Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

BLONDinaNINA

Holland
11.12.2013
194
528
93
Hvala na brzom odgovoru Power i Cill.... :dada
Znaci koliko razumem od ove prve nema nista ,pocupacu je da mi ne smeta na sajtu ....A sto se tice ove druge zanima me da li da odsecem tu suvu granu da ne smeta ilida je ostavim tako?A sto kaze cill za ovaj list da je od insekata ostecen ,mogu nabaviti Actaru koja se cesto spominje na forumu.......Da li smem sa njom dobro isprskam celu biljku ili samo oko biljke ?? :watchplant:
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
Ma ja mislim da ti netreba nikakav insekticid a pogotovo ne Actara.Ako je steta do sada bila samo na tih par listova a nisi koristila nista do sada onda imas srece...ako neracunamo ovu osusenu ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: BLONDinaNINA

BLONDinaNINA

Holland
11.12.2013
194
528
93
Imala sam srece do sada... :b_hop: .... pa nisam koristila nikakav insekticid, sve je bilo prirodno........ako ti kazes da nema potrebe da koristim Actaru kao ni bilo koji insekticid...slazem se sa tobom ipak nije to preveliko ostecenje da ce puno da naudi biljci ako neko misli drugacije neka me ispravi??........uplasila sam se za ovu sad da se ne desi nesto slicno kao sa onom sto je vetar polomio.......... :heartbeat: ovako mi srce radi od straha...... :vb_wave:
 
24.06.2014
1
0
0
Pozdrav svima, postavit ću pitanje koje sam slučajno bila našla ovdje jednom i nema šane da ga više nađem.
Odma da se izjasnim ja se u niš od ovoga na razumijem, nego sam po zahtjevu od dečka išla probat nekaj zasadit na balkon. Zasadila sam više sjemenki u jednu teglu i bogme su se sve primile. Međutim sad su narasle neke 15, neke 20 neke 25 cm pa je vrijeme da ih presadim. Dali je moguće stavljati po dvije biljke u jednu saksiju ako je ona dovoljno velika ili moraju ići svaka u svoju. Zaljevam ih svaka dva dana ujutro po par deci jer sam skužila da im paše, a na dane kada je vani kiša ih ne zaljevam iako kiša ne pada po njima. Hladnij je pa me ne traže. Uglavnom fino rastu, ALI imaju 5 listova. Kaže dečko da su to muške i da se unutar rasta njih potiče da postanu ženke? jel mi može netko objasniti na koji način to ide ili mi dati link od te teme, evo stvarno ju ne mogu pronaći. I dodatno da kažem,neki dan sam ih išla malo podrezati da idu u širinu, svakoj sam ostavila po 4,5 katova listića. jel to dovoljno?

Hvala svima na odgovoru :)
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
lefteye je napisao(la):
...nego sam po zahtjevu od dečka išla probat nekaj zasadit na balkon. ... Kaže dečko da su to muške i da se unutar rasta njih potiče da postanu ženke?
decko ocigledno nema pojma, kazi ti njemu nek on sadi po balkonu, a ne da to zahteva od tebe, pa nek sam proba da podstice muske da postanu zenske... :eek:hno:
 
17.07.2014
8
0
1
Ljep pozdrav svima. Nov sam na forumu ali sam već dvije godine redovan gost. :read:
Uglavnom,imam problem sa ''Auto'' Black Jack Hererom,donje lišće mu stalno žuti i na kraju otpada. To se dešava skoro od samog početka. Možda je i mali problem u samoj genetici jer je deklariran kao auto strain,koji očito nije,jer je počeo cvjetat tek nakon promjene svjetlosti na 12/12. Sada je u 4. tjednu cvjetanja i fino izgleda,ali mi ide na k ovo žutilo..
Nešto mu fali ili ima nečeg previše?? :sick:

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? - sjeme
2.Koliko su stare vaše biljke ? - 3 mjeseca
3.Koliko su visoke vaše biljke ? - 75-80cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ? - 18L
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, ) - Plagron Batmix
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ? - zaljevanje svaki 3. dan,voda iz slavine,odstajala 24h
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ? - 6,5ph
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:p:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ? - General Hydroponics Flora Series za tvrdu vodu (FloraGro, FloraMicro, FloraBloom)
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ? - 250w hps (dual spectar)
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? - cca 17 cm (cool tube)
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? - 0,6m2 (80x80x160)
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ? - temp. 24-30C ,vlaga 40-60%
13.Koliki je ph zemlje ? - 6,5ph
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ? - noup
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? - ovo mi je 4. grow
16.Fotografija ? -
eaqrmq.jpg
10xc5l4.jpg


Hvala na pomoći. :vb_wave:
 
17.07.2014
8
0
1
Kupio sam to gnojivo zato jer kad mi završi ovaj grow,onda se prebacujem na hydro...ali na tom gnojivu piše ''for hydrophobic and soil'' zato ne vidim zašto bi to trebao biti problem.
 

M a n d o r

Banned
Banovan
12.01.2013
720
747
113
liči mi na previše N u odmakloj fazi uz one kanđerine na drugoj slici i tamnim cvjetićima na prvoj,možda i hlad radi jaču nijansu no sve u svemu ;) ja bi to dobro isprao,ili nastavio samo sa Hesi f+, te poslje sušenja zemlje normalnom dozom gnojiva za cvijet i zalio :),možda i zemlja sama po sebi bila bogata N-om pa si na to stavio još i tak to krene :D
 
02.04.2014
52
54
18
Pozdrav ekipa , imam nekoliko pitanja za vas, pa ako ste u mogucnosti da odgovorite , mnogo bi mi znacilo , naime imam jedan problem sa biljkom , 3 donja lista su pobjelila i nekako su " mlohavi " - " labavi " na dodir , jsam li mozda uprskao sa gnjojivom , gnjojim sa kokosijim izmetom , biljka je stara nekih mjesec dana ,ovo su ti listovi koji su pobijelili , http://imgur.com/RRzYk7y , a ovdje je ona u punom formi ,http://imgur.com/LSomer8 , sjeme je npoznato , neki hybrid xd., hvala unaprijed ! pozzz
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598
Zavisi kako si sa tim kokosijim govancima radio .dali si kompostirao ili ne? To je vrlo bitno.Iako mislim da je sve ok...i red je da donji listovi pozute
 
26.04.2014
7
0
1
Pozz, kao prvo me zanima jeli stajsko gnojivo uvijek najbolji izbor da malo posipam oko biljke il mineralna gnojiva bolje naprave posao? I imam problem biljka je stara 8 tjedana al je još uvijek sitna jer vrijeme vani nije nešto. Ugl počela je da žuti od dna i po sebi ima bijele točkice. Šta da radim? Za listove nebih rekao da se savijaju jer se biljka okreće prema suncu i svaki list se pokušava izboriti za svoj prostor. Hvala :)
 

Detox2Old

Aktivan Član
21.11.2012
176
424
63
33
pozz ekipa.danas sam primjetio da imam Tripsi iliti resičari(Thrips).primjetio sam ih prije 4 dana,al samo na zamlji,a mislio sam da su to pljesnive mušice koje sam imao zadnji put,no danas sam primjetio da je biljka prepuna njih,da je žderu i cuclaju sokove.

evo 2 slike pod mikroskopom.






biljka je za sada u dobrom stanju,no zanima me kako se riješiti gamadi? neem ulja nemam gdje kupiti kod sebe.... :(