Alkoholizam

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
14.03.2013
18
23
3
jedan sam od onih koji ne znaju stati nakon 2-3 piva/žestice.
dijagnoza F10.2.
doduše, isto tako bi mogla da bude F19.2 (politoksikomanija), ali to bi bilo za neki drugi thread.

sada počinjem da pijem tetidis/antabus. tableta koja je više manje inertna u tjelu i ne služi ničemu osim ako se popije alkohol - onda završite na intenzivnoj.
neka vrsta osiguranja, jer više ne smjem da zeznem samog sebe sa "ajde, popiću pivo-dva, šta ima veze".

pošto bi da zamjenim bensedine (prepisane od strane ljekara) sa vutrom, jer
mislim da bi mi bilo zdravije za tjelo i/ili ako ponovo dođe do zloupotrebe - mnogo lakše prestati kompulsivno duvati nego bataliti benzose, (a o tome kako tolerancija i ovisnost o tim farmaceutskim sra*ima lagano raste..neću ni da počinjem) konkretno pitanje je = dal' neko ima slična iskustva ili znanje da mi kaže može li tetidis da ima ikakvu interakciju sa vutrom.

ja mislim da ne može, ali uvjek je dobro imati "second opinion".

hvala unaprijed.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: nerp

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Disulfiram (Antabuse) / Tetidis
Interaction Rating: Moderate Be cautious with this combination.
Talk with your health provider.

Disulfiram (Antabuse) might interact with marijuana. Taking marijuana along with Disulfiram can cause agitation, trouble sleeping, and irritability.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: shone111
14.03.2013
18
23
3
"Taking marijuana along with Disulfiram can cause agitation, trouble sleeping, and irritability."
thanks @Stipe.
seems like no marihuana for me, bar na neko vrijeme.
ipak, bilo bi zanimljivo čuti nekog sa iskustvom iz prve ruke.
ako se usudim pa probam dim ili dva, javim kako je prošlo.

pitanje je bro, oces ti da stanes da cugas il ne. pozdrav od 10.21

za sada ni sebi samom ne znam da odgovorim na to pitanje.
zato je tu ta prokleta tableta. bar dok ne posložim određena sra*a u svojoj glavi.

razmišljam i o mikrodoziranju psilocibinom, ali sa ovakvom jetrom bolje da se ne za*ebavam..

otpozdravljam. ostani u remisiji.
will keep you guys updated.

hvala za edit. još uvjek učim...nemam iskustva sa forumima.
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe
15.04.2017
166
209
43
Ja sam se ljecio od alkoholizma i nakon toga od ovisnosti od diazepama , ! Uspjesno sam izljecen vec 8 godina , samo da kazem da je puno veca frka skinut se sa tableta nego od alkohola , apstinencijska kriza od tableta je pravi pakao ! Al sve se moze , ozbiljno moras shvatit situaciju i shvatit da ti marihuana moze pomoc al se uopce nemozes oslonit na to da ce ti ona bit sredstvo koje ce te rjesit brige
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Jojoman and Stipe

Felt

Psilocybe Semilanceata ( Liberty cap )
Poznanik Foruma
21.06.2015
707
3.749
163
Psilocibin(mikrodoziranje)bi ti pomogao,a u kombinaciji sa vutrom mislim da bi čudo napravio.
Naravno da bi morao proći vrijeme prilagodbe koja bi imala nekih slabijih nuspojava al ništa drastično.Imao u obitelji sličan problem koji se na ovako sličan način riješio.Vutra je došla ranije i to puno ranije a sa gljivama se krenulo početkom ove godine.
 

nerp

thc pozitivan
Poznanik Foruma
21.01.2015
1.220
6.422
258
Mlecni Put
Kao neko ko je samoinicijativno zamenio tablete kanabisom, mogu da kazem da cannabis nema side effects ni priblizno kakve imaju tablete. Tablete sam pio samoinicijativno radi spavanja uvece 10 god (benziodizapame) i momenta kada sam probao kanabis, tablete sam izbacio. Nema one nadrkanosti sutradan i sl..

A sto se piva tice, sto sam stariji , to sam kriticniji. Tako to ide kada krenes da pijes pre 25 godina.
Ne pijem zestine niti vina, samo pivo.
Ide preko dana.. da me digne, a preko noci uzmem samo RSO.
Kada sa pivom preteram, osecam se 2 dana lose i ne pijem, ali vec treci dan cugnem 3-4 komada, pa dan posle mozda 6 i tu krenem da razmisljam dokle sam dosao.. a nekad znam da razvucem i 8-10 komada preko dana na vikendici.
Jos uvek se tesim da ne preterujem, ali realno alkohol je sranje, toga sam sada svestan.. ali i nesto bez cega je nezamisliva ikakva socijalna aktivnost na ovim balkanskim prostorima, od rodjenja do sahrane.
 
Poslednja izmena:

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.425
1.098
Tablete sam pio samoinicijativno radi spavanja uvece 10 god (benziodizapame) i momenta kada sam probao kanabis, tablete sam izbacio. Nema one nadrkanosti sutradan i sl..
bilo ono vreme 90ih, svi oko mene, oni kao stariji i poznanici se kljukaju bensicima i slicnim tabletama, ja duvao,; i sad dodje meni jedan dan da probam i ja :D i ono nista??? koji vam je ljudi, uzmem jos jedan; mislim da je bio bensedin (ili nesto slicno, na b u svakom slucaju) od 5mg, uz pivo naravno, da se ne izdvajam od drustva :crazyd: ali sta, budim se negde oko trojke, cetvorke, glava da pukne, probadajuci bol od temena/malog mozga, pa sve do gornjih sinusa, i sad me jeza neka navatala kad se setih :GR @nerp :lol:
i ja sta cu, smuckam kafu smotam jedan mali i sve ko rukom odneseno.
 

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.461
2.598
Trava,ulje bude duh i tijelo,daje ljepotu zivota i otvara stotinu mogucnosti.:)
Tablete-smrt.
Alkohol-uffff jako zajebana drustveno prihvatljiva stvar.Dostupno,prihvatljivo,nije cudno...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: dexor

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Ja bi bio sretan kad bi mogao zamijeniti pivo sa travom al zasad jos nisam nasao adekvatnu zamijenu al ne odustajem prije ili poslije cu potrefit strein koji ce mi pomoc da odbacim pivo u potpunosti jer jedino mi ono od svih alkohola stvara problem da nemam granicu i da poslij treceg je sigurno da cu ih popit jos koliko god stignem a to je poprilican problem jer brzo pijem da se ne ugrije :)
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
Citam temu, i sjetih se svog kuma koji je bio prilicno neodredjenog stava sta je bolje.
Jedno vreme ide prica: Ma samo vutra kakav alkohol bla,bla...
Nakon nekog vremena zove mene i prica kako bi se bilo dobro napit jerbo mu je dodijala vutra.

I tako u krug.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: dexor
15.04.2017
166
209
43
Alkohol stvara tako groznu ovisnost da je to strasno onog trenutka kad se ne mozes probudit a da odma ne popijes par piva jer se cijeli treses zivot ti se pretvara u pakao , ides do prve trafike uzimas prvu pivu iz izloga , nemocno sa puno tremora jedva vadis novce i drhtavim pokretom dajes pare dok se cijeli treses , ides izad coska da drmnes pivu pa onda drugu i onda je vec sve bolje al onda ti je muka jer si ih popio nataste i onda nesto pojest ( fetu kruha) i onda jos jednu pivu , jer razina alkohola mora bit oko 1 promila , uglavnom strasno ! Konzumiranje marihuane spada u jednu razbibrigu pošalicu i uopce se u nijednom kontekstu ne moze stavljat u istu kosaru s icim drugim vec je prica za sebe ,
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
Evo kao da gledam svog burazera... Od ovog posta sam se najezio. Ono sto sam siguran je to da nije on na ovom forumu zato sto momak nikad duvao nije...

Ali brate popio je boga oca. Ne moze funkcionisati od rane zore dok ne popije onu teretnu pivu....
Bruka i zalostno je to. Burazer mi je ali... I to mladji 4 godine...

Nista mu ne mos reci... uvijek ima izgovor za sve. Ja kontam da on sam sebe laze i vara....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: dexor

marckoni

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.08.2013
136
224
43
Ja sam se ljecio od alkoholizma i nakon toga od ovisnosti od diazepama , ! Uspjesno sam izljecen vec 8 godina , samo da kazem da je puno veca frka skinut se sa tableta nego od alkohola , apstinencijska kriza od tableta je pravi pakao
Kada je meni pok. prof Jakulic (jedan medju boljima u Evropi krajem 90-ih) rekao da dijazepam ne stvara fizicku zavisnost a da cigarete dizu nervozu, ja sam mislio da je covek lud. Medjutim, ubrzo sam promenio misljenje.
Ostavkom cigareta (po savetu prof.), istovremeno sam prestao i sa uzimanjem tableta na kojima sam bio godinama. Kasnije sam opet poceo sa cigarcinama, ali tabletu vise popio nisam. Znam da zvuci suludo, ali pricam iz licno dozivljenog.

A sada apropo alkoholizma.
Nikada nisam bio zavistan niti redovavan konzument, ali su mi zato povremena pijanstva pravila haos od zivota...Nakon skoro svakog pijanstva sam zavrsavao u policiji sa 2-3 prijave...a onda sam sam sebi rekao: kretenu, nema vise ni kap alkohola, crkni ali alkohol vise NE! I evo vec 7-8 god. apstiniram bez zelje da kap probam
Medjutim, prestankom sam polako izgubio onaj zanimljivi svakodnevni drustveni zivot. Sednem sa drugarima u kafanu i sad, ali nije to vise to. Sto je njima lepo kad malo cugnu, meni dosadno. Sto njima lepo kad se napiju, meni odvratno...sto me navelo na zakljucak: idealno ne postoji.

I mene je pivo urnisalo.
Popijem svasta nesto i budem "noramalan", ali kada se nazderem piva...auuu, sutradan me blam od price drugova sta sam sve radio. Toliko mi brisalo memoriju da se nicega secao nisam, sto mi uvek izazivalo gadjenje na samog sebe...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
Ja imam jednog halfa koji me obavezno poslije neke pijanke zove ujutro i pita me dal je pravio neke probleme jer se ne sjeca niceg. Tako vec godinama.
Inace,on mi je zanimljiv lik jer on cak ni ne popije mnogo al se skrsi od jako malo alkohola.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc
15.04.2017
166
209
43
Kada je meni pok. prof Jakulic (jedan medju boljima u Evropi krajem 90-ih) rekao da dijazepam ne stvara fizicku zavisnost a da cigarete dizu nervozu


........ diazepam stvara kao i svi benzici jako groznu i jaku ovisnost , spada i benzodiazepine sporog djelovanja i dugog poluzivota i potraje malo duze dok se osoba navuce ( par mj ) , xanax je recimo kratkog djelovanja i stvara ovisnost jako brzo ,
 
14.03.2013
18
23
3
@Spanjo vidim prijatelju, da odlično... "poznaješ materiju". :)
ja bih odmah da zamjenim benzose sa gandžom, ali me brinula kombinacija tetidis/marihuana.
jer, sad-za-sad, bez tetidisa ne smijem - opet ću negdje da svratim na "jedno pivo".

skoro sam prob'o; zapalio neke "domaje".
-osim što sam bio mnogo ćutljiv u društvu (a, to je opet možda samo zato što se učim kako biti trijezan u društvu) nisam primjetio nikakve side effect-e.
rijeka i sunce me izmorili; doš'o kući, počistio frižider i zasp'o k'o beba.

e, sada...kod mene i nije frka supstanca, već zloupotreba iste, tako da i sa gandžom mogu da počnem da pretjerujem.
moraću "zadužiti" staru ili drugara da mi je daju "na kaškicu", :D -a benzose lagano smanjiti pa potom potpuno izbaciti.
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.323
258
Ja sam daleko od tvog stanja ali sam si odavno priznao da imam problem sa pivom i jednostavno vec par godina ga zelim rijesiti a nije bas da sam napravio neke velike pomake u glavnom problemu a to je da nemogu popit 3 piva i reci dosta...sto se tice ucestalosti tu sam napravio pomaka i desi mi se u prosijeku 2 puta tjedno da popijem po 5-6 piva al imam jako puno obaveza sto sa poslom sto sa obitelji tako da nemam vremena da se druzim i to je razlog smanjenju i glavni uzrocnik problema je druzenje jer mi se ne znamo druziti bez alkohola i kad na to dodas nemogucnost da kazes dosta nakon 3 pica onda dolazimo do ovoga gdje smo sad...

Za mene jedino pravo rijesenje je odbaciti sve stisnut zube i izgurat al da bi to uspijelo trebamo se suociti sa samim sobom i nauciti kako se druziti bez alkohola i nekih drugih supstanci jer ni thc nije rijesenje za mene je to sve isto popio 5 piva ili ispusio toliko pljugi opet si potegnuo za necim da lakse prodje dan

Po meni jedini nacin za rijesit se alkohola je izolirat se od drustva i organizirat si vrijeme kao da si u vojsci sa aktivnostima koje te zanimaju da zaokupis glavu sa necim sto te interesuje jer dosada je uz drustvo glavni razlog za popit koju

Drzim ti fige da uspijes jer alkoholizam je najvece zlo koje si mozemo priustiti
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bane007
14.03.2013
18
23
3
@nerp ne postoji neki univerzalni test da znaš dal' si alkos ili ne, to je individualno i nešto što mora svako sam za sebe da skonta.
(po medicinskim kriterijumima smo svi redom na cijelom balkanu mrtvi alkosi.)

ali ovaj "jos uvek se tesim da ne preterujem" dio mi zvuči sumnjivo poznato. :)

ja to otprilike ovako kontam =
-ako piješ da se osjećaš dobro; sve je u redu.
-ako piješ da se NE osjećaš LOŠE; imaš problem.

opet, ponavljam; individualno je.
naprimjer; ja kada pretjeram, odmah ujutro idem na "popravku" jer; "klin se klinom izbija"....pa se tako uhvatim da ga već peti dan zaredom izbijam - čisti alkoholizam.

potrefit strein
za mene je jack herer činio čuda. potpuno izbacio pivo tih mjeseci.

@mario339 thanks bro!
 
Poslednja izmena od urednika: