Auto Critical & Lemon Shining Silver Haze

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
02.03.2021
62
154
33
24
Pozdrav ekipa, ovo je moj prvi dnevnik, a takodjer i prvi grow. :D
Strain: Lemon shining silver haze - 3 sjemenke ( 75% Sativa)
Auto Critical - 5 sjemenki ( 80% Indica)
Breeder: Royal Queen Seeds
Bulk Seeds Bank
Vrsta uzgoja: Kupljena zemlja Substral Terra Magma Blumenerde mit lavagranulat (dodatak lave koji pomaže jačanju biljke u početku)


Sjemenke su stavljene na klinjanje 11.04., proklijale i posađene u male plastične čaše 14.04.

U čašama je samo Terra Magma, kroz koji dan planiram presaditi u final potove ( kante od 15L). Nabavio sam prah ( Rhizopon II ) koji pomaže za jačanje korijena pa sam mislio to iskoristit kad budem presađivao.(Ako postoji nešto bolje, a relativno lako nabavljivo pišite...jer nisam ni siguran treba li mi uopće pokraj Terra Magme jer neki kažu dovoljna je i ona sama do cvjetanja....)
Vrijeme u HR je trenutno katastrofa, biljke lagano izbijaju van i čekam dok malo ojačaju za presadnju i nosim ih odmah na lokaciju....nadam se da će preživjeti ne tako tople noći :C
Plan mi je nakon 2 tjedna krenuti s Plantela List ( dva puta zalijevanje vodom, treći put mješavina) i nakon toga Plantela za cvjetanje....
Zanimam me jesu li to dovoljni uvjeti da automatici daju barem nešto fino? :p
Bojim se kupovati dodatke prehrani i takve preparate jer svagdje piše da se biljke lako unište od toga...ali ako netko nešto provjereno preporuci svakako ću si kupiti...
Biljke su 4 dana u tim malim plasticnim casama za kafu...jbga nemam pravi prostor pa mi je to najlakše sakriti...koliko ih još mogu dugo držati u tim čašama? (Plan je pričekati lijepše dane, ali izgleda da one za par dana idu u prirodu :C )


Kada budu na lokaciji i obasjane sunce, okinuti cu koju fotku :D
Do tada ako itko ima volje i vremena koji savjet nabaciti, vezano ili ne uz moja pitanja ;)
 

CovjekCvit

Radioaktivan Član
19.04.2020
145
772
93
118
Sritno :)
Pratim zbog lemon shining silver hazea, htio sam i ja taj strain ali sam odusta zbog dugog cvjetanja i loseg iskustva s proslogodisnjom sativicom u jako mokroj i vlaznoj jeseni.

Ja osobno bi stavija barem te fem sjemenke u vise od 15 l zemlje. Bar 25 (najjeftinije sic od jupola). :D
 

dzidzo

Hey sexy mama xD
22.04.2015
666
2.957
163
Za automate ti ne treba plantela list uopšte. Zemlja ima dovoljno do faze cvjetanja i tada rokaj sa plantelo cvijet i ne bi bilo još na to slavol recimo uzeti. Sa njim ne možes spržiti biljku tako da te to ne treba brinuti. Srećno ti
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HARD SOLUTION
02.03.2021
62
154
33
24
Hvala na savjetu, taman sam pravio plan kako zalijevati s plantelom....znaci samo voda do cvjetanja...

Sutra ili prekosutra ih presađujem u veće posude....planirao sam korijen posuti s prahom Rhizopon II prije nego ih ponovno ubacim u zemlju....da ili ne?
 

Hammer 2 +5 bombi

Banned
Banovan
24.01.2019
1.347
8.977
258
:wave: Ja sam nekad sadio radom menke, bez kupovne zemlje, gnojiva ili bilo kakvog ulaganja i imao lijepe rezultate. Od kada kupujem zemlju samo i radim sa teramagmom i sasvim sam zadovoljan.Ti valjda imaš plantelu list i cvijet i po meni je to sasvim dovoljno. Isto tako bih ti savjetovao da kad ih budeš presadivao posadi direkt u zemlju, rupe nekih 30x30.I još eventualno što ti treba je neka zaštita od puževa, i drugih životinja. Sajt neznam kakav ti je, što više sunca to bolje kao i slike. Sretno...
 
02.03.2021
62
154
33
24
Kako kad je vrijeme šugavo, danas i sutra jedino sunčano.....možda da stavim iznad njih neku led rasvjetu ako će to pomoći?
 

kveLe

Aktivan Član
12.05.2013
267
2.246
143
Earth
Slab napredak u 9 dana, vjerojatno više faktora od previše vode do malo sunca, a još malo izduživanja može dovesti do savijanja biljke i vjerojatno smrti.. Recimo ja sam si riješio outdoor start probleme prošle godine kad me Covid zakucao u kuću. Ništa pretjerano, 125W CFL u 50x50x60(visina) mat bijelom boksu, dva ventilatora za upuh i ispuh, mjerač vlage i temperature (jako bitna stavka) i mogu reći da ove godine imam najbolji start u zadnjih pa sigurno 5 godina (imam i veći boks ali 2 godine je bio prisilno off, a i kad je radio uvijek sam si sjebao termine pa nisam mogao unutra radit pripremu za van). Osim što posluži za razvoj biljke prije odlaska u outdoor, može ti ostatak godine radit kao mini boks za eksperimente (topiranje, savijanje etc) i opet dodati neko novo znanje, a meni bome je slađi uzgoj u malom boksu nego velikom. Baci oko na moj profil kako to izgleda, mislim da je trošak bio 500tinjak HRK.

Što se tiče gnojiva, ovisno o zemlji, ja krećem gnojiti nakon 15-20 dana s 1/3 doze i postupno povećavam do određene granice koja odgovara djevojkama (nekad i pređe "normalnu" dozu). Najviše sam do sad koristio upravo Plantelu Cvet/List i nikad nisam imao probleme - osim ako sam ih svojom krivicom pecnuo. Sad nakon par godina uz to dodajem Slavol, a ove godine ću se igrati s Zeolitom. Odradio sam jedan grow uz Hesi jer me posralo na Cannafestu da sam dobio punu torbu, tako da ne mogu nešto više preporučit.

Oko vanjske zaštite protiv nametnika/puževa i ostalih gamadi se moraš osigurati u startu, a ja se nadam da neće biti najezda smrdljivih martina, skankavaca i gusjenica kao prošle godine. Moja topla preporuka je da se držiš foruma dok ne skupiš potrebno znanje jer stvarno su svi voljni pomoći, a jedna od mojih taktika je da posudim ideje od drugih starijih specijalista ovdje (tipa prošle godine sam vidio kod nekog u dnevniku kako obavlja LST uz pribadače koje zabije u krug i za njih veže grane i radi čuda - sad ih i ja radim). Mnogi preskaču čitanje/proučavanje/ne žele se osramotit uz glupa pitanja ali ja se držim toga da ako su stariji članovi ovdje na forumu 10-15 godina i uvijek se trude oko svega - zašto se ja nebi potrudio čitati i pratiti njihov rad pa u kraćem roku prikupim sve bitne informacije/ideje etc.

Eto wall of text, kad kvele tardu pušiš sativušu u 2 ujutro i naletiš na jednostavno pitanje hehe
 

Themistocles

Aktivan Član
22.07.2018
161
343
63
29
Ne znam de si se zaleteo sa automatima u aprilu,komotno mogu u maju,1DL po biljci svaka 2-3 dana ne znam zasto trpate toliko vode.Moje biljke od 3 dana imaju duplo vece listove nego tvoje od 9.
Ne zalivaj ih vise ako srca imas,sada moze da se desi da ako ih izneses na sunce samo se lagano okrenu ka njemu i saviju se ako se to vec i nije dogodilo,a daj boze da nije,i sto si presadjivao biljke nakon 2 dana?Gde si procitao ove sve informacije?