Zbog manjak vremena nisam stigao otvoriti dnevnik ali šta je tu je ipak ćemo ga pratiti narednih 3 mjeseca.
Vezano za PC box ne bih puno pisao, detaljno ću napisati u temi za projektiranje prostora za uzgoj jer treba neke stvari da se isprave.
BOX: Chieftec Big Tower V/D/Š 650/540/205mm
Box obložen sa Easygrow Diamond Diffusion folijom.
ISPUH I DIY CARBON FILTER:
Ventilator: NZXT AER P120 120mm
Filter je napravljen tako što sam od starog ventilatora 120x120mm ostavio samo okvir, nasuo aktivni uglje, stavio na obe strane mrežicu pričvrstio i izolirkom obložio pa maylar trakom.
UPUH I LIGHT TRAPS:
Upuh pasivan.
Light traps napravljen od crnog kartona 2 kartona na cik cak.
FAN VENTILATOR:
1. Arctic F12 PWM 120mm Case Fan
2. Arctic F12 120mm Standard Case Fan
Fotografija iznad.
RASVJETA: 15x5w Led E27 75w
10 sijalica od 3000K i 5 sijalica od 4000K sve su sijalice od 5W
Panel je napravljen od medijapana izbušene rupue sijalice zalijepljene Silikonom Acetat 300°C, paralelno spojeno panel obložen Maylar trakom.
OSTALA OPREMA: Produženo kablo spojeno na napon od kucista, LCD digitalni termometar higrometar,
SJEME: Amnesia Haze @Somaseeds
SAKSIJA:
Start pot 0.5L,
Finalni pot 9L, 40x17x14
TRENING: LST, super cropping, lolipoping
ZEMLJA:
Zemlja za start pot Bio Bizz light mix
Zemlja za finalni pot Guanokanalong complete mix
GNJOIVO:
Biotabs (Biotabs tablete, mycotrex, orgatrex, startrex, Bio PK 5-8, Boom Boom Spray),
Hesi Boost, Hesi SuperVit, Xtreme Gardening Mykos.
Nažalost nemam biotabs bactrex nestalo mi je, pošto živim u Bosni ne postoji shop gdje mogu kupiti proizvode od Biotabs, Bio Canne
i slično ovo sam kupio kada sam bio u Hrvatskoj.
Izlazak iz zemlje 11.07, sve je bilo okej dok nisam presadio u finalni pot.
Kada sam je presadio ubacio sam Mykos i sve po Biotabs tablici tada sam je spalio ali oporavila se.
70. DAN 10. DAN CVJETANJA
13.07 je bila prebace na 12/12 pošto me je tajmer zezao vjerovatno je to bio uzrok sto je dugo trebalo da procvjeta jer se nekad nije gasio i konstantno je bilo svjetlo upaljeno ali nejse.
Do sad 2x dobila Biotabs orgatrex i 2x Boom Boom Spray.
Prije 5 dana dobila hesi boost i poprskao je sa Boom Boom Spray.
Pa za 2 sedmice krecem sa gnjoivom za cvjetanje.
Peace
Vezano za PC box ne bih puno pisao, detaljno ću napisati u temi za projektiranje prostora za uzgoj jer treba neke stvari da se isprave.
BOX: Chieftec Big Tower V/D/Š 650/540/205mm
Box obložen sa Easygrow Diamond Diffusion folijom.

ISPUH I DIY CARBON FILTER:
Ventilator: NZXT AER P120 120mm
Filter je napravljen tako što sam od starog ventilatora 120x120mm ostavio samo okvir, nasuo aktivni uglje, stavio na obe strane mrežicu pričvrstio i izolirkom obložio pa maylar trakom.

UPUH I LIGHT TRAPS:
Upuh pasivan.
Light traps napravljen od crnog kartona 2 kartona na cik cak.

FAN VENTILATOR:
1. Arctic F12 PWM 120mm Case Fan
2. Arctic F12 120mm Standard Case Fan
Fotografija iznad.
RASVJETA: 15x5w Led E27 75w
10 sijalica od 3000K i 5 sijalica od 4000K sve su sijalice od 5W
Panel je napravljen od medijapana izbušene rupue sijalice zalijepljene Silikonom Acetat 300°C, paralelno spojeno panel obložen Maylar trakom.
OSTALA OPREMA: Produženo kablo spojeno na napon od kucista, LCD digitalni termometar higrometar,
SJEME: Amnesia Haze @Somaseeds
SAKSIJA:
Start pot 0.5L,
Finalni pot 9L, 40x17x14
TRENING: LST, super cropping, lolipoping
ZEMLJA:
Zemlja za start pot Bio Bizz light mix
Zemlja za finalni pot Guanokanalong complete mix
GNJOIVO:
Biotabs (Biotabs tablete, mycotrex, orgatrex, startrex, Bio PK 5-8, Boom Boom Spray),
Hesi Boost, Hesi SuperVit, Xtreme Gardening Mykos.
Nažalost nemam biotabs bactrex nestalo mi je, pošto živim u Bosni ne postoji shop gdje mogu kupiti proizvode od Biotabs, Bio Canne
i slično ovo sam kupio kada sam bio u Hrvatskoj.
Izlazak iz zemlje 11.07, sve je bilo okej dok nisam presadio u finalni pot.
Kada sam je presadio ubacio sam Mykos i sve po Biotabs tablici tada sam je spalio ali oporavila se.
70. DAN 10. DAN CVJETANJA
13.07 je bila prebace na 12/12 pošto me je tajmer zezao vjerovatno je to bio uzrok sto je dugo trebalo da procvjeta jer se nekad nije gasio i konstantno je bilo svjetlo upaljeno ali nejse.
Do sad 2x dobila Biotabs orgatrex i 2x Boom Boom Spray.
Prije 5 dana dobila hesi boost i poprskao je sa Boom Boom Spray.
Pa za 2 sedmice krecem sa gnjoivom za cvjetanje.

Peace

Poslednja izmena: