Astralna projekcija

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

EXARP

Aktivan Član
10.12.2006
488
66
48
50
Ne zaozbiljno. A i ono šta jesan, smatran nedovoljnim za proglasit astralnom projekcijom. Bar šta se tiće projiciranja "čiste glave".
Uz pomoć entheogena, svaki put.
Al bi volija, ipak, to izvest "čiste" glave.
I sam; a ne uvik "u grupi", šlepajuči se na tuđe energije. Doduše, aj, nije to šlepanje, to je grupni rad, ali svejedno...
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Blagi pokušaji suve glave ali dosta brzo mi je izašlo iz prakse postigao vrlo malo, ono sve to počinje (bar kak sam ja radio) s vježbama čišćenja glave meditacijom i tako u cilju postizanja transa a meni je to bio velik problem misli su mi inače preaktivne tak da je to teško išlo ali svakako sam se premalo trudio, možda nastavim jednom
 

extranoize

Aktivan Član
04.01.2008
255
22
0
35
doživio sam nešto djelomično slično. doduše bio sam dobrano napušen, pa se to može gledat i kao neki napadaj panike ili tako nešto :icon_lol:

sjedio sam u bircu i pogledom lutao kroz dubinu prostora kadli sam začuo otkucaje svog srca. bivali su sve jači i jači, glasniji i glasniji...svaki otkucaj je sve više prožimao moje tijelo. odjednom nisam čuo ništa osim tih otkucaja.
primjetio sam da ono što inače nazivam "Ja" više nije gore u mojoj glavi - premjestilo se na područje srca! skroz drukčija perspektiva. kao da se cijelo moje biće skupilo u srcu. ja sam postao taj svaki otkucaj! kako su se otkucaji pojačavali tako sam osjetio kao da me nešto vuče van (iz srca).
neka energija je počela izlaziti iz mene, stavio sam ruku na srce i ona se odmicala od njega prema van kao da je nešto gura van. to nešto sam bio ja! i tako sam se odvajao do neke granice i dalje nije išlo.
nekoliko trenutaka kasnije sva ta energija (nakon što se vratila u srce) je krenula gore - u moju glavu. opet sam dobio onaj osjećaj da sam u drugoj perspektivi. na isti način sam se pokušavao odvojiti od tijela i izaći kroz tjeme. isti osjećaj energije i odvajanja. ni ovaj put nije do kraja uspjelo.
vratio sam se u uobičajenu perspektivu. bio sam fasciniran doživljenim. to iskustvo je potvrdilo neka moja uvjerenja (o duši).
 
01.02.2009
0
6
0
38
astralnu projekciju mozes ostvariti i kroz san... tj. ukoliko se odvojis od tijela svjesno...
astralna projekcija se razlikuje od lucidnih snova, vantjelesnog iskustva, ali su takodje dosta povezani...
kod astralne projekcije vrijemenska stvarnost je prosirena i dosta drugacija, npr. pet minuta u stvarnosti moze biti sat u astralnoj dimenziji...
lucidni san je kada si potpuno svjestan onog sto sanjas, dosta je slican astralnoj projekciji, jer je i u njemu vrijeme i stvarnost poremecena...
dok u vantjelesnom iskustvu stvarnost je objektivna, vrijeme je realno...

meni licno astralna projekcija i lucidni snovi nisu problem, mene zanima vantjelesno iskustvo, tj. vremenski realna projekcija, ali zato moras biti savrseno uravnotezen (tjelo, um i duh)... a ja bas nisam takva xD
 

dogo argentino

Aktivan Član
22.01.2009
122
0
0
35
aham..
al mene zanima kako da ja to postignem.. mislim nemrem si sam zabrijat u glavi 'ja oću astralnu projekciju' i ona će se meni stvorit!ili da? ne znam zato vas pitam.. moram li meditirati?
 
01.02.2009
0
6
0
38
prvo skuzi sto je uopce astralna projekcija... mozda si do sada vec i imao koju xD
na ja sve zavisi od tebe da li ti treba meditacija, zbog opustanja uma, koncentracije...
astralna projekcija je kada svjesno udjes u astralnu dimenziju, a i iz nje svjesno i izadjes...
 

Eva Rain

Aktivan Član
09.03.2009
161
8
0
32
dogo argentino je napisao(la):
aham..
al mene zanima kako da ja to postignem.. mislim nemrem si sam zabrijat u glavi 'ja oću astralnu projekciju' i ona će se meni stvorit!ili da? ne znam zato vas pitam.. moram li meditirati?
Za astralnu projekciju bit ce ti potrebna vjezba, sad ne znam na kojem je stupnju tvoja svijest, no nekome uspije nakon nekoliko pokusaja dok se neko treba vise truditi.
Da bi postigao (vjezbao, usavrsio) astralnu projekciju trebas biti negdje gdje te nista nece ometati. Smjesti se u polozaj koji ti najvise odgovara i u kojem se osjecas najudobnije. Potrebno je da se opustis u potpunosti, zato ako si pocetnik ne preporucam ti lezeci polozaj jer ces vrlo lako zaspati sto se meni znalo desavati :icon_lol: No opet, ako ti je lezeci polozaj najudobniji, ne slusaj me :)

Nakon sto si se udobno smjestio, pocni sa opustanjem tijela. To ti je najlakse da uraditi tako da napinjes svaki misic u svome tijelu i onda ga opustas. Da pojasnim, krenes npr. od nogu i noznih prstiju i napnes misice koje potom opustis, zatim ides s misicima listova pa na gore, sve dok ne dodes do misica vrata. Tu se malo vise zadrzi i koncentriraj jer ako uspijes potpuno opustiti misice vrata, mnogo ces se bolje ljepse osjecati i iskustvo ce samo po sebi biti puno ugodnije. Ne zaboravi ocne kapke i usne i vilicu. Trebas biti totalno opusten. Ako treba ponovi sve ponovo, nemoj zuriti.

Nakon sto si opustio svoje tijelo trebas opustiti svoj um. Ne znam kakva su ti prijasnja iskustva sa meditacijom i postizanjem transa, no trebao bi biti sposoban da "ocistis glavu od misli" Jednostavno zamisljaj bijeli ekran-svjetlo-platno-sta god ti odgovara ispred sebe i kako ti koja misao nadolazi samo je pusti da prode koncetrirajuci se na bijelu svjetlost. Osjetit ces kako ti tijelo pocinje biti sve teze i teze, kao da tones, feeling ti mogu usporediti sa voznjom u liftu, samo je sve u slow motionu. U ovom stadiju tvoj mozak ce se "prebaciti na drugu frekvenciju" tj. pocet ce da emitira drugacije valove o kojima ja necu da pametujem jer nisam strucnjak.

Tada pocni da pokusavas odvojiti svoje duhovno tijelo od materijalnog. Fora nije u tome da si u glavi zabrijes da hoces astralnu projekciju, tako ces samo sam sebi stvoriti iluziju, nesto poput autohipnoze, znaci nece se nista dogoditi mada ces ti mozda imati feeling da si napustio svoje tijelo. Nemoj ZAMISLJATI da se odvajas od svog astralnog tijela vec snagom svog uma to stvarno i postigni.

Nadam se da sam bar malo pomogla, kad uspijes podijeli sa nama svoje dojmove
pozdrav :wave: