, preslago sam ih 2 puta da bolje slikam. Ako su izdržale takvo mučenje ja ne namjeravam odustat od njih (kad sam ih presađivao u veće tegle pazio sam na uvjete i hvala bogu niti jedna nije pokazala simptome šoka. Bilo kakav savjet što sad napravit prihvaćam. Vlagu imaju, ventilaciju imaju, svjetla mislim da će mi trebat jos bar 2 lampe. Koristim li dobro gnojivo? Imate kakav savjet kako da stavim na timer day:night cycle? Koliko vode je potrebno po biljci u tjedan dana?
 

Prilozi

  • 2.jpg
    2.jpg
    161,3 KB · Pregleda: 21
  • 3.jpg
    3.jpg
    172,2 KB · Pregleda: 21
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore