Android ...!

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop
Zz..,
Evo nije bas o kompjuterima tj. svijet kompjutera.., ali slicno...
Zanima me, pogotovo od onih koji se kuze u to i prate neke stvari.., kako vidite Android smartphone-je u buducnosti..?
Koliko ce biti mocni samo mobiteli i koliko ce razvijen Android biti u buducnosti tj. sto ce sve moci... Koje bi znacajke mogli imati Androidi sa jakim hardware [npr. 20gb rama sa 16core 3.5Ghz procesorima...] ,kako bi mogao sam Software izgledati, kakve ce Aplikacije biti dostupne i kakav bi mogao biti sam sistem androida u buducnosti, i kakva bi mogla biti buducnost velikih kompanija kao Google, Fb i sl. .., recimo negdje za 10 godina.., sta ce nam biti onda smartphone-i, sta ce nam znacit u zivotu i za sta bi mogli biti tada sve sposobni..? :kafa:
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
488
2.962
141
Nznm za deset, ali za koju deceniju više i vrlo verovatno ulazimo u eru "Tehnološkog Singulariteta"
Hipoteza je da postoji tačka u kojoj naučni i tehnološki razvoj postaje bukv trenutan i prevazilazi sposobnost ljudi da ga isprate - dakle onog trenutka kada nešto novo bude izmišljeno, već sledećeg trenutka je zastarelo, i tako u svim sferama (ne samo tehnologija).
To se nazire i sad, i eto upravo su telefoni (i kompjuteri npr) odličan primer - kupiš neki najmoćniji, već za koji mesec je zastareo model.
Ono što ozbiljno usporava kretanje ka toj tački je sam kapitalizam, oni vrlo verovatno već sutra mogu da izbace takav model koji pominješ, ali (naravno) isplatljivije je da se iz godine u godinu upgrade radi pomalo.
Razvoj kvantnih procesora, i posebno AI (nismo blizu čini se, ali pre svega desetak godina niko nije verovao da ćemo i do ovde stići sa razvojem veštačke inteligencije) neminovno gura taj kapitalistički model u stranu, i Tehnološki singularitet je praktično neminovnost.
Videćemo samo da li za našeg života.
Drugim rečima, ne bih se ja mnogo opterećivao telefonima, biće daleko luđih stvari :)