AUTOFLOWER - Pravljenje fem. sjemena?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Po meni je srebro prirodnije... vidio sam u bio&bio, samo se ne sjećam jel bila velika ili mala boca. Ovo s aspirinom mi je nekako okrutno prema biljci...
 

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Zlo kako je srebro prirodnije? Aspirin je sintetički napravljen spoj koji je identičan onome u vrbi ( Tužna vrba,stablo). Plus nakon prskanja aspirinom ako bi uspjelo, dijelovi biljke se mogu konzumirat, dok nakon tretmana srebrom preporuča se CIJELA biljka ne konzumirati, ili dio koji je prskan. Mislim da to što se može nabaviti je za ljudsku upotrebu, te da ppm ne prelazi preko 12-15 ppm. A za hermafroditirati biljku preporuča se od 40-50 ppm. Ne znam, volio bi da imam srebro pri ruci, da si mogu ako ne uspije sa aspirinom popraviti to, no opet bi volio nešto "prirodnije" :) Inače, znaš li da li aspirin pali ili ne ?
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Nemam pojma jel pali. Nije me zanimalo to nikada. Draža mi je selekcija od manipulacije.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Koloidno_srebro

http://bs.wikipedia.org/wiki/Srebro

http://bs.wikipedia.org/wiki/Aspirin

Ja zbilja ne bih htio radit neki offtopic ili te odgovarati, pa ću se povući iz rasprave. Zapravo sam se ukljućio nepotrebno, jer me spominjanje aspirina i sličnih otrova odmah podsjeti na osobno iskustvo sa nekim od navedenih neželjenih efekata u članku sa linka. Ali to nema veze sa biljkama...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

Gardener

Aktivan Član
27.08.2012
175
64
0
36
Ma razumijem te, ja isto osobno izbjegavam bilo kakve tablete, praškove protiv bolova itd itd. no mislio sam čisto jer mi kemijski spoj koji je identičan onom iz prirode bolje djeluje nego koloidno srebro zbog kojeg se mora ukloni cijeli dio te biljke ako ne i cijela biljka ako je prskana tim. Činjenica je isto tako da i nemam baš previše novca da bi kupovao srebro, nit sjemenke itd. Volio bi i ja da mogu uzet 10 blueberry auto, 10 ovog, 10 onog, al nažalost ne mogu uzet 2 a kamoli 10 xD Ako se želiš povuć, tvoj izbor, al volio bi ovdje neku konstruktivnu temu postić :)
 

THC_power

Aktivan Član
10.07.2012
211
554
93
35
Krivo sam razumio ocito, mislio sam da si ih prskao srebrom. Mene to sad ceka, pa me zanimaju iskustva, neki kazu da se treba spricati regular cura da bi ispalo kako treba... inace plan mi je 20-ak autosa vani da to rjesim u 3mj i ceka me jos jedna mirna zima :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

Geo

26.03.2014
37
69
18
Pošto sam se dosta mućio da nađem potrebne informacije oko špricanja srebrom, iako su neki govorili da je nemoguće okrenut spol automatiku itd odlučio sam podjeliti svoje iskustvo s vama.

Dakle naručio sam komad žice 20cm ".999" srebra baš za izradu kolkoidnog srebra i nažalost nije niti približno čisto, Nakon elektrolize voda je bila puna smeća a nakon par dana voda je postala narančasta.... vjerovatno hrđa.

Više nisam imao vremena, para, volje niti živaca da nabavljam novo srebro odlučio sam špricati s takvim kakvo je.

Biljka koja je špricana je Auto purple od pyramid seeds-a, ona ulazi u cvatnju nakon 17 dana starosti tako da sam nakon dva tjedna počeo s špricanjem i to više puta dnevno, iako su se pojavile pistilice na stabljici nastavio sam špricanje kroz mjesec dana kolko je odprilike bilo potrebno da se pojave muški cvijetovi.

Muški cvijet

bilka nije baš naj zdravija, suše se veliki listovi tako da ih skidam čim procijenim da list nema funkciju, tako novoizrasli vrhovi usput dobiju i više svjetlosti.

Problem s listovima

Trenutno me to ne brine niti malo, Buduća majka je potpuno zdrava tako da mislim da se listovi suše zbog prskanja ;)

Slika 1

Slika 2

Ako netko ima neko pitanje slobdno neka pita ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: pero123 and Stipe
17.06.2014
24
7
0
2 automatika, jednog tretiram sa koloidnim srebrom i dobijem polen i oprasim drugog,dace bog dobijem semenke! i pitanje ,dali ce od tih semenki isto biti automatici?
 
16.06.2015
26
5
3
34
Postoje li neka ogranicenja po pitanju velicine srebra koje se koristi, tj srebrnih elektroda ima li razlike kada se koristi kasika recimo ili tanka zica duca 3 cm?
 

pasword

Aktivan Član
13.05.2012
201
379
63
42
Pozdrav, na 3 automatika koja sam obrao juce nasao sam 7-8 semenki, na terasi gde je odradjen grow imam jos 2 sative koje takodje imaju poneku semenku ( konkretno 6 sam nasao na jednoj, druga nema). Automatici mogu reci da sigurno nisu pohermili, svaki dan sam ih pregledao kakvi su detaljno, ove 2 sative, takodje sam ih detaljno pregledao i nisam nasao muskih cvetova nigde, dakle postoje dve opcije..ili je negde neki muski cvetic koji ja nisam video ili je polen od ne znam ni ja sam nekako doleteo do moje terase i oprasio pomalo :) ono sto me interesuje je da li su te semenke koje sam nasao na automatima buduce automatik biljke i feminizirane? ili samo auto? ili ni jedno od navedenog? :)